Eos Faktor?


Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 19:32

Vikné, nem neked szólt, hanem a fiatalembernek. És talán a szüleinek...

Csipkebokor # 2011.02.26. 19:46

Nekem is van egy lezáratlan ügyem:
2009 októberében elköltözés miatt felmondtam egy TV+telefon+internet szolgáltatást, a hűségidő lejárta előtt. Felmondáskor azt mondták, majd küldik a számlát, de csak az előfizetési díjakat kérték, a "büntetést" nem, a számla az új címemre érkezett, kifizettem.
A lakást 2010 áprilisában eladtuk.

Vajon meddig kell tartanom attól, hogy kérik a büntetést? Kérhetnek akkor valami kamatot is vagy egyéb plusz költséget?
Csb

végrehajtó1 # 2011.02.26. 19:50

Ja, egyébként ez tipikus magyar mentalitás… nem fizetni, aztán meg köpködni a szemét szolgáltatóra, behajtóra, bankra stb…

Igy igaz.

De nekem aza véleményem hogy ez inkább az adótartozások esetében volt van igy.A vállalkozok zöme vigyorogva száll ki a több millás autóbol, hatalmas ház , nevén semmi.

Nem fél mert 5 év mulva elévül.
Mig az egyébb (nem adó) tartozások szerencsés esetben soha.

Én nem állok az adósok pártján de el sem tudjátok képzelni hogy milyen nyomorban élnek emberek

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 19:55

De, el tudjuk. Illetve elképzelnünk sem kell, látjuk. De érdekes módon sokszor épp a leginkább nyomorgók tesznek meg mindent, hogy becsülettel rendezzék a tartozásaikat.

végrehajtó1 # 2011.02.26. 20:03

Ne is mond!És ők félnek a legjobban...

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.02.26. 20:06

Ebben igazatok van. A közös költséggel tartozók nagyobbik fele is a nagy autóból kiszálló, full felújított luxuslakás tulajdonos, aki képen vigyorog ha kiküldöm a felszólítót, mondván nehogy én küldjem má a végrehajtót, mikor ők választottak oda...Aztán meg az én anyámat, ha mégis megy:)

De ez jelen Eos esetben nem igaz. És nem bánom ha megköveztek, mert van egy számomra vitatott telefonszámla tartozásom:) szerintem itt kifejezetten arra hajtanak, hogy 4 évre kevés ember tárolja a befizetéseit, bizonyítani meg neki kell majd, hogy fizetett...és ez szerintem nem sportszerű.

Peti28 # 2011.02.26. 20:27

Sajnos úgy tűnik, hogy kicsit megragadtál a középkorban és nem tudsz/akarsz megérteni bizonyos dolgokat. Én lennék a legboldogabb, ha holnap ki tudnám fizetni ezt az összeget és beleröhögnék a behajtó cég arcába. Vagy azt hiszed, hogy nekem nincs becsületem és tisztességérzetem, mert egy rohadt szemét vagyok? Hát ne haragudj, de én nem érzem magam annak. Ha el tudok valamikor helyezkedni, és addig nem évül el a tartozás, ki fogom fizetni.
Nem írom le még egyszer, hogy nem szórakozásból nem fizetek. Havi 25.000 Ft segélyből örülök, ha egyáltalán tudok létezni, rezsit fizetni és emellett még ugye enni is kellene valamit, ami szintén nem másodlagos szempont.
Ja igen, azt ugye szerinted minek is? Aki adós, az ugye dögöljön meg és ne egyen egy falatot sem, míg ki nem fizette a tartozását, vagy esetleg fagyjon meg, mert megérdemli, ugye? És a bankok például a maguk kis 30-50%-os uzsorakamataival mit érdemelnek? Emberek ezrei kerülnek miattuk az utcára, de nekik csak a profit számít. Nyilván nekik is élni kell valamiből, de azért van egy bizonyos határ, amit már nem szabadna túllépni. Sajnos azonban ilyen világot élünk, ez lett a fene nagy kapitalizmusból, hogy a másik kárára bármit meg lehet csinálni. Addig, amíg vannak ilyen mentalitású emberek, sajnos ezt mindig így lesz. A szomszédba épp az éjszaka törtek be és hihetetlen, de élelmiszert, krumplit, hagymát loptak több zsákkal. Addig, amíg ilyen szegénység van, félő, hogy ez a tendencia még inkább folytatódni fog. Az embereket hagyni kellene élni és nem pedig ilyen magas kamatokkal kifosztani, lehetetlenné lenni és más kárára meggazdagodni.
Ha ilyen irányban haladnak a dolgok és ilyen kevés a tolerancia a másik iránt,akkor nagyon rossz világot fogunk élni hamarosan.
Ügyvéd létedre eléggé furcsa ez a felfogás. Szerintem nem így beszélnél, ha havonta ennyiből és nem több százezerből kellene megélned. Én itt segítséget reméltem, de nagyon úgy tűnik, hogy rossz helyen kopogtatok, mert többnyire rosszindulatú megjegyzéseket kapok. Azért szerencsére van még pár jóérzésű ember rajtad kívül, aminek azért nagyon örülök. Ezzel én ezt a témát le is zártam. Egy biztos, akármit is írsz és érvelhetsz ahogyan akarsz, emberileg nálam leírtad magad. Szerintem ez nem tanult emberhez való hozzáállás, és ne haragudj, de ennek az ellenkezőjéről egyáltalán nem tusz meggyőzni.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.26. 21:02

