Anita!
Azért egy lényeges körülményeket nem írtál. Minden adós ( adósságot fizető ) ellen ugyanaz a végrehajtó jár el ?
Anita!
Azért egy lényeges körülményeket nem írtál. Minden adós ( adósságot fizető ) ellen ugyanaz a végrehajtó jár el ?
Természetesen KBS válasza, így is helytálló ! De nem tartom kizártnak ( még azonos végrehajtó esetén sem ), hogy az eljárások nem találkoztak.
Üdvözlök mindenkit !
nem szeretnék bonyolultan fogalmazni, rögtön térnék is a lényegre.
voltak ügyeim Intriummal amit figyelmen kivül hagytam, egyéb gondok miatt és MOKK által fizetési meghagyás lett a vége végrehajtóhoz került. Bementem a végrehajtóhoz megeggyeztem vele havi részletekben. kb 40havi részletben. Ha kifizetném eggy összegben a fennálló tartozást és szeretnék kapni valami kamatkedvezményt vagy valamit akkor ilyenre lenne lehetőségem? kivel kellene erről beszélnem? végrehajtó azt mondta Intriummal beszéljek ő kérte a vh-t! köszönöm
A végrehajtó nem engedélyezhet 40 havi részletfizetést.
Éppenséggel adhat, semmi nem tiltja. Csak egy ilyentől a vh-kérő biztosan felszisszen, ezért eleve nem ad.
Az egyösszegű végtörlesztést szeretik a faktorcégek, és többnyire kedvezménnyel honorálják, de az ügyletben nem a végrehajtó közvetít.
tudom hogy csak 12 havi részletet adhat a vh.
de a jegyőkönyvet 40hónapra töltöttük ki és mondta a VH hogy majd az Intrium bele egyezése kell, vagy megadja vagy nem. Nos azt mondta 2héten belül kapok levelet ez ügyben azóta 2 hónap telt el, tehát gondolom Intrium bele egyezett a 40hónapba.
@Aniita:
Egyszer kell kifizetni az egyetemleges tartozást, de lehet vannak nem egyetemleges végrehajtási költségek is, amit mindegyik adósnak külön kell fizetnie.
Ha jól értem a leírásodból, mindegyik adós esetében letiltásból térül a tartozás. Ha a levont összegeket munkáltatók/folyósítók közvetlenül a végrehajtást kérőnek utalják, akkor a végrehajtást kérő kötelezettsége, hogy a havi térüléseket rendszeresen bejelentse a végrehajtónak. Ennek hiányában a végrehajtó nem is tudja nyomon követni, hogy mikor-mennyivel csökken a tartozás.
Az egyszerű megoldás: végrehajtást kérővel beszélni, írásban közölje végrehajtóval, melyik ügyben, mikor, mennyit kapott meg.
Ha ezt nem teszi meg (vagy hiányosan), az adósoknak kell igazolást kérniük munkáltatóiktól a letiltás utalásáról (dátum, összeg, számlaszám, közlemény), majd ezzel felkeresni a végrehajtót és a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását kérni. (Eredménye lehet: végrehajtást kérő elismeri; nem nyilatkozik -> bíróság dönt; nem ismeri el -> perelni kell.
Miután a végrehajtónál megvan az információ (végrehajtást kérőtől vagy bíróságtól), hogy melyik adós mennyit fizetett, akkor tudja összesíteni a levonásokat.
Tisztelt Fórumozók!
A Vht.52.§. b) pontja alapján az eljárás szünetel ha
.. „az adós meghalt, vagy a nem természetes személy adós megszűnt, és a végrehajtást kérő nem kérte a jogutódlás megállapítását.”
A Vht. 53. § (1) szerint .. „A végrehajtó a végrehajtás szüneteléséről - az okát is feltüntető - jegyzőkönyvet készít, és a jegyzőkönyv másolatát megküldi a feleknek.”
Kérdésem az, hogy amennyiben ilyen jegyzőkönyv nem készült vagy a feleknek nem küldték meg annak van-e jogkövetkezménye ?
Pontosabban egy végrehajtás megszüntetése iránt kezdeményezett perben szükséges-e a végrehajtótól beszerezni ezt a jegyzőkönyvet, vagy elég a perben okirattal ( adós halotti anyakönyvi kivonata és a vh kérő jogutódlás megállapítását kérő bírósághoz benyújtott kérelmének időpontját ) igazolni, hogy a két időpont között több mint öt év eltelt?
Köszönöm.
@Grave7 Köszönöm. :)
Lényegtelen, hogy az öt év eseménytelensége szünetelve vagy nem szünetelve következett be.
