Eos Faktor?


rambo64 # 2011.06.11. 07:43

Megtörtént a feljelentés, végetért a rendőrségi eljárás, megvannak a gyanúsítottak. A tárgyalás kitűzésére várok.
Minden érintett bank,faktor cég megkapta a feljelentésem másolatát. Érdekes, de az annyit szídott Provident tartja magát a megállapodásunkhoz, és nem nyújtózkodik nálam a pénz után.

Üdv.

patric22 # 2011.06.15. 16:12

Tisztelt Urak!

A T-Mobilnál összejött egy kisebb-nagyobb tartozásom amit nem tudtam fizetni,természetesen nem kell nagyon ecsetelnem,hogy miért...melo nuku.(persze mindent elkövettem)Na a lényeg az,hogy ez egy idő után átkerült az EOS Faktor-hoz. Ők hívtak egy párszor,mondták a magukét aztán 2-3hétre leszálltak. Most pedig kaptam egy ilyen smst:

Önnel szembeni követelésünket Állami Kényszer igénybevételével fogjuk érvényesíteni.

Természetesen ahogy lehetőségem lenne elkezdeném fizetni de akkoris csak részletben akárhogyis huzzák a szájukat ha fejreállnak sem fogom tudni befizetni ilyen keresetek mellett egyszerre. Viszont ha a részletfizetést választom,akkor meg elvárják,hogy 1héten belül már fizessem is be az elsőt. Hogy is müködik ez?Semmi emberiesség? Úgy gondolom még a legbutább ember is tisztában van azzal,hogy mikor vannak fizetések ,stb. Természetesen azt aláírom,hogy az adóságbehajtás nem kívánságmüsor.

Na most a kérdésem az lenne,hogy mihez van joguk?Mire számíthatok?

Szépen megköszönném annak,azoknak akik tudnának itt segíteni pár szóban!

rambo64 # 2011.06.17. 06:22

patric22

Levelek, meg SMS-ek lesznek, a telefont nem kötelező felvenni. Amúgy az ajánlott levél számít hivatalosan csak.
Csak bíróságon keresztül tudnak hozzádérni, be kell hogy tartsák a rendet ők is.Tehát időd van,kialkudhatod a számodra kedvező fizetési módot.
Amíg nincs jogerős végzésük semmit nem tehetnek azon kívül , hogy megpróbálnak rávenni a fizetésre különféle, nem túl jóleső módokon.
Amúgy ha lejjebb beleolvasol a fórumba, teljes képet kaphatsz a dologról, meg működésükről.

Üdv.

kovacsz # 2011.06.17. 06:51

Rossz tanács.
Amennyiben nem évült el a követelés, akkor a követelsékezelővel célszerű részletfizetési megállapodást kötni, mert ha már végrahajtási eljárásig eljut az ügy, akkor az egyben azt is jelent, hogy a követelés kb. megduplázódott.

Dr.Attika # 2011.06.17. 09:04

Tisztelt Patric22!
Ilyen EOS Faktor cégekkel nem kell foglalkozni. Mint lejjebb írták a sima levelet "meleg irattárba" kell helyezni. (Elégetni.) Sms, telefon megint figyelmen kívül hagyható. Ezek az elévülést nem szakítják meg, ami távközlési szolgáltatás esetén 1 év. Mikori a tartozás?

patric22 # 2011.06.17. 11:38

"Tisztelt srácok"!

2010ben éltem egy T-Mobile lehetőséggel és azzal csusztam ebbe bele...tudni kell,hogy tulajdonjogom még nincs hisz elég fiatal vagyok.(se ház,se autó,se hasonló dolgok)és úgy tudom,hogyha eljut foglalásig a dolog,akkoris csak a bejelentett lakcímen és kizárólag az én tulajdonom vihetnék el.de ilyen meg nincs.így a szép kamatokon kívül kell mitől tartanom?

kovacsz # 2011.06.18. 09:14

Maennyiban végrehajtásig elviszik az ügyed és nem hagyják elévülni akár a fizetésedből (1/3) is tiltani fogják...

