Ez mi volt? Kérdés?
Ha kérdés, akkor - hozzáértő megfogalmazásban - elfért volna három sorban is.
A válasz, hogy mit kellett volna tenni (értsd: mit mulasztott az adós és jogásza), kb. öt sor.
Bocs, de te emlegetsz hozzá nem értést...
végrehajtás kérdések
T.Címzett!
Ezúton érdeklődnék,ha a végrehajtó egy digitális fényképet készít az adott ingatlanról,de nem értesíti a feleket,megszakíthatja az elévülés idejét?
Üdv.Maxima
Az nem, de ha az eseményről egy rövid jegyzőkönyvet készít, az már végrehajtási cselekény, és hatása van.
A jegyzőkönyvről nem kellett volna értesítenie a feleket?
Inkább azt áruld el, tényleg ezen múlik, hogy elévült-e a követelés, vagy csak jogászkodni támadt kedved? És miért tartod fontosnak megemlíteni, hogy "digitális" az a fénykép?
Bárcsak,ne lennének ilyen kérdéseim!
Nem,nem jogászkodni szeretnék.
Elindítottunk egy elévülési pert és az utolsó tárgyaláson bekerült egy digitális fényképről un.jegyzőkönyv.
Bocs,ha kérdéseim zavarnak
Majd kiderül. Ingatlan-fotózásra nem kerül csak úgy sor, hanem csak, ha az szükségessé válik. Ingatlan-fotó az ingatlan-végrehajtáshoz kell. Olyan pedig ritkán, nagyon ritkán van, hogy ingatlan-végrehajtásra egyetlen ügyben kerül sor. Szűkszavúan kérdezel, arra pedig szűkszavú válasz dukál: nem tudjuk.
Több végrehajtás esetén vannak olyan, ú.n. közös intézkedések, amelyeket a végrehajtó csak egy ügyben végez el (csatolt ügyekről van szó), de az intézkedés hatálya valamennyi csatolt ügyre kiterjed. Nem tudjuk, nálad mi van.
Továbbá, nem derül ki, mi a követelés jogcíme. Ha ingatlan-végrehajtásról van szó, akkor nagyobb összegű követelés lehet ez, s akkor talán kölcsönszerződésről van szó, akkor pedig a 2014 évi . XXXVIII. törvény szerint 2014. (asszem) július 1-től 2016. december 31-ig minden határidő sámítása megszakadt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egyébként 5 év alatt elévülő ügy 7 és fél év alatt évül el.
Ez mind-mind sokkoló információ tud lenni egy végrehajtás megszüntetése iránti perben.
De a kérdésedre a válasz továbbra is az, hogy "mittomén".
Kedves Gerbera317!
Köszönöm a segítőszándékodat.
Üdv.Maxima07
Hozzátartozói ellátást kapok ami 79.860 Ft,ebből már tiltanak 26.294 Ft-ot. Most bíróság által lesz még egy letiltásom. A kérdésem az lenne,hogy így kapok a Nyufigtól 53.390 Ft-ot. Most a másik letiltást ami most fog majd kezdődni,a maradékból még letiltják,mert a 33 %-ék nem marad meg,ha jól tudom 50 %-ig tilthatnak.
Vagy ha lesz bejelentett munkahelyem,akkor egyiket az egyikből,másikat a másikból tiltják?Folyószámlám nincs,nevemen nincs semmi,élettársi kapcsolatban élek.
Olyan kérdésem lenne, hogy 2010-ben volt egy végrehajtás índitva xy ellen azóta azonban ha jól tudom megszüntették . Újra lehet-e indítani a végrehajtást ennyi idő elteltével vagy már nem ?
A válaszokat előre köszönöm!!!
Ki szüntette meg és miért ?
Ha megszüntették, akkor nem. Csak éppen egyáltalán nem biztos, hogy megszüntetés az, amit Csillti annak mond.
Valószínűleg csak behajthatatlansággal szünetel az 52. § d) szerint. Ha azóta nem telt el öt év, akkor még el sem évült. Ha elévült, akkor is folytatható, csak az adós sikerrel kérheti (ha kéri) a végrehajtás megszüntetését.
Csillti
Mint kitűnik a kérdésedet kell pontosítani, esetleges részletekkel, annak érdekében, hogy a válasz ne csak találgatás legyen. „... " ha jól tudom "....
”
A végrehajtást költségrész befizetésének hiányában szüntették meg,előkerestem a papírt. Ebben az esetben újra lehet indítani az egészet vagy már 7 év alatt elévült?
Ujra lehet indítani.
Hogy milyen sikerrel az a Te tökösségeden múlik. Lsd. gerbera válaszát.
Egyébként szerintem nem fogják.
A követelés soha nem fog elévülni.
Az állami kényszer útján történő végrehajtás lehetősége évül el. Tartozol az idők végtelenségéig, de azt "hatóság" útján nem lehet behajtani.
Keresnek hadakozz arra hivatkozva, hogy elévült. Az alapján amit Te most leírtál.
Ha nem előlegezték, akkor az egy 54. § (3) szerint megszűnt ügy. Megszűnt ügyet nem lehet újraindítani.
Lehet viszont újabb végrehajtás elrendelését kérni. A legrosszabb, ami megtörténhet, hogy az előlegezés és a megindulás után az adós kéri végrehajtás megszüntetését.
Na, na. Szerintem itt hagyd abba...
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
Nekem tud válaszolni valaki a reggel fel tett kérdésemre?Köszönöm
Mi rosszat írtam tisztelt KBS ?
Az első két mondatot.
Tisztelt KBS!
Kijavítom tartozásra a követelést ?
Bocsánatot kérek az elhamarkodott és jogilag slendrián fogalmazásért. :-)
Tisztelettel irányodban KBS!
Az "elévülést" kellene kicserélni "megszűnésre"

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02