Milyen papírra gondolsz?Törzskönyv?
Ki viszi az autót?
Tisztelt végrehajtó!
Azóta megkerestem a bankot és azt mondták,nincs náluk az autó aktája.
Akkor hol keressem. A végrehajtónál rendeztem a tartozásom, már nincs terhelve általa.
Hol találom meg az autó papírjait? Kinek kell most fizetnem?
Minden el tud évülni ha hagyják.
Járj utána a bankban, hogy mi a helyzet.De ha tényleg felmondta a szerződést akkor abban benne van hogy egy összegben mennyit kell fizetned.
Elöbb utóbb végrehajthatja.
Üdvözlök mindenkit!
Remélem itt kapok választ!
Problémám a következő:
2007-ben vettem hitelre egy autót. Rendesen fizettem a részleteket,de 2008- ban a bank felmondta a szerződést arra hivatkozva, hogy egy másik tartozásom miatt a bírósági végrehajtó az autót terhelte.(a végrehajtó szerint már akkor el kellett volna vigyék az autót, most már tudjanak rá) Azóta a végrehajtónál rendeztem a tartozásom, de a bank azóta sem jelentkezett ,nem küldött levelet,nem hívott, nincs az autó kivonva a forgalomból, nem kőrözik. Most ilyenkor mi van? Ez el tud évülni?
Sürgős lenne!
- nem hatalom kérdése:),a b.vh árverez.
- a b.vh értesíti a Navot
- nem
S.O.S.
Szeretném ha valaki gyorsan válaszolna egy kérdésemre: 2010.ben lakáshitel felmondás miatt a bírósági végrehajtó lefoglalta az autómat, akkor kifogást adtam be ellene a bíróságra, megkaptam a felfüggesztést is. Az autót mindeközben lefoglalta a NAV is (a felfüggesztés alatt). A bíróság 2011. júliusában feloldotta a felfüggesztést az autóra ezért a bírósági végrehajtó már ki is tűzte az árverés időpontját!
Kérdéseim:
- kinek van nagyobb hatalma, a bírósági végrehajtónak, vagy a NAV végrehajtónak?
- ha a bírósági végrehajtó elárverezi az autót, a NAV hogyan értesül róla? (mivel a bírósági végrehajtó eddigi tapasztalataim alapján nem igazán foglalkozik vele). Nekem kell az ügyben eljárnom?
- vonhat e maga után bármilyen következményt, ha a NAV nem értesül róla? (pl. megbüntethetnek e, amiért az autó kikerült az udvaromról, az árverezés után?)
Válaszukat előre is köszönöm!
A barátnője nem az autó törlesztő részleteit fizeti, hanem annak a kölcsönnek a törlesztő részlteit, amit az autó megvásárlásához felvett. A kölcsön attól még fennmarad, hogy a gk. már nincs a tulajdonában.
Hacsaknem előzetesen végrehajtható az elsőfokú ítélet. De tényleg kellene egy pontos tényállás, anélkül lehetetlen válaszolni.
Sajnos nem látom át én sem pontosan az ügyet, viszont érdekelne, hogy mi van akkor, ha a barátnőm nem fizeti az autó törlesztőrészleteit, amennyiben a végrehajtó elviszi.
Csak a jogerős ítélet végrehajtható. Itt valamit nem jól ír.
A gk. bizonyosan a barátnője tulajdona, másként nem lehetne végrehajtás alá vonni. A törzskönyv a barátnője nevére szól, csak a banknál van, mint a kölcsön fedezete. Ez esetben végrehajtás alá vonható.
Pontosítson kérem, akkor talán tudunk segíteni.
Egy barátnőm került bajba: Egy polgári peres ügyben évekkel ezelőtt vesztesként került ki, amelyből fakadóan 620 ezer forintot kellett volna kifizetnie egy hölgynek. Megfellebbezték az ügyet, most másodfokon még nincs ítélet. Azonban a hölgy végrehajtást kért, és a barátnőm autóját lefoglalták. (Legalábbis forgalomból kivonták, és 15 napon belül le kell adnia az autót). Az autót svájci alapú banki hitellel törleszti, vagyis az autó nem az övé, a törzslap is a bank tulajdonában van. Még 2 millió forintot kell kifizetnie az autó után. Amennyiben a végrehajtó elveszi az autóját, értékesítik, akkor ez esetben mi történik, ha a barátnőm nem fizeti tovább a bank felé az autót? A másik kérdés: nem csupán az autót foglaltatták le a végrehajtóval, hanem ugyanezen értékben a lakásukra is ráterheltek még korábban. A lakást kiírták többször árverezésre, de nem értékesítették. Nem kellene legalább a lakás alól felszabadítani a terhelést?
És harmadik kérdés: ha másodfokon mégis a barátnőm nyeri a pert, közben eladják az autóját, akkor ...?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02