végrehajtás kérdések

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.07. 16:37

Miért ne? Minden ellenkező híreszteléssel szemben a jog és ez erkölcs nem hogy egymást kizáró, hanem egymást feltételező, és lényegében ugyanazt a célt, ti. az általánosan elfogadott értékeken alapuló igazságosság érvényesülését szolgálják.

(Szerintem végrehajtóknak sem munkaköri követelmény a cinizmus és az erkölcsi nihilizmis.)

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.07. 16:40

Gábor

A fizetési meghagyás az "fizetési meghagyás"
(és a kőr ász nem tref dáma)
Igazadhoz per kell, tehát ellentmondás!!

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.07. 16:45

KBS

Az oké, hogy valaki nem szimpi, de nyilván van elég baja és nem hiányzik neki, hogy rugdossuk!
Egyszerűen ne segíts neki, hisz megválogathatod....

pazs # 2012.02.07. 16:49

vegrehajtasiugyintezo: segített. Megmondta, hogy ez bűncselekmény és hogy van rá példa, hogy bebizonyítják és elítélik az így eljáró embereket, nem pedig hamis biztonságérzetet nyújtott neki. Na ez utóbbi biztos nem helyes.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.07. 16:53

Csaba

Ez nem úgy működik ahogy gondolod. Az elévüléshez az is kell, hogy - jelen esetben az önkormányzat - 5 évig ne tegyen semmit a behajtás érdekében.
Elzárni nem fognak érte. Élj úgy, hogy ne legyen semmi végrehajtható vagyontárgy a neveden. Ha egyszer úgy hozza a jó sorsod majd kifizeted és megint "tiszta" leszel.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.07. 16:59

pazs

A hamis biztonságérzet keltése nem helyes! Egyetértek, ha ilyet tettem, az nem volt szándékos.
Pontos tájékoztatás kell ahhoz, hogy a delikvens súlyozott döntést hozhasson!

végrehajtó1 # 2012.02.07. 17:30

Ez nem úgy működik ahogy gondolod. Az elévüléshez az is kell, hogy - jelen esetben az önkormányzat - 5 évig ne tegyen semmit a behajtás érdekében.

Nem teljesen így van.Ha tesz akkor is elévül 5 év múlva, mert adók módjára kell behajtani.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.07. 17:32

Igaz, erről megfeledkeztem (pardon)

angelee # 2012.02.13. 09:40

Üdvözlöm!
Már korábban is írtam Önöknek és felmerült még egy kérdésem. A gyerektartást elvileg fél évre visszamenőleg kérheti a volt feleség végrehajtási lappal. Mi esetünkben havi 12.000 ft-ot kell fizetnie a férjemnek, ami 72.000 ft. Jogosan követel a végrehajtó tőlünk 190.000 ft-ot az aktuális havi gyerektartáson felül?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.13. 10:27

Akár. Kissé félreérted azt a "legfeljebb félévet".

gsub # 2012.02.13. 13:47

Üdvözlöm!
A következő kérdésem lenne:
Zárolhat-e egy bankszámlát a végrehajtó vagy apeh ha az ügy még polgári per alatt áll?
Egy cég számlát állított ki a cégem részére, amit nem fogadtam be mivel teljesen megalapozatlan és rosszindulatú volt, ezután pert indított ellenem ami jelenleg is folyamatban van és úgy tűnik nyerésre állok, de a per még évekig elhúzodhat (a tárgyalások között sokszor 6-10 hónap is eltelik). A felperes cég ellen időközben apeh végrehajtást indítottak és év elején felszámolás alá került, viszont az apeh a cég tartozását rajtam (cégemen) kéri számon, mivel a kiálított számlát nem sztornózta hanem bent hagyta a könyvelésben!!! Lehetséges az hogy zárolják a cégem számláját? Ha megnyerem a pert akkor visszafizetik a lefoglalt összeget? Ilyen alapon én is állíthatok ki bárkinek számlát és követelhetem tőle a pénzt!
Ha zárolják a számlát a cégem tönkre megy és én is!

Mit lehet ilyenkor tenni?

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.13. 14:22

Kétlem, hogy ez így átmenne... Mindazonáltal én írnék egy felfüggesztési kérelmet!

végrehajtó1 # 2012.02.13. 15:14

Mit lehet ilyenkor tenni?

Gazdasági eseményeket mindig a valóságnak megfelelően kell könyvelni.
Fizetni.

szentmárton # 2012.02.13. 15:28

végrehajtó1
A kérdező cége nem fogadta be a számlát, feltételezem bizonyíthatóan visszaküldte. Akkor is fizetnie kell?

zsolesz01 # 2012.02.13. 15:52

Tisztelt Szakértő!
Ingatlan tulajdonosa vagyok 1/6-od részben. Nagyobb összegű tartozás miatt ez a rész árverésre kerül. Azt szeretném megtudni, hogy a lányom licitálhat-e rá az aukción, és szabályos lesz-e a lakásrész megszerzése?
Előre is köszönöm válaszát.

gsub # 2012.02.14. 10:50

„Mit lehet ilyenkor tenni?”

