végrehajtás kérdések

newline # 2012.02.16. 08:34

Köszönöm a hozzászólásokat!

Végrehajtásügyintéző

Igazad van,nekem is kínáltak pénzt, ha lelépek. De én nem nepper vagyok, nekem EZ az ingatan kellene. Több éve lakatlan már, régóta szerettem volna megvenni. Nem üzleti megfontolásból, saját kis családomnak.
Most várom a következő kört.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon ha nem fizetek, tényleg bejönnek a licitre és tényleg felém ígérnek kitolásból? Láttatok már erre példát? Vagy többségében csak a szájuk nagy?
Igazából piaci áron is megvenném, de persze én sem vagyok a pénzem ellensége, ha olcsóbban is megkaphatom, persze, hogy úgy szeretném.

végrehajtó1 # 2012.02.16. 08:41

Nem fogják megvenni.Csak pénzt akartak tőled kicsalni...

Freyja21 # 2012.02.16. 13:42

Szép napot!

Szeretném megkérdezni, hogy illeték tartozásának behajtásának mi a folyamata?
Bírósági ítélet szükséges-e a végrehajtáshoz vagy rögtön a bírósági végrehajtóhoz kerül az ügy.
A választ előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2012.02.16. 16:52

adók módjára hajtják be.milyen illeték?

Freyja21 # 2012.02.16. 17:55

PL. ingatlan adás-vétel után fizetendő, vagy bírósági per utáni, ilyenekre gondolok, amit az illeték hivatal tart nyilván.

gerbera317 # 2012.02.16. 18:32

zsolesz01

Magánban kérdeztél.
Az árverési vevő tehermentesen szerzi meg az ingatlant.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.16. 20:09

newline

"Igazából piaci áron is megvenném, de persze én sem vagyok a pénzem ellensége, ha olcsóbban is megkaphatom, persze, hogy úgy szeretném."

Aztán ha valaki a piacon jó árat ad érte eladod és visszamégy egy másikért ami szintén tetszik!
Tudod először senki sem nepper ......
(az EMBER aztán piócává leszen....:-)

newline # 2012.02.18. 16:53

vegrehajtasugyintezo

:D Értem!

De jó lenne ha annyi pénzem lenne, hogy nyugodtan nepperkedhetnék!
Egyenlőre marad ez az egy ingatlan...

hubertus # 2012.02.18. 19:14

T. Fórumozók, milyen jogorvoslatra van lehetőség az elektronikus árverés során?

mita # 2012.02.19. 12:41

Jó napot kívánok.

Nekem olyan kérdésem lenne hogy van egy hitelkártyám,400.000ft-os kerettel amivel sajnos most a második hónapja hogy megcsúsztam.Beszéltem a bankkal és azt mondták hogy ha nem fizetek be ebben a hónapban sem (hozzáteszem 20.000ft a havi minimum törlesztő)legalább ennyit akkor átadják a dossziémat a behajtó cégnek.Próbáltam időt kérni mert elmondtam a hölgynek hogy a jövőhónapban rendezem az elmaradásomat a (két havit)de azt mondta hogy nem lehet mert akkorra már eléri a 90 napot.Kérdésem az lenne hogy mire számítsak majd?Van fizetésem,megterhelik majd azt,vagy rögtön a foglaló jön?A férjemnek is van jövedelme és vannak vagyontárgyaink is persze a szokásos(tv-számítógép-kocsi stb)Elmondtam miért nem tudtam sajnos 2 hónapig befizetni és semmi.Nem várnak a következő hónapig sem.Ezért szeretnék segítséget kérni hogy ilyenkor mire kell számítani ha valaki tud megköszönném a segítségét.Egyébként ez a bank a Cetelem.Illetve ha tiltanak a bérből akkor a törlesztőrészlet megállapításáról meglehet egyezni ilyenkor?A férjem béréből is vonhatnak?Köszönöm.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.20. 07:07

newline

A nepperek némelyike több száz millióval "játszik".
Ha ez a ház 20%-al többet ér a szabadpiacon, megveszik.
Amúgy meg, ha a lábukra lépsz, az a legkevesebb, hogy kifogásolni fogják az árverésedet és egy jó félévre beragadsz vele!

tarjani # 2012.02.20. 08:11

Segitséget szeretnék kérni a feleségem ügyében, a történet a következő:elvál 2005ben két gyermek az apa havi 5-5 ezer ft. gyermektartásra kötelezett.2010 ben beadta végrehajtásra a végrehajtási lapon biróságon ültek rajta7 hónapig.Elment a végrehajtóhoz, van egy közös 1/2lakástulajdon amire bejegyeztettük az elmaradt összeget a végrehajton keresztül a földhivatalban.most 2012 ben jött egy papir a végrehajtótól,hogy nem tudja behajtani a pénzt mert az apukanak nincs jövedelme meg ingósága meg semmi.mentünk az állami megelőlegezésre ott nem adták meg mert én relativ jól keresek.mit tehetünk?a végrehajtó azt irta ,hogy nem kértük az ingatlanra a végrehajtást, ami lehet de megsem kérdezte, akkor meg minek jegyeztettük volna be a tulajdoni lapra?a keletkezett dijat ki fizeti, mivel nem lett végrehajtva semmi?

végrehajtó1 # 2012.02.20. 08:53

Gyerektarinál nem kell a jogosultnak fizetni.Végső soron az adós állja majd.

