DunaCorp


feketebarany # 2012.07.07. 07:55

ja és mikor kérem küldjenek hivatalos levelet, elkezdenek üvöltözni Velem, hogy hagyjam már ezt a levelet ...telefonban beszéljük meg...vmi oka csak van, hogy nem hajlandóak ajánlott levelet küldeni?!
Ha valakinek van valami jó ötlete és biztos írjon:)
köszönöm előre is

feketebarany # 2012.07.07. 07:53

Az a baj csak telefonon egyezkednek és nem pedig írásban.

Hiába kértem küldjenek hivatalos papírt a megállapodásról nem hajlandóak.
Sőt ...csak fenyegetnek állandóan,utaljon a munkáltatóm.
Jövő héten felkeresek 1 ügyvédet mert mindenki mást és mást mond az ismerőeim körében, már nem tudom mit higgyek el és mi lenne a legmegfelelőbb megoldás az ügyben.

runningman # 2012.07.07. 02:54

Na de mit csináljon, ha nincs írásos megállapodás? Megírta a tértis levelet, nem válaszoltak. Én addig nem fizetnék amíg írásban le nem rögzítettük érthető emberi nyelvezettel.
Ja és ALKUDJON.

kfgabri # 2012.07.06. 19:25

Feketebárány: téged behajtó macerál, nem végrehajtó.
Nem tudom, mit vársz tőlünk, mint amit mindig mantrázunk: egyenleget kérni, megállapodni írásban, az alapján pontosan fizetni, nem pedig várni a letiltást, mint a ült galambot.
Értem, hogy bizonyosságot vársz, de ez nem az. Az ügyvéd ismerősöd ahelyett, hogy hülyeségeket mond, inkább segítsen a megállapodásban.
Az időt Te húzod a nemfizetéssel, nem a behajtó cég.
Maresz: minden levélre válaszolni kell, ha kifut a beérkezéstől számított 30 napból, min. 100 000 Forint beugró, ha érdemi kérelem volt, ha nem, zéró tolerancia.

maresz75 # 2012.07.06. 18:18

Sziasztok!

Olvasva az alábbi hozzászólásokat, ha jól értelmezem akkor addig nem érdemes részletben fizetni a Dunacorp-nak a tartozást amíg nincs írásos megállapodás. Lehet, hogy akkor én is a "balekok" közé tartozom mert fizetem nekik részletekben amiről szóban állapodtam meg velük. Erről a szóbeli megállapodásról én szerettem volna velük írásban is megállapodni, tehát tértis levelet küldtem nekik immár 2-szer de válasz nem jött. Itt megjegyzem, hogy a PSZÁF több alkalommal szabott ki a Dunacorp-nak fogyasztóvédelmi bírságot amiben szerepet kapott az ilyen levelek nem megválaszolása, illetve a jogtalan (jogi eljárás nélküli) végrehajtás kilátásba helyezése. Ha jól értelmeztem a PSZÁF határozatát a Dunacorp-nak válaszolnia kellene az ilyen levelekre még ha azok elutasító érvényűek is.

feketebarany # 2012.07.05. 15:14

Üdvözlök Mindenkit!

A kérdésem ill. problémám a következő:
2009.év óta van 1 tartozásom amit nem fizettem és már végrehajtónál van a dolog.
Előfordult, hogy fizettem be összeget a számlára amitadtak,de mivel 2257000ft-l van szó csak a kamat 30.000ft havonta,tehát amit befizetek havonta az még azt sem fedezi..
Annak örülnék a legjobban ha már meglenne a bírósági végzés és vonnák a fizetésemből, mert ha jól gondolom akkor az már nem kamatozik tovább.
Megfenyegettek többször is hogy kijönnek a munkahelyemre, bár nem tudom mit foglalna le a munkaruhám??
Nincs a tulajdonomban semmi csak a fizetésemből tudnak vonni,de nem teszik gondolom csak húzzák az időt hogy had kamatozzon.
Nem lehet ez ügyben teni valamit, hogy kezdék vonni és ne kamatozzon tovább?
Azzal is fenyegetnek lecsuknak mert direkt nem fizettem vissza...
Egy ügyvéd ismerősöm azt mondta ha bíróságra kerül végre a dolog beperelhetem a végrehajtócéget, mert direkt húzták az időt...ez létezhet?Dunacorp Zrt)

Köszönöm előre is a válaszukat

feketebarany # 2012.07.05. 15:13

Üdvözlök Mindenkit!

