Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szeretném a segítségét kérni,mert tanácstalan vagyok az ügyemmel kapcsolatban.
Korábban(lassan 3 éve) egy személygépjármű hitelemből fakadóan végrehajtási eljárás alá kerültem,és a végrehajtást kérő bank a végrehajtó segítségével a munkabérem 33%-át vonta.
A végrehajtást kérő bank beolvadt egy másik bank csoportba,és a beolvadást követően kaptam egy levelet az "új" banktól amiben magukat jogutódnak tüntették fel, a levélben az állt,hogy kedvezményes zárási ajánlatot kínálnak fel számomra, amiben eltekintenek a fennálló teljes hátralék követelésétől,ha befizetem az általuk engedményezett összeget,és a feltételek teljesülése esetén a szerződés zárásra kerül,további követelésük nem lesz felém,a végrehajtási eljárás, munkabér letiltás megszűnik.
Ezek után bőven határidőn belül éltem a kedvezményes zárási ajánlattal,befizettem egyben az összeget ( több száz ezer forintot), és bízva a szavukban azt reméltem,hogy a befizetés után 1-2 héten belül lekerülök a végrehajtási eljárás alól,megszűnik a több éve fennálló munkabérem tiltása.
Az összeg befizetése óta viszont már eltelt több mint egy hónap,és kérdésemre a végrehajtó elmondása szerint azért nem tudja a letiltást megszüntetni,mert a jogutód bank és a korábban végrehajtást kérő bank nem küldött meg részükre erről hivatalos dokumentumot amit a bíróság állított ki.
Jelenleg a végrehajtó iroda "sos"-ként kezeli az ügyem,és a korábbi papírjaimat,amiket kaptam a jogutódtól,amiben a kedvezményes zárási ajánlat szerepel,valamint ezek feltétel nélküli teljesítése részemről megtörtént,megküldték a bíróságnak,hogy ők küldjék meg feléjük a végzést,mely után véglegesen megtudják szüntetni a végrehajtási eljárást.
Nyugtasson meg legyen kedves ,hogy ha már megfizettem a jogutódnak a kedvezményes zárási ajánlatban meghatározott összeget,akkor a bíróság ezek után jóváhagyja ,és megküldi a végrehajtó társaságnak a hivatalos iratot,mely alapján a letiltás azonnali hatállyal megszűnik.
A végrehajtó társaságnál dolgozó munkatárs azt mondta,nyugodjak meg,nem lesz semmi akadálya annak hogy megszüntessék az eljárást,hiszen az összeget megfizettem,csak a bíróságot kell megvárni ,hogy részükre meg küldjék a végzést.......csak az a helyzet,hogy annyira nem bízom már senkiben....nem akarok ráfaragni ,hiszen befizettem az összeget,és szó nem volt eddig arról a jogutód szerint,hogy eddig fog elhúzódni az ügyem.......miután teljesítettem a feltételeket,és nem akarom ,hogy az legyen ,hiába fizettem,továbbra sem szűnik meg a végrehajtási eljárás.
Válaszár előre is köszönöm szépen!