A felperes cég nem küldött számlát csak egy általa megbízott cég próbálta egy fénymásolt meghatalmazást mellékelve elküldeni a felperes számláját, de ezeket a leveleket nem vettem át soha, csak a keresetből derült ki hogy mi is volt benne! Ezután jött egy közjegyzői felszólítás amiknek ellent mondtam, majd perré alakult. Vicc az egész!!! A be nem fogadott számla áfáját követeli most rajtam a NAV... közben apeh vizsgálat is indult a cégemnél amit már nem tudtak tovább húzni csak úgy, hogy a ügyfeleimet berántják kapcsolt vizsgálatra... egyessével :),. Érdekesség hogy az apeh volt kint heklyszíni szemlén a felperes cég székhelyén ahol is jegyzőkönyvet vettek fel amiben az szerepel hogy a követelésük jogos. Kimentem én is a cég székhelyére de csak puszta van ott, sehol egy épület... hogy vehették akkor így fel a jegyzőkönyvet???? Fura.

Gyakorlatilag azt látom hogy ez a harmadik cég arra szakosodott hogy felszámolás előtt álló cégekből mindent kiránt amit csak tud, legyen az jog alap nélküli is aztán odadobja a végrehajtónak/felszámolónak...

Mit is lehet ilyenkor tenni?????

gerbera317 # 2012.02.14. 21:49

zsolesz01

Tört tulajdoni illetőséget idegen ritkán vásárol. A tulajdonostárs árverésen történő vásárlása viszont mindennapos dolog. A lányod részvétele az árverésen teljesen szabályos, hacsak nincs valami kizáró tényező.

newline # 2012.02.15. 10:06

Pár napja elmentem egy ingatlan licitre. A vh előtt már ott állt két ürge, akik érdeklődtek, hogy a licitre jöttem-e? Meg mennyire érdekel az ingatlan? Mondtam, hogy érdekel, különben mi a fenének jöttem volna, nézelődni? Mert ha igen, akkor adjak nekik X forintot és nem jönnek be licitálni, és vihetem én az ingatlant minimál áron, de ha nem adok, akkor bejönnek és felverik jól az árat. Meglobogtatta előttem a beugrót, hogy akkor most befizesse vagy sem...
Szerencsére az adóstól valamilyen papír nem érkezett be, így az árverés elmaradt.
Ha legközelebb indulok ezért az ingatlanért, hogyan kerülhetem ki ezeket a piócákat?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.15. 10:43

Sehogy. Addig licitálsz felfelé, amíg neked megéri. Ott kiszállsz. Ha ők nyernek, és nem fizetik meg a vételárat, akkor az árvers sikertelen, lesz másik árverés - ők meg bukták a 10% előleget. Ha a második árverésen az ő - nem teljesített - ajánlatuknál alacsonyabbal nyersz, akkor bukták a különbözetet is.
Ezt akár előre el is mondhatod nekik - aztán csak lobogtassanak.

Alexu # 2012.02.15. 16:27

T. Fórumon lévők!

Sajnos nem kaptam választ az előző kérdésemre hátha tud valaki segíteni.

A Telenor végrehajtást eszközölt ellenem 2010 évben,most 2011.évben mégis megnyertem a pert, de a fizetésemből levonták az összeget 2010 évtől.
Azt szeretném tudni, hogyan kaphatom vissza pénzem amit a bírósági is kimondott, hogy nem lehetett volna már végrehajtani.
Felszólítottam őket, de még nem adták vissza.

Kérem valaki adjon tanácsot, mit tehetek ilyenkor.

Köszönettel

végrehajtó1 # 2012.02.15. 17:20

Ha jogos követelésed van és erről van itélet akkor kérj végrehajtást

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.15. 20:19

newline

Tudod lehet, hogy az árverésen egy másik pióca (mert árverésre csak azok járnak) több fantáziát lát a vásárlásban és messzebbre licitál. Te meg hazafelé a benzinkúton azon morfondírozol, hogy mégiscsak el kellett volna fogadni azt a pénzt amit ígértek neked, ha nem licitálsz! (most se pénz, se lakás) megint elb...-tál egy napot :-)

ferencer # 2012.02.15. 20:43

Az ingatlan árverésen a vh. kérő is licitálhat?

Gabicsek # 2012.02.15. 21:04

akkor adjak nekik X forintot és nem jönnek be licitálni

nem ő kapott volna, neki kellett volna adni.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.15. 21:29

ez két irányú utca (oda-vissza működik)