DunaCorp

Dr.Attika # 2015.09.07. 16:23

"egyre sűrűbben hívogatnak.mit mondhatnék még nekik hogy végre ne hívogassanak?"
Mit mondhatna? Egyetemisták hívogatják 500 forintos órabérért a szokványos szöveggel. Nem fogják abbahagyni.

Pysti # 2015.09.07. 12:27

A Dunacorp eladta az adósságomat a Díjbeszedő faktorháznak majd tovább adták az MMK-nak.
Most a Duinacorp követeli azt amit továbbadott.
Úgy döntöttem, hogy inkább veszek friss csirke combot, mint hogy egy fillért is fizessek nekik.
Holnap délelőtt megyek a húsért.

majka1980 # 2015.08.26. 10:04

segitséget szeretnék kérni!teganp a dunacorp zrt megkeresett telefonon,hogy 6 éve tartozom az erste banknak és jönnek végrehajtani!Ezzel csak az a baj hogy egy önállo birosági végrehajtotol azt a hivatalos levelet kaptam egy másik hitelem miatt hogy a tartozásom behajthatatlan amig nem dolgozom vagy nem lesz valami a nevemen!Hallottam a dunacorprol ezt azt!megtehetik hogy kijönnek igy is hogy egy önállo birosági végrehajto hivatalos levélben leirta hogy nem tudja behajtani!Ahol lakom a szüleim háza!semmi közöm hozzá!Mivel akkor már az önállo birosági végrehajto rátette volna a kezét!Szoval nyugodtan elzavarhatom ha esetleg kijön a dunacorp?

gyulagux700 # 2015.06.23. 09:52

Dr.Attika
Írtam a banknak felvilágosítás miatt.elméletileg hamarosan küldik a papírokat.addig nem fizetek semmit a faktornak.úgy gondolom hogy amint lesz kézzel fogható bizonyítékom akkor tudok lépni.vagy tévedek?most jelenleg nincs pénzem ügyvédre.sajnos jelenleg úgy áll a helyzet hogy teljesen kilátástalannak látom ezekkel szembeni helyzetem.egyre sűrűbben hívogatnak.mit mondhatnék még nekik hogy végre ne hívogassanak?

ius latratus # 2015.06.20. 10:26

Na, ezt kár volt.
Rendszámfigyelő, meg követik az adóst stb.
Blikk.

Dr.Attika # 2015.06.20. 09:46
Dr.Attika # 2015.06.19. 15:48

Keressen fel egy helyi ügyvédet.saját maga nem tud eredményt elérni.

gyulagux700 # 2015.06.19. 06:32

Dr.Attika
Érdeklődtem a banknál de zsákutcába futottam.semmi érdemlegessel nem szolgáltak.a dunacorphoz irányítottak.náluk érdeklődjek.most veszett el minden reményem.pereljek e vagy sem?ha igen milyen módokon lehet és mi kell hozzá?

Dr.Attika # 2015.06.16. 16:51

Tartozatlanul fizetett a behajtónak. Tőle kell visszaperelni.

gyulagux700 # 2015.06.16. 16:12

Dr.Attika
köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt.még lenne itt valami.ha a bank azt válaszolja hogy ennyit nem kapott meg akkor forduljak bírósághoz?meg egyezkedjek velük hogy mi legyen a következő teendő?már unom hogy mindig zaklatnak.soha nem lesz vége ennek?elvileg kifizettem a tartozásom.teljesen tönkre tesznek.amit felhasználtam azt vissza fizettem.

Dr.Attika # 2015.06.15. 16:41

Nem stimmel a matek. 200 ezres tartozásra miért kellett 700 ezret visszafizetni . Aki a "kreditlájn"-nak, Dunacorp kistestvérének egy forintot is fizet az magára vessen.
Érdeklődjön már a banktól, hogy ők mennyit láttak az Ön által befizetett pénzből. Szerintem semmit. Ablakon kidobott pénz esete.

gyulagux700 # 2015.06.15. 10:41

Sziasztok.engem is megkeresett a credit line.van 2 tartozásom.az egyik egy 200000 forintos hitelkártya(ebből eddig kifizettem 700000 forintot)meg van egy személyi kölcsönöm 600000 forintos(ebből kifizettem 500000 forintot) megállapodás papíron nincs.mindig azzal jönnek hogy régen jó volt akkor fizessek.de ha jól megnézitek akkor csak a személyi kölcsönt kellene még fizetnem.néha pàr napot csúszok de fizetek.mit tegyek?ne fizessek már vagy csak az egyiket fizessem?igaz mielőtt ezekhez kerültem előtte a dunacorpnál voltam.segítsetek lègyszíves.

Bori Bori # 2015.05.24. 19:30

"az adósságaik csendben évüljenek el"

Mivan? Ezt háromszor is elolvastam, azt hittem, rosszul látom.

