így van
végrehajtás kérdések
Meg tudod mondani hogy miért nem? Előadtam egy dolgot a bíróság előtt, ők ezt vizsgálva hoztak egy döntést és csak erre a döntésre vonatkozóan lehet új tények hivatkozások nélkül fellebbezni?
peres úton másképp nem megy.
kérelem ingyen van csak vannak hátrányai...
Volt egy elvesztett perem végrehajtás megszüntetése miatt de nem hivatkoztam olyan tényre amely alapján a bíráság a végrehajtást jogosult lett volna félbeszakítani. Ebben a perben új tény előadásával nem lehet felebbezni a döntés ellen? Ha nem muszáj nem fizetnék ki újabb 15 ezer illetéket.
"fellebbezés"? semmi esetre sem! Kérelem (Vht.41.§) vagy per...
*57, bocs
Jól értem hogy a Vht. 53 §-ra hivatkozva kell fellebbeznem? Leírva hogy a követelés 2009 évre szól, most meg 2013 van? Nem volt felszólító levélke
lehet, az nincs :)
cinizmus? észérveknek jobban örülnék...
Jó, akkor várjuk a beszámolót a sikerről.
ha ebben az időszakban igazolható (aláírós) felszólítás nem érkezett, ígéretes...
A fizetési meghagyás 2011.03.09-én lett jogerős, a végrehajtási lap pedig 2011.03.24-én került kiadásra. A követelés lejárta 2009.05.31. Tehát ezek alapján a követelés lejárta és a végrehajtási lap kiadása között eltelt idő több mint egy év, lehet akkor ebben az esetben elévülésre hivatkozni? Ha lehet hivatkozni mit kell írjak a bíróságnak?
végrehajtás megszüntetése iránti perben - sőt kérelemre is - lehet hivatkozni elévülésre fmh után is!
Nem ítélt dolog. De olyan tény, amelyre nem lehet hivatkozni sem perújításban, sem végrehajtás megszüntetése iránti perben.
nem értek egyet.
elévülésre bárki bármikor hivatkozhat... (ilyen értelemben nem "ítélt dolog")
Ha a fizetési meghagyás egyszer már jogerős, akkor előtte már ne keress elévülést! Utána, esetleg...
elévülést kereshetsz a "követelés lejárata" és a "fizetési meghagyás jogerőre emelkedése" közt valamint ez utóbbi és a "végrehajtási lap" kiállítása között...
A jogerős végrehajtási lap kiállításától számítva egy év az elévülés? Persze hogy akarom hogy elmagyarázd, nem akarok fizetni olyan dologért amiért nem szolgáltattak nekem semmit, és még csak szerződésben sem voltam azokkal akik pénzt akarnak rajtam besikálni. Köszönöm
melyik bolygón élsz??
1 év az elévülés...
ha akarod, elmagyarázom...
Még egy kérdés, ha volt egy végrehajtás megszüntetése iránti per amit elbuktam, nincs mód a perújításra a végrehajtási eljárásban?
Az ellentmondással az történt, hogy megírtam, kinyomtattam, aláírtam, bescanneltem. Elküldtem elektronikusan hogy előbb ott legyen, de a papír alapút nem adtam fel mert elfelejtettem. Ezt követően jogerőre emelkedett mivel a közjegyző szerint sem papír alapú, sem elektronikus alapúnak nem tekinthető a határidőn belül beadott ellentmondás. Tudom, el kellett volna postázni. De mi van ha faxon küldöm miért nem lehet ezt elfogadni? Csak posta, micsoda hülyeség.
Hogy van ez-az elévülés dolog?
én az elévülést új eljárásban gondoltam...
Ha egy tartozás egy összegben esedékes, akkor egyáltalán nem durva. A törvényalkotó így akarja elkerülni, hogy akkor is elhúzódjon egy kényszerteljesítés, ha egyébként magas a jövedelem.
Köszönöm a választ! Ez azért elég durva arány...
Igen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02