A kérdésem ill. problémám a következő:
2009.év óta van 1 tartozásom amit nem fizettem és már végrehajtónál van a dolog.
Előfordult, hogy fizettem be összeget a számlára amitadtak,de mivel 2257000ft-l van szó csak a kamat 30.000ft havonta,tehát amit befizetek havonta az még azt sem fedezi..
Annak örülnék a legjobban ha már meglenne a bírósági végzés és vonnák a fizetésemből, mert ha jól gondolom akkor az már nem kamatozik tovább.
Megfenyegettek többször is hogy kijönnek a munkahelyemre, bár nem tudom mit foglalna le a munkaruhám??
Nincs a tulajdonomban semmi csak a fizetésemből tudnak vonni,de nem teszik gondolom csak húzzák az időt hogy had kamatozzon.
Nem lehet ez ügyben teni valamit, hogy kezdék vonni és ne kamatozzon tovább?
Azzal is fenyegetnek lecsuknak mert direkt nem fizettem vissza...
Egy ügyvéd ismerősöm azt mondta ha bíróságra kerül végre a dolog beperelhetem a végrehajtócéget, mert direkt húzták az időt...ez létezhet?(Dunacorp Zrt.)

Köszönöm előre is a válaszukat

runningman # 2012.06.29. 23:22

ági,
a végrehajtásról szóló törvény azt írja, hogy olyan ingóságot foglalhat le a végrehajtó, ami a birtokodban van, őrzöd, vagy amiről valószínűsíthető, hogy a tied. Ha a dunacorp fizetett és küldetett egy fizetési meghagyást, ellentmondtál, perre került, veszítettél, megfellebezted, újra veszítettél, kiosztották az ügyed a végrehajtónak, a dunacorp befizette neki a vhköltséget - mindez kb egy év - onnantól mehet a végrehajtó.
Ha kijelentkeztél arról a régi állandó lakcímről, nem fog oda menni. Ha mégis menne, az ott lakóknak el kell küldeni, hogy már nem laksz ott és semmi sem a tied. Ha mégis foglalna, igénypert kell indítani, ügyvédi segítséggel és a bíróság meg fogja állapítani, hogy a végrehajtónak vissza kell adni a lefoglalt dolgokat. Igénypert talán 8 napon belül kell indítani. Bukta, ha olyan dolgot találna ott amiről egyértelműen kiderül, hogy a tied - pl aranykarkötőbe belegravírozva a neved, stb arról vitázni kell, hogy semmi közöd hozzá. Nem fog kimenni a végrehajtó a régi címedre, túl sok babra semmi eredményért. Az mondjuk probléma, hogy ha a régi címed a szülői ház és te nem laksz sehol, ilyenkor tehet egy próbát, mert gondolhatja, hogy a szüleiddel laksz. De inkább nem fog menni még így sem.

Ha fizetési meghagyást küldet a dunacorp (feladó a MOKK - magyar Országos Közjegyzői Kamara), át kell gondolni, hogy a követelés megalapozott -e. Esetleg nem évült -e el. Esetleg fel van szorozva a sokszorosára. Esetleg nincsenek -e benne fantáziaköltségek. Ilyenkor érdemes lehet ellentmondani, 15 naptári napon belül, ajánlva, tértivevénnyel. Ha ellentmondasz, perré alakul a dolog, a dunacorpnak a Bíróság előtt kell bizonyítania, hogy tényleg követelhet tőled és tényleg annyit követelhet amennyit megálmodott. Vagy megy vagy nem. Ha ellened ítéltek, még mindig meg lehet fellebbezni. Természetesen a pernek költsége(i) vannak, de sokszor megérheti bevállalni a kockázatot, mert a követelés sokszor egyszerűen elpárolog a Bíróság előtt, de általában is kevesebb mint amit a hitelező megálmodott.