Dr.Attika # 2011.06.18. 09:29

Tisztelt Patric22!
A kérdésemre, ha válaszolna, akkor tudnék segíteni. Mikori a tartozás? Év, hó nap?

cpmm # 2011.06.18. 17:48

Tisztelt Urak!

Olyan kérdésem lenne, hogy tudok-e tenni valamit abban az esetben, ha a bank az átutalt fizetésemet teljes egészében átvezette a tartozásos hitelkártya számlámra?
A levélben, amit átvettem, azt írták, hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül fizessem be a tartozásomat. A levelet múlt héten pénteken vettem át a postán, de az összes átutalt fizetésemet addigra levette a számlámról.
Segítségüket előre is köszönöm.

Marcsa0503 # 2011.06.30. 13:20

Szép napot!
A segítségüket szeretnem kerni!
Van egy ügyem az EOS Faktor-ral.Egy 2009-es ügyről van szó,egy-szinten-T Mobil tartozás miatt.Azóta nem hagynak beken,telefonok,(szinte napi szinten)sms-ek,levelek.(ajánlott levél nem volt).Ha felvettem a telefont,az ott lévő hölgy úgy beszelt velem,mint a kutyával,ha nem fizetek,így meg úgy megjárom.(majd "kedvesen"rám tette a telefont) Az összeg kb.45 ezer forint.Kaptam részlet fizetést,de egyedül élek,sajnos nem tudtam eddig teljesíteni.Persze fenyegetnek a bíróssággal,de jelenleg nincs munkám sem,külföldön tartózkodom.(bocsánat az elmaradt ékezetek miatt.)Kb.3 hete abbamaradtak a telefonok és az üzenetek.Elévülhet ez az ügy valaha?Továbbá van egy lakás rész a tulajdonomban.Rátehetik a kezüket?Tényleg lehet ebből bírósági esetleg rendőrségi ügy?
Köszönöm válaszukat előre is!
Tisztelettel:Mariann

végrehajtó1 # 2011.06.30. 15:02

Rendőrségi biztos nem.
De lehet hogy bírósági sem.1 év az elévülés.De ennek eldöntéséhez kevés az infó.

Dr.Attika # 2011.06.30. 15:45

Szép napot Mariann!
Lejjebb már ki lett fejtve, hogy ez az EOS faktor nem kompetens és ne álljanak velük szóba.
Javaslat:

  • telefön csörög, eosos bejelentkezik: telefon kinyom. Minden probléma megoldódik. ha mégis csevegni akar a munkatársukkal, akkor kérjen nevet, címet, anyja nevét, szig.számát, mikortól alkalmazottja az eosnak, stb.

Ha már beszél velük, akkor kérdezze meg hogy mikor nyújtottak önnek hitelt, mert a cég csak hitelnyújtással foglalkozik a cégjegyzék szerint.

Ha viszont az mondanák, hogy az ön tartozását megvásárolták, akkor kérdezze meg, hogy az alábbi engedélyük szerinti korlátozásnak megfelel-e

2. Engedélyezem,

hogy a Zrt. pénzügyi vállalkozásként történő működése keretében üzletszerűen, a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (Hpt.) 3. § (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott hitel és pénzkölcsön nyújtása pénzügyi szolgáltatási tevékenységeket nyújtsa azzal, hogy e tevékenységet követelésnek az adós kockázatának átvállalásával vagy anélkül történő megvásárlása (ideértve a faktoringot és a forfetírozást is) üzletági korlátozással végezze.

Dr.Attika # 2011.06.30. 16:31

Ha már megnéztem az EOS működését, megvizsgáltam a 2010-es eredmény kimutatását.

Röviden.
Egy német cég behozott ide 50 millió forintot és megalapította ezt a vállalkozást. A magyar hitelezőknek végzett azon szolgáltatásból, hogy felszólítsa őket fizetésre, írásban, telefonon 424 millió 150 ezer forint árbevételre tett szert. Ebből bérköltségként a 78 alkalmazottra vetítve kifizetett 111 millió 764 ezer forintot. Az összes többi elment ilyen-olyan kiadásra. Veszteséget termelt 2 millió 37 ezer forint értékben, tehát társasági adót nem fizetett.

