végrehajtás kérdések

eugabesz # 2018.01.20. 22:14

gerbera317
Tévedni tetszik.A fizetési meghagyásban név és lakcím szerepelt,semmi egyéb.
Az,hogy én vagyok a feltételezett adós,csak is kizárólag a végrehajtó felszólításából derült ki,ott szerepelt először pontos személyes adat,addig semmilyen dokumentumban nem.
Miért is viseljem,minek a következményeit??

Kovács_Béla_Sándor
A perújítás lényege ugye,hogy felmerült olyan tényező,ami az alperesre nézve az eddigieknél kedvezőbb döntést,más elbírálást hozhat.
Nos,a rendőrség kihallgatta az ügyben a felperes nevében eljáró édesapát,aki közölte,-mint már előbb is leírtam,-hogy az eljárás ellenem indult.Figyelmen kívül hagyva azt a tényt,hogy van a földtulajdonos birtokában egy olyan földhivatal által kiállított "földhasználati lap",ami a földbérlő,-jelen esetben a fiam,- teljes személyes adatait tartalmazza.Egyáltalán milyen jogon is indította az eljárást ellenem??(Többször,több levélben,szinte minden az ügyben szerepet kapó félnek elmondtam,leírtam,senkit sem érdekelt érdemben,eddig)
Nos,erre a bíró elutasítja a kérelme,azzal az indokkal,hogy NEKEM ismernem kellett volna fizetési meghagyás tartalmát,mivel én vettem át és ellent kellett volna mondanom.Minek is??Ha a személyes adatom szerepelt volna ezen a bizonyos dokumentumon,meg is teszem.De így most már kezdek tanácstalan lenni.

Vadsuhanc # 2018.01.21. 08:22

Végrehajtási lap visszavonását kell kezdeményezni, arra hivatkozva, hogy a végrehajtást nem a szerződés kötelezettje ellen rendelték el.

Egyébként miért nem adtad át a fiadnak a fizetési meghagyást, akkor amikor az megérkezett?

Most akkor ki rendelte el a végrehajtást a közjegyző vagy a bíróság?

Ne haragudj meg, de olyan dolgokat állítasz amelyek nekem kicsit valótlannak tűnnek, de tartom, hogy az előzőleg leírta szerinti a végrehajtási lap visszavonását kell kezdeményezned.

gerbera317 # 2018.01.21. 08:47

A fizetési meghagyásban név és lakcím szerepelt,semmi egyéb.
Ezt eddig nem közölted.
Tévedni tetszik
Nem én tévedek, hanem te nem tudsz rendesen kérdezni. Csak a rend kedvéért. De osszad csak az észt, biztosan olyan k. okos vagy...

nonolet # 2018.01.21. 14:24

"NEKEM ismernem kellett volna fizetési meghagyás tartalmát,mivel én vettem át és ellent kellett volna mondanom.Minek is?"

Mit írt konkrétan az a Fizetési meghagyás
arról, hogy
kinek és miért tartozik a címzettje?

drbjozsef # 2018.01.21. 17:01

A kérdező a családi kapcsolatra és a közös lakcímre tekintettel átvételre jogosult személynek számított. Tehát az FMH kézbesítése megtörtént. Ha abban csak név és cím szerepelt, és ezen a címen két azonos nevű személy lakik, akkor annak kiderítése, hogy pontosan kinek szól az irat, és ki mondjon ellent neki időben, az igencsak felróható mulasztás a kérdezőnek szerintem. Az FMK kérőnek elég ez a két adat, ő sem mulasztott, nem köteles tudni, hányan laknak ezen a címen ilyen névvel, és szerintem a közjegyzőnek sem kell ezt előre ellenőriznie.

nonolet # 2018.01.21. 21:01

Azonban ...
Alighanem arra játszottak, hogy
időt húznak ezzel a "nem jó kézbe került" mókával.

