Tisztelt szakértők!
2009-ben váltam el és a tárgyalás előtti napokban a férjemmel megegyeztünk irasban a vagyonmegosztasról, így nem volt külön úgyvédem, hanem egy ügyvéd volt kettőknkek ami sajnos rossz lépés volt mivel a bíróságon előálltak azzal, hogy fizessek a ferjemnek 1 millio Forintot. Tudatlankent belementem es ez a valasunkkal egyutt 2009 februarjaban fellebbezes nelkul jogerore emelkedett. En fizetni nem tudtam, parszor telefonon kerestek de ez a dolog annyiban is maradt a mai napig. 2014 szeptember 24.-en egy birosagi vegrehajto szemelyesen megkereste edesapamat ezzel a követeléssel. Lakcimem edesapamnal van bejelentve viszont nincs munkaviszonyom sem ingo es ingatlan vagyonom. Külföldön tartózkodom ami magyarorszagon nincs lejelentve! Kerdesem kovetkezo:
Mi a teendő, ugyanis a koveteles nem jogos ez az oka annak amiert nem szivesen fizetnek!?
Abban az esetben ha nem tudnak tiltani es foglalni meddig mehetnek el?
Ha a követeles 2009-ben valt jogerore es most adtak vegrehajtasra akkor az meg nem évült el? Ertem ezalatt hogy az evek alatt nem volt fontos? Tudtommal sem level semmilyen mas megkereses nem
ezzel kapcsolatba.
Valamint az utolso kerdesem, kulfoldi tartozkodasom eseten meddig mehetnek el az ugyben.?
Valaszukat elore is koszonom!
Tisztelettel hearby