diákhitel újra

kfgabri # 2011.08.10. 13:10

Nézd,én egyhamar a kezeid közé nem fogok kerülni :-)

Nem akarom az ügyet részletezni, de a végeredmény (ha jogos, ha jogtalan) a felmondás volt, illetőleg az a meghökkentő jogérvényesítés, miszerint nyaralás után átvettem a felmondást, megírtam a válaszkám és rá egy hétre (pedig 15 napos teljesítésre hívott fel a diákhitel) letarolta a számlám a NAV.

Túl vagyunk rajta (mármint a tartozást rendeztem maradéktalanul), mindenesetre a diákhitelnél panasszal éltem, várom a fejleményeket.

C a s a b l a n c a # 2011.08.10. 12:27

Azért egyes esetekben a jó érzésű pribék - mint én - szokott még küldeni egy tájékoztatást és csekket...

kfgabri # 2011.08.01. 12:41

köszi, ezzel is okosabbak és szegényebbek lettünk :-)

végrehajtó1 # 2011.08.01. 12:25

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek alapján jól gondolom-e, ha még a végrehajtótól, a NAV-dolgozótól írást nem kaptunk, akkor, ebből nem lesz letiltás munkabérből, vagyis a munkáltató bevonása ebbe a sztoriba?

nem jól gondolod.

Ez köztartozás .Adók módjára kell behajtani.Értesíteni erről nem kötelező.

Az elméleted pedig csak elmélet.Ez esetben nem így működik.

kfgabri # 2011.08.01. 08:50

Sziasztok,

Férjemmel volt egy kis összegszerűségbeli vitánk a zrt-vel, a vége az lett, ami lenni szokott: addig vitatkoztunk, amíg felmondták.
Innentől gyorsan követték az események egymást: a diákhitel központtól kaptunk egy értesítést, hogy ennyi, majd egy másik egyszerű levélben, hogy vh.

Majd pár nap múlva pittyent a telefon: sikeres inkasszó.

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek alapján jól gondolom-e, ha még a végrehajtótól, a NAV-dolgozótól írást nem kaptunk, akkor, ebből nem lesz letiltás munkabérből, vagyis a munkáltató bevonása ebbe a sztoriba?

Egyébként, mielőtt jönne a cinikus kődobálás: most utaltam el a teljes összeget, ezért érdekel az, hogy elindulhatott-e a letiltás szál egyáltalán.

Elméletem: A végrehajtást kérő végrehajtási lap vagy végrehajtási záradék kibocsátását kérte. Ezen végrehajtható okiratokat a bíróság az illetékes végrehajtónak küldi meg, aki - költségei megelőlegezése után - megkezdi a végrehajtást. Ha az adós a végrehajtó helyszíni eljárásakor (illetőleg - kivételesen - a végrehajtható okirat kézbesítésétől számított tizenöt napon belül) nem fizeti meg a tartozást, a végrehajtó az adós munkabérét és egyéb járandóságait letiltja, és ilyen módon lefoglalja. A letiltásban a végrehajtó arra hívja fel a munkáltatót, hogy a letiltásban szereplő összeget az adós munkabéréből vonja le, és fizesse ki a végrehajtást kérőnek, illetve kivételesen utalja át a végrehajtói letéti vagy más számlára. A végrehajtó a letiltást megküldi a munkáltatónak és a feleknek.

Köszi!