Hisz az FMH a fizetés képtelennek szólt
és ez az FMH tartalmából ki is derült.
(gondolom, de még nem válaszolt)

Csakhátugye benézték, mert az FMH tulajdonságait rosszul tudták.

eugabesz # 2018.01.22. 17:06

Jó,lehet tényleg nem világos némely része a dolognak,valószínű rosszul fogalmaztam.
Túl sokat akarok egyszerre megtudni.
Tehát,nem mondott ellent senki!! a végrehajtásra,mert a fiam valóban tartozott, s egyszersmind ezzel ezt el is ismerte.
DE!
A végrehajtó már az ÉN személyes adataimmal küldte ki a végrehajtásról szóló értesítést.Így már érthető??
(A közjegyző kérésére a bíróság rendelte el a végrehajtást)
Azonnal ment levél,illetve szóban is jeleztem a végrehajtónak,hogy NEM ÉN vagyok az adós.
Ő azt mondta,hogy csak a végrehajtási lapon szereplő kötelességét teljesíti,forduljunk az illetékes bírósághoz,ő nem tehet semmit.
A bíróság a végrehajtást kérő közjegyzőhöz irányított,hogy ő az illetékes az ügyben intézkedni.
A közjegyző azt válaszolta,hogy ő csak adatlapról dolgozik,amit a végrehajtást kérő kitölt és neki lead,ő nem vizsgálja annak valóság tartalmát.

Ismétlem,nekem nincs tartozásom,szerződésem,stb. az illetővel és lehetőségem sem volt semminek ellentmondani.

gerbera317 # 2018.01.22. 17:58

A végrehajtó már az ÉN személyes adataimmal küldte ki a végrehajtásról szóló értesítést.Így már érthető?
Nem kéne itt végrehajtózni. Ő nem a kisujjából szopta ki az adós személyi adatait, hanem a végrehajtást eleve a te személyi adataiddal rendelték el. Ha csak név és cím állna a végrehajtható okiratban, a végrehajtó szépen beszedné a vh-előleget a vh-kérőtől, aztán megállapítaná, hogy a végrehajtás az 52. § a) pontja szerint szüntel. Nem foglalkozna veled. Így viszont köteles foglalkozni veled.
Vadsuhanc már megírta, mit kell tenned: Arra hivatkozva, hogy a végrehajtást nem az ellen a személy ellen rendelték el, aki ellen a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett, vissza kell vonatni a vh-lapot (211. §). Az erre irányuló kérelmet nem helyettesíti sem a rendőrségi feljelentés, sem az itteni hőzöngésed.

eugabesz # 2018.01.22. 18:22

Tisztelt gerbera317

Először is,nagyon szépen köszönöm,hogy egyáltalán foglalkozol egy ilyen dologban járatlan,tudatlan senkivel.Köszönöm a válaszod is.
De kikérem magamnak,hogy hőzöngök.
Hol,melyik sorban láttál ilyesmit?
Nem is értem,ennyire ellenszenves lennék??
Nem "végrehajtóztam",történéseket írtam le,száraz tényeket.
Mivel fogalmam sincs a dolgokról.Ha lenne,nem itt kérdezősködnék.
"vissza kell vonatni a vh-lapot (211. §)."
Hol és hogyan?Nagy segítség lenne és én most arra szorulok.

gerbera317 # 2018.01.22. 18:42

Hol és hogyan?
Azt hittem, megnézed a 211. §-t. Vagy csak én vagyok rosszul összerakva?
Vht. 211. § (1) Ha a bíróság a végrehajtási lapot a törvény megsértésével állította ki, a végrehajtási lapot vissza kell vonni.
212. § (1) A végrehajtást elrendelő bíróság [= közjegyző] a végrehajtási lap visszavonását bármelyik fél kérelmére, végzéssel bármikor elrendelheti.
Na, tessék. Hát egyszerűen csak kérni kell a végrehajtást elrendelő közjegyzőt. Persze nem telefonon vagy e-mailben a gizike@eperlekvar.hu címről, hanem megfelelően komoly módon.

eugabesz # 2018.01.22. 19:33

Már ne is haragudj,de ezen már rég túl vagyunk..ügyvéd kérte,pontosan ilyen szöveggel,hogy mivel törvénytelenül lett kiállítva,vonja vissza.
"A közjegyző azt válaszolta,hogy ő csak adatlapról dolgozik,amit a végrehajtást kérő kitölt és neki lead,ő nem vizsgálja annak valóság tartalmát"
Tehát ő nem látja,hogy nem én vagyok az adós,ezért nem tud az ügyemben érdemben intézkedni.Ennyi.Röviden tömören.Vártunk rá 2 hónapot...

