DunaCorp


vegrehajtasugyintezo # 2012.09.17. 12:14

Szerintem a helyes magatartás a kommunikáció teljes megszüntetése. Elfáradnak, leszoknak rólad. Meggyőződésem, hogy valami excell táblában jelzik, maguknak: ez tejelős, ez magyarázkodós stb.

kadaj01 # 2012.09.17. 11:44

gerbera317, hát ez meg milyen tanács???

gerbera317 # 2012.09.17. 10:54

Továbbra is a fejvadászos gurítást javaslom, de akkor nemcsak a főnöknek, hanem a kollégáknak, szomszédoknak is: "Képzeld, egy fejvadász cég javasolt nagyfőnöknek a Dunacorphoz, keresnek égen-földön, mert valami miatt nagyon sürgős nekik a dolog, hát nem tudom, én olyan jól érzem magamat ezen a jelenlegi helyemen, trallala-trallala..."

Csillagszem63 # 2012.09.17. 07:35

Kedves Gerbera317!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!

Azért voltam leginkább felháborodva, mert kiteregette a Főnökasszonyomnak a hitelemet, és hogy le fogja tiltatni a munkabéremet, vagy inkasszálni fogja a számlámat. Tudom, hogy ennek azért még van egy útja-módja, de nagyon gátlástalanok, és, ahogy beszélnek az nem ér meg még egy tollvonást sem. Igaz, én is írtam nekik, de semmi válasz nem jött....kb fél éve. Azóta körbetelefonálták a szomszédaimat, a lakóhelyemen különböző cégeket, hogy nem ismernek-e, és jelezték, az ismerősök, hogy innen kerestek várják a visszahívást.....Ezt szabad? Tudtommal banktitokról beszélünk.... Ja! És ők megvásárolják a hitelemet 15-20 %-ért, de tőlem 130-ért kérik a visszafizetést. Én Ővelük nem kötöttem szerződést.....

Szerintetek mit tehetek? Kérem, segítsetek!

gerbera317 # 2012.09.15. 20:57

Főnökasszonyom behívat, hogy keresett az XY a Duna Corp Zrt-től.

Miért nem mondod a főnöködnek, hogy egy fejvadász cég vezérigazgatónak javasolt a Dunacorpnál, de te inkább maradni szeretnél, megfelelő juttatásért, természetesen... ;-)

Csillagszem63 # 2012.09.14. 19:28

Kérlek Bennetek segítsetek, legalább válasszal, hogy mit tehetek ellenük?
Köszönöm!!!!

Csillagszem63 # 2012.09.14. 10:43

Sziasztok!

A mai nap folyamán megfenyegettek a Duna Corp Zrt-től. Felhívtak munkaidőben, Kollégák előtt próbáltak faggatni, hiába mondtam, hogy ez az időpont nem jó nekem. Elnézést kérve letettem a telefont. 1 perc újra keresnek......ugyanaz.... Közben Főnökasszonyom behívat, hogy keresett az XY a Duna Corp Zrt-től.... Szabályos ez? Munkaidőben zaklathat? Ők mindenen keresztülgázolhatnak?

Tudtok abban segíteni, hogy mit tehetek??? ....ugyanis nem az első eset.....Feljelenthetem Őket? Van ahhoz nekem jogom?

KÖSZÖNÖM SEGÍTSÉGETEKET!

ObudaFan # 2012.09.12. 19:22

Megérne egy személyiségi jogi pert szerintem.

Sainty # 2012.09.12. 18:01

Sziasztok!
Csak hogy én is írjak valamit!:)
Ma az édesanyámat hívták fel, miszerint bűncselekményt követtem el szándékos károkozás címén, és mivel nem az országban élek, kiadatást akarnak kérni!!! Szerintetek? 200 lett a vérnyomása és 40 fokos lett a láza!!! Azért ez már elég durva!

legend # 2012.08.29. 09:25

Én nem is értem ezeket a negatív hozzászollásaidat! De nem is nagyon foglalkozom vele. Megszoktuk már hogy vannak ilyen negatív kötekedők.
Az én helyzetem szerencsére nem rossz, és a idegállapotommal sincs baj. :) Neked meg azt tanácsolom hogy regisztrálj be még néhány oldalra, és oszd az észt és kötekedj.

