Vadsuhanc
Pedig megpróbálok tisztán és érthetően fogalmazni.
Kérlek olvasd el a mások kérdésére adott válaszaimat is,akkor talán tisztán látni,mi is történt.
Én is keverem,persze,mert már perújítási kérelemnél tart az ügyem.Azért írtam tévesen,helyesen "végrehajtást kérő".
Viszont a végrehajtást kérő nevében az édesapa járt el,ő adta meg a most már hamisnak mondható adatokat,az ügyben eljáró ügyvédi irodának.
végrehajtás kérdések
„az illetékes bírósághoz,aki a végrehajtást elrendelte” - Ez biztos, hogy nem igaz. A végrehajtást a közjegyző rendelte el.
„A bíróság a közjegyzőhöz irányított” - Há' még szép.
„jelzálogot jegyeztek be a házamra” - Ez biztos, hogy nem igaz.
„Rendőrségi feljelentést” - Na, azzal meg végképp nem mész semmire.
„az én személyes adataimmal került beadásra az egész” - Az egész? Tehát a fizetési meghagyás is? Hát akkor meeeeg???
Azt még áruld el: Ha van ügyvéded, mi a búbánatot keresel egy ilyen amatőr fórumon? Vagy fordítsuk meg a kérdést: Ha ez a fórum jobban ért a végrehajtáshoz, mint az ügyvéded, hogy-hogy még van ügyvéded?
gerbera317
- Miért is hívják bírósági végrehajtónak?
- Egyszerűbben is megoldhatta volna,leírtuk,hogy tévedés történt.
- Akarod látni a tulajdoni lapom?A kocsim egy éve áll az udvaron,rendszám nélkül.
- Most már tudom.
%. Ha azzal jön ki az első értesítés,most nem írkálok itt,de mint írtam,csak a végrehajtó írt személyes adatot.
Mindent elkövetek,akár itt is kaphatok jó tanácsot.
1. Azért, mert Vht. 1. § A bíróságok és a jogvitát eldöntő más szervek határozatait, továbbá egyes okiratokon alapuló követeléseket bírósági végrehajtás útján, e törvény szerint kell végrehajtani.
2. ???
3. Nem akarom látni a tulajdoni lapot. Anélkül is tudom mi az: végrehajtási jog.
4. Épp ideje...
% „de mint írtam,csak a végrehajtó írt személyes adatot.” - Most mi van? A vh-lapon sincs személyes adat, csak annyi, hogy "kispista" + lakcím? Akkor meg???
Nem akarod végre leírni, hogy mi történt? De úgy lényegre törően, nem törekedve a szóismétlés elkerülésére, szakszerűen.
Kedves eugabesz!
Fogj egy tollat s papírt és írd meg a végrehajtónak, hogy kéred az 1994. évi LIII. törvény 41.§. (1) bekezdés alapján az eljárás lefolytatását, mivel álláspontod szerint az ellen elrendelt végrehajtás alapját képező követelés irányodban alaptalan. Ezen állításodat a fenti törvényhely alapján okirattal kell valószínűsítened. Csatold a bérleti szerződést, amelyből annak kell kitűnnie, hogy ahhoz neked semmi közöd sincs. Kérjed, hogy a törvény alapján a végrehajtó nyilatkoztassa a végrehajtást kérőt arra vonatkozóan, hogy a követelését miért ellened érvényesítette és mire alapozza, hogy Te tartozol neki. Közöld a végrehajtóval, hogy az eljárás eredményéről írásban tájékoztasson.
A végrehajtó kérelmed alapján nyilatkoztatni fogja a végrehajtást kérőt, hogy nyilatkozzon a követelés fennállásáról és miért követeli Tőled a tartozást és miért nem a fiadtól.
Ezt minél hamarabb tedd meg, mert igazából ez alapján tudsz továbblépni.
Te részedről most ugye áll az ügy és sehol semmi kérelmed, beadványos, leveled meg mitttomén nincs függőben?
Az ő javaslatára fordultunk az illetékes bírósághoz,aki a végrehajtást elrendelte.
Naaaa...
A "nem ellentmondott" FMH alapján a közjegyző rendeli a végrehajtást (szerintem) és nem a bíróság!
