gerbera317 BOCSI ÉN CSAK ÉRDEKLÖDÖM,,
Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene
gerbera317 BOCSI ÉN CSAK ÉRDEKLÖDÖM,,
Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene
Kedves samesza!
Nem kell bántani senkit! Mindenki azért kérdez, mert nem tudja és nincs pénze ügyvédre.
Szóval a kedves nejed adóstárs vagy kezes a szerződésben ? Az ellened elrendelt végrehajtás előbb lett elrendelve mint a nejed ellen - ha kezes volt -? Ha adóstársként szerepel sajnos rendben minden.
Vadsuhanc:
Jajjj,azért remélem nekem nem tart addig ez a herce-hurca....amíg be nem fizettem a pénzt,addig nagyon nyomatékosították az 1-2 hetet a megszüntetésről....erre most ez,jó lenne ha tudnék már végre normálisan aludni....nem gondoltam volna,hogy ez lesz a munkatempójuk( mert nem is erről volt szó).
Én csak a saját példámat írtam le, amely nálad nem biztos, hogy így lesz.
Ha minden úgy van ahogyan leírtad ne aggódj! Ha baj van meg szólj itt. ( amit leírtál az alapján nem hiszem, hogy baj lesz )
Én csak a saját példámat írtam le, amely nálad nem biztos, hogy így lesz.
Ha minden úgy van ahogyan leírtad ne aggódj! Ha baj van meg szólj itt. ( amit leírtál az alapján nem hiszem, hogy baj lesz )
Vadsuhanc Köszönöm meg tisztelö válaszát.Kezes volt a feleségem és már töllem vonták mikor ö is kapott le tiltástés mostmár mind a kettöntöl vonják sajnos.. Most még csak annyit hogyha nem jogosan vonják a feleségemtöl akkor hová fordulhatok.. És dehogy bántok és senkit csak dühös vagyok magamra BOCSI
Miért ne vonnák jogosan? Két adós ellen van két végrehajtás elrendelve. Utólag ezt már nagyon nehéz vitatottá tenni.
samesza
Mint ahogyan gerbera leírta szerintem erre már nincs lehetőség. Arra koncentráljatok a feleségeddel, hogy a kettőtöktől levont összeg együttesen elégítse ki a végrehajtást kérő igényét és végrehajtással összefüggő költségeket.
Magyarul. Kérjétek ki külön külön a a munkáltatótól mennyit utaltatok végrehajtást kérőnek. Nehogy duplán teljesítsetek. HA úgy érzed nejed nem lett volna köteles teljesíteni az Ő kárát saját pénzedből fizesd ki a részére..
Arra figyelj, hogy a kettőtök teljesítése ne haladja meg a végrehajtást kérő igényét és a végrehajtással kapcsolatos igényt.
köszönöm
Vadsuhanc:
Ma reggel jött egy levelem a Budai Központi Kerületi Bíróságtól, nem tudtam átvenni, majd csak holnap délután lesz rá időm......remélem pozitív lesz a levél tartalma,bár azt nem értem hogyhogy nem a végrehajtó iroda tájékoztat a jogerős végzésről , hiszen ők vették fel a kapcsolatot a bírósággal,vagy az is lehet hogy egy időben küldte a bíróság nekik is és nekem is a levelet?
Mindenesetre holnap ilyenkor már okosabb leszek!
Amit most kapsz az (nem) biztos, hogy nem jogerős. A végrehajtó veled együtt értesül a döntésről, de ha nem jogerős addig szerintem nem is foglalkozik vele. Holnap írd le mit tartalmaz.
Huhhh.....ezt most nem sikerült értelmeznem :)
Holnap megírom mi történt.
Holnap írj mi történt.
A végrehajtó is ma kaphatta meg a meg a bíróságtól a döntést.
@harmankardon: Te vagy az adós, ezért értelemszerűen kapnod kell a bíróság végzéséből.
Valószínű, hogy a jogutódlást megállapító végzést fogod megkapni (nem jogerős = 15 napon belül fellebbezésnek helye van).
A folyamatot úgy tudod tovább gyorsítani, ha 1) írásban nyilatkozol a bíróságnak (ügyszámukra hivatkozással), hogy a végzéssel szemben nem kívánsz fellebbezni, lemondasz erről a jogodról; 2) a bankot is felkeresed, hogy ugyanezt ők is írják meg a bíróságnak (de nem biztos, hogy megteszik, vagy nem olyan gyorsan).
harmankardon
Éppenséggel, nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy utólag kiderül, hogy ez a jogutód nem is jogutód, ezért a végrehajtó simán felfüggeszthette volna a letiltást, ha kérte volna a jogutód. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy nem is kérte.
Azt ugye tudod, hogy a ténylegesen megtérült ügyértékhez igazodó végrehajtási költségeket még meg kell fizetned?
Grave7:
gerbera317:
Igen,én is úgy gondolom, hogy a jogutódlásról a jogerős végzést kaphattam meg,viszont abban az esetben lényegében már nem kell semmilyen folyamatot gyorsítanom nem?
Hiszen a letiltást a végrehajtó már szünetelteti,ő kérte meg a bíróságot hogy küldjék meg számukra a jogutódlással kapcsolatos papírokat.