Sherlock # 2012.08.29. 08:09

Köszönjük hogy ezt megosztottad, biztos sokat javult tőle a helyzeted és az idegállapotod.

legend # 2012.08.29. 07:20

Legtöbb esetben az adós aki valamilyen Bank felé tartozik nem azért nem fizet mert nem akar hanem mert nem tud! Sokan elvesztették a munkájukat a válság alatt és a mai napig ennek isszák a levét! Kérdem én és szerintem erre sokan kíváncsiak lennének, ha egy yx Bank az adósa hiteltartozását eladja egy ilyen ingyenélő magát követeléskezelő vállalkozásnak a fennálló hiteltarozás 6-8%-ért , akkor ezt az adó miért nem veheti meg?? Egy 300.000Ft tartozást 25-30e Ft lenne, amit ki kellene fizetni. Banknak (ha már eladja) úgy is mindegy ki vásárolja meg, mert az neki így is, úgy is veszteség!
Szeretném itt leszögezni, hogy az lenne a cél hogy segítsünk azoknak a családoknak és embereknek akik belekerültek ebbe a nehéz helyzetbe. Természetesen, ha valakinek tartozása van azt ki kell fizetni,de mindegy hogy milyen módon.
PL: Hasraütök követeléskezelő vagyok 400.985Ft átvett tartozás,158.000FT késedelmi kapat,32.000Ft kezelési költség! És ha nem fizet, akkor megyünk Tankal,repülővel, végighívogatjuk az összes szomszédot, közösségi oldalon talált ismerősöket! De valahogy bíróságra nem akarják beadni a piszkok! És nem azért mert ők a segítőkész világmegmentő egyesület! Itt ahogy olvasom még hivatalos Postán feladott tértivevényes részletfizetési szerződést vagy akármilyen igazolást sem küldenek!! Miért is?! Vagy PL ez a Dunacorp: Bejelentett céghelyük Csomádon van,most szereztem az infót hogy a leveleket Budapestről küldik PF:576 –ról! Ha valaki szeretné őket egyeztetés céljából személyesen megkeresni miért nem lehet?! Csak telefonon akarnak beszélgetni,és követelőzni!! Én azt mondom, ha nincs takargatni valóm és tisztességesen járok el akkor nem zárkózok el a személyes egyeztetéstől,és a normális HIVATALOS levelet küldök ügyfeleimnek , nem pedig ilyen „bankszámlaszám…,ide utald a 600.000Ft 5 napon Bellül mert különben ez,meg az lesz!! Nevetséges!!

legend # 2012.08.29. 05:48

Látom Okoska törp is megjelent!! Ha már ennyire jobban tudom mert joghallgató,végrehajtó, ügyvéd,seriff vagy akkor talán nem Trollkodnod kellene,hanem segíteni az embereknek abban hogy az ilyen rabló csaló cégek ne húzák őket csőbe! Lehet a követelésük jogos,de úgy gondolom hogy ennek is megvan a hivatalos és tisztességes módja!

Sherlock # 2012.08.28. 14:59

Különösen megállja a zsarolás a helyét, ha a bank vagy képviselője hivatalos személynek adja ki magát! (végrehajtó) Zsarolás: Btk. 323. § (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a zsarolást

c.hivatalos személyként e jelleg felhasználásával, avagy hivatalos megbízás vagy minőség színlelésével követik el.

Ajánlom figyelmedbe a jogtalan haszonszerzés fordulatot is, akkor rájössz hogy miért nem áll meg a sületlenséged.

Csillagszem63 # 2012.08.28. 14:09

Tisztelt Fórumozók!

A DunaCorp céggel nekem is meggyűlt a bajom.
Az emberileg nem elviselhető, ahogy Ők beszélnek az ügyfelekkel, fenyegetőznek, ráadásul nekem még olyan sms-t is írtak, amit tartogatok a telefonomban. Rájuk nézve a zsarolás szó nem elég a kifejezésre, mert ....ennél rondább módon adják elő magukat. Engem a munkahelyen hívogattak folyamatosan......
Panaszt tettem, de semmi válasz nem érkezett rá.
Mostanában, ha keresnek, mihelyst meghallom, hogy Ők, kinyomom a telefont.
Én csak azt várom el a más emberektől, amit én adok nekik....emberséges módon beszélni, és viselkedni mindenkivel szemben.

turbo71 # 2012.08.26. 05:08

legend ezt én többször irtam de a magukat itt állitolagosan jogáznak kiado emberek állandoan megcáfolták. ez szép amit irtál jopár ilyen 2cég van sajnos. na a Nav tol nem szabadulnak meg egykönnyen az biztos.