Szóval mit rendelt el a bíróság és miért?
Mi miatt is került elő a bíróság az ügyben...?
eugabesz
Lassan a TELJES valóságot kéne megírnod...
Mert ahogy írod, úgy nem történhetett a dolog, nagyon úgy tűnik.
De ezt most komolyan...,írjátok.A valóságot??
Semmi baj,emberből vagyunk.
Elsőre az ügyvédem sem akarta elhinni,pedig már vagy 7-8 éve ismer...aztán megnézte az iratokat és ledöbbent.Aztán a megkeresésekre,amiket válaszoltak,azon is.
Többször is elmondta,hogy ilyennel még nem találkozott,hogy nem tartozom senkinek és ezt nem lehet elérni,hogy végre elhiggye valaki és intézkedjen.
Vadsuhanc
De,perújítási kérelem első fokán vagyunk túl,mert elsőre elutasította a bíró.
Ha újra lefolytatnák az eljárást,talán valaki majd észrevenné már,hogy ki kicsoda valójában az ügyben.
Javaslatod megfogadom,már írom is.
De ezt most komolyan...,írjátok.A valóságot??
Semmi baj,emberből vagyunk.
Elsőre az ügyvédem sem akarta elhinni,pedig már vagy 7-8 éve ismer...aztán megnézte az iratokat és ledöbbent.Aztán a megkeresésekre,amiket válaszoltak,azon is.
Többször is elmondta,hogy ilyennel még nem találkozott,hogy nem tartozom senkinek és ezt nem lehet elérni,hogy végre elhiggye valaki és intézkedjen.
Vadsuhanc
De,perújítási kérelem első fokán vagyunk túl,mert elsőre elutasította a bíró.
Ha újra lefolytatnák az eljárást,talán valaki majd észrevenné már,hogy ki kicsoda valójában az ügyben.
Javaslatod megfogadom,már írom is.
Kedves gerbera317!
Fejlemények vannak a végrehajtásommal kapcsolatban. Az adósnak a végrehajtó adott még egy hetet a kifizetésre mert telefonon felhívta őket. Én tudtam hogy semmi nem lesz mert beleröhögött a képembe és közölte hogy sose látom a pénzem. A bankszámlákat nullázta. Kocsi nincs a nevén. Az ingatlant elmondása szerint nem fogják megvenni. Beszéltem a végrahajtóval kértem a bt.részének vizsgálatát megkérdezte mit akarok a bt-vel? Abból nem lesz pénzem.A fodrász üzlet a bt-ben van. A férje vállalkozása is milliókat hoz nekem pedig a végrehajtó nem segít. Szerintem az irodában rokona ül mert kisváros a földhivatalba is rokona van. Egyből tudta hogy voltam bent kifizetni az ingatlanra a végrahajtási jog bejegyzését. Mit tudok tenni? Tényleg nem lehet a bt-vel semmit kezdeni. Nem voltam még ilyen helyzetben. Fogadjak ügyvédet? Előre is köszönöm.
Tisztelt Jogász úr/hölgy!
A végrehajtótól kaptam egy olyan levelet, hogy adott követeléskezelő kiegyenlítettnek tekinti az adósságom. A kiegyenlítés módja átultalás/letét és hogy valamit letiltott tőlem. Mivel sehol semmi letiltást nem találtam magamnál, azon kezdtem gondolkodni, hogy esetleg a folyamatban lévő hagyatékomból tilthattak? A kiegyenlítés dátumakor még nem volt nyilatkozat arról, hogy miként oszlik meg az örökhagyó pénze az örökösök közt, viszont jogerős hagyatéki végzés volt. Tehát a kérdésem az, hogy hozzáférhettek letiltás ügyben az örökhagyó számlájához?
Ha kérdezni akarsz, kérdezz, ne pedig valótlant, és főleg ne hülyeséget állíts!
Kedves grebera317!
Ez "Ha kérdezni akarsz, kérdezz, ne pedig valótlant, és főleg ne hülyeséget állíts! " nekem szólt? Elég világosan írtam le a kérdésem.
Az micsoda, hogy jogerős hagyatéki végzés van, de nincs "nyilatkozat" (mi? minek?) hogy hogyan oszlik meg az örökség az örökösök között?