Köszönöm gerbera317!
Az egyik amit "megtanultam" Tőled végrehajtót, Bíróságot felesleges, értelmetlen dolgokkal nem "piszkálni ", amennyiben a törvény más úton jogorvoslatot biztosít. Ez eddig bejött.
Gerbera317
Február 01. napján tettem fel kérdést ebben a topicban, megtisztelnél a válaszoddal ? Ha nem csak annyit írj, hogy nem :-).
Vadsuhanc
#
Jelentem!
2017.02.01. 14:10
Tisztelt gerbera317!
Két kérdésem lenne és kérlek tisztelj meg válaszoddal.
Első kérdésem az lenne, hogy a VÜSZ.25. § (1) alapján történő egyesítésről valamint a 27. §. alapján történő egyesítés megszüntetéséről ( elkülönítésétől ) kell-e a végrehajtónak írásban intézkedni és azt az adósnak igazolhatóan megküldeni? ( nem találtam erre jogszabályt ) Van-e jogkövetkezménye, ha nem teszi ?
Második kérdésem, hogy miből lehet megállapítani, hogy a a végrehajtási kérelem előterjesztésekor a végrehajtást kérő milyen devizanemben kéri a végrehajtást, ha az szerepel a kérelemben, hogy xxx.xxxx. chf tőke ( amely a mai napon yyyy forint ) majd továbbiakban csak Chf-ben sorolja a többit, kamatot, késedelmi díjat, költséget stb. ( forintban nem ) és megjegyzi, hogy a tényleges megfizetéskor kell átszámolni a megfizetéskor érvényben lévő árfolyam alapján.
Helyesen gondolom-e, hogy így devizában kéri a végrehajtást ?
Nagyon szépen köszönöm, ha megtisztelsz válaszoddal. És köszönöm a tanácsod, amely alapján ( még nem jogerősen ) de édesanyám tartozásával kapcsolatosan a vh. záradék törölve lett. (Első kérdésem indokolása)
Tisztelt Fórumozók!
Mai napon kapott férjem egy levelet, melyben az önálló bírósági végrehajtó tájékoztatja, hogy a Digi szolgáltatási szerződés címen végrehajtást kért ellene és emiatt lefoglalták a gépkocsiját. A tartozás mindennel együtt 76.000 ft. Hidegzuhanyként ért minket, mert eddig nem tudtunk semmilyen tartozásról feléjük és végrehajtási lapot sem kézbesítettek korábban. A digivel 2014. júliusával mondta fel férjem a határozott idejű szerződést, mivel elköltöztünk és az új helyen nem volt vezetékes szolgáltatásuk. Akkor az ügyintéző javaslatára írt egy kérelmet, hogy mentesítsék a kötbér megfizetése alól, melyre választ azóta sem kapott,de csekket sem. Kérdezném, hogy jogos e ennyi idő elteltével minden előzmény nélkül foglaltatniuk? A kötbér elévülhetett már? Végrehajtói lapot miért nem küldtek? Ha van munkahelye a férjemnek, miért nem letiltást kértek? 200 km-re lakunk a végrehajtótól, ha utazik vagy fellebbez végrehajtási kifogás címén és esetleg megnyeri a pert, kérhet kártérítést a költségeire? Köszönöm a választ.
Ez egy szokásos kézbesítési történet. A vh-kérő az adós általa ismert címén kéri a végrehajtás elindítását. A vh-lap is kézbesítésre kerül, a posta "nem kereste" jelzéssel küldi vissza az iratot, tehát a cím "jó". Később a végrehajtó rátalál az adós tényleges címére is, a gk-foglalási jegyzőkönyvet már oda küldi, de a korábbi iratokat nem küldi el újra, hiszen azok vélelemmel már kézbesítve lettek.
A végrehajtási kifogás zsákutca, a ti bajotoknak nem ez az orvossága.
Szerezzétek be a vh-lapot a végrehajtótól, és ha megvan, térj ide vissza. De ne kezdj kisregény írásába, hanem nekem lesz pár kérdésem, és a válaszaid alapján meglátjuk, van-e orvosság. Úgy igyekezz, hogy ha van megoldás, azt 15 napon belül kell kezdeményezni.
Köszönöm gerbera317. Igyekszünk megszerezni a vh lapot, első körben emailt írt a férjem a végrehajtónak, telefonálni csak holnap 9-11 között van lehetőség. A gépkocsit már ezalatt a 15 nap alatt is kivonhatják a forgalomból?
