igen, a foldhivatali ertesites megjott
végrehajtás kérdések
Ha nem vásárlási, akkor valószínűleg szabad felhasználású
Ez viszont jó!
A másik kérdés, hogy kaptál-e - tértivevényesen - határozatot a földhivataltól a végrehajtási jog bejegyzését illetően?
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
lakasfelujitas cimen vettem fel, kb. 3-3.5M-t (persze a CHF-arfolyam miatt a toketartozas most is kb. ennyi forintositva :D) vasarlasi biztos nem, hogy szabad felhasznalasukent cimkeztek-e meg annak idejen 6 evvel ezelott, azt nem tudom
Ha nincs megegyezés, akkor sokban!
Praktikusan akkor az a "dolgod" hogy elvond a fedezetet, ha úgy tetszik a kielégítés lehetőségét!
Vásárlási kölcsön volt vagy szabad felhasználású? (ebből tudnék következtetni, hogy lehet-e vagy nem)
igyekszem minel elobb megegyezni, ezert is irtam a banknak kozvetlenul
az elidegenitesi tilalomrol fogalmam sincs, es most meg sem tudom nezni, mivel kulfoldon vagyok, de nem emlekszem hogy talalkoztam volna ilyesmivel
ez mennyiben befolyasolja a folyamatot?
vegre
Amennyiben nem sikerül záros határidőn belül megállapodnod a részletfizetéssel kapcsolatban dűlőre - és ilyen módon felfüggesztésre - jutnod, valóban gondba kerülhetsz az ingatlanoddal (különösen mert akkor be fog kapcsolódni a zálogjogosult is az eljárásba)
Remélve a legjobbakat, de készülve a legrosszabbra: a zálogjog biztosítékául jegyeztek-e be "elidegenítési tilalmat" is az ingatlanodra?
gerbera317
koszonom a valaszt (es a hozzam valo turelmedet :D)
erdekes amit mondasz, ezek utan erdekelne, hogy az a kreten vegrehajto ezt (marmint hogy fizessem be az elso reszletet meg mielott valaszt kapnank) miert nem mondta annak idejen? gondolom ugyanazert, amiert a rendszerukben sehol nem szerepel hogy kertem a reszletfizetest...
mindenesetre most irtam egy emailt kozvetlenul a banknak, elmeselve a sztorit, es toluk es kerve a reszletfizetest
az inkasszoval (miutan jobban megneztem) nem 3, hanem 400ezer forintot huztak le (ez a ket honap alatt a reszletfizetesre felretett penz volt, amit szinten megirtam a banknak)
es meg egy kerdes: szerinted mikorra varhato hogy a zarolast leveszik a folyoszamlamrol? ez igy teljesen nevetseges, hogy hagytak rajta kb. 75 ezer forintot, de meg egy kg kenyeret sem tudunk venni, mert nem ferunk hozza...
kapitany07
Na, hát kerülnek elő új dolgok! Ha valóban így van, ahogy írod, akkor mégiscsak neked lehet igazad. Ha a végrehajtód valóban ennyire hülye - bár még mindig nehéz elképzelni -, akkor alkalmatlan erre a munkára, és az se baj, ha menesztik.
Kedves Kapitány dr., eddig csak rád gyanakodtam, de most már kezd érdekessé válni a dolog. Majd számolj be az eredményről!
matroz100
Az adós tartozását bárkinek joga van kifizetni, és azt úgy kell tekinteni, mintha maga az adós fizette volna meg. A "sikerdíjnak" nevezett végrehajtási költséget a Vht. 34. § (5) alapján követeli tőled a végrehajtó - jogosan. Megkifogásolhatod, és akkor a bíróságtól fogod ugyanazt megtudni, amit innen, csak azon az iraton lesz pecsét is.
vegre
Szóval másfél év alatt megfizetnéd a 3,8 milliót? Nem rossz. A helyszíni jegyzőkönyvbe ezt hiába vette fel a végrehajtó, ha nem nyomatékosítottad ezt a szándékodat rögtön az első részlettel. Ezt még mindig pótolhatod, de írásban is kellene kérned újra.
