végrehajtás kérdések

vegre # 2012.01.14. 14:44

igen, a foldhivatali ertesites megjott

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.14. 14:32

Ha nem vásárlási, akkor valószínűleg szabad felhasználású
Ez viszont jó!
A másik kérdés, hogy kaptál-e - tértivevényesen - határozatot a földhivataltól a végrehajtási jog bejegyzését illetően?

vegre # 2012.01.14. 14:14

lakasfelujitas cimen vettem fel, kb. 3-3.5M-t (persze a CHF-arfolyam miatt a toketartozas most is kb. ennyi forintositva :D) vasarlasi biztos nem, hogy szabad felhasznalasukent cimkeztek-e meg annak idejen 6 evvel ezelott, azt nem tudom

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.14. 13:53

Ha nincs megegyezés, akkor sokban!
Praktikusan akkor az a "dolgod" hogy elvond a fedezetet, ha úgy tetszik a kielégítés lehetőségét!
Vásárlási kölcsön volt vagy szabad felhasználású? (ebből tudnék következtetni, hogy lehet-e vagy nem)

vegre # 2012.01.14. 11:06

igyekszem minel elobb megegyezni, ezert is irtam a banknak kozvetlenul

az elidegenitesi tilalomrol fogalmam sincs, es most meg sem tudom nezni, mivel kulfoldon vagyok, de nem emlekszem hogy talalkoztam volna ilyesmivel

ez mennyiben befolyasolja a folyamatot?

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.14. 02:25

vegre

Amennyiben nem sikerül záros határidőn belül megállapodnod a részletfizetéssel kapcsolatban dűlőre - és ilyen módon felfüggesztésre - jutnod, valóban gondba kerülhetsz az ingatlanoddal (különösen mert akkor be fog kapcsolódni a zálogjogosult is az eljárásba)

Remélve a legjobbakat, de készülve a legrosszabbra: a zálogjog biztosítékául jegyeztek-e be "elidegenítési tilalmat" is az ingatlanodra?

vegre # 2012.01.14. 00:22

gerbera317

koszonom a valaszt (es a hozzam valo turelmedet :D)
erdekes amit mondasz, ezek utan erdekelne, hogy az a kreten vegrehajto ezt (marmint hogy fizessem be az elso reszletet meg mielott valaszt kapnank) miert nem mondta annak idejen? gondolom ugyanazert, amiert a rendszerukben sehol nem szerepel hogy kertem a reszletfizetest...
mindenesetre most irtam egy emailt kozvetlenul a banknak, elmeselve a sztorit, es toluk es kerve a reszletfizetest
az inkasszoval (miutan jobban megneztem) nem 3, hanem 400ezer forintot huztak le (ez a ket honap alatt a reszletfizetesre felretett penz volt, amit szinten megirtam a banknak)

es meg egy kerdes: szerinted mikorra varhato hogy a zarolast leveszik a folyoszamlamrol? ez igy teljesen nevetseges, hogy hagytak rajta kb. 75 ezer forintot, de meg egy kg kenyeret sem tudunk venni, mert nem ferunk hozza...

gerbera317 # 2012.01.13. 23:44

kapitany07

Na, hát kerülnek elő új dolgok! Ha valóban így van, ahogy írod, akkor mégiscsak neked lehet igazad. Ha a végrehajtód valóban ennyire hülye - bár még mindig nehéz elképzelni -, akkor alkalmatlan erre a munkára, és az se baj, ha menesztik.

Kedves Kapitány dr., eddig csak rád gyanakodtam, de most már kezd érdekessé válni a dolog. Majd számolj be az eredményről!

gerbera317 # 2012.01.13. 23:37

matroz100

Az adós tartozását bárkinek joga van kifizetni, és azt úgy kell tekinteni, mintha maga az adós fizette volna meg. A "sikerdíjnak" nevezett végrehajtási költséget a Vht. 34. § (5) alapján követeli tőled a végrehajtó - jogosan. Megkifogásolhatod, és akkor a bíróságtól fogod ugyanazt megtudni, amit innen, csak azon az iraton lesz pecsét is.

gerbera317 # 2012.01.13. 23:24

vegre

Szóval másfél év alatt megfizetnéd a 3,8 milliót? Nem rossz. A helyszíni jegyzőkönyvbe ezt hiába vette fel a végrehajtó, ha nem nyomatékosítottad ezt a szándékodat rögtön az első részlettel. Ezt még mindig pótolhatod, de írásban is kellene kérned újra.