Ha a Bíróság megítélte a dunacorpnak a pénzt - ha különösebb svindlerkedés nélkül csinálta végig az ügyvéded a pert akkor mondjuk minimum egy év haladék - akkor érdemes tudni, hogy a családi pótlékból és gyesből csak a jogalap nélkül felvett gyes/csp/anyasági vonható le, azaz szinte mindig mentesek a végrehajtás alól. Az okos dolog ha postán kéred a pénzt, mert ha bankszámlára menne, akkor nagy részére rátehetnék a karmukat. Azaz tőled nem szedhetnek be egyelőre semmit.

Férjed jövedelme ha ez munkabér: ha ellened jogerős és végrehajtható ítélet van, onnantól vonhatják tőle max a fizetése harmadáig, több végrehajtás esetén feléig. Ha nem akar fizetni, megpróbálhatja átszervezni a jövedelmét más formába, úgy, hogy ne legyen végrehajtható. Nem biztos, hogy a munkaadó ebben segíteni fog. Meg kell kérdezni. Ha magyar kisvállalkozónál dolgozik, az úgy rühelli a bankot, hatóságot, miegyebet mint a bűnt - segíteni fog, talán tippet is ad, hogyan érdemes.

Ha van ingatlanotok, kocsitok és ezeken esetleg hitel is van, vagy vannak kezeseitek, akkor mindezek ellen is végrehajtást indíthatnak a jogerős bírósági ítélet után. És fognak is, ezek elúszhatnak, esetleg a kezesek vagyontárgyai és jövedelmük is.

Ha se vagyontárgyakon, se jövedelmen, se az esetleges kezeseken keresztül nem vagytok megfoghatóak, de mégis szeretnéd rendezni a tartozást, hogy ne lógjon a fejetek felett, el kell menni a dunacorphoz ha tényleg ők a jogosultak, és felajánlani nekik az eredeti tőkekövetelés 6-8%-t. Ennél kicsit drágábban vehették meg de nem sokkal. Ezen ki fognak akadni, de nem baj, ha kitartóan tárgyaltok (nem a telefonos barmokkal), akkor létrejöhet egy megállapodás valahol 15-30% közt. A fizetésre kell kérni legalább 3-4 hónapot. A dunacorp ilyenkor már a pénzénél van, kis (sok) haszna is megvan. A megállapodást közjegyző előtt közokiratba kell foglalni, mindent részletezni, minden külön igényről lemondatni őket - utólag ne legyen vita. A határidőig össze kell gyűjteni a teljes pénzt és a határidő előtt pár nappal befizetni egyösszegben mondjuk a dunacorp pénztárában, nyugta ellenében.

Fenyegethetnek külömböző büntetős következményekkel, csalás, fedezetelvonás, hamisítás - ami épp eszükbe jut - hátha érzékeny pontra tapintanak, de ezeket szinte sosem kell komolyan venni.

Fenti csak egy vélemény, felelősséget nem vállalok, te döntesz!!!!!

ági15 # 2012.06.28. 19:32

Köszönöm szépen a választ és a segítséget!Szóval behajtható!Nekem jelenleg a "jövedelmem" amit postán kapok az a családi pótlék és a gyes!Férjem keresete van!Ahhoz hozzá tudnak nyúlni?Rendezni akarjuk a tartozást de szinte lehetetlen csak nekik havi majd 100.000 Ft-ot kifizetni!Akkor idegeskedhetek tovább,hogy mennek majd a szüleimhez foglalni?Mert az volt az állandó lakcímem!
Nincs tőlük más papírom mint fizetési felszólítási papírom!
Még egy kérdésem lenne.Ha elindítják a végrehajtást,a közben lehet így fizetni a részleteket mint amiben "megállapodtunk"?

kfgabri # 2012.06.28. 14:30

Turbó, a zaklatás tényállásának még ki kell forrnia hazánkban.
Évekig fogunk még azon vitatkozni, hogy szabad-e a facebook-on csúnyán beszélni.
Aki pedig ilyen helyeken regisztrál, azt is vállalta, hogy olyan is megtalálja, akiről nem is gondolja, vagy nem akarja.

