DunaCorp


kfgabri # 2012.07.31. 18:22

Érdekes téma ez a facebook-ról vadászás.
Több továbbképzésen bevett fogásként mutatták be és bevallom, mi is "ismerkedtünk" már, hogy a vh-lapot ki tudjuk tölteni...
Nem zaklattunk, nem kergettünk.

kfgabri # 2012.07.31. 18:17

mielőtt bárki ráugorna, a panelen kommunikációs paneleket értettem.

kfgabri # 2012.07.31. 18:16

pont arra építenek, hogy

  • nem perelsz
  • zsenáns a szitu
  • ezért inkább fizetsz

direkt olyanok telefonálnak

  • akik hocinesze szinten vannak
  • panelokba vannak élve eltemetve
  • ezért érdemi beszélgetést pro és kontra nem tudsz velük folytatni, urambocsá tőke és kamat már nagyon magasan vannak
  • fizuja nulla, jutaléka pedig a befizetésből van, heti leosztással
  • ezért frusztráltan hív eleve, mert kell a kajapénz
Karesz42 # 2012.07.31. 18:14

Mivel engem nem értek el,nem vettem fel a telefont.Ekkor a netről mgetalálták a honlapom,és a kollégám zaklatták,hogy szóljon,hogy kerestek.Felháborító!!!

ObudaFan # 2012.07.31. 16:15

A hasonló cégek gyakran követnek el jogsértést, láttam már, hogy az adós munkáltatóját hívták föl, vagy családtagját. Ilyen esetekben érdemes pert indítani.

guba" # 2012.07.31. 15:43

Erről az jutott eszembe, hogy amikor női hang bemutatkozik, hogy XYZ kft-től hív, zavarhat-e egy pár percre, tuti biztos, hogy olyan dolgot akar mondani, amire nincsen pár percem. A legegyszerűbben ezzel a gyors kérdéssel lehet lezárni: Nagyon kellemes a hangja... hány éves?

guba" # 2012.07.31. 15:35

Hiába mondom,hogy küldjenek fizetési meghagyást,nem hajlandók,csak fenyegetőznek,hívogatnak.

Nem a te számládra hívnak, mesélj nekik valamiről, ha beszélgetni akarnak.

Karesz42 # 2012.07.31. 15:13

Kedves Dr.Attika!
Olvasom,hogy sokszor semmiféle engedéyezési papírjuk sincs ezeknek a cégeknek.Nekem is van egy Dunacorpos ügyem,még kb.8 évvel ezelőtti.Egy Matáv-os tartozás,amiről a jogutód T-homnál sem tudnak semmit már,mert kerestettem az ügyintézővel az akkori szerződést.Sehol nem látják a rendszerükben.Akkor honnét szedik ezek a behajtó cégek az adataimat,?Egyáltalán milyen jogon hívogatnak,zsarolnak,fenyegetnek?Írásban nem hajlandóak küldeni semmit,még egy részletfizetési megállapodást sem.Honnan tudnám megkérdezni,hogy valóban megvásárolták az elévült tartozást?(Ami szerintük nem évült el,és hogy gondolom én azt,hogy ezt nem fizetem ki).Hiába mondom,hogy küldjenek fizetési meghagyást,nem hajlandók,csak fenyegetőznek,hívogatnak.
Üdv:Karesz

vegrehajtasugyintezo # 2012.07.30. 22:15

Azokat gyötrik a legjobban akik egyszer vagy többször már fizettek, hisz azok olyan "tejelősök" ...
Aztán, ha valamelyik szerencsétlen még föl is akasztja magát, a mitingen meg is tapsikolják a "nagyszerű behajtót"
Kevesen tudják, hogy a befizetések nem a tartozást csökkentik, hanem a "behajtás" horror költségeit.

Dr.Attika # 2012.07.30. 10:37

Semmi nem igaz. Hogy mennének már végrehajtani. Végrehajtani csak a bírósági végrehajtó mehet. Hányszor kell még leírni, hogy ne álljanak szóba ilyen szélhámos behajtókkal?