A 3 éves megtérülés szerintem elfogadhatatlan, ha van a tartozás mögött ingatlanfedezet is. Úgyhogy a sikeres inkasszó és a letiltás ellenére az ingatlanra is folyni fog az eljárás. Ezt elkerülheted, ha komollyá teszed a részletfizetési szándékodat.

vegre # 2012.01.13. 11:54

elolvastam meg egyszer, kozben rajottem hogy hulyeseget irtam...

vegre # 2012.01.13. 11:33

talaltam egy ilyet:

"Az inkasszó korlátai

A jogi személy adós bankszámláján kezelt pénzösszeg egésze inkasszálható.
Magánszemély adós esetén a fenti szabály nem alkalmazható, csak az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszeresét meghaladó rész zárolható. A végrehajtás alól mentes az öregségi nyugdíj legkisebb összege."

ez elvileg azt jelentene, hogy inkasszo eseten legfeljebb az oregsegi nyugdij negyszeresenek megfelelo osszeget (vagyis valamivel tobb mint 100ezer forintot) huzhatnak le a szamlamrol, vagy rosszul ertelmezem?

illetve ha megint heteken/honapokon keresztul nem tortenik semmi, akkor mi lesz a szamlam sorsa? minden honapban lehuznak rola mindent, vagy mostantol mar hasznalhatom a fizetesbol valo letiltas utan maradt osszeget?

vegre # 2012.01.13. 11:14

na csak felhivtam a vegrehajtot (joparezer forintom banta...), kozolte hogy "ja, hat ez automatikus, o nem is figyelte a kerelmet, majd most megkerdezik a vh kerot", hat gratulalok :@

vegre # 2012.01.13. 10:39

na ez eleg erdekes...
epp' most nezem netbankon az egyenlegemet
a vegrehajto lehuzott a szamlamrol 290ezer forintot
errol nem kellett volna valami ertesitest kapnom? :S

vegre # 2012.01.13. 09:37

gerbera317:

elsosorban azert, mert jelenleg kulfoldon vagyok, es a vegrehajtonak nincs online elerhetosege, telefonalni meg eleg draga lenne...

1. 3.8 millio
  2. letilthato havonta kb. 100-120 ezer, tehat kb. 3 ev
  3. masfel eves reszletfizetest kertem (tehat havonta kb. a duplajat fizetnem a letilthatonak)
  4. van ingatlanom, amire be is jegyeztek a vh jogot, bar azon meg van jelzalog
gerbera317 # 2012.01.12. 22:19

vegre

Ezt a problémát nem itt kéne előadnod, hanem a végrehajtónál. Magyarán, miért nem őt kérdezed meg, mi lett a sorsa a kérelmednek?

Mivel nem ismerjük az ügyedet, nem derül ki, miért sérelmesebb neked a letiltás, mint a több elvonással járó részletfizetés?

Válaszolj hát ezekre:

1. Mennyi az összkövetelés?
  2. Mennyi idő alatt térül meg letiltásból, illetve
  3. mennyi idő alatt térülne meg részletfizetésből?
  4. Van-e autód, ingatlanod, vagy olyan vagyontárgyad, amiből egycsapásra megtérülne a követelés?
gerbera317 # 2012.01.12. 22:12

Kedves Kapitány dr.!

Könnyen legyint az, aki előtt ott van a végrehajtói ügyirat másolata. Itt korábban az hangzott el, hogy a végrehajtó valószínűleg helyesen járt el, és akkor xart sem fog érni sem a feljelentésed, sem a kártérítési igényed. Nos, ez a "valószínűség" megdönthető lenne az iratba történő betekintéssel, de az erre irányuló kérdésekre marhaságokat válaszoltál, úgyhogy látatlanban továbbra sem tudjuk megítélni, sértett-e jogszabályt a végrehajtó eljárása.

