Igen tudom tegnap kaptam 2500ft-t +100ft támogatást az önkormányzattól.
Ez is valami,mert ez már 4-5 napi ennivalóra elég kettőnknek.
végrehajtás kérdések
Csak azt nem értem,hogy a feleségem szökött el a sok pénzel,és nincs aki nekem adna igazat.Ő vitte el a sok pénzt a téli tüzelő árával együtt,csak nevet rajtam,mert neki van pénze mi meg sokszor éhezünk.Mit lehet tenni,tűrnünk kell,és a csodára várunk.Mindekitől csak azt kapjuk"én megértem de ez a törvény"Hát milyen törvény az,hogy olyan embereknek kell szenvedni éhezni akik nem hibásak.Közöz háztartásban voltunk,mikor ezek a számlák keletkeztek,Ő nem fizette ki,hanem eltette a pénzt,miért egyedül nekem kell mindent fizetnem?Ki adna nekem erre választ?
Császt és Szunicsól egy Önálló bírósági végrehajtó volt az aki a levelet hagyta, de úgy néz ki, hogy a mai nap egyességre jutottunk. Igazából attól ijedtem meg, hogy állítólag már inkább fizetésből vonnak, és nem számolnak fel vagyontárgyakat.
Miért kell a vh-lapot kézbesíteni az adósnak? Te kérted?
„Valamint az Oep-től kikérte a munkáltatója adatait és ki is küldött egy fizetési letíltást a cégnek.De ennél a cégnél 4 ével ezelőtt dolgozott és több száz kilóméterre van a vélt tartózkodási helyétől!(azóta volt több mkhelye és be is volt jelentve)Ez,hogy lehet?”
Sehogy. Ha be van jelentve, akkor most is az ő munkáltatójuk. Pont.
„Mit tudnék tenni,hogy kicsit gyorsabban haladjon ez az ügy és végre eredménye is legyen?”
Esetleg bízz meg egy ügyvédet. (Továbbá kérhetnéd a gyerektartás megelőlegezését.)
Kérdezem hogy végrehajtási kifogás alatt amit a bírósági titkár már vizsgál a végrehajtó ez esetben milyen foganatosítást végezhet az ügyben? A panasznapon azt mondták ilyenkor a végrehajtó foganatosításokat eljárásokat a jogerős befejezéséig nem tehet? A végrehajtó nem ad erre a kérdésre válasz. Most mit kellene tennem az ügyben? Köszönöm szépen a választ.
Tisztelt Mindenki!
Ma kaptam egy végzést,hogy végrehajtási ügyben a bíróság tájékoztatja az adóst,hogy a végrehajtást kérő a bíróság részére bejelentette,hogy kéri a végrehajtási eljárás megszűntetését.A beadványra figyelemmel a végrehajtási eljárás a Vht.55.paragrafus alapján történő megszűntetésének van helye.Ha az adósnak a bejelentésre figyelemmel-tőrvényes határidőn belül-nincsen egyéb igénye a bíróság a végrehajtást megszűnteti.
Kérem ha valaki ezt érti magyarázza már el nekem mit is jelent pontosan?Mennyi a törvényes határidőn belüli igény amit beadhatók.Milyen igényre gondolnak?Mi várható most a végrehatótól?
Köszönöm a válaszokat.
Kristálytiszta tényállás...
Végrehajtási lap kiállításával szemben nem lehet kifogást emelni; a végrehajtási kifogást nem tárgyaláson bírálják el; hogy jön ehhez a MEP?
Öröm bódottá', bery! A hiteleződ kérte, hogy szüntessék meg a végrehajtást ellened. Te szeretnéd, hogy folytassák?
Azt a két hónapot kérheted a volt munkáltatótól, kezesként felel.
Tisztelt Kovács Úr!
Köszönöm válaszát,de a helyzet más.Volt asszony,kevés elmaradt gyerektartás,amire végrehajtást kért. Nyilatkoztam a munkahelyről és vonták.Én meg csekken fizettem a szokásos összeget.Közben megnyertem gyerektartás csökkentésse pert,amiben visszamenőlegesen levitték a gyt-t.Minden ment tovább,aztán feltűnt,hogy most már talán nem kéne vonni,mert picit sok lesz.Végrehajtónak beadva a beadvány,bíróságnak címezve,minden papír lemásolva mellé,hogy úgyan döntsék már el,hogy mi legyen a nem gyenge túlfizetéssemmel.Vissza nem kaphatom,hát határozzák már meg mennyi ideig ne fizessek kéréssel.Pár nap múlva végrehajtó nem von tovább fizetésből,volt asszony jelzi,hogy olvasta a végrehajtónak beadott beadványom.És csönd,hónapokig,majd ma ez a végzés.Meg kell mondjam picit tartok attól,hogy tök mindegy mennyi a túlfizetésem,az senkit nem érdekel,az mintegy ajándék ott marad?A bíróság nem vizsgálja kérelmem?Végrehajtó egyáltalán elküldte azt a Bíróságnak?vagy várjak még egy végzést?Ilyenkor mi a helyzet,mert fogalmam nincs...Nekem ez egy kicsit úgy néz ki,hogy a végrehajtó miután jelentkeztem,hogy sok lesz a levonás,utána nézett,rájött valami tényleg nem jó, értesítette a feleségem,hogy gyorsan jelezze nekik,hogy már nem kell végrehajtani és valamilyen úton módon az ő beadványa érkezett előbb meg a Bíróságra.Nem akarok senkit vádolni,de nem értem mi történik.A végrehajtó csak von nem számít,ha túlfizetek azt én nem kapom vissza valamilyen formában?Szó sincs róla,hogy sajnálnám a gyerektől,de elnézést,ha van egy bírósági döntés azzal csak ő élhet?