A 3 éves megtérülés szerintem elfogadhatatlan, ha van a tartozás mögött ingatlanfedezet is. Úgyhogy a sikeres inkasszó és a letiltás ellenére az ingatlanra is folyni fog az eljárás. Ezt elkerülheted, ha komollyá teszed a részletfizetési szándékodat.
elolvastam meg egyszer, kozben rajottem hogy hulyeseget irtam...
talaltam egy ilyet:
"Az inkasszó korlátai
A jogi személy adós bankszámláján kezelt pénzösszeg egésze inkasszálható.
Magánszemély adós esetén a fenti szabály nem alkalmazható, csak az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszeresét meghaladó rész zárolható. A végrehajtás alól mentes az öregségi nyugdíj legkisebb összege."
ez elvileg azt jelentene, hogy inkasszo eseten legfeljebb az oregsegi nyugdij negyszeresenek megfelelo osszeget (vagyis valamivel tobb mint 100ezer forintot) huzhatnak le a szamlamrol, vagy rosszul ertelmezem?
illetve ha megint heteken/honapokon keresztul nem tortenik semmi, akkor mi lesz a szamlam sorsa? minden honapban lehuznak rola mindent, vagy mostantol mar hasznalhatom a fizetesbol valo letiltas utan maradt osszeget?
na csak felhivtam a vegrehajtot (joparezer forintom banta...), kozolte hogy "ja, hat ez automatikus, o nem is figyelte a kerelmet, majd most megkerdezik a vh kerot", hat gratulalok :@
na ez eleg erdekes...
epp' most nezem netbankon az egyenlegemet
a vegrehajto lehuzott a szamlamrol 290ezer forintot
errol nem kellett volna valami ertesitest kapnom? :S
gerbera317:
elsosorban azert, mert jelenleg kulfoldon vagyok, es a vegrehajtonak nincs online elerhetosege, telefonalni meg eleg draga lenne...
- 3.8 millio
- letilthato havonta kb. 100-120 ezer, tehat kb. 3 ev
- masfel eves reszletfizetest kertem (tehat havonta kb. a duplajat fizetnem a letilthatonak)
- van ingatlanom, amire be is jegyeztek a vh jogot, bar azon meg van jelzalog
vegre
Ezt a problémát nem itt kéne előadnod, hanem a végrehajtónál. Magyarán, miért nem őt kérdezed meg, mi lett a sorsa a kérelmednek?
Mivel nem ismerjük az ügyedet, nem derül ki, miért sérelmesebb neked a letiltás, mint a több elvonással járó részletfizetés?
Válaszolj hát ezekre:
- Mennyi az összkövetelés?
- Mennyi idő alatt térül meg letiltásból, illetve
- mennyi idő alatt térülne meg részletfizetésből?
- Van-e autód, ingatlanod, vagy olyan vagyontárgyad, amiből egycsapásra megtérülne a követelés?
Kedves Kapitány dr.!
Könnyen legyint az, aki előtt ott van a végrehajtói ügyirat másolata. Itt korábban az hangzott el, hogy a végrehajtó valószínűleg helyesen járt el, és akkor xart sem fog érni sem a feljelentésed, sem a kártérítési igényed. Nos, ez a "valószínűség" megdönthető lenne az iratba történő betekintéssel, de az erre irányuló kérdésekre marhaságokat válaszoltál, úgyhogy látatlanban továbbra sem tudjuk megítélni, sértett-e jogszabályt a végrehajtó eljárása.
Továbbra is fenntartom viszont, hogy akármit is tett a végrehajtód, a kártérítési igényed akkor is csak xart ér, mert nem marasztalták el érte, márpedig végrehajtót törvénysértő intézkedésért vagy mulasztásért csakis végrehajtási kifogás elbírálása útján lehet elmarasztalni. Polgári perben a bíróságnak nincs hatásköre azt vizsgálni, hogy a végrehajtó sértett-e törvényt vagy sem; polgári perben a bíróság csak abban dönthet, hogy a korábban megítélt végrehajtói törvénysértés alapján jár-e neked kártérítés, és ha igen, mennyi. De ha nincs törvénysértés, akkor megítélhető kárigény sincs. Ezzel nem a végrehajtódat akarom védeni - mert ha mulasztott, hát bűnhődjön -, hanem a működő jogrendszerünket.
