Elévülés


chris_cow # 2011.11.30. 04:52

Igen köszönöm a válaszokat, de csavarnék még egyet a kérdésen:

Mi van abban az esetben ha nem vagyok lakcímen bejelentve (sem állandó, sem ideiglenes, ergo településszinten említ meg engem a lakcímkártyám)?

Így ugye elég nehéz engem utolérni, de ha mégis úgy alakul az élethelyzetem, hogy valóban nincs hol laknom, akkor nemigen hiszem, hogy ezért én felelősségre vonható vagyok . (Bár ha jól tudom januártól büntetik a hajléktalanságot....nem értem hogyan....de ez már kérdés)

És mi van akkor, ha küldtek ugyan tértivevényes felszólítást, de hivatalosan soha nem is laktam a címen és valóban el is költöztem onnan mire felszólítottak volna ?

ObudaFan # 2011.11.29. 14:31

Megszakítja az, csak kérdés, hogy lehet-e bizonyítani. HA lehet (pl. tanúval), akkor a bíróság is elfogadja, hogy megszakadt.

végrehajtó1 # 2011.11.29. 14:14

Sima levél nem.Utólag is bizonyíthatónak kell lennie.

ObudaFan # 2011.11.29. 14:13

Akkor is. Csak akkor jóval nehezebb bizonyítani.
Viszont ha ezt a kérdést azért a "végrehajtási jog" cím alatt tetted fel, mert már végrehajtási eljárás van folyamatban, akkor nem árt tudni, hogy a végrehajtás alatt már nem szakítja meg az elévülést a jogosult felszólító levele.

chris_cow # 2011.11.29. 13:29

Tisztelt Fórumozók !

Az alábbi, idézett jogszabályhoz értelmezéséhez kérnék egy kis segítséget !

327. § (1) A követelés teljesítésére irányuló írásbeli felszólítás, a követelés bírósági úton való érvényesítése, továbbá megegyezéssel való módosítása - ideértve az egyezséget is -, végül a tartozásnak a kötelezett részéről való elismerése megszakítja az elévülést.

Az írásbeli felszólítás abban az esetben szakítja csak meg az elévülést ha tértivevény és ajánlott vagy akkor is ha csak egy normál postai levél ?

Előre is köszönöm a segítséget !