Jó estét kivánok kedves Szakértök!
Ma visszaérkezett a tértivevény a részletfizetési kérelmemmel kapcsolatban,amit néhány hozzászólással korábban már részleteztem és a tanácsukat kértem benne. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idö az amig a közjegyzönek válaszolnia kell a levélre?
Válaszukat elöre is közsönöm
végrehajtás kérdések
mikor? kérdem egyre reménytelenebbül.....
Úgy sejtem 2010. december 25-ét megelőzően, tehát a kézbesítési vélelem megdöntésére már nincs esélyed.
Kár.
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
az ellentmondásra volt 15 nap, és ezalatt nem tudtam elküldeni , mivel külföldön dolgozom, tehát a határidő letelte után 8 nappal tudtam elküldeni az ellentmondást
kérdem mikor? 15 nap eltelt már mióta a postán jártál?
vegrehajtasugyintezo
a fizetési meghagyás elleni ellentmondás postázása....
ingatlanok
"8 napot késett a postára adás."
minek a postára adása?
kézbesítési vélelem megdöntését csak tudomásszerzéstől 15 napig adhatsz be!
ha vmit postára adtál, tudomásod volt.
mikor történt ez?
„a végrehajtótól is kérhetsz részletfizetést”
Végösszegileg szerintem nagyon nem mindegy, hogy a közjegyző vagy a végrehajtó ad részletfizetést.
Nem állsz jól, de a kézbesítési vélelem megdöntésével azért megpróbálkozhatsz. Van olyan bonyolult, hogy itt ne magyarázzam el, amúgy sem ajánlom, hogy ügyvéd nélkül csináld. Ügyvéddel sincs több esélyed 30%-nál. (A vélelem megdöntésére. És akkor hol van még a per megnyerése?)
Az ellentmondáshoz nem kell haza utazni.
Egy levelet kellett volna küldened egy szóval:ellent mondok.
Tisztelt Kovács Béla Sándor! Mivel szüleim lakásában van az állandó lakcímem, így ők vették át a levelet. Azonban 15 napon belül nem tudtam az ellentmondást elküldeni külföldön tartózkodásom miatt. /Csak az ünnepekre tudtam hazautazni/ A kézbesítési vélelem megdöntése milyen formában történik? Köszönöm előre is válaszát
Végrehajtó
Köszönöm a választ. Természetesen be kívánom engedni a végrehajtót, és azért kérdeztem, mert szeretném elkerülni, hogy a szomszédok erről tudomást szerezzenek, mert onnantól kezdve már tudja az egész falu. Az esetleges kutyaharapásról nem is beszélve, mert ezt is szeretném elkerülni, de csak mi tudjuk megkötni az ebet. (Ha nem vagyunk otthon, el van engedve.)Szóval jobb lenne, ha ott találna bennünket. További szép napot!
Hogy ment vissza a meghagyás? "Nem kereste"? Akkor elegendő lesz z igazolási kérelem. Ha helyettes átvevőnek kézbesítették, akkor a kézbesítési vélelem megdöntésére van szükség.
(Nem fellebbezés az, hanem ellentmondás.)
Tisztelt Szakértők!
Fizetési meghagyással szemben nem tudtam időben fellebbezni, mivel külföldön tartózkodtam, ott dolgozom. 8 napot késett a postára adás. Okmányirodai igazolásom van róla, hogy külföldön tartózkodom. Mi a megoldás? A közjegyzőnél lehet még jogorvoslatot kérni erre való hivatkozással?
Köszönettel
Embere válogatja.De általában nem küld.Ha nem vagy otthon végső soron levélben jelzi a következő eljárás időpontját.
Egyből nem fogja felnyittatni, mert azzal el megy a fél nap is.
Üdvözlök mindenkit. Lenne egy rövid kérdésem, hátha valaki pontos választ tudna rá adni:
Ha végrehajtó kimegy a megadott lakcímre, előtte minden esetben küld-e értesítőt, hogy valaki tartózkodjon a lakásban, vagy váratlanul megjelenik, és ha nincs senki otthol, akkor felnyittathatja-e tanú jelenlétében a lakást? Nagyon köszönöm a választ.
Tisztelt Szakértök!
Nagyon köszönöm a választ, ezen a fórumon csak egy másik topikban tettem fel legelöször a kérdésem amikor a fizetés meghagyás megérkezett, ugy cselekedtem ahogy a szakértök elmondták. Megkérdeztem a szakértöket, hiszen mióta erre a fórumra rátaláltam bármiben segitökészen válaszolnak! Most, hogy a részletfizetési kérelmet feladtam, azután érdeklödtem csak hogy mi várható az üggyel kapcsolatban. És most megrökönyödtem, hogy annak ellenére, hogy tényleg lépek az ügyben, nem a fejem a homokba dugom mégis idejöhetnek végrehajtók, amit el szeretnék kerülni! Ellent nem akartam mondani, hiszen a tartozás valós igaz hogy 2004-es ügy és valószinüleg elévülhetett már, de még nagyobb bajt nem akartam a nyakamba egy birósági herce hurcával.
köszönöm, megnézem!
2009. évi L. törvény 29. §
azért a "ellentmondás" nevű hajó elment.....
Kérni és kapni meg két különböző dolog!
csilla0909
Várd meg, hogy mi lesz a közjegyzőnél. Amennyiben az általam igen tisztelt vegrehajtasugyintezo -féle változat lesz, akkor sem nagyon van miért aggódnod, ugyanis a végrehajtótól is kérhetsz részletfizetést, illetve a végrehajtást kérőtől is, - tőle akár hosszabb futamidőre is.
KBS
Vh-ról, vh kérőről tudom, a közjegyző is?
staffii
Kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelem
Így hívják amit írnod kell. Írj e-mailt!
Na, azért a közjegyző engedélyezheti a részletfizetést, és akkor úgy lesz jogerős.
Csilla!
Elszúrtad! FMH-a ELLENTMONDUNK nem diskurálunk!
Jogerős lett, végrehajtó jönni fog.
Miért nem fordulsz szakemberhez mielőtt cselekszel?
Tisztelt Szakértök!
Szeretném megkérdezni, ha egy közjegyzötöl jött fizetési meghagyásra (15 napon belül) részletfizetési kérelmet irtam, amit át is vettek a 15 napon belül, mire számithatok? Kifizetném az adósságot csak részletekben, de azt nem szeretném, ha a kérelmem elbirálása alatt végrehajtók jönnének! Mi a további teendöm? Nagyon köszönöm a válaszokat elöre is.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02