legend # 2012.08.25. 17:44

Szeretném ezt azokkal megosztani,akik nincsenek tisztába néhány törvénnyel,és így kénytelenek eltűrni az ilyen rabló csaló banda (PL: Dunacorp) mindennapos zaklatásait, és fenyegetéseit! :

Zaklatás Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Zsarolás: Btk. 323. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Különösen megállja a zsarolás a helyét, ha a bank vagy képviselője hivatalos személynek adja ki magát! (végrehajtó) Zsarolás: Btk. 323. § (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a zsarolást

  1. hivatalos személyként e jelleg felhasználásával, avagy hivatalos megbízás vagy minőség színlelésével követik el.
legend # 2012.08.23. 21:30

Tisztelt Fórumozók.

A Dunacorp nevezetű bűnöző céggel senki semmilyen formába ne vegye fel a kapcsolatot!! Az erre a cimre bejegyzett : 2161 Csomád, Akácos utca 13. mentem személyes megkeresés miatt (szerettem volna velük személyesen beszélni) és senki nem tartózkodott a bejelentett cimen. Kis utánajárásal kiderítettem hogy keresi a Rendőrség,és a NAV őket. Bővebb információt itt kaphatnak:http://www.feherkemeny.com/ illetve: Dabasi Tamás Fehér Kéményseprők elnökétől.

Remélem időben tudtam még azoknak információt adni akik még nem ugrottak bele egy ilyen valótlan esetleg hamis cég alaptalan követelésébe.

Dr.Attika # 2012.08.23. 08:21

Tisztelt maresz75!
Tanácsoltam, hogy ne álljon szóba ezzel a Dunacorppal. Ön ennek ellenére még tértivevényes leveleket is küldözget nekik. Saját maga vágja a fát saját maga alatt. Miben tudunk ezután segíteni? Vigyünk a fa alá védőhálót?

maresz75 # 2012.08.23. 08:13

Tisztelt fórumozók!

Az alábbi változás történt a Dunacorp cég és köztem. Mint írtam korábban a tartozásom rendezésére kértem tőlük írásos megállapodást (ez kb. 4 db tértis levelembe került). Küldtek egy levelet az eddigi befizetések kimutatásáról és arról, hogy biztosítják a részletfizetést de az utolsó befizetéskor hívjam őket és közlik mivel tartozok még. Ezt a papírt kellett volna visszaküldenem nekik aláírva. (Itt megjegyzem, csak a bank felé fennálló tartozás volt leírva + a kamata és kb.10.000 Ft összegű behajtási költség). Én nem hiszem, hogy 10.000 Ft-ér csinálnák ezt. Ezért ezt a papírt nem írtam alá és NEM küldtem el nekik.
Erre én ismét tértis levél kértem őket, hogy egy olyan részletfizetési megállapodást küldjenek amiben a nyitó összeg, a törlesztőrészlet összege, a futamidő eleje és végének időpontja illetve a rendszeres teljesítés esetén a záróösszeg legyen leírva.
Erre válaszként a Dunacorptól nem jött válasz, hanem egy ügyvédi irodától, ahonnét küldtek ugyan egy részletfizetési megállapodást ami formailag meg is fele, de ebben sem írta meg az ügyvédúr a törlesztés futamidejét illetve a ZÁRÓÖSSZEGET.
Ismét levél és kértem az ügyvédurat, hogy egészítse ki a megállapodást ezzel a két adattal csak úgy vagyok hajlandó elfogadni és fizetni.
Erre még várom a választ.
Az ügyintézők magatartásának kifogásolására pedig küldtem nekik egy tértis panaszlevelet májusban erre sem kaptam választ. Ebben kitértem az üzenetekre, a hangnemre, és főképpen arra, hogy nem a megadott elérhetőségeken keresnek illetve, hogy a munkahelyemmel fenyegetőznek. NEM HÍVOGATNAK.