"Adósnak lenni annyi, mint fizetni, vagy megnyúzatni". Ezt nem én mondom, hanem Zsögöd Benő.

Azt meg honnan a csudából tudod, hogy mennyiből élek?

inez55 # 2011.03.03. 21:20

Üdv!
Egy kérdésem lenne.Mit jelent az EOS-nál hogy állami kényszer? Ugyanis ennek igénybe vételével fenyegetnek sms-ben.
A választ előre is köszönöm!

hunfrakk # 2011.03.04. 06:56

rendőrséget

hunfrakk # 2011.03.04. 06:57

bírósági végrehajtót

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.04. 08:13

Közjegyzőt, bíróságot. Majd aztán a végrehajtót. A rendőrséget pedig akkor, ha megkergeted a végrehajtót, vagy legalábbis nem engeded dolgozni.

kovacsz # 2011.03.05. 19:34

inez55: Nem fenyegetnek. Tájékoztatnak.

inez55 # 2011.03.10. 10:25

Üdv!Köszönöm a válaszokat!

wladimir # 2011.03.28. 18:49

Tisztelet Peti28 és KBS

Ezelőtt 6-7 évvel már láttam,hogy nem lesz jó vége a töménytelen hitelfelvételnek az emberek részéről.
Hülye voltam és én is bedőltem a kedvező feltételek nyújtotta csábításnak.persze most vakarom a fejem,hogy hova fizessek.
Sajnos a recesszió miatt megemelkedett törlesztők megnehezítik az ember dolgát,de persze én vállaltam.
Kedves KBS.Az adósok sírása és a kiskapuk keresése,teljesen rendben van.Hisz ebben az országban vannak olyan emberek,csoportok,akiknek a hitelképesség feltételeinek lentartása,nagyon is érdekében áll(t),a profit érdekében.És akik ezzel tisztában vannak azok dühből,természetes,hogy kiskaput keresnek.Hisz a hitelszerződéssel,aláírás előtt,nem rohanhat mindenki ügyvédhez tanácsért,mert az bizony jogi katyvasz.
Kedves Peti28. Ahogy édesapám mondotta vala:
AZ ÉLET SZÖRNYŰ ÉS IGAZSÁGTALAN.
Használd ki a kiskapukat.

Vicki79 # 2011.04.13. 10:27

Tisztelt Fórumozók! A segítségüket szeretném kérni a következő ügyben. Nekem is van egy folyamatban lévő ügyem az EOS Faktor Zrt-vel. Pontosabban fogalmazva nem nekem személy szerint, hanem a nagymamámnak. Az ügy a következő: nagymamám 2007. augusztusában elhalálozott, az addig tulajdonában lévő ingatlant én és a bátyjám megörököltük. Tulajdonos váltás következtében a közüzemi szolgáltatókkal (víz, villany, gáz) új szerződés megkötésére volt szükség, ami meg is történt. Az EOS Faktor Zrt ezzel szemben 2010. augusztusa óta próbál a nagymamám nevére címezve egy olyan tartozást behajtani, ami nem is létezik. Az EOS az EON Mo. Zrt. engedményezettjeként jár el. Az valóban igaz, hogy mikor a villanyórát át akartuk írni a nevünkre, kiderült, hogy az előző tulajdonosnak (nagymamám) volt elmaradt tartozása, kb. 20.000 Ft, de ezt az összeget ki is fizettük, így az átírás már nem ütközött akadályba. Az EOS Faktor Zrt-nek már két alkalommal tértívevényes levél útján közöltem a fenti tényeket, de figyelmen kívül hagyja. Az ingatlanon csak nyáron, illetve néha ősszel tartózkodunk, ezért a leveleket csak késve tudom elolvasni, illetve a hivatalos leveleket át sem tudja venni senki. Múlt hétvégén voltam lent a telken, s ismét találtam egy pár szép levelet az EOS-tól, az utolsóban már azt közölte, hogy fizetési meghagyást kezdeményez az illetékes közjegyző elé. Kérdésem az lenne, hogy foglalkozzam-e az üggyel, vagy hagyjam, hogy tovább küldjék a leveleiket. Az adós, akitől a tartozást be szeretnék hajtani már meghalt. Lehet-e ebből bírósági ügy??? Válaszukat előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.04.13. 13:35