Vadsuhanc # 2018.01.22. 19:50

És csatolva lett a haszonbérleti szerződés is, amelyre hivatkozik a végrehajtást kérő?

Mellesleg a közjegyző nem válaszol, hanem a kérelmet elbírálja és jelen esetedben egy végzést kellett hoznia amelyben a kérelmet elutasítja.

Mellesleg a közjegyző elutasító végzése ellen a Törvényszékhez címezve fellebbezéssel lehet élni.

gerbera317 # 2018.01.22. 19:57

ő csak adatlapról dolgozik,amit a végrehajtást kérő kitölt és neki lead
De azt vizsgálnia kell, hogy a jogerős fizetési meghagyás kötelezettje és a végrehajtási kérelem szerinti adós személye azonos-e. Vagy gondolod, hogy az rendben van, hogy kispista ellen jogerőre emelkedik az fmh, utána pedig a vh-kérő önkényesen, a telefonkönyvből kiválaszt egy kispistát (vagy akit éppen ismer), és őellene kéri a végrehajtás elrendelését? Nem, ez törvényt sért.
Milyen intézkedésssel utasította el a közjegyző a visszavonás iránti kérelmet, és engedett-e ellene jogorvoslatot?

nonolet # 2018.01.22. 20:05

Az itt a kérdés, hogy az FMH valójában KI-nek szólt?
(az azonos nevű+lakcímű két személy közül)

Az kiderül az FMH-ból...?

eugabesz # 2018.01.22. 20:14

nonolet
Nem.Csak név és cím szerepel.

gerbera317

"végzést"
igen,engedett,amint Vadsuhanc is írta,pontosan úgy.De az ügyvédem azt tanácsolta,-szó szerint,- csak pénzkidobás,pontosan ugyan ezt fogom onnan is kapni,mert akkor el kellene talán ismerni a tévedést...

nonolet

gerbera317

"végzést"
igen,engedett,amint Vadsuhanc is írta,pontosan úgy.De az ügyvédem azt tanácsolta,-szó szerint,- csak pénzkidobás,pontosan ugyan ezt fogom onnan is kapni,mert akkor el kellene talán ismerni a tévedést...

nonolet

gerbera317

"végzést"

gerbera317 # 2018.01.22. 20:21

onnan is kapni
Ki az az "onnan"? Hová fellebbezhetnél? Valószínűleg a bírósághoz. Na, szerintem onnan nem ugyanezt kapnád. Határidőn belül vagy még?

eugabesz # 2018.01.22. 20:21

Vadsuhanc
Természetesen,mint említettem is,ügyvéd nyújtotta be a kérelmet.

eugabesz # 2018.01.22. 20:32

gerbera317
A végrehajtást kérő nevében eljáró ügyvédi iroda,a közjegyző,az illetékes bíróság és a végrehajtó is kapott megfelelő kérést,figyelmeztetést a helytelen adatokra,illetve kérelmet,kinek mit kellett küldeni.Ügyvéd csinált mindent.
Sajnos már nem vagyok fellebbezési időn belül,mert az anno az ügyvédem tanácsára elvetettük.
Most per-pill. "perújítási kérelem" első fokán vagyunk túl ,amit lentebb már említettem elutasított a bíró.
Birtokáéban vagyok olyan adatnak,hogy a VHK. nevében eljáró édesapa célzottan az én adataimmal kérte az ügyvédi irodát,hogy járjon el az ügyemben.Amiért ugye büntetőjogi felelőséggel tartozik,hogy az adatok a valóságnak megfelelnek,s amiből egy szó sem igaz.

gerbera317 # 2018.01.22. 21:00

az illetékes bíróság (...) is kapott
Ne akarjál hasbaakasztani. A közjegyzői szakban, amíg nem került bíróság elé a dolog, nem létezik "illetékes bíróság". Te magad írod, hogy nem fordultatok bírósághoz.
Tehát most perújítási szakban van a dolog? Na, ez az a ritka eset, amikor perújításnak fennállnak a feltételei. És elutasítottak I. fokon? Hmm. Biztos vagy abban, hogy megfelelően képviselnek téged a jogvitában? Megidéztettétek tanúnak például a fiadat? Mi áll az indoklásban?