Atis77 # 2012.02.20. 08:54

idézek hátha előbb kapok itt választ, mert ide is tartozik.

"Sziasztok
Ma reggel benéztem a net bankomba és -81000ft az egyenlegem, 14e ft volt rajta még pénteken, inkasszót tettek rá, de kicsoda? Semmilyen fizetési felszólítást és fmh-t nem kaptam. Egyedül az eos szekál, de ott más az összeg is. Hogy lehet kideríteni hogy ki kérte ezt az inkasszót? Nem kellett volna valami levelet kapnom hogy vérgehajtást kértek ellenem? Fizum 50% a tiltva van így is(tartásdíj+végrehajtó) rendben pontosan fizetve."

Atis77 # 2012.02.20. 08:54

Tehát
Hítam a bankot aztán, kiderült hogy egy régi parkolási fizetési meghagyás végett van a dolog, DE ezt már 2008-2009-bent végrehajtották fiz letiltással.. Megjött a vh lap, a könyvelő kiszámolt mit hová, lement a letiltás és ennyi. Majd 2010-ben jött egy levél ettől a végrehajtótól, hog nem lett minden kifizetve, dehogy kinek, és mennyi atrról nem irt semmit,ekkor a főnököm hívta őket majd utánanének stb. Majd ez félévente-évent ismétlődőtt, de nem mondtak semmit. 37e ft a követelése a végrahjtónak még, a parkolási társaság nem tud semmit, a jogi képviselőjük szernit még 20e ft. Ilyenkor mivan?: Várom a Végrehajtási lapot, ha ott az összegek stimmelnek a levolntakkal akkor mit lehet tenni? Nyalja be a végrehajó a difit? Mert Ő hibázott nem mi! Bocs a hibákért csak idegbeteg lettem hogy 2003as ügyel még foglalkozni ráadásul már nem is az enyém volt a kocsi(nem én parkoltam csak cseszték átirni a mai napig a nevem van pedig jrelentettem az okmányirodában is)

relisys (törölt felhasználó) # 2012.02.20. 10:35

Jó napot kívánok!
2008-ban felvettem 1.8 millió svájci frank alapú hitelt ez még a házasságom alatt történt én mint adós. a volt párom készfizető kezes, amelyben 1/1 tulajdonú háza a fedezet.Sajnos elváltunk azóta én albérletbe kényszerültem 3 gyerekkel.A mindennapi megélhetés is gondot okozott a részleteket nem tudtam kifizetni.A volt társamtól tartásdíjat nem kértem, annak fejében hogy az általa lakott ház fenntartása és a törlesztőrészletek befizetése a kötelezettsége.Akkor a havi részlet 14.000 Ft volt.Mivel nem törlesztett a hitel mára 3.8 millióra duzzadt + a végrehajtás és annak vonzatai és ezt rajtam akarják behajtani.Tisztában vagyok vele, hogy a hitel az hitel és vissza kell fizetni, de egyedül neveltem fel a 3 gyereket minden segítség nélkül, az összes vagyonom egy szekrényben elfér.Nincs lakásom és semmiféle vagyonom, csak egy fizetésből élek ma is albérletben de már csak egy kiskorú eltartásáról kell gondoskodnom. A volt párom a fedezetül felajánlott lakást teljesen leamortizálta,szinte lakhatatlan .Tetemes közüzemszámla tartozás terheli az ingatlant és el is költözött vidékre valahová.Erre milyen megoldás létezik??? Ha egyáltalán van?!
Tisztelettel megköszönök minden használható útmutatást,tanácsok, hozzászólást.
egy anya

relisys (törölt felhasználó) # 2012.02.20. 10:36

Jó napot kívánok!
2008-ban felvettem 1.8 millió svájci frank alapú hitelt ez még a házasságom alatt történt én mint adós. a volt párom készfizető kezes, amelyben 1/1 tulajdonú háza a fedezet.Sajnos elváltunk azóta én albérletbe kényszerültem 3 gyerekkel.A mindennapi megélhetés is gondot okozott a részleteket nem tudtam kifizetni.A volt társamtól tartásdíjat nem kértem, annak fejében hogy az általa lakott ház fenntartása és a törlesztőrészletek befizetése a kötelezettsége.Akkor a havi részlet 14.000 Ft volt.Mivel nem törlesztett a hitel mára 3.8 millióra duzzadt + a végrehajtás és annak vonzatai és ezt rajtam akarják behajtani.Tisztában vagyok vele, hogy a hitel az hitel és vissza kell fizetni, de egyedül neveltem fel a 3 gyereket minden segítség nélkül, az összes vagyonom egy szekrényben elfér.Nincs lakásom és semmiféle vagyonom, csak egy fizetésből élek ma is albérletben de már csak egy kiskorú eltartásáról kell gondoskodnom. A volt párom a fedezetül felajánlott lakást teljesen leamortizálta,szinte lakhatatlan .Tetemes közüzemszámla tartozás terheli az ingatlant és el is költözött vidékre valahová.Erre milyen megoldás létezik??? Ha egyáltalán van?!
Tisztelettel megköszönök minden használható útmutatást,tanácsok, hozzászólást.
egy anya

berry38 # 2012.02.20. 15:37

Tisztelt Segítők!

Az lenne a kérdésem,hogy gyerektartás elmaradása esetén,36000Ft helyett 32000Ft lett fizetve.Tehát havi 4000Ft elmaradást a végrehajtó hány hónapra visszamenőleg hajthat be?Hány évre visszamenőleg nyúlhat vissza?Ha például 2 évig ennyivel kevesebbet fizetek,akkor 2 évre visszamenőleg behajthatja?

Köszönettel a válaszért!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.20. 16:04

A végrehajtó akármeddig behajthatja. A végrehajtást kérő főszabályként hat hónapra visszamenőleg kérheti, de ez alól is van kivétel, amikor kérhet régebbi hátralékot is.

csigusz21 # 2012.02.20. 18:06

tisztelt forumozok!
kérdés tavaly 2 sikertelen árveréés volt igy még decemberben elinditott az végrehajto még egy árverést ami a napokban vége lesz .tudtom szerin 2 sikertelen árverés után 6 honapig pihentetik az ügyet!? vagy nem? ha igen és az árverésen most el kell az ingatlan van-e jogorvoslat? ja és már 3 éve fizu letiltás de nem értem hogy mi az a fix öszeg?ha egyszer50% akkor mért vonnak 75%? valaki tud segitenni? köszi ja deceberben az otp faktorig fel ajállot részlet fizetést 4600000ft-rol 180 hora.de nem voltak hajlandok megmondani menyi is a tartozás most jöt egy papir amin csak 1690000 .ha akkor szerzödés kötök akkor a 4 misit kérték volna?

végrehajtó1 # 2012.02.20. 18:18

2. után 6 hónap szünetelés.
Az 50-70% -ot kicsit értelmesebben írd.Mert nem értem...

csigusz21 # 2012.02.20. 18:20

177000ft netto- bol csak 56000ft fizu van!3 letiltás van

végrehajtó1 # 2012.02.20. 18:33

Nem számoltam utána de kb. jól vonták.Ugyanis a az öregséginyugdíj ötszöröse felett korlátlanul tiltható.

Andrea29 # 2012.02.20. 20:28

Tisztelt Segítő!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz:
2005. októberében az OTP banktól felvettem 300.000 Ft személyi kölcsönt, és egy áruvásárlási kártyát. (American Expressz). A megállapított törlesztőrészletet egy ideig - munkahelyem elvesztéséig - tudtam fizetni. Majd nem tudtam fizetni, de a tartozásomat elismertem. Kértem részletfizetési lehetőséget, azonban azt nem kaptam. Egy cég emberei keresték fel a szüleimet, megfenyegetve őket, hogy a tartozásom így vagy úgy de be lesz hajtva. Közben ügyem átkerült az OTP Faktoringhoz, majd egy ügyvédi irodához. Időközben megszületett a kisfiam, de akkor már a dabasi Bíróságtól is kaptam levelet, hogy fizessek. Hiába fordultam bárhova, semmilyen segítséget nem kaptam. Egy végrehajtó céghez került az ügyem tavaly januárban, majd idén kaptam egy olyan papírt mely szerint a tartozásom behajthatatlan. Kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent konkrétan?
Egy tartozásomat fizetem, részletfizetést kaptam rá.
További kérdésem:
elévül-e a tartozás és ha igen mikor?

Válaszát megköszönve,
tisztelettel
Opóczki Andrea

tarjani # 2012.02.21. 06:55

Azt megértettem,hogy a feleségemnek esetleg nem kell kifizetni a dijat.A többi kérdésre esetleg valami jó tanács?