Mivel rendezted ezért várd meg míg fizetési megh. kér.Ekkor mondj ellent.A tárgyaláson neki kell bizonyítani hogy tartozol.Persze te is bizonyíthatod hogy befizetted ezt.

Dr.Attika # 2011.04.13. 14:25

Tisztelt Vicki79!
"Alapszabály" az EOS Faktor Zrt-vel nem szabad levelezni, főleg nem tértis levélben, sőt telefonon sem szabad értekezni. Nincs eljárási jogosultságuk. A leveleiket "meleg irattárba" kell helyezni. Egyik ügyfelemmel jogerősen pert nyertünk az egyik gázszolgáltató ellen. Szabálytalan vételezés miatt követelt cca. 200 ezer forintot 3 éve. Megállapítási perben a bíróság megállapította, hogy ügyfelem nem tartozik. A gázszolgáltatót perilleték és 50 ezer Ft. ügyvédi munkadíj megfizetésére kötelezte, amit nem fizetett ki. Minap ez a EOS küld egy sima levelet a jogerősen elbírált "nem tartozik" összegre. Szép napsütéses délelőtt volt, mondom felhívom az EOS-t. Az ügyintézőnek vázolom a helyzetet- bediktálom a jogerős bírósági ügyszámát, mire Ő:
" A bírósági ítélet érvénytelen, mert a gázszolgáltató az ítélet meghozatalát követően bízta meg őket az összeg behajtásával." Ekkor átmentem nagyon jogászba és hivatkoztam arra, hogy az ítélet "res judicata" (ítélt dolog, a bíróság határozata pedig "erga omnes" (mindenkire kötelező).
Válasz: Akkor jelentkezzen Res Jucika, majd vele tárgyalnak.

Vicki79 # 2011.04.14. 07:09

Köszönöm a válaszokat! Akkor várom, amíg az EOS tovább lép az ügyben. Csak azért szerettem volna az egészet velük lezárni, hogy a végén nehogy én fizessem ki a perköltségeket, végrehajtási költségeket. Bár jogilag tőlem nem hajthatnak be semmit: tartozás nincs, s nem én vagyok az adós.

Andi2 (törölt felhasználó) # 2011.04.14. 11:12

Dr. Attika ez király volt! Ez lesz a hét vicce nálunk! köszi.

Mellesleg, minap felhívott engem is az E-os, és hallhatóan felvették a telefonbeszélgetést, amit velem nem közöltek. Ez felhasználható valahol?

Továbbá, jóslataitok beváltak, hetente kapok tőlük egy levelet, amiben azt írják nekem, hogy ha nem fizetek azonnal, akkor bíróságra adják a követelésüket, és végre leszek hajtva. Felvett telefonbeszélgetés alatt elröhögtem magam a bírósági szövegen, mondom jól kinézünk fiúk, ha én mondom meg, hova kell adni ma egy fizetési meghagyást, úgyhogy vigyétek nyugodtan a bíróságra.
Átlag két hetente sunyi és körmönfont telefonbeszélgetést kezdeményeznek velem. Eddig négy számukat tiltottam le, de mindig van újabb...

BB2011 # 2011.05.02. 13:57

Tisztelt Segítő!

