Kösz!
Értem!
Kösz!
Értem!
jó napot!nekem lett az egyik banknál egy hitelem amit még 2009-ben vettem fel,lagzira!aztán még aznap éjjel vége lett mindennek,a pénzt azt vitték a másik felek mindent nekem meg maradt a sok tartozás és a fenyegetözések,azóta padlón vagyok,semmim sincs,se munkám se otthonon,nincs semmi a nevemen,nemvagyok bejelentett munkás sem meg semmi,alkalmi munkából mikor kapok abból élek,pár hete felhívta a bank édesapámat hogy ha én nem fizetek be 230-ezer forintott akkor a végrahajtó kimegy és amit nemtud számlával bizonyitani azt lefoglalja,de én nem lakom otthon a szülökkel és nincs is semmim ott,még a nevemen se semmi!én nekem van egy ideiglenes lakcímem is a nagyszülöknél akik 65-évesek,de én ott sem lakom,hanem egy barátnál!szóval az lenne a kérdésem hogy szüleimtől lefoglalhatnak-e valamit ami nem is az én nevemen van meg nincs is náluk semmim se,vagy nagyszülöknél akiknél van a igeiglenes lakcímem mehetnek-e majd oda valamit lefoglalni ami megint nem az enyém és nem is lakom ott,válaszát elöre is köszönöm!
Szép napot Mindenkinek !
Az apeh által kezdeményezett második árverés is sikertelen volt februárban. Tudja valaki hogy ezután mi következik ?
Osztatlan közösben tulajdonostársammal szemben indult a végrehajtás.A Nav ilyenkor lehet hogy törli a végr.jogot?
köszönöm,
felippe
Ki megy a vh.Jegyzőkönyvezi hogy nincs semmid.ennyi.
Szünetel ez után az ügyed addig míg lesz valamid.
Kellemes napot kívánok!
Segítségüket szeretném kérni. Van egy középkorú hölgy, aki egy idősebb hölgynek tartozik 4.800000 forinttal, per lett belőle, a bíróság döntött augusztusban havi rendszeres 40000 ft és 500000 ft 1 hónapon belüli megfizetésére. A 40000-et fizeti, azonban az 500000-et nem tudja. Sokáig munkanélküli volt (részben ezért is született ez a döntés). Most a perlő hölgy végrehajtásra akarja vinni az 500000 ft ügyét. Mit javasolnak a végrehajtás elkerülése végett? Van-e bármely lehetőség?
Köszönettel válaszukat,
Sebestyén
Az 500 ezer egyszeri fizetés lenne, vagy az is havi?
Tisztelt Sándor Úr!
Egyszeri lenne, a 40000 ft a havi, amiből két részlet ki van fizetve. Az 500000 ft-ot augusztusban kellett volna kifizetnie.
Tisztelettel,
Sebestyén
Talán a végrehajtásban arra is kaphat részletfizetést. Csak nehogy azzal járjon a dolog, hogy a többire is elveszti a kedvezményt, ugyanis az ítéletet általában egységes egészként kell kezelni.
Értem és köszönöm megtisztelő válaszát. Jó kapcsolatban állt a két hölgy, sajnálatos, hogy a polgári per így alakult. A személyes végrehajtást el lehet-e kerülni fellebezéssel, másodfokra emelés kérelmezésével, stb?
Tisztelettel,
Sebestyén
sziasztok!
A következő kérdéssel kereslek Benneteket.
Van egy adósom, aki kb. 2 milló forinttal tartozik nekem. Úgy áll a helyzet, hogy végrehajtási eljárást szándékozok ellene indítani. Az a kérdésem, hogy nekem minimálbérem van, két gyerkőc mellett, és hogy kapok-e a végrehajtási eljárásban költségmentességet (úgy tudom, 1% az illeték + kb. 100.000 jár a végrehajtónak költségre). További kérdésem, hogy ha az adósnak nincs semmilye, csak a háza, amiben lakik, akkor arra azért végrehajtást vezetnek-e, foglalkoznak-e azzal, hogy nincs hova mennie.
Köszönöm a segítséget.
Kérd meg a költség illeték mentességet.
A ház is végrehajtható.
köszönöm
Van négy gyerekem és nem kapom rendesen a gyerektartást.Az már tudom hogy a gyerektartást viszamenőleg hat hónapra a végrehajtó kérheti tőle.De csak ház része van amiben mi lakunk a gyerekekkel,amire rá tudja terhelni.A kérdésem hogy ez ránk nézve rosz e olyan mintha hitel lenne a házamon? Vagy igy esetleg majd az ő részét átlehet iratni a gyerekek részére.Nem tudom merjek e efelé lépni hogy behajcsák rajta .És igy nem jöhetne azzal hogy neki a házba része van.És még anyit hozzá hogy szocpolos ház amibe nem tudom menyi az ő része.