A banknál nyilatkozni kell, hogy kik az örökösök,milyen arányban és hogyan kérjük a hagyatékot.
Van egy bankszámla, aminek örököse vagyok 50%-ban. Hagyatéki végzés volt róla, de a számlát vezető banknál még akkor mikor a végrehajtás megtörtént nem volt nyilatkozatunk hogyan kérjük az örökséget. Mivel a saját folyószámlámon nem volt pénzmozgás (tiltás) csak arra tudok gondolni, hogy abból került kiegyenlítésre az összeg. Nem értek ahhoz,hogy miből tilthatnak,de nem találtam sehol olyan leírást,hogy örökségből történhet-e letiltás.
Hagyatékból nem lehet tiltani.
Egyébként pedig nem szakszerűtlenül kellene itt a kifejezésekkel dobálózni, átfogalmazva a végrehajtó "levelét" is. Hanem, ha már úgyis arra hivatkozol, szó szerint idézhetnéd a végrehajtó levelét. Persze csak az érdemi részét. Hidd el, sokkal könnyebb, mint újrafogalmazva és valótlanságokkal teletűzdelve, áttételesen továbbadni, majd arról vitatkozni, hogy jól kérdeztél-.
Mivel nem a végrehajtó levele a lényeg, hiszen az csak arról szól, hogy ki van egyenlítve az adósság, felesleges idézni. A kérdésem nem arra vonatkozik, hogy valóban rendezve vagyok-e, hanem hogy lehet-e olyan örökségből tiltani , ami még nincs a számlámon, hanem az örökhagyó számláján van.
Jól van, beszélj még mellé. Egyébként nem lehet. V.ö.: a semmiből nem keletkezik valami.
Mivel a választ miszerint hagyatékot nem vonhatnak végrehajtás alá megkaptam, köszönöm. Amennyiben kedves Gerbera frusztrált, esetleg menstruál ne beszélgessen senkivel főleg, ha ismeretlenül sérteget burkolt hazudozással vádol... Szép napot Önnek!
„miszerint hagyatékot nem vonhatnak végrehajtás alá”
Na, ezt nem mondta itt senki! (Ha mondta volna, nagyot tévedne.)
Yzma,
a hagyaték rád száll az örökhagyó halálával, ennek jogi aktusát szentesíti a hagyatéki végzés. Ha az jogerős, akkor jogilag megkaptad a hagyatékot, függetlenül attól, hogy Te még nem mentél el a bankba (mellesleg : semmilyen nyilatkozat nem kell, nem Ti kéritek azt, hanem a hagyatéki végzés alapján adják.). Ez a bankszámla minden bizonnyal végrehajtás alá vonható. A "letiltás" az más dolog.
Hidd el, az érdes stílus mögött vannak az érdemi válaszok.
Yzma
Te most azt szeretnéd megtudni, hogy az ellened folyó végrehajtási eljárásban, ha a számládra érkezik az örökség származó összeg arra ráteheti-e a kezét a végrehajtó.
Ha nem ez a kérdésed lényege akkor menjél be a végrehajtóhoz és kérdezd meg azt amit itt is kérdeztél.
Egyébként a végrehajtást kérő nyilatkozata ellenére nem kizárt, hogy vannak olyan költségek amelyeket nem fizettél meg. Sőt biztos.
Egyenesen kellene kérdezni és sokkal könnyebb lenne válaszolni mert a kérdésednek egyébként nagyon őszintén mondva se füle sem farka.
Nem kéne itt találgatni a végrehajtás befejeződéséről. Azt a végrehajtó intézkedése árulja el. Csakhogy a kérdező a világ kincséért el nem árulná, mit írt neki konkrétan a végrehajtó, de azt elvárja, hogy teljes körű választ kapjon. Hát nem kap. Az okos.
A kérdése másik részére pedig megkapta a választ.
Árverési vevőként bútorokat vásároltam.Egyszerre nem fogom tudni elszállítani a Ford tranzittal. Kérhető-e a végrehajtótól az árverési tételek mondjuk 2 különböző időpontban való átadása ?
Tisztelettel !

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02