Vadsuhanc # 2018.01.22. 21:02

Kedves eugabesz!

Részemről elengedem a kérdést. Most visszaolvastam és számomra már az sem világos ki rendelte el a végrehajtást. Első hozzászólásodban azt írod a közjegyző a bíróságra küldött, mert az rendelte el a végrehajtást. Most azt írod a közjegyző rendelte el a végrehajtást. Azt írtad, hogy egy FMH emelkedett jogerőre és így lett elrendelve a végrehajtás utána írod, hogy a felperestől kérted a kereset visszavonását? Milyen per?
Ahogyan írod nemcsak a Ti oldalatokon rossz az adós, hanem maga a végrehajtáskérő személye sem azonos a szerződésben foglaltakkal.

Valamit nagyon félreérthetsz.

Jó lenne ezeket először tisztázni.... Követhetetlen amit írsz. Kevesebb szóval többet érnél el.

nonolet # 2018.01.22. 21:10

eugabesz

A történet rövid verziója...

Érkezett egy levél, amiről
nem lehetett tudni kinek is szól kettőtök közül.

Átvetted elolvastad és rájöttél, hogy a fiadnak.

Szóltál neki, hogy levele jött, ugye?! szóltál neki?

Mivel ő valóban tartozott, de nem tudott akkor fizetni.
Hát hagyta, hogy jogerőssé váljon.

Tudván, hogy hamarosan jön majd a végrehajtó behajtani tőle a tartozást+költségeket+kamatokat.

...és idővel jött is az írat a végrehajtásról!

Abban aztán láttátok, hogy nem a fiad ellen
indult meg a végrehajtás, hanem ellened...
(pedig ő az adós)

Na ekkor mit tettél?!

eugabesz # 2018.01.22. 21:38

Mivel a végrehajtónál meg kellett jelennem,ott azonnal jeleztem neki,hogy tévedés történt.Az ő javaslatára fordultunk az illetékes bírósághoz,aki a végrehajtást elrendelte.A bíróság a közjegyzőhöz irányított.Közben persze súlyos hetek teltek el.
(Csak mellesleg jegyzem meg,hogy időközben lefoglalták az autómat,jelzálogot jegyeztek be a házamra,persze,tudom,jogosan,papíron,persze.)

Rendőrségi feljelentést is csak azért tettem,hogy mozduljon már valami.Persze,mint kiderült,a rendőrségnek ehhez semmi köze,de legalább a vallomásokból annyi kiderült,hogy szó sincs tévedésről,mint azt legelőször gondoltuk,az én személyes adataimmal került beadásra az egész,teljesen jogtalanul.

eugabesz # 2018.01.22. 21:38

Mivel a végrehajtónál meg kellett jelennem,ott azonnal jeleztem neki,hogy tévedés történt.Az ő javaslatára fordultunk az illetékes bírósághoz,aki a végrehajtást elrendelte.A bíróság a közjegyzőhöz irányított.Közben persze súlyos hetek teltek el.
(Csak mellesleg jegyzem meg,hogy időközben lefoglalták az autómat,jelzálogot jegyeztek be a házamra,persze,tudom,jogosan,papíron,persze.)

Rendőrségi feljelentést is csak azért tettem,hogy mozduljon már valami.Persze,mint kiderült,a rendőrségnek ehhez semmi köze,de legalább a vallomásokból annyi kiderült,hogy szó sincs tévedésről,mint azt legelőször gondoltuk,az én személyes adataimmal került beadásra az egész,teljesen jogtalanul.