Nekem is van tartozásom, amit az EOS átvett a Cetelem banktól. Értesítettek az összegről levélben, én fel is hívtam őket, hogy a rendezni szeretném, 350ezer forint összegről van szó. Mondták semmi akadálya: szerezzek be APEH jövedelem igazolást, bankszámlakivonatot, munkáltatói jövedelem igazolást, fáradjak be az irodájukba( semmi előre csekk, csak is személyesen!!!!)fizessek be 20ezer forintot, és akkor innentől fogva engedélyezik a részletfizetést, havi 20ezer forinttal törleszthetem is. Ennél kisebb összeggel nem lehet náluk, állították ők! Kérdem én, és mire kell ez a sok igazolás? Hát...ha nem törleszteném, akkor levonnák a fizetésemből! Én úgy tudom, ezt csakis közjegyzői, illetve bírósági, végrehajtói végzéssel lehet megtenni, illetve az én hozzájárulásommal. Még nem voltam bent náluk, de egyre inkább azt érzem, hogy palira vettek. És teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek! Mindenképpen vissza akarom fizetni, de 20ezer nagyon sok havonta! Vagy nincs más megoldás?
Segítsetek! Előre is köszi!

végrehajtó1 # 2011.05.02. 14:32

Veled szerezteti be a végrehajtáshoz segítséget nyújtó iratokat.:)

De azért ne izgulj nem kerül olyan gyorsan végrehajtási szakba.

Hívd fel őket és kérj csekket.Erre fizess be amennyit tudsz.(De azért ne bagó összeget).
Majd minden hónapban fizess erre a számlaszámra.
Kvázi adtál magadnak részletet.

Felugyelet # 2011.05.27. 14:11

Kedves Fórumozók!

Ne aggódjatok, nem tudnak mit kezdeni az EOS Faktor csak puffogtat. Nekem is van MCB-s hitelem, pontosan hitelkártya, amit nem fizettem. A követelést eladta az EOS-nak, amiről nem kaptam értesítés, majd az EOS elkezdett zaklatni.
A következő szövegezésű levelek jönnek különböző, de soha nem egyező összegekről, melyben azt írja, hogy jogerős bírósági végrehajtás előtti felszólítás. Hát ez azért elgondolkodtató, tárgyalás híján mégis hogy lehet valami jogerős. Jogi eszközeik nincsenek, elszámolásra nem hajlandó, csak pénzt akar, s rátenni az ingó-, ingatlan vagyonra a kezét. Szerencsére nekem egyik sincs. Egyébiránt pedig érdekes cikkek jelennek meg itt-ott az ilyen követelésbehajtó cégek módszereit illetően, amikor is ügyvédeket, akik szerencsétlenek a gyorsan megkereshető pénz reményében, engedve az ördög csábításának vesznek részt az olyan ügyletekben, amikor is nevükkel játszva jegyzik ellen az iratokat. Másik szerencsétlen az adós, aki rendelkezik elvehető vagyonnal, s még meg is verik, ha nem írja alá az adásvételi szerződést. Na persze az ügyvéd feladta magát, más választása nem volt, ha tükörbe akart nézni, illetve a családja szemébe.
Egyszóval ez Magyarország, kirabolható, elvehető, ára van mindenkinek. Ébredjetek fel, s harcoljatok, menjetek jogi tanácsért, s nem féljetek.

A legjobbakat mindenkinek.

rambo64 # 2011.06.10. 06:55

Kérnék egy kis felvilágosítást!

2009-ben a papírjaim másolatával visszaélve hitelt vettek fel a Cetelemtől és a Providenttől.
Jelenleg várom a bírósági szak elindulását.
Annak ellenére, hogy megegyeztem a Cettel, miszerint várjuk meg a jogerős befejezést, két fatoring cégnek is eladta a követelést.
Az Eos a második. Ővelük is felvettem a megkeresésükre a kapcsolatot, megkapták ugyanazt a dokumentációt, amit a bank meg az előző faktorcég. Telefonon abban maradtunk az egyik csoportvezetőjükkel, hogy a jogerős ítéletig nem zargatnak, én meg tájékoztatom Őket, éppen hol tart az ügy.
Ennek ellenére jön a levél, meg az SMS, hogy állami kényszer segítségével érvényesítik a követelésüket.
Szívem szerint, meg ha lenne rá pénzem bepereltetném, valószínűleg a bankkal együtt Őket.

Az igazi kérdés persze az, hogy léphetnek-e a jogerős ítéletig velem szemben.

Köszönettel

kovacsz # 2011.06.10. 09:18

Miféle bírósági szak elindulását lehet itt várni. Ez így zavaros.
A rendőrségen kellett volna feljelentést tenned, és a jegyzőkönyv másolatát megküldeni az EOS-nak.