ági15 # 2012.07.30. 10:33

Sziasztok!
Ma ismét beszéltem az ügyintézővel a DunaCorptól,mert a férjemnek jött csütörtökön egy sms,hogy 2012.07.30-án a végrehajtási eljárás elindul,a foglalást megkezdik,sajnálják,hogy nem tudtunk együtt működni.Erre ma felhívom őket,hogy nincs állandó lakcímem csak a tartózkodási helyem van és,hogy esetleg nem akadna e még valami megoldás mint a végrehajtás.Erre az ügyintéző azt mondja,hogy hiába nem az az állandó címem már ami volt,de amikor felvettem a hitelt és elköltöttem az volt ezért oda mennek foglalni,kikérik a belügyminisztériumból a címet és oda mennek.Meg mivel jelenleg gyesen vagyok nincs más jövedelmem ezért ha nem tudnak annyi és akkora értéket lefoglalni akkor a gyeshez igaz nem tudnak hozzá nyúlni de a családi pótlékot azt letiltathatja ill a férjem munkabéréből is tilthat le.Kérdés az,hogy ebből mi lehet igaz?Amúgy azt mondta,hogy van egy megoldás amivel felfüggesztheti a végrehajtást,hogy 7 hónapig 50.000 Ft-tal fizetem vissza az egyik tartozásomat aminek idáig amúgy 31.000 Ft lett volna a törlesztője,és addig a másik tartozás fizetését felfüggesztené.Február óta semmi levelet nem kaptam tőlük még mindig,se simán se ajánlottan.Ha valaki tud még tanácsot adni vagy van a Dunacorp-pal tapasztalata kérem írjon!
Köszönöm!!!!!

Dr.Attika # 2012.07.20. 17:40

Nem lett itt engedményezve semmilyen követelés.Nézd meg ezen cégek mérlegeit. tanulságos.

kfgabri # 2012.07.20. 17:30

Ha ezek a követelések engedményezve lettek, kikerültek az eredeti jogosult könyveiből, így az ő kezeihez teljesített tételek magánál tartása jogalap nélküli gazdagodás.
Más a helyzet, ha behajtásra lett kiadva, ekkor főszabály szerint pénzt nem vehet át a jogosult helyett és nevében a behajtó.

Dr.Attika # 2012.07.20. 16:14

Leírtuk itt "ezerszer". Ha tartozás van és fizetni tudnak, akkor ne a "dunacorp, credithill, eos fos..." cégeknek fizessenek, hanem az eredeti jogosultnak.
Ezzel az eredeti tartozást csökkentik , viszont, ha az előzőeknek fizetnek, akkor ők a jutalékukat beszedik, de ettől még a tartozás marad költségestől, kamatostól, tőkéstől.

kfgabri # 2012.07.20. 13:11

ebben speciel nem látok gondot, hogy utsó egyeztetést kérnek (nem ahhoz vannak szokva, hogy vki fizet), de megértem a paranoiád is, ilyen előzmények mellett.

maresz75 # 2012.07.20. 12:35

kfgabri!

Nem az a baj, hogy kaptam egy felvázolt Megállapodást, csak nem szeretnék a végén meglepetést. Tehát mire lefizetem a tartozást felhívom az ügyintézőt és olyan összeget mondhat amilyet "akar". Ez részemről inkább óvatosság pláne az eddigi eljárásuk miatt (itt gondolok a sok mindenféle jogtalan fenyegetőzésre).
Nem az a célom, hogy ne fizessem ki a tartozást (hiszen eddig is fizettem) csak maga az eljárási módjuk változzon.

kfgabri # 2012.07.19. 14:39

ach so, nem kaptál szerződést, csak megveregették a vállad, hogy helyt adnak a kérelmednek...
Két lépés előre...
Hajrá!

kfgabri # 2012.07.19. 14:38

Maresz, a leírtak meglepően normális hozzáállásról tanúskodnak.
Nem értem, mi a baj azzal, hogy kaptál egy felvázolt Megállapodást.
Érthető óvatosság, hogy hívd fel az ügyintézőt a végén, hogy egyeztessetek.

maresz75 # 2012.07.19. 14:35

Tisztelt fórumozók!

Korábban már írtam az esetemről a Dunacorp-pal. Többször hívogattak, fenyegettek. Én 2012.03.05-én tértis levélben kértem tőlük részletfizetési megállapodást. Ezt követte még egy részletfizetési kérelem iránti levél és egy panaszlevél az ügyintézők magatartására vonatkozóan. Választ kb 1 hete kaptam 03.05-i levelemre. A levélben 4 lap volt amiből 1-2. lapon az eddig befizetett összegek részletes kimutatása. 3. lapon az ügyintéző tájékoztatója, hogy 5 napon belül küldjem vissza a Részletfizetési megállapodást. 4. lapon leírták a jelenlegi tartozás összegét és azt, hogy biztosítják a részletfizetést az általam kért ütemben és összegben. Leírták, hogy az „utolsó részlet befizetése előtt hívja fel kollégánkat, akinek tájékoztatása alapján egyezteti a fennálló tartozása egyenlegét és az alapján kell azt teljesítenie .” ezt kb 8 sorban megírták.
Először furcsán néztem a lapokat, mert nem tudtam eldönteni melyik a Megállapodás amit nekem valahol alá kell írnom. Tudomásom szerint egy Megállapodásnak (ami igazából egy szerződés) minimális tartalmi követelményei vannak, pl.: szerződő felek adatai, tartozás összege, a futamidő alatt mennyit kell összességében megfizetni, kamatokat, fizetés módját, szerződő felek aláírását, stb.
Ismételten tértis levél amiben kértem tőlük egy Részletfizetési Megállapodást ami a fentieket tartalmazza, mivel a küldött levélben erre utaló lapot nem találtam.