Marcsa0503 # 2011.07.01. 08:45

Nagyon köszönöm a válaszukat,sokat segítettek!Talán azért nem jelentkeznek mar,mert meguntak,hogy sosem veszem fel a telefont,és sosem válaszolok.Azt hiszem továbbra is ezt teszem. :-)
Tisztelettel:Mariann

flygabi # 2011.07.04. 11:56

Nyáron csak nagyon ritkán szoktak telefonálni. Nekem 2009 óta van náluk a tartozásom. Csak október és május közepe közötti időszakban szoktak hívogatni de akkor viszont reggel 7:00-t-l este 21:00ig van, hogy 10szer hívnak. Az smsekről meg nem is beszélek. Viszont most elkövettek egy hibát. Mindig küldik a leveleket, hogy ennyi meg ennyi a tartozásom, de valami nem stimmelt. 2hete küldtek akkor 540ezeről szólt, amit meg ma kaptam az már csak 507ezerről. Akkor hogy is van ez? Már végrehajtással fenyegetnek, de nem érdekel túlságosan, mert nem tőlük vettem fel hitelt és engem nem figyelmeztettek hogy átadják nekik az ügyet.
Azt meg még leírom, hogy a levelekben mindig az áll, hogy 5nap múlva megkezdik a jogerős végrehajtást, de kb. azóta el telt több mint 1 év és semmi! Mire föl? Bírósági tárgyalás nem volt(remélem nem is lesz).
Telefont felveszem. Ha elkezdi mondani a hölgyike, hogy honnan telefon akkor letagadom és azt mondom hogy nekem nincs tartozásom. Aztán amikor adat egyeztetés van akkor meg pár évvel el tolom a születésem dátumát. :)

kicsi277 # 2011.07.11. 15:26

Üdv.
A segitségetek kellene olyan ügyben , látom mindenki lehordja ezt az EOS-t . nos én is tőlük kaptam most egy
Jogerős fizetési meghagyás előtti felszólítás tárgyú levelet.
anno volt tartozásom a Upc felé amit ugy tudtam rendezett az akkori barátnőm.
Azt irja még hogy korábbi levelek ellenére nem tiztáztam a tartozásom holott nem kaptam levelet már vagy 1 éve tőlük!!!
most mit kezdjek evvel a levéllel ???
Köszi a válaszokat!!

Mullert5 # 2011.07.12. 13:25

Üdv! Én is kaptam egy levelet egy piti összegről, hogy a upc-nek tartozom. (több éve talán 5-6 nem vagyok ügyfelük, tartozásom nincs) Kb 1 éve is küldtek levelet, akkor bementem az upc-hez és kértem egy igazolást hogy tartozásom nincs. Ma hívószám nélkül felhívtam az eost ahol egy flegma nő(szerű) azt mondta őket ez nem érdekli. Mivel a csekkjeim is megvannak a befizetésekről, mondtam hogy mehetünk a bíróságra. Elkezdett kaffogni, hogy ők nem mennek bíróságra, megvannak a módszereik. Megkérdeztem fenyegetni akar-e, mert éppen rögzítem a beszélgetést. Azt mondta mailban küldjem el a befizetéseimet, stb. Ezt nem fogom megtenni, ne legyen nyoma a kapcsolatnak. Vagy a telefonhívás is az? Egyáltalán foglalkozzak velük? Azt nem szeretném hogy egyszer amikor pl nem vagyok itthon beállítson valaki foglalni, vagy bármi módon fizikailag zaklassák akár a családomat is. Soha nem volt semmilyen szolgáltatónál elmaradásom vagy tartozásom. Érdemes lépni valamit? Van lehetőség valahová írni (nem nekik) aahol az UPC által kiadott igazolást elfogadják és az eost felszólítsák hogy ne zaklassanak?
Előre is köszönöm a segítséget.