A jogutód kedvezményes zárási ajánlatában az áll, hogy ha teljesítem a feltételeket, akkor a végrehajtó fennmaradó összes költségét helyettem megtérítik,erre a végrehajtónál direkt rákérdeztem,azt mondták akkor ez így is lesz.
Hamarosan kiderül,sikerül előbb kiszaladnom a postára.
Ejnye, de nagylelkű ez a jogutód végrehajtást kérő...
Az a végzés egyelőre nem jogerős, úgyhogy annak alapján nem fog befejeződni a végrehajtás.
Vadsuhanc,
Grave7,
Gerbera317:
Sikerült átvennem a levelet.
Valóban egy végzés,amit nekem és a végrehajtó irodának is kiküldtek,melyben az áll,hogy 15 naptári napig van lehetőség fellebbezni.
Ebben a végzésben a jogelőd bankot nevezik meg mint végrehajtás kérőt, és a jogutód bankot is mint a későbbiekben a végrehajtás kérőt.
Betelefonáltam a végrehajtó irodába,ott azt mondják, hogy miután a felek kézhez vették a levelet,utána 15 naptári nap múlva ha senki nem lebbez fel,kiemelkedik jogerőre a végzés.
Sajnos mivel nem azzal a személlyel tudtam telefonon beszélni a végrehajtó irodán,aki szinte kívülről fújja az ügyem,így nem ment annyira gördülékenyen az ügyintézés,és arra nem kérdeztem rá, hogy végül rajtam kívül ezt a végzést most csak a jogutód kapta meg? Vagy megkaphatja a jogelőd bank is vajon?
Az én részemről mivel átvettem a levelet,nyilván elkezdett ketyegni a 15 nap , de felhívtam a jogutód bankot is, hogy megkapták-e a levelet,azt mondják még eddig nem!
Nem szeretném ha ismét csak az időhúzás menne továbbra is, jó lenne nem azzal szembesülni 2hét múlva, hogy én hiába veszem át a levelet......valamiért a másik félhez ez nem ér el.
Kell nekem a jogelőd banktól is érdeklődnöm,vagy ebben az esetben csak a jogutód kaphatta meg rajtam kívül?
MAgyarul :
Megkaptad azt a jogutódlásról szóló végzést, amelyben a jogutód az akinek megfizetted a tartozást és a végrehajtás költségei Ő állja a megegyezésetek alapján?
HA igen szusszantás és várd még megérkezik az az értesítés is, hogy a végzés jogerős. HA jogerős lesz írj újra, de amit leírtál az alapján már nem lehet baj.
A bíróság 45 nap elteltéig nem igazán fog jogerősítést küldeni. És amíg a végrehajtó azt nem kapja meg, nem tekintheti félnek a jogutódot.
Azonban, nem látom be, mi a bánatért kell ennyire izgulni. Hát nem édesmindegy, mikor fejeződik be az a végrehajtás: két hét múlva, vagy pedig a nyár közepén? Végrehajtási cselekmény sem így, sem úgy nem lesz már addig.
Vadsuhanc:
Igen,megkaptam,az áll benne,hogy a jogutód az akinek megfizettem az összeget, de arról nem írnak hogy a végrehajtás költségeit is ők állják......ez a jogutód és köztem létrejött megállapodás,ami egy példányban a végrehajtónál van,és ők azt mondták, hogy ezt is elküldik a bíróságra.
Harmankardon! A bíróságot nem érdekli, hogy te miben állapodtál meg és kivel! Az ő feladata, hogy az engedményező és az engedményes egyhangú nyilatkozata alapján megállapítsa, hogy ki mostantól a végrehajtást kérő. Ha ezt a költségviselős irományt bárki is beküldi a bíróságra, azt ott illedelmesen iktatni fogják, de aki iktatja, magában ordítani fog, hogy hogy a búbánatba' lehet ilyen k*szott alacsony a kerítés az Isten állatkertje körül. Ugyanais a bíróságnak ahhoz semmi köze, és logikus, hogy a jogutódlást megállapító végzésben még akkor sem fog megemlékezni erről, ha fizetnének érte. Vágod?
harmankardon
Ez a jogutódlásról szóló végzésnek nem is kell tartalmaznia! EZ a végzés a követelés jogosultjának megállapításáról szól és semmi másról.
Nyugodj már le. Gerbera írta akár hónapokig. ( 1 hónap a minyima ) Nem lesz semmi baj, ha esetleg igen meg azonnal írj ide. De nem lesz. ( bár az a biztos ami elmúlt. )
Közben gerbera leírta... fújtass... és nyugi.
Elnézést a tudatlanságomért,és a türelmetlenkedésemért.....utóbbi talán azért lehet,mert a hosszú idő alatt ennek az ügynek köszönhetően kialakult egy jó kis gyomorfekélyem,ami miatt érzékenyebben ugrom ezeket az akadályokat,legfőképp hogy még a befizetésem pillanatában is arról volt szó, hogy 1 maximum 2 hét alatt lezongorázódik minden.
Viszont annyiban kérném még a véleményed,remélem ezzel nem őrjítelek meg.....hogy tulajdonképpeni akkor
- a jogelődnek küldenek-e levelet?
- ezek szerint a végrehajtónak járó költséget mégis nekem kell megfizetnem majd?( annak ellenére hogy ezt a végrehajtó is jóváhagyta és visszavágóra?)
Köszönöm válaszod.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02