És kb 4 hete nem hívogatnak. Most megint várok (de közben fizetem a részleteket).

kfgabri # 2012.07.10. 06:49

Akkor nagyon sokáig küldözgették a csekket, egész havi tartozásról, amit azért nem fizettem be, mert /azt hittem legalábbis, hogy elmentettem az űrlapot/bizonyítani tudom, hogy max. fél hónapot-2500- kérhetnek./Márc. 20-tól pedig már egy másik cég szolgáltatott.

És akkor nagyon sokáig miért nem vetted fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, hogy tisztázzátok, hogy merre van az előre?

Ráadásul X-ray hiányában bizony nem tudjuk megmondani, hogy ÁSZF alapján időarányosan elszámolnak-e veled, vagy x-e után már teljes hó jár. Mert ez is lehetséges.

a, kifizeted és elfelejted
b, megmondod a behajtónak, hogy kérsz 3 napot a szolgáltatónál való tisztázásra (ez nem feltétlenül Ptk-kompatibilis, de számlacsomagoknál látott már ilyet a gyakorlat, sőt nem derül ki, hogy átadtak vagy eladtak)

mentaldr. # 2012.07.10. 06:05

Drávanet tartozásom/5000ft, 2011. márc.-ról/átvette egy behajtó cég. 10 000-t kérnek peren kívül.
Sajnos csak a dátum szerepel azon az internetes panaszbejelentő űrlapon, amin keresztül elküldtem a szolgáltatás felmondását 2011. márc.11-én. Akkor nagyon sokáig küldözgették a csekket, egész havi tartozásról, amit azért nem fizettem be, mert /azt hittem legalábbis, hogy elmentettem az űrlapot/bizonyítani tudom, hogy max. fél hónapot-2500- kérhetnek./Márc. 20-tól pedig már egy másik cég szolgáltatott.
Nincs más lehetőség, csak hogy fizetek?
Azt írják, minden peres és nem peres módon érvényesítik a jogukat...

kfgabri # 2012.07.08. 19:38

Nézd, volt egy alaptartozásod, az elkezdett bűzleni a jogosultat könyveiben, ezért eladták a Dunacorpnak.
Téged erről értesíteni kell.
Innentől lehet egyezkedni az új jogosulttal a hogyantovábbról.
Elmondásod alapján viszont a jogosultad személye sem tiszta.

feketebarany # 2012.07.08. 19:00

Sziasztok!
A félreértések elkerülése végett szeretném leírni, hogy nem kaptam levelet a megállapodásról....
és nem is akarnak 4-5 havonta kapok 1 levelet mennyivel tartozom persze azt sem ajánlottan.
Én azt szeretném ha már meglenne a bírósági végzés és vonnák a fizetésemből, de erről hallani sem akarnak, nem én döntöm el mikor vonják a fizetésemből,had kamatozzon igaz?!
Szerintük fizessek havi 30-40 ezret és 2-3 hónapot megúszok.
Nem megúszni akarom,csak azt hogy zárják le végre és ne kamatozzon tovább...

kfgabri # 2012.07.08. 17:23

Gerbera, vagy így történt, hogy nem értesítették a kérdezőket (és ezen el lehet indulni), vagy értesítették őket és elegánsan nem vették át a levelet vagy udvariasan nem beszélnek róla.
Egy dolog sok faktorcég/behajtó cég szakmához méltatlan ügykezelése, de mellette az adóstársadalmat sem kell félteni.

gerbera317 # 2012.07.07. 12:21

Ptk. 328. § (4) Ha a kötelezettet az engedményező értesíti, a kötelezett az értesítés után csak az új jogosultnak (engedményes) teljesíthet; az engedményestől származó értesítés esetén a kötelezett követelheti az engedményezés megtörténtének igazolását. Ennek hiányában csak a saját veszélyére teljesíthet annak, aki engedményesként fellépett.

Ez egyébként logikus is: Ha engem telefonon felhívna valaki, hogy mostantól ne a banknak, hanem neki fizessek, egyszerűen nem hinném el neki. Nem gondolom, hogy üvöltözésre adna okot, ha ilyenkor az engedményezés igazolását kérném.

329. § (2) A kötelezettnek az engedményezésről való értesítése az elévülést megszakítja.

Azért ez is meggondolandó, nem?