@MnéK: Ha a foglalás 2017.01.01. vagy utáni (jegyzőkönyv keltezése), akkor az okmányirodai határozatot (elidegenítési és terhelési tilalom nyilvántartásba történt bejegyzését) követő harminc nap elteltével vonhatja ki a forgalomból a gépjárművet a végrehajtó.
(Az 1994. évi LIII. törvény 103. § (2) bek. utolsó mondata.)
Köszönöm Grave7, akkor van még egy kis időnk utánajárni az ügynek.
Nem egyről beszélünk! Én azt mondom, hogy a követelés vitatottá tételére van 15 nap, és egy perccel sem több. Grave pedig azt mondja, hogy egyelőre nem húzzák ki a seggetek alól az autót.
Kedves Gerbera317, jól értettem, szövegértésből nincs problémám. Értettem, hogy 15 napunk van vitatni a követelést és azt is, hogy ez idő alatt biztos nem vonják ki a forgalomból az autót. Egyenlőre ennyi elég, hogy lélegzethez jussunk.Jelentkezem, ha kezünkben van a végrehajtási lap.
Tisztelt Szakértők!
Még egy kérdésem lenne végrehajtással kapcsolatban. Ha tisztázott a az aktuális tartozás összege, akkor azt csak a végrehajtón keresztül rendezhetem? Vagy önszántamból is elutalhatom a fennmaradó tartozást egy összegben egyenesen a végrehajtást kérő számlájára ügyszámmal névvel a közleményben? Ha igen, akkor lezártnak tekintendő az ügy? További teendőim vannak-e? Ha igen akkor mi?
Ismét köszönöm a válaszotokat és az eddigieket is.
Üdvözlettel,
„elutalhatom a fennmaradó tartozást egy összegben egyenesen a végrehajtást kérő számlájára”
Persze. Aztán, ha majd azért sírsz, hogy a végrehajtó miért nem fejezte még be a végrehajtást, azzal szembesülsz, hogy a végrehajtó nem tud róla, hogy megfizetted volna a tartozásodat. Úgyhogy költséget nem kímélve, levelezésbe kezd a végrehajtást kérővel, hogy az ugyan méltóztassék bejelenteni, megtérült-e a követelése, egyúttal téged is felszólít, hogy méltóztasd megfizetni a végrehajtási költségeket is. Ha ezt szeretnéd, fizess csak harmadik helyre, te dolgod.
Kedves Fórumtagok!
2009-es végrehajtási ügyben szeretnék segítséget kérni, én vagyok a végrehajtást kérő, gyermektartásdíj elmaradása miatt. A végrehajtó szünetelteti az ügyet folyamatosan, mondván, hogy a minimálbérnél kicsit több fizetést már terheli a jelenlegi tartásdíj levonás, így az már nem terhelhető. Gyermekem apja vezető beosztású üzleti tanácsadó, és életvitele alapján is kevéssé valószínűsíthető, hogy ennyi a valós jövedelme.
Kérdésem, hogy tehetek -e bármit, amellyel vizsgálják valós vagyoni állapotát, kérhetek -e NAV jövedelemigazolást pl (a nem munkabér jellegű kifizetések miatt).
Köszönöm
Ha minimálbérre van bejelentve, akkor az van. Azonban, ha az életviteléből következtetni lehet arra, hogy lényegesen magasabb a jövedelme, akkor azokat a vagyontárgyakat kell felkutatni, amikre a pénzét elkölti. Ha ezt így nem kéred a végrehajtótól, magától nem fogja megtenni.
Egyébként pedig feljelentheted gyermektartás vétkes elmulasztásáért (nem ugyanaz, mint a végrehajtást kérése).
Megjegyzem, Ha olyan mlm-hálózata van az adósnak, ami nem termel egy fillért sem, akkor az, hogy "vezető beosztású üzleti tanácsadó", nem jelent semmit.
Kedves gerbera317,
köszönöm a választ, mivel ez régi ügy, és jelenleg teljesíti a tartásdíj-fizetési kötelezettségét, ezért nem nyitok újabb harcvonalat, (ezért tekintettem el a kamatok megfizetésétől is, bár nem gondoltam, hogy így elhúzódik)
Szóval akkor annyit tehetek, hogy informálom a végrehajtót, és kérem a vagyontárgyak felkutatását. (amelyek nem a saját nevén vannak, ezért gondolom nem számítanak) és várok, hogy mikor tudják majd a fizetésére terhelni.
ja. én nem mlm. multinacionális cég magyar vállalatának igazgatójából lett magánzó tanácsadó.
így kb soha nem fog befolyni.
Fel kell jelenteni és ha nem akar elítélt lenni akkor valahogy meg fogja fizetni az elmaradást.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02