Ki viszi az autót?


végrehajtó1 # 2011.12.27. 16:17

Milyen papírra gondolsz?Törzskönyv?

Titti82 # 2011.12.27. 15:28

Tisztelt végrehajtó!

Azóta megkerestem a bankot és azt mondták,nincs náluk az autó aktája.
Akkor hol keressem. A végrehajtónál rendeztem a tartozásom, már nincs terhelve általa.
Hol találom meg az autó papírjait? Kinek kell most fizetnem?

végrehajtó1 # 2011.10.21. 09:19

Minden el tud évülni ha hagyják.

Járj utána a bankban, hogy mi a helyzet.De ha tényleg felmondta a szerződést akkor abban benne van hogy egy összegben mennyit kell fizetned.
Elöbb utóbb végrehajthatja.

Titti82 # 2011.10.20. 18:10

Üdvözlök mindenkit!
Remélem itt kapok választ!
Problémám a következő:
2007-ben vettem hitelre egy autót. Rendesen fizettem a részleteket,de 2008- ban a bank felmondta a szerződést arra hivatkozva, hogy egy másik tartozásom miatt a bírósági végrehajtó az autót terhelte.(a végrehajtó szerint már akkor el kellett volna vigyék az autót, most már tudjanak rá) Azóta a végrehajtónál rendeztem a tartozásom, de a bank azóta sem jelentkezett ,nem küldött levelet,nem hívott, nincs az autó kivonva a forgalomból, nem kőrözik. Most ilyenkor mi van? Ez el tud évülni?
Sürgős lenne!

végrehajtó1 # 2011.10.14. 07:32
  • nem hatalom kérdése:),a b.vh árverez.
  • a b.vh értesíti a Navot
  • nem
Katalin 0925 # 2011.10.14. 06:28

S.O.S.

Szeretném ha valaki gyorsan válaszolna egy kérdésemre: 2010.ben lakáshitel felmondás miatt a bírósági végrehajtó lefoglalta az autómat, akkor kifogást adtam be ellene a bíróságra, megkaptam a felfüggesztést is. Az autót mindeközben lefoglalta a NAV is (a felfüggesztés alatt). A bíróság 2011. júliusában feloldotta a felfüggesztést az autóra ezért a bírósági végrehajtó már ki is tűzte az árverés időpontját!
Kérdéseim:

  • kinek van nagyobb hatalma, a bírósági végrehajtónak, vagy a NAV végrehajtónak?
  • ha a bírósági végrehajtó elárverezi az autót, a NAV hogyan értesül róla? (mivel a bírósági végrehajtó eddigi tapasztalataim alapján nem igazán foglalkozik vele). Nekem kell az ügyben eljárnom?
  • vonhat e maga után bármilyen következményt, ha a NAV nem értesül róla? (pl. megbüntethetnek e, amiért az autó kikerült az udvaromról, az árverezés után?)

Válaszukat előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2011.10.13. 06:56

A barátnője nem az autó törlesztő részleteit fizeti, hanem annak a kölcsönnek a törlesztő részlteit, amit az autó megvásárlásához felvett. A kölcsön attól még fennmarad, hogy a gk. már nincs a tulajdonában.

ObudaFan # 2011.10.12. 20:28

Hacsaknem előzetesen végrehajtható az elsőfokú ítélet. De tényleg kellene egy pontos tényállás, anélkül lehetetlen válaszolni.

Zsuzsanna69 # 2011.10.12. 20:22

Sajnos nem látom át én sem pontosan az ügyet, viszont érdekelne, hogy mi van akkor, ha a barátnőm nem fizeti az autó törlesztőrészleteit, amennyiben a végrehajtó elviszi.

Dr.Attika # 2011.10.12. 05:09

Csak a jogerős ítélet végrehajtható. Itt valamit nem jól ír.
A gk. bizonyosan a barátnője tulajdona, másként nem lehetne végrehajtás alá vonni. A törzskönyv a barátnője nevére szól, csak a banknál van, mint a kölcsön fedezete. Ez esetben végrehajtás alá vonható.
Pontosítson kérem, akkor talán tudunk segíteni.

Zsuzsanna69 # 2011.10.11. 21:49

Egy barátnőm került bajba: Egy polgári peres ügyben évekkel ezelőtt vesztesként került ki, amelyből fakadóan 620 ezer forintot kellett volna kifizetnie egy hölgynek. Megfellebbezték az ügyet, most másodfokon még nincs ítélet. Azonban a hölgy végrehajtást kért, és a barátnőm autóját lefoglalták. (Legalábbis forgalomból kivonták, és 15 napon belül le kell adnia az autót). Az autót svájci alapú banki hitellel törleszti, vagyis az autó nem az övé, a törzslap is a bank tulajdonában van. Még 2 millió forintot kell kifizetnie az autó után. Amennyiben a végrehajtó elveszi az autóját, értékesítik, akkor ez esetben mi történik, ha a barátnőm nem fizeti tovább a bank felé az autót? A másik kérdés: nem csupán az autót foglaltatták le a végrehajtóval, hanem ugyanezen értékben a lakásukra is ráterheltek még korábban. A lakást kiírták többször árverezésre, de nem értékesítették. Nem kellene legalább a lakás alól felszabadítani a terhelést?
És harmadik kérdés: ha másodfokon mégis a barátnőm nyeri a pert, közben eladják az autóját, akkor ...?