Üdvözletem!
szeretnék segítséget kapni egy kérdésben, amiről nem tudom, mitévő legyek. Egy vállalkozó 6 hónapja vett a boltomból 600e Ft értékű árut, amit egy lakásba be is épített. a fizetésre akkor került volna sor, amikor őt kifizetik. Tudtommal ez megtörtént, de én azóta sem kaptam tőle meg a pénzt, bár ő már a tartozását is elismerte felém.
A kérdésem az lenne, hogy milyen módon hajthatnám be a vállalkozó által is elismert követelésem? Bírósághoz forduljak vagy végrehajtóhoz? Mi ennek az elismert követelés behajtásnak a menete? esetleg melyiknek milyen nagyságrendű költsége lehet az én szemszögömből?
köszönettel,
Cathy
„És még anyit hozzá hogy szocpolos ház amibe nem tudom menyi az ő része.”
akkor inkább ne.
Cathy27
közjegyző-fiz.meghagyás
Üdvözletem!
Márciusban eladtam a saját tulajdonomban lévő, bontásra ítélt autómat 40 ezer forintért, havi 5 ezer forintos részletfizetéssel. Most úgy tűnik, ráfaragtam, mert a vevő (nevezzük Norbinak) csak a vételár felét fizette ki, a többi részlet megfizetésére július óta "egy kis időt", haladékot kér. Mivel két pici gyereket nevelünk, szükségünk van a pénzre, szeretnénk végrehajtási eljárást indítani.
Csakhogy itt kezdődnek a problémák. Az az autó nem nálunk, hanem egy ismerősünk (aki legyen mondjuk Feri) udvarában állt, akit megkértem arra, hogy ha Norbi megy az autóért, szóljon mindenképp, mert alá akarom vele íratni a szerződést. Feri sajnos nem szólt, mondván nem akart zavarni, mert tudta, hogy gyerekeket fürdetünk (pedig azért meg tudtuk volna oldani valahogy). Így elvitték az autót adásvételi szerződés nélkül, amit Norbi azóta sem hajlandó aláírni. Az egész adásvételt Feri és az élettársa tudná tanúsítani, illetve facebookos levelezéssel tudnám bizonyítani, hogy Norbi tartozik, mert hol könyörög, hogy adjak haladékot, hol minősíthetetlen hangnemben, fenyegetőzik a leveleiben. Utoljára azt írta, hogy szerez "alibit" arra a napra, amikor elvitte az autót, hamis tanúk által...
Most már talán nem is annyira a pénz miatt (persze azért is, 20ezer forint 2 havi pelenka ára a két gyereknek), hanem emiatt a hihetetlen, aljas pofátlanság miatt szeretnénk ebből ügyet csinálni. Fizetési felszólítót küldtünk már Norbinak augusztus elején tértis levélben, amire nem reagált (csak a facebookon, fenyegető levélben, miszerint feljelent zaklatásért). Ezek után nem hiszem, hogy a tartozáselismerést aláírja...
Mit lehet tenni? Mi lesz, ha Norbi esetleg tényleg megfellebbezi a fizetési meghagyást? Polgári perben (ha az ügy odáig fajul), a facebookos levelezés mennyire mérvadó? Lehetséges, hogy hoz hamis tanúkat a bíróságra, általuk "bizonyítva", hogy a kérdéses időpontban nem volt az országban... Hisznek majd neki?
Köszönettel
tisztelt hozzá értök
2010-ben elmentem egy ismerösnek kezesnek .Ők ezt az összeget nem fizették és bank a biroságra adta a követelést . A biroság a nyugellátásom 33% vonja . Én a sorban ötödik rendü kötelezett készfizető kezes vagyok . A hitelfelvevő felésége a második . Komoly ingatlan vagyonnal , joszágokkal , nagy értékű gépjárművekkel rendelkeznek de a hitelt mely egymillio kétszáz ezerre rug eszük ágában sincs rendezni . Nem tudom mit tegyek hova forduljak . segitségüket előre köszönöm
Kérj fizetési meghagyást% Ha ellentmondanak, per lesz belőle. pereld be őket. De eléggé életszerűtlen, hogy az egyenes adósnak értékes vagyontárgyai legyenek, és a végrehajtó csak a kezes nyugdíját tiltja. Úgy lehet, talán mégsem az adósok a tulajdonosai azoknak a vagyontárgyaknak. Akkor pedig te sem fogsz sokra menni az ítéleteddel.
Az általad kifizetett összeget követeld tőlük.
Az auto mellyel járnak , a lakás melyben laknak , az állatok melyeknek ök adnak enni csak lenni kell valaki nevén
Az igaz.De nem biztos hogy a nevükön van...
A végrehajto vizsgálja ezeket a dolgokat , vagyoni helyzet és egyebek .
Nem úgy "vizgsálja", ahogyan te gondolod, nem nyomoz. Megnézi a telekkönyvben, van-e ingatlanjuk. Ha nincs, nincs. Autóval ugyanaz a helyzet: ha nyilvántartás szerint nincs, akkor nincs.
Az ingóságról meg általában elhiszi bemondásra, hogy másé.
Köszönőm a segítséget valószínű hogy nekem kell kifizetnem ezt a hitelt , tanulság ne menjen senki kezesnek .
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |