végrehajtás kérdések


Csaba5232 # 2012.11.11. 13:43

Szép napot!

Az lenne a kérdésem, hogy mik a fokozatai egy végrehajtás során a behajtásnak?

Kértem egy jelentősebb tartozásra végrehajtást, ami jogerőre is emelkedett. Azonban kiderült, hogy az adós (ügyesen) nem rendelkezik jövedelemmel, két ingatlana van, ami egyenként 10.000,- Ft-ot ér. Most az ingóságok árverezésére kértek, hogy nyilatkozzak, de ez sem fogja fedezni tartozását! Mik az esélyeim, hogy és honnan hajták be adóstól a továbbiakban a tartozást?

Köszönettel!

Nitaaaa # 2012.11.08. 21:17

Üdvözlöm Önöket!

Segítségüket szeretném kérni.

Párom kint dolgozik Németországban kiküldetésben, most derült ki hogy még az 5évvel ezelőtti tmobil tartozásából 160 000Ft fent áll.
Mivel kint dolgozik kiküldetésben ugye a magyar számlájára kapja a minimálbért itthon és a kinti fizetést pedig a német kártyájára. A magyar és német fizetése után is kint adózik.
Nos ez a tartozás miatt a 160 000Ft-ról küldtek végrehajtást a magyar munkáltatójához hogy a fizetéséből vonják majd, a főnöke azt mondta erre neki hogy két hónapig nem kap magyar fizetést és ki is lesz fizetve.
A kérdésem ezt megteheti? Mivel elvileg nem csak a 33% felett rendelkezhetnek? -egyáltalán a főnöknek mi köze van ahhoz hogy mennyit is fizessen ő a végrehajtónak.
A végrehajtó ilyenkor nem írja le a követelését? hogy az adott összeget milyen részletekben kéri? jelen esetben a minimálbér 33%-át?
Vagy mivel kint dolgozik számít neki a német fizetése is? csak mert sok ismerős szintén kint dolgozik és nekik is csak a magyar fizetés 33%át vonják a német fizetéshez nem nyúlnak.
Ez most akkor hogy is van?
Mert elég felháborítónak tartom hogy a főnök csak úgy "hasra üt" és Ő mondja meg hogy miképpen legyen kifizetve a tartózás és ilyen önkényesen rendelkezni akar a magyar fizetés felett.
Hivatkozhatom arra hogy a magyar fizetés 33%val rendelkezhet csak?
Köszönöm előre is a választ.
Remélem nem bonyolítottam túl a kérdést.
Üdv.

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.08. 07:27

Emberi számítás szerint elégnek kell lennie és igen, nekik kell bizonyítani, hogy történt benne megszakítás de hát csak az a biztos ami már megtörtént.

Steee # 2012.11.08. 07:17

Üdvözlöm önöket!

Az alábbi kérdésben kérném a segítségüket:

Magánszemély vagyok, és a folyószámlámra a végrehajtó hatósági átutalási megbízást fog kiadni pénzkövetelés behajtása céljából.
A munkabéremet kapom az számlára, mely munkabért jelenleg letiltás nem terheli.
Az alábbi lenne a kérdésem:
Ha a bank befogadja az átutalási megbízást, akkor -mivel a követelt összeggel nem rendelkezem- a számlámra kapott fizetésem mentes részét ami ha jól tájékozódtam 28500 Ft + ezen felül a négyszereséig az 50%-át mikor kaphatom meg?
A sorban állítás 35 napjának letelte után?
Ha időközben a 35 napon belül mégegyszer kapok fizetést, akkor a 2 összeget összeadják, és a nyugdíjminimum négyszerese feletti részt a teljes összegből fizetik ki a végrehajtó számlájára, és csak a fent említett maradékot kapom meg valamikor, vagy mindkét fizetésem esetén külön-külön köteles kiszámítani a pénzintézet az átutalható, és a mentes összeget?
Köszönöm előre is a válaszokat!

runningman # 2012.11.08. 05:43

Rufu

A helyzeted érdekes. Jó lenne tudni, milyen minőségben indul ellened apeh-végrehajtás. (Ha árverezik a lakást előbb van a jelzáloggal fedezett bankhitel mint a köztartozás.)

runningman # 2012.11.08. 04:19

Lehetséges, hogy a telenoros szerződésedben van egy odavetett mondat, csapda, hogy "nyilatkozom, hogy tartozásomat elismerem" vagy vmi hasonló, elbújtatva olyanok között, hogy kérsz-e a telefonodhoz internetet is vagy hajlandó vagy -e fogadni tőlük reklámanyagot, stb. E mellett a mondat mellett persze nincs rubrika, hogy igen vagy nem.

A követelés vszleg egy év alatt elévült, de bekavarhat, ha a telenor ezt a mondatot tartozáselismerő nyilatkozatnak kívánja bedobni a Bíróságon. A követelés jogcímét a tartozáselismerés nem változtatja meg, de elképzelhető, hogy neked kell bizonyítanod, hogy márpedig az a tartozás már nem áll fenn. De ezt csak hallomásból írom, az ügyvéd urak nyilván tudják pontosabban is.
A méregfogát talán úgy lehet kihúzni, hogy az a szerződési pont a fogyasztó részére egyoldalúan méltánytalanul kedvezőtlen feltétel és tisztességtelen szerződési kikötés/feltétel címen megtámadni.

Közüzemi díjnak azért írja a vitári jenő, mert akkor öt év az elévülés és nem egy. Van vmi zavaros indoklása is.

Érdemes lenne kérni a budaörsi Bíróságtól a tárgyalás áttételét a saját lakhelyed szerinti Bírósághoz, mert ők nyilván nem hallgatták meg már ezerszer a vitári jenő érvelését arról, hogy de mégis miért öt év az elévülése annak a követelésnek. Másrészt időt nyersz, bár a saját lakhelyed Bírósága nyilván nem fog annyira örülni, hogy pluszmunkát viszel nekik.

Szerintem ez ügyvédes dolog, ha viszonylag sokat kér a telenor (tőke + kamat + munkadíj + kötbér + fmh díja + perköltség + adminisztráció + faszvakarási díj) akkor én perre vinném, ügyvéddel képviseltetve magam. Arra vigyázzál, ha nyer is a vérszívó, ne tudja miből behajtani.

henri # 2012.11.07. 22:58

Köszönöm a válaszokat.
Csak , hogy tisztán lássak. Akkor a bíróságon elég ha az elévülésre hivatkozom? A Telenornak kell bizonyítania azt hogy engem felszólítottak hivatalos levélben az elévülési időn belül?

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.07. 15:45

Így van. Amugy meg szívesen.

henri # 2012.11.07. 10:50

Nem hivatalos levél szerintem jött de nem vagyok benne biztos. De én úgy tudtam, gondoltam ,hogy ilyen esetekben csak a "hivatalos levélben" számít. Tehát a sima postai levél nem számít, hisz azt nem biztos hogy megkaptam és nem is lehet bizonyítani.Nem így van?

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.07. 07:17

henri

2003. évi C. törvény
az elektronikus hírközlésről

143. § (1) Az előfizetői szerződések késedelmes vagy hibás teljesítése esetében az elektronikus hírközlési szolgáltató a felhasználó vagyonában okozott kárt köteles megtéríteni, az elmaradt haszon kivételével.
(2) Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1) bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.07. 06:05

A hivatalost úgy értem hogy ajánlott vagy tértivevényes levél.

És "nem hivatalos"?

henri # 2012.11.06. 22:54

Üdv Mindenkinek. Tanácsot kérnék mint sokan mások. 2010ben sajnos nem tudtam befizetni a Telenornak a telefonszámlámat. Fel is mondták a szerződést. Az utolsó számla amit kiállítottak 2010.08.25. Nagyon sokáig nem kaptam semmilyen hivatalos felszólítást. A hivatalost úgy értem hogy ajánlott vagy tértivevényes levél. 2011.decemberében jött egy ügyvédi irodától levél ,hogy fizessem meg a tartozást és ha nem fizetési meghagyást adatnak ki. Mivel Én úgy tudom ,hogy az ilyen tartozás 1 év után elévül így a fizetési meghagyásnak is ellentmondtam de nem írtam bele ,hogy miért. Természetesen most megjött a Bírósági értesítő meg a peranyag. Sajnos a tárgyaláson nem tudok megjelenni külföldi munkám miatt. Mit írjak a bíróságnak? Mire hivatkozzak? Valami törvény vagy jogszabály? Nem tudom,hogy fontos e de a beadványban a Telenor a tartozást közüzemi díjnak írja. Van ennek jelentősége?
Köszönöm előre is.

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.05. 09:55

Igen, ez fog történni. Végrehajtják az ingatlanon.

Gali70 # 2012.11.03. 15:45

Tisztelt Fórumozók !Információt szeretnék kérni, hogy egy finanszírozott autó kezese vagyok , és az ismerősöm aki vette az autót már nem tudja fizetni a magas törlesztőket .Az autó leadása után , még a bank követelne 2 milliót.Ha az autó tulajdonosának nincsen munkája és vagyona ezt tőlem a kezestől az ingatlanom lefoglalásával behajthatják ( jelenleg őstermelő vagyok , más jövedelmem nincsen )? Mikor évül el el ,( ha egyáltalán elévül ?) ? Nem szeretném ha esetleg velem történne valami és a gyerekeim adósságot örökölnének .Köszönöm a segítséget

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.03. 09:41

Rufu
A barátod ingatlanának talán egy új tulajdonos kéne...

gerbera317 # 2012.11.02. 22:59

Art. 158. §.

Rufu # 2012.11.02. 08:22

Üdv!

Egyik barátom kiakar szállni az adósságcsapdából. Lassan Apeh végrehajtása is indul, de vannak más hitelei is.

A lakása banki jelzáloggal terhelt (a hitel a fia nevén van), ami éppenséggel még a hitelt sem fedezi. Ha az Apeh végrehajtás elindul, akkor mi történik? A lakást ha elárverezik akkor a banki hitel lesz elsősorban kiegyenlítve vagy az adótartozás?

az adótartozásra 5 év az elévülési idő?

A hitel maradékára mikor lesz elévülés?

gerbera317 # 2012.11.02. 07:33

buba

A VÉGREHAJTÓNAK MINDEN CSELEKEDETÉRŐL ÉRTESÍTENI KELL AZ ADÓS ÉS A BÍRÓSÁGOT TOVÁBBÁ A VÉGREHAJTÁSKÉRŐT

Ilyet a bíróság soha le nem írna, hiszen ez homlokegyenest ellentmond a végrehajtási törvénynek. És most nehogy visszaszólj, hanem keress meg magánban, és én megadom az e-mail címemet, ahová elküldheted az ítéletnek ezt a részét. Ha nem vagy erre partner, inkább meg se szólalj!

A 6600 forintot pedig a jogot szerző fizeti, ami törlés esetén az adóst jelenti. Nem én állítom, hanem törvény, itt tudod megnézni:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
(a 32/E. § (1) c) pontot kell nézni), úgyhogy légyszi, ne szólj vissza!

És mi van a Bajza utca 58-ban, hogy oda csak úgy berángathatják a végrehajtót? (Erre visszaszólhatsz.)

vegre # 2012.10.31. 16:38

KBS:
koszonom!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.31. 12:04

Igen; nem.

vegre # 2012.10.31. 10:02

sziasztok!
van egy vegrehajtasi ugyem, ahol a VH kerovel tortent megegyezes alapjan reszletekben fizetek (mar kozel egy eve), vagyis ha jo szakszot hasznalok, a VH 'szunetel'

ket kerdesem lenne:
ideiglenesen kivonathatom-e a forgalombol azt az autot, amin VH jog van?
ha veszek egy autot most, akkor arra is rakerul a vegrehajtasi bejegyzes?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.31. 05:32

És 6600. Kevered a jelzálogjoggal, barátom, annak a bejegyzése, módosítása 12 600. (12 ezer forintos díj nincs.) Mondjuk, aa jelzálogjog törlése meg pont ingyenes.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.31. 05:28

A végrehajtás költségeiben a vh-jog bejegyzése van benne, a törlés nincs.

buba # 2012.10.31. 04:57

rétiboglárka !!

Mikor tette rá az ingatlanra? Arról a földhivatalnak tájékoztatni kellett volna ,hogy XY jelzálogjogot terhet rá ennyi és ennyi forint erejéig, ami után felkínálják , hogy 10000 forint befizetése után reklamálhatsz. Valami nem stimmel főleg 10 év után !!!!!!

Azt teheted még bár 10 év után necces ,hogy be mész ha Budapesten laksz a Bajza u 58 -ba és megnézik ,hogy esetleg a végrehajtó nem csábult el egy kicsit. Nálam momentán 475.000 forinttal nem tudott elszámolni és mert a jogosult nem kapott semmit .Hát tegnap be is rendelték a Bajzába minden papírjával mert amnéziás és nincs tisztába a VH § -kal. Vidd be a végrehajtási számot pillanatok alatt meg mondják mit tegyél , de fizetni tuti nem kell neked

buba # 2012.10.31. 04:42
Kovács_Béla_Sándor#e-mail 2012.10.25. 12:56 Van, amiről értesíteni kell az adóst, van amiről nem. De ha el is mulasztotta az értesítést az ingatlan foglalásáról, az mit változtat a földhivatali eljárási díj megfizetésén? A törlés díj 6600,- Ft. www.kbs-ugyved.hu rétiboglárka# 2012.10.25. 12:34 Tisztelt Kovács_Béla_Sándor! Arra a részére is értettem, normális-e, hogy tájékoztatás nélkül bármit megtehet a végrehajtó? Őt semmi felelősség nem terheli? gerbera317#e-mail 2012.10.24. 20:05 Egészen biztos, hogy nem azt mondta, hogy "majd ha fizetsz 6600 forintot". Sokkal inkább azt mondta, hogy "természetesen kiadja a törlési engedélyt, de a földhivatal ki fog érte számlázni 6600 forintot neked". Agyalj egy kicsikét, biztos hogy nem inkább ezt mondta?!? -------------------------------------------------------
  • Biztos hogy nem neki kell fizetni a 6600 forintot, mivel a végrehajtási költségben minden benne van többek között ez is.És nem 6600 már 12000- forint.Éppen tegnap nyertem pert első , majd másodfokon is a végrehajtóval szemben. A VÉGREHAJTÓNAK MINDEN CSELEKEDETÉRŐL ÉRTESÍTENI KELL AZ ADÓS ÉS A BÍRÓSÁGOT TOVÁBBÁ A VÉGREHAJTÁSKÉRŐT !!!!!!!!!!!!!!! EZT A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETBEN IS KÜLÖN KIHANGSÚLYOZTA A BÍRÓ NŐ nem azért írtam nagy betűvel mert mérges vagyok hanem ezeket mind mind be kell tartania