Továbbra is fenntartom viszont, hogy akármit is tett a végrehajtód, a kártérítési igényed akkor is csak xart ér, mert nem marasztalták el érte, márpedig végrehajtót törvénysértő intézkedésért vagy mulasztásért csakis végrehajtási kifogás elbírálása útján lehet elmarasztalni. Polgári perben a bíróságnak nincs hatásköre azt vizsgálni, hogy a végrehajtó sértett-e törvényt vagy sem; polgári perben a bíróság csak abban dönthet, hogy a korábban megítélt végrehajtói törvénysértés alapján jár-e neked kártérítés, és ha igen, mennyi. De ha nincs törvénysértés, akkor megítélhető kárigény sincs. Ezzel nem a végrehajtódat akarom védeni - mert ha mulasztott, hát bűnhődjön -, hanem a működő jogrendszerünket.

matroz100 # 2012.01.12. 18:06

üdv. végrehajtást indítottam az adós(férj) és az adóstárs (feleség) ellen. Az ingatlan tulajdoni hányada 1/1 a feleségé. A férj költségelőlegét megfizettem, a feleségét nem, így az ő ügyében a vh,. szünetel. A feleség eladta az ingatlant és a tartozásuk jelentős részét kifizette nekem. A végrehajtó ezt megtudta és kéri, hogy fizessem meg a megtérülésem után járó munkadíjat, költséget, sikerdíjat. Miért kell nekem sikerdíjat fizetnem a végrehajtónak, ha olyan ügyben térültem ahol a vh. szünetel?

vegre # 2012.01.12. 13:51

folyamatban van egy vegrehajtasi ugyunk
mikor kint volt nalunk a vegrehajto, akkor megbeszeltuk hogy a vh.kerotol reszletfizetest kerunk. ezt fel is irta arra a nyomtatvanyra amit nalunk hagyott

azota semmifele valaszt nem kaptunk sehonnan, hogy elfogadtak-e a reszletfizetesi kerelmet vagy sem

most viszont jott egy level a vegrehajtotol munkaberbol torteno letiltasrol

fellebezhetek a birosagon arra hivatkozva, hogy a reszletfizetesi kerelemre nem kaptam valaszt?
(a letilthatonal lenyegesen magasabb havi torlesztest ajanlottam)

ingatlanok # 2012.01.10. 19:00

ha e-mailben leírnám az egész sztorit? elég bonyolult és most is külföldön élek....

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.10. 18:24

szerintem próbáljuk meg telefonon mert ez így nem lesz túl haladós :)
06303330115

Makita # 2012.01.10. 17:50

Tisztelt Szakértők!
Sürgős tanácsra lenne szükségem MABISZ végrehajtással kapcsolatban. 200 ezer forintról van szó, amit a MABISZ szeretne behajtani károkozás miatti szervízköltségre, kamatra és eljárási díjjakra. Sajnos kiderült, hogy egy közvetítő által rosszul megkötött felelősségbiztosítás a károkozás időpontjában nem volt érvényes és a befizetett MABISZ díj nem biztosítás. Hiába volt előtte és utána is pontosan fizetve a kötelező, az az egy hét hiányzik. Pár éve történt, az ügy azóta húzódik. Többszöri levelezés után most a MABISZ küldött egy értesítést, hogy részletekben fizethető a fenti összeg, ellenkező esetben végrehajtásra adja az ügyet. A 23 éves tulajdonos nem tud fizetni, nincs jövedelme, sem ingatlana, sem vagyona (egyébként az autót nem Ő vezette). Már a károkozó öreg autó sincs meg, ócskavasnak lehetett csak eladni. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi történik?
1.)Az autó tulajdonosa szemmel láthatóan nem lakik a bejelentett lakcímén, ott csak az idős nagypapa él. A végrehajtó elviheti pl. a nagypapa tévéjét, hűtőjét vagy mosógépét? Más érték nincs az egy szobás lakásban.
2.)Végrehajtás alá vonható-e az a családtag, aki az autót vezette (nem tulajdonos és nem üzembentartó), viszont rendelkezik egy fél ingatlannal, de jövedelme nincs?
3.)Egyezséget köthet-e a végrehajtó a tartozás egy részének megfizetése mellett az ügy lezárására?
Nagyon megköszönöm a választ előre is!

ingatlanok # 2012.01.10. 17:48

Tisztelt vegrehajtasugyintezo!

arra sem hivatkozhatok, hogy bejelentettem az ideiglenes külföldre távozást? ez elvileg nem azt jelenti, hogy ideiglenesen kijelentkeztem a magyarországi állandó lakcímemről? ha végrehajtásra kerül sor, ezt látják gondolom....akkor mit tudnak tenni, ha semmi nincs a nevemen?

csilla0909 # 2012.01.10. 16:22

Kedves KBS!
Köszönöm válaszát, annyira nem sürgös a válasz :), bár gondolom ugyis hamar érkezik a tértivevényes levél.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.09. 21:49

Sürgős? Addig se indul végrehajtás.