flygabi # 2011.07.12. 17:13

tudom ajánlani a következő linken lévő hozzászólásokat. érdemes végig olvasni. az egyik hozzászóló azt állítja hogy Ő az eosnál dolgozik és ahogy olvasom eléggé szemtelenül és bunkó módon válaszolgat. (már ha igaz hogy ott dolgozik)
http://www.gyakorikerdesek.hu/…z-eos-faktor

végrehajtó1 # 2011.07.12. 18:08

Azt nem szeretném hogy egyszer amikor pl nem vagyok itthon beállítson valaki foglalni, vagy bármi módon fizikailag zaklassák akár a családomat is. Soha nem volt semmilyen szolgáltatónál elmaradásom vagy tartozásom. Érdemes lépni valamit? Van lehetőség valahová írni (nem nekik) aahol az UPC által kiadott igazolást elfogadják és az eost felszólítsák hogy ne zaklassanak?

Csak fenyegetés.

Tessék már végre mindenkinek megérteni hogy semmi hatósági joguk nincsen.Csak annyi joguk van mint mindenki másnak.

végrehajtó1 # 2011.07.12. 18:10

Azt irja még hogy korábbi levelek ellenére nem tiztáztam a tartozásom holott nem kaptam levelet már vagy 1 éve tőlük!!!
most mit kezdjek evvel a levéllel ???

semmit

Mullert5 # 2011.07.12. 21:59

Köszönöm.Még várok, csak idegesít kicsit. Írni semmiképpen nem fogok nekik, hívni is kár volt őket, bár hívószám nélkül csörögtem nekik, remélem azt nem nyomozzák vissza. Akor mondjuk feljelenteném őket azt hiszem.

A gondnok # 2011.07.14. 15:50

Kedves mindenki! Alább olvastam az elévülési időkröl. Jól értem?
A gázdíjtartozás valóban elévül 5 év után? A gondnokoltam 2006 tartozását 2011-ig nem tudta az EOS Faktori behajtani, akkor 2012-ben már nem hajtható végre??

végrehajtó1 # 2011.07.14. 18:32

Nem az a lényeg hogy nem tudta behajtani.Hanem az hogy ezen idő alatt nem szakitotta -e meg az elévülést valami.

seawaterbear # 2011.07.20. 10:18

Tisztelt Fórum tagok!

Az EOS újított, nyílt levelezőlapon küld ilyen üzeneteket
http://kep.psharing.com/560170.jpg

Nekem olybá tűnik, mintha ez sértené az alapvető alkotmányos jogaimat, ugyanis:

Az új Alkotmányban:

VI. cikk
(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát,
kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák .
A "régi" Alkotmányban:

Az Alkotmány 59. § (1) bekezdése szerint "a Magyar Köztársaságban mindenkit megillet a jóhírnévhez, a magánlakás sérthetetlenségéhez valamint a magántitok és a személyes adatok védelméhez való jog"

Úgy gondolom, ez esetben sérül a jó hírnévhez fűződő és a magántitok védelméhez fűződő jogaim is, függetlenül attól, hogy van esetleg tartozásom vagy nincs.

Rengeteg emberen keresztül megy ez a nyílt levelezőlap, és a Postások sem hülyék, így olyan nyilvánvaló (az most mindegy hogy alapos vagy alaptalan) adat (tertozásom van) birtokába jutnak, amiket nem igazán osztanék meg a nagyközönséggel.
Lehet, hogy érdemes lenne ez ügyben az Ombudsmanhoz fordulni?

Azt gondolom az, hogy van-e hitelem, vagy tartozásom, az mindenképpen személyes adat, illetve magántitok, és az ilyen tartalmú, bárki által olvasható levelezőlap, ami színében erősen eltér a megszokott postai küldeményektől egy "közismert" behajtó cégtől egyértelmű következtetést válthat ki, amit nem szívesen vállal senki sem.
Azt hiszem, a közüzemi szolgáltatók, APEH, stb is borítékban küldik a felszólítóleveleket, pontosan ilyen megfontolásból...

seawaterbear # 2011.07.20. 11:06

Érdekes adalék a hozzászólásomhoz a banktitok tekintetében:

http://index.hu/…itkot_a_k_h/