miniboci # 2012.08.08. 21:13

Én is hasonló cipőben járok. :(
Volt egy banki hitelem, személyi kölcsön. Nem történt rendszeres fizetés, emiatt eladták a Dunacorpnak a hiteltartozásom. Folyton a bankba mászkáltam, hogy szeretném kifizetni a hitelem, és lezárni az egészet, de folyton jöttek valami szöveggel, hogy most nagyon magas az árfolyam, nem éri meg, stb... Közben kórházba kerültem, bent voltam 1 hónapot, mikor kijöttem, megint bank, mert már 3 havi elmaradásban voltam. Azt mondta az ügyintéző, hogy van lehetőségem a kifizetésre, menjek vissza 1 hét múlva, addigra összerak nekem egy kedvező megoldást. 1 hét múlva mosolygó arccal közölte, hogy eladta a bank a Dunacorpnak, várjam a jelentkezésüket. :(
Hát nem kellett sokat várnom.
Felhívott egy igen flegma nő és közölte, hogy a 860 Ezer Ft-os tartozásomból lett 1020000 Ft!!!! Fizessem be 8 napon belül! Azt hittem rosszul leszek!
2 heti telefonálgatás és fenyegetőzés után nagy kegyesen engedélyeztek 6 havi részletet. Kértem a csajt, hogy erről küldjön papírt, addig nem fizetek.
Na meg is jött a papír, 6 hónapon keresztül kellett fizetni havi 170000 Ft-ot. Párom gürizett, mint az állat, kifizettük, megnyugodtunk, hogy hú de jó, vége.
Az utolsó részlet befizetése után telefonált a csaj, hogy akkor már csak 100000 Ft-ot kell befizetnem és kész is.
Nem nagyon értettük, mi ez, 3 hétig naponta könyörögtem a telefonba, hogy küldjenek kimutatást és egyenleg közlőt, valamint egy írást, hogy miért is van még tartozásom? 50 ezer a kezelési költség és 50 ezer a késedelmi kamat!
Mondtam neki, hogy erről eddig nem volt szó!
Mire közölte, hogy "igen, mert ezt úgy szoktuk, hogy az utolsó részlettel szedjük be". Na itt eldurrant a párom agya! Mi az, hogy úgy szoktuk?! Nem fizettük be.
Április óta hívogatnak, fenyegetnek, sms-t írnak, miegymás. Ha megszólal a telefonom, már görcsbe ugrik a gyomrom. Szereztünk ügyvédet, perre visszük. Már az 1 milliót sem kellett volna így kifizetnünk.
Nem beszélve arról, hogy elvileg rögzített hívások, amikről nem adtak tájékoztatást a beszélgetés alatt, holott ugye jogom van tudni róla, hogy mit rögzítenek. Sajnálom, hogy nem kerestünk utána jobban ennek a cégnek, és nem "hisztiztem" ki a banknál, hogy igen is kifizethessem a tartozásom ott!
(Bocsánat, kicsit hosszú lett, pedig igyekeztem csak a lényeget leírni)

kfgabri # 2012.08.07. 14:27

tauril, meg kell nekik írni és mondani, hogy ti nem az a réteg vagytok, akik ezt bekajálják.
tájékoztatást kell kérni írásban a követelés összegéről, megírni, mit tudok vállalni, és erre kérni ütemezést.
írásban, írásban, írásban.
továbbá meglibbenteni, hogy ellenkező esetben pszáf, ahol a teljes működésüket is kéritek kivizsgálni.

turbo71 # 2012.08.07. 14:16

Nem annyira bonyolult tauril! olvass egy kicsit vissza és nagyjábol szinte mindent megtudsz ennek a gyönyörű cég müködéséröl. semmit sem kellett volna fizetni amig nics tiszta kép. javaslat: ügyvéd. pszáf. ha másképp nem megy feljelentés . egy kis zsarolási ügy sosem rossz.de nem az adosság kifizetésnek elkerülésére valo buzditás a célom hiszen ilyen e-maileket kapok mostanság hanem a normális ügyfolyamok lebonyolitása kellene.u.i egyik haverom is nemrég kapott egy ilyen üzenetet tölük:sztelt x.y! több alkalommal kerestem telefonon egyeztetés céljábol. saját érdekében azonnali visszahivását várom.egyéb esetben egy személyes felkeresö kollegánk hatosági kiséretben keresi fel jelenlegi tartozkodási helyén. Pálmai Timea Dunacorp zrt. nem tiszta röhej? mi az hogy hatosági kiséretben, ? egyébként 3 éve zajlik az ügy cirka 200000ft miatt. a mai világban ilyen összeggel nem is foglakoznak nagyon hiszen nagy ügyek 1 milla felett kezdödnek. a föbb birosági helyeken ezeken csak nevetnek.