turbo71 # 2012.06.28. 14:23

ági15! AZÉRT VILÁGOSITSD már fel öket legközelebb hogy ez nem igy müködik! vagyis zaklatásért feljelentés , valamint ha nem használ akkor kényszeritésért és zsarolásért is . semmit sem fizetni amig irásos hivatalos okirat nem áll a rendelkezésre tölük !!!! ha pedig ezek is fizetsz nekik akkor sajnos kiérdemled a balek jelzöt azt kell hogy mondjam. de olvass roluk más forumokon .szép kis történeteket , és akkor rájösz miért irtam mindezeket .

kfgabri # 2012.06.28. 14:21

Közokiratban volt az eredeti követelés?
Ha nem, akkor előbb azt végrehajthatóvá kell tenni.
Mondjuk fizetési meghagyással.
Az is még idő (ezzel nem a nemfizetésre biztatlak).
Ha ez is eltelt, akkor lehet továbbmenni, végrehajtani, pici adminisztráció, után jön élesben (elnézést a kollegáktól, hogy nem térek ki a záradékra és a vh-lapra, Áginak elég info, hogy időt nyert)
De! Ilyen stílusú "behajtókból" nem nézek ki annyi szaktudást, hogy mindezen minimális írástudást igénylő folyamatot ügyvédi felügyelettel végigcsinálja.
Az is része a taktikának, hogy kiabál és részletkérdéseken leragadva, azokat helytelenül értelmezve, megfélelemlít.
Összefoglalva: a tartozásod behajtható, de nem tank módjára.

ági15 # 2012.06.28. 13:18

Kb februárban kaptuk meg a levelet tőlük,hogy mekkora tartozásunk van!Őszinte leszek arra nem válaszoltam mivel azt írták bele,hogy vagy befizetem a követelt összeg 20 %át és akkor beszélhetünk részlet fizetésről vagy fizessem ki egyben az egészet!Majd május elején kaptam az üzeneteket a közösségi oldalon,hogy valaki keres engem de nem ér utol!Mint kiderült én is kaptam tőle levelet de olvasás nélkül mint ismeretlen kitöröltem!Majd megkeresett az összes ismerősömnél!Akkor felhívtam,hogy ki ő stb.Közölte,hogy ő a DunaCorp-tól van és ez van!Ez májusban volt!Akkor sem tudtuk kifizetni a 20%-ot de ekkor már azt mondták,hogy az egyik tartozást fizethetem 31.000 Ft-tal a másikat 65.000Ft-tal.Bele mentünk hát ha bírjuk de nem igazán sikerült.Ma felhívott egy másik ügyintéző tőlük üvöltött velem a telefonba,hogy elindítják a végrehajtást!Amit a kérdésemben írtam le az májusban zajlott.Február óta semmi papírt nem kaptunk tőlük,még a részletfizetés megállapodásáról sem csak telefonban zaklatnak!

kfgabri # 2012.06.28. 13:09

héhé, nyugi.
Milyen dokumentumok keletkeztek eddig?

ági15 # 2012.06.28. 13:06

Segítséget szeretnék kérni!A DunaCorp végrehajtási eljárást indít ellenem.Azt mondták foglalni fognak!Az állandó lakcímem ami volt mikor a hitelt felvettem már nem él,ki vagyok jelentkezve onnan!Ideiglenes lakcímem van!De így,hogy már nem vagyok oda bejelentve ahova voltam mikor felvettem a hitelt így is oda mehetnek foglalni?Van esetleg valami idő intervallum,hogy mikortól veszik "figyelembe" azt,hogy már nem az az állandó lakcímem?A telefonba az ügyintéző azt mondta,hogy hiába nem az már az állandó lakcímem akkor is oda mennek foglalni mert mikor a hitelt felvettem az volt!Létezhet ilyen?Ha nem tudnak foglalni semmit akkor mi következik utána?
Válaszukat előre is köszönöm és várom!