Eos Faktor?


wers # 2020.07.23. 08:14

Már hogyan évülhetne el az adósság folyamatban lévő végrehajtás alatt. Tiltják a fizetésedet.

wers # 2020.07.23. 08:18

utána nem sokkal hivatalosan sincs lakcímem(lakcím nélküli lakcímkártya),így a kiértesítés sem működhetett.

Elnézést, de értesítési címet be lehet jelenteni kormányablaknál akkor is, ha nincs bejelenthető lakcímed.

Továbbá magának a banknak is be kellett volna jelentened, hogy hol érhetnek el (bár ez cím nélküli lakcím kártyával néha macerás Micikénél)

Napoletano # 2020.08.14. 13:40

Szép napot kívánok mindenkinek!
Hatalmas gondban vagyok! Egy debreceni önálló bírósági végrehajtó iroda zárolta a bankszámlámat, elidegenítési jogot tett az autómra három nappal ezelőtt. Fogalmam sem volt hogy miért!? Miután nagy nehezen elértem őket, azt a választ kaptam, hogy forduljak az Intrum j.-hoz, ők 2017-ben kapták a megbízást a behajtásra egy 2004-es Provident és egy Beneficial-os tartozásra. Becsületszavamat adom, nem hogy váratlanul ért, hanem nem is emlékeztem ezekre! Sok idő eltelt, és engem senki nem értesített. Nyilván annak idején tudtam, hogy nekem tartozásom van, de sajnos annak idején egy kicsit másképp éltem az életem, aminek az lett a következménye, hogy jogerős letöltendő -től börtön büntetést szabtak ki rám, melyet 2007t-ől 2014-ig le is töltöttem. Ma már másképp élem az életem, becsülettel dolgozom a mindennapokban. Amikor szabadlábra helyeztek, előbb (2014 szeptemberben) Fóton volt bejelentett állandó lakcímem, majd 2015-től Németországban Lüdenscheidban. SEMELYIK lakcímemre nem érkezett semmilyen értesítés!!!
Édesanyám elhunyt, és mi haza költöztünk a párommal 2018 augusztusban Etyekre. Ez a debreceni iroda 2017-ben kiküldött egy értesítőt FÓTRA! Ahonnan már 2015-ben kijelentkeztem!! Kb. Két éve rendelkezem magyar bankszámlával. És három nappal ezelőtt zárolták azt. Egy 2004-es ügy miatt. Felhívtam tehát az Intrum Justitiát, és ott az illető nőnemű egyén olyan minősíthetetlen hangon beszélt velem, hogy azt inkább nem ismételném meg! Ezért fogtam magam és bementem A Váci úti irodájukba. ahogy elismételtem a mondani valómat, és igyekeztem felvilágosítást kapni a feltett kérdéseimre. Tehát jelenleg két követelésük van velem szemben, mindegyik 2004- 2005-ös keltezésűek.
Próbáltam érvelni, hogy de ezek hiszen már mind el kellett, hogy évüljenek! Kétszeresen is! A hölgyemény annyit mondott, hogy én nem mondtam ellent a felívásnak!!! Mit nem csináltam?! Nyilván nemet mondok, HA TUDOK RÓLA!!!!!
Szóval most nem igazán tudom, hogy mit tehetek, mert pénzem, - hiába dolgozunk, az nincs, Arra pedig pláne nincs, hogy egy – egy réges rég elévült követeléseket fizessek ki!
Nagyon szépen kérem, hogy segítsenek nekem, hogy mit csináljak!
Nagyon szépen köszönöm!

Kheni # 2021.06.25. 12:23

Szép napot Mindekinek!

Segítséget szeretnék kérni. Szerettem volna hitelt felvenni (OTP) de azt mondták "aktív báros vagyok".
Kértem saját hiteljelentést. Megszűnt szerződések részben van egy 2007es EOS által felrakott követelés. Illetve egy másik adat a megszűnt mulasztási adatoknál, de ezek két különböző KHR azonosítón szerepelnek két különböző összeggel.
Egy mulasztás volt de MOKKos levélnek 2016ba ellentmondtam perré alakult majd megszüntették a pert mert az EOS nem reagált. De ez a MOKKos levél (összeg alapján beazonosítva)szerepel a megszűnt mulasztási adatoknál. De a másik ötletem sincs hogy mi lenne.

A mulasztási adatoknál: veszteségként leírva
Kezdet: 2011-08-20
Megszűnés dátuma: 2017-02-09

Megszűnt szerződés adatok:
Kötés dátuma: 2007-05-07
Referencia szolgáltató: EOS
Státusz: megszűnt
Lejárat dátuma: 2011-05-19
Megszűnés dátuma: 2017-02-09

Arra lennék kíváncsi hogy miért aktívnak látják ha már megszűnt?
És a megszűnés dátuma után lesz még 5 évig látható?

Köszönöm a segítséget előre is
Kheni

drbjozsef # 2021.06.26. 10:35

Kheni,

Nem bogoztam ki teljesen milyen adat micsoda nálad, de lényegében a törvény szerint, ha fizetési mulasztás miatt kerülsz fel, akkor tíz évig vagy benne a rendszerben, utána kell törölni.

Ami így néz ki pontosan :

Khr.tv.8.§(1) A KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás - a (3)-(4) bekezdésben, valamint a 9. §-ban foglalt kivétellel - a referenciaadatokat a (2) bekezdésben meghatározott időponttól számított öt évig kezeli. Az öt év letelte után, illetve a 9. § szerinti további adatkezeléshez való hozzájárulás visszavonása esetén a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás a referenciaadatokat véglegesen és vissza nem állítható módon törli.
(2)Az (1) bekezdésben meghatározott határidő számításának kezdete:

  1. a 11. § szerinti esetben, ha a tartozás nem szűnt meg, a 11. § (1) bekezdés szerinti adatátadás időpontjától számított ötödik év vége,

...