tauril # 2012.08.07. 07:59

Tisztelt Tagok!
Bonyolult szituációról lenne szó. Egy ismerős problémájál fordulok Önökhöz.
A jelenleg bajban lévő, nevezzük Zoltánnak, 4 éve személyi kölcsönt vett fel egy barátja részére (aki egyéb okok miatt nem kapott hitelt), közös vállalkozás beindítása céljából. Ez az összeg akkor 400ezer forint volt. Miután Zoltán a vállalkozásból kiszállt, a barát folytatta a fenn álló hitel törlesztését. Egy ideig... Két éve az úriember eltűnt, Zoltán fizette a törlesztéseket, később néhány elmaradt munkahely és pénzhiány miatt.
A hitelező bank a tartozás behajtását átadta a DunaCorpnak.
Zoltán jelenleg külföldön dolgozik, így mivel őt nem mindig érik el, a családját zaklatják telefonon, sms-ben.
Az elmúlt időszakban többször fenyegetőztek, ordítoztak az adós édesanyjával, irreális pénzösszegeket követelve (naponta akár többször is).
Egyszer sem értesítették levélben sem a tartozás összegéről, sem arról, milyen formában, milyen módon kezdhetné rendezni a tartozást.
Az utóbbi időben már fel sem vette a telefont, mert információt nem, csak fenyegetést, és ordítást kapott válaszul, ha a törlesztés elkezdésének módjáról kérdezett.
Néhány alkalommal rövid határidővel tetemesebb (~50 ezer ft) összegeket követeltek, az adós és családja egy megadott bankszámla számra utalta ezeket. Sem bizonylatot, sem értesítőt nem kaptak ezidáig. Azt ígérték, ezen befizetések után megkezdhetnek tárgyalni a törlesztés további folyamatáról.
Jelen pillanatban ott tartunk, hogy az ügyintéző hölgy fenyegetőzve felhívta az édesanyát, hogy azonnal fizessenek be 100 ezer forintot, majd ezt követően megküldik a papírokat, a további törlesztőösszeg is 100 ezer forint lesz. Ha péntekig nem fizetik be az összeget, illetve még aznap 16 óráig az adós maga telefonon nem jelentkezik, elindíttatják a végrehatjást, és elviszik a házat!!!
Délután már az adósnak azt az információt adták, hogy a 100 ezer forintot, ha másként nem, a fizetéséből fogják letiltatni. Az adós azt mondta az ügyintézőnek, hogy tudomása szerint a bére 50%-át vonhatják, de mivel az APEH már 33%-kal rendelkezik, így ez esetükben 17% lehetne. A hölgy ordítozva közölte, ne akarja neki megmagyarázni a doglokat, ő jobban tudja, mit beszél. Szintén rátért a ház témára, milliós tartozási összegekre, de azon kívül, hogy péntekre követelnek 100 ezer forintot, semmit nem mondtak.
Azt tanácsoltam az adósnak (jelen pillanatban nem tud hazajönni még egy hétig), a család keressen fel egy ügyvédet, aki tájékoztatja őket a jogaikról, illetve az ügy legális lefolyásának módjáról. Illetve, amíg nem beszéltek ügyvéddel, ne fizessenek be semmit, mert tartok tőle, hogy az összeg nem a tartozást fogja csökkenteni, hanem más pénztárcáját növeli.
Az adós szeretne nekiállni fizetni, sem a 100 ezres törlesztő részletet, sem az ordítozást, fenyegetőzést nem tartjuk törvényszerűnek.
Kell-e feljelentéshez folyamodni ilyen esetben?
Hangsúlyozom, az adós fizetne, de amíg hivatalos formátumot nem ölt a dolog, nem hajlandó. Lehet ebből később probléma, ha jelenleg csak a szülő/család tud péntekik ügyvédet felkeresni?

Dr.Attika # 2012.08.01. 04:43

Kedves Karesz!
Követelést jogszerűen bírósági úton lehet érvényesíteni. Ennek a módja vagy a fizetési meghagyás vagy a polgári per. A per a felperes kereseti kérelmére indul és az adós arról akkor értesül, ha annak egy példányát megküldi részére a bíróság.
Az elévült követelés bírói úton nem érvényesíthető, de ezt akkor veszi figyelembe a bíróság, ha erre az alperes hivatkozik.
Összefoglalva: nem önnek kell keresgélnie, hogy tartozik-e és, hogy kinek, hanem a felperesnek kell megindítani ezt a folyamatot.