Nem jártak ezek a beadványok a bíróságon.
Ptk. 297. § (1) Beszámításnak nincs helye olyan szolgáltatással szemben, amelyet megállapodás alapján meghatározott célra kell fordítani, továbbá - a túlfizetés esetét kivéve - tartási, életjáradéki és baleseti járadékköveteléssel[...]szemben.
Vagyis a túlfizetést azért beszámíthatod.
Hogy számíttassam be?Mit tegyek most?
A beszámítás mindközönségesen azt jelenti, hogy amíg a túlfizetésből futja, addig nem fizetsz.
Sajnos kezesként(céges kölcsön, kiválásom után a volt társam nem fizette) végrehajtanak, a pár éve történt válásom miatt nincs semmilyen ingó és ingatlan vagyonom se, illetve gyermektartásra megy a fizetésem fele. A végrehajtó mit tehet? Illetve meddig tart a procedúra?
Illetve ahol lakom az sem az én tulajdonom, ide bejöhet vagy sem? Elnézést de új vagyok.
Semmi procedúra nincs vale.Enged be és jegyzőkönyvezi hogy nincs semmid.Max. fél óra az egész.
Ha majd lesz valamid akkor folytatják a végrehajtást.
Meddig tart azzal azt próbálom kérdezni, hogy ha most nem tud végrehajtani akkor meddig fog "figyelni" vagy nem tudom pontosabban fogalmazni várni arra, hogy legyen valamim?
Most ide is beírtad?
Végrehajtó1 meg itt válaszolt, én meg a másik topic-ban töröm magam, áh...
Arra mindenképpen fog "figyelni", hogy ne évüljön el, az biztos.
Bocs de nem tudtam, hogy hol a helye.
Kösz a választ!
Az elévülés az hány év? Gondolom nem lehet a végtelenig húzni. Vagy igen?
Nem ismerem a részleteket, - maradjunk az öt évnél. De nem ez a lényeg, hanem az, amiről írtam. Hogy szinte kizártnak tartom, hogy ne ...hogy írjam....próbálkozna legalább évente egyszer...
A lényeg, hogy végrehajtási eljárás során te magad is kérhetsz részletfizetési lehetőséget (a végrehajtó -a törvény szerint- egy évet ad(hat), de simán ad többet is, nem egy példa volt már rá), de a végrehajtást kérőt is megkeresheted, s kérhetsz lehetőséget a részletekben történő teljesítésre.
Mondom mindezt úgy, hogy nem ismerem a kölcsön jellegét, összegét stb...
Szabad felhasználású jelzáloghitel, 25mft, ingatlanfedezettel. Kb. 10 volt vissza mikor kiszálltam. Olyan 3/4 év múlva a volt társ már nem fizette. Most 11mFt-ot követel a bank. A követelés felsorolásnál látok olyat, hogy perköltség (engem nem perelt senki(3mFt)).
Ha évente próbálkozik akkor nem évül el?
Vagy az öt év honnan számít?
Ha évente "próbálkozik", akkor nem, nem évül el.
Az öt év -vegyük úgy, de csak azért, hogy egyszerű legyen, s ne kelljen a részletekben elvesznünk- akkor kezdődött, mikor megkaptad a végrehajtótól az értesítőt.
(persze -mivel igazság szerint ez nem így van- arra figyelj, hogy ez az összeg csak növekedni fog, ezért írtam, hogy próbálj valahogy megállapodni a hitelezővel. Ebben az esetben a teljesített összeget jogosan követelheted a főadóstól -polgári perben)
Jó, magyar nyelv: egyes.
Bocs, maradjunk annyiban, hogy ha évente próbálkozik, akkor nem évül el.
Pont.
Az utána lévő mondat a zárójelben felejtendő, kivétel, hogy a főadóstól követelheted az általad befizetett összege(ke)t.
Ebben nincs korlát? Végtelenszer próbálkozhat?
manko
Sosem fog elévülni.Érted már?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02