üdv. végrehajtást indítottam az adós(férj) és az adóstárs (feleség) ellen. Az ingatlan tulajdoni hányada 1/1 a feleségé. A férj költségelőlegét megfizettem, a feleségét nem, így az ő ügyében a vh,. szünetel. A feleség eladta az ingatlant és a tartozásuk jelentős részét kifizette nekem. A végrehajtó ezt megtudta és kéri, hogy fizessem meg a megtérülésem után járó munkadíjat, költséget, sikerdíjat. Miért kell nekem sikerdíjat fizetnem a végrehajtónak, ha olyan ügyben térültem ahol a vh. szünetel?
folyamatban van egy vegrehajtasi ugyunk
mikor kint volt nalunk a vegrehajto, akkor megbeszeltuk hogy a vh.kerotol reszletfizetest kerunk. ezt fel is irta arra a nyomtatvanyra amit nalunk hagyott
azota semmifele valaszt nem kaptunk sehonnan, hogy elfogadtak-e a reszletfizetesi kerelmet vagy sem
most viszont jott egy level a vegrehajtotol munkaberbol torteno letiltasrol
fellebezhetek a birosagon arra hivatkozva, hogy a reszletfizetesi kerelemre nem kaptam valaszt?
(a letilthatonal lenyegesen magasabb havi torlesztest ajanlottam)
ha e-mailben leírnám az egész sztorit? elég bonyolult és most is külföldön élek....
szerintem próbáljuk meg telefonon mert ez így nem lesz túl haladós :)
06303330115
Tisztelt Szakértők!
Sürgős tanácsra lenne szükségem MABISZ végrehajtással kapcsolatban. 200 ezer forintról van szó, amit a MABISZ szeretne behajtani károkozás miatti szervízköltségre, kamatra és eljárási díjjakra. Sajnos kiderült, hogy egy közvetítő által rosszul megkötött felelősségbiztosítás a károkozás időpontjában nem volt érvényes és a befizetett MABISZ díj nem biztosítás. Hiába volt előtte és utána is pontosan fizetve a kötelező, az az egy hét hiányzik. Pár éve történt, az ügy azóta húzódik. Többszöri levelezés után most a MABISZ küldött egy értesítést, hogy részletekben fizethető a fenti összeg, ellenkező esetben végrehajtásra adja az ügyet. A 23 éves tulajdonos nem tud fizetni, nincs jövedelme, sem ingatlana, sem vagyona (egyébként az autót nem Ő vezette). Már a károkozó öreg autó sincs meg, ócskavasnak lehetett csak eladni. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi történik?
1.)Az autó tulajdonosa szemmel láthatóan nem lakik a bejelentett lakcímén, ott csak az idős nagypapa él. A végrehajtó elviheti pl. a nagypapa tévéjét, hűtőjét vagy mosógépét? Más érték nincs az egy szobás lakásban.
2.)Végrehajtás alá vonható-e az a családtag, aki az autót vezette (nem tulajdonos és nem üzembentartó), viszont rendelkezik egy fél ingatlannal, de jövedelme nincs?
3.)Egyezséget köthet-e a végrehajtó a tartozás egy részének megfizetése mellett az ügy lezárására?
Nagyon megköszönöm a választ előre is!
Tisztelt vegrehajtasugyintezo!
arra sem hivatkozhatok, hogy bejelentettem az ideiglenes külföldre távozást? ez elvileg nem azt jelenti, hogy ideiglenesen kijelentkeztem a magyarországi állandó lakcímemről? ha végrehajtásra kerül sor, ezt látják gondolom....akkor mit tudnak tenni, ha semmi nincs a nevemen?
Kedves KBS!
Köszönöm válaszát, annyira nem sürgös a válasz :), bár gondolom ugyis hamar érkezik a tértivevényes levél.
Sürgős? Addig se indul végrehajtás.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02