Sherlock # 2015.05.24. 07:25

Inkább arra a szintre kellene eljutni, hogy a pénzügyi tudatosság és kultúra ne egy 10 éves gyerek szintjén legyen. És akkor nem kell elrejteni az autót a végrehajtó elől, csak annyi kölcsönt vesz fel mindenki amennyit vissza tud fizetni, nem háborog azon, hogy 200 000 Ft-ot vett fel 10 évre és milyen 10% THM-ről beszélnek, mikor neki 220 000 Ft-nál sokkal többet kellett visszafizetnie(uzsora!!!).

runningman # 2015.05.24. 03:57

Vagy lenne egy másik út is: ott az internet, szinte mindenki hozzájut valahogy, az is aki sokmillíós adósságok közt vergődik. Ha máshol nem, akkor a szomszédjánál, barátnőjénél. Lehetne sorstársakat keresni, szervezkedni:

"A mintegy 9 millió darab hitelszerződést 4 millió 871 ezer magánszemély birtokolta, ami azt jeleneti, hogy 18 évesnél idősebb magyar népesség 61%-a szerepel az adatbázisban." - Giro Zrt, 2013

Ha mindenki azt mondaná, hogy holnaptól nem fizetem az adósságom (parkolási, autópálya, közlekedési, építési bírságot, faktoringot, adóbírságot), önhatalmúlag megfelezné mindenki a befizetett adóját, mondván ezért a szarért ami itt van még a mostani elvonás fele is sok, egy pillanat alatt bedőlne ez az egész. Sok-sok médiabeli fenyegetőzés és kurvaanyázás után meg beállnánk egy olyan szintre ahol a dolgozó/vállalkozó/nyugdíjas kap érdemi állami szolgáltatást, a semmirekellők meg - beleértve külföldi hitelezőinket is - semmit.

Tíz éve majdnem csináltam egy mozgalmat: dugjuk el a végrehajtás elől az autóinkat. Tömegesen. Aki érintett volt, csak fanyalgott, jajjj mi lesz. Egyedül kellett másképp megoldanom - egyébként a jog betűjét követve (szellemével persze ellentétesen járva el).

Mikor érünk el odáig, hogy megtagadjuk az uzsora és az értelmetlen sarcok fizetését?

runningman # 2015.05.24. 03:38

"ez itt nem selejtes, hanem sikeres és behajtható vételnek tűnik"

Hát ez az. Rengetegen panaszkodnak, hogy évek óta fizetnek erőn felül, egyre több a törlesztő mégis egyre nagyobb az adósság és egyre kevesebb jut megélhetésre. Lényegében zsákutcának, értelmetlennek tartják a fizetést és ráadásul piszkosul igazságtalannak is. Én régebben azt hittem, hogy idővel felébrednek az emberek és keresnek alternatív utakat arra, hogy a jövedelmüket levonásoktól, büntetésektől, sarcoktól mentesen kapják meg és az adósságaik csendben évüljenek el. Mégsem lép senki. Néha-néha nagyon ritkán van egy-kettő aki megelégeli az értelmetlen fizetést és átrendezi sorait, de a nagy többség inkább külföldre menekül az adósság elől.

Miért nem ügyvédre költi a pénzt az adós ahelyett, hogy az uzsorásnak adná? Nem értem...

gerbera317 # 2015.05.16. 07:48

Ott rontottad el, hogy a banktól csak kérted a részletfizetést, miközben eszedbe sem jutott, hogy esetleg fizetni is kéne, amíg "elbírálják" a kérelmedet. Közben ketyegett a negyvenakárhány százalékos kamat, évente legalább 80, de akár 100 ezer forintot is fialva. Az eddigi befizetéseid és a fennálló hátralék teljesen arányban állnak a a tőkeösszeggel és az eltelt idővel. Ebből csak úgy mászhatsz ki, ha nem tízezrével, hanem 50-100 ezrével fizeted ki a hátralékot, különben örök életedre adós maradsz. Segítséget pedig csak az ötöslottótól várhatsz, mert jogilag nincs megoldás.
Itt másfajta tanácsot is szoktak osztani, olyat, hogy ne fizess, ne állj velük szóba, sz*rd le őket nagyívben stb. A te esetedben ezzel azt érnéd el, hogy jön a fizetési meghagyás 7-800 ezerről, aminek hiába is próbálnál meg ellentmondani, mert ez itt nem selejtes, hanem sikeres és behajtható vételnek tűnik, és a faktorcég a lehető legtöbbet fogja ebből kipréselni. Megjegyzem, egy fillérrel sem többet, mint amit az eredeti jogosult, a bank követelne.

Miért nem tartozik rám hogy a bank mennyiért adta el a tartozásomat???

Miért nem lehet megérteni, hogy semmi közöd hozzá??? (Én is rá tudok könyökölni a kérdőjelre.)

szuszko # 2015.05.15. 12:52

Kedves Mindenki..
A kérdésem és problémám annyi,hogy "kaptam" az Erste banktól egy 200.000-forintos hitel kártyát 2008-ban..Kértem a bankot hogy méltányoljon részletfizetést adjon 2009-ben..Az ügyintéző a fiókban nyugtatgatott hogy elbírálás alatt a kérelmem..Az Erste eladta a tartozásom a Duna Corp-nak amíg az "elbírálásomra" vártam a választ.Ennek már jó sok ideje..A Duna Corp folyamatosan fenyeget(voltam már: idióta,hülye, fenyegetett az ügyintéző gyámüggyel s hogy a munkahelyemen keres fel stb stb) adtak részlet fizetési lehetőséget,de a 200.000 forintra már befizettem 400.000-450.000 forint körül és még mindig követelnek 460.000- forintot..A helyzetem nem lett jobb mint évekkel ezelőtt sőt..Kérdésem hogy a lehet ezt megoldani..??Nem tudok semmimet pénzé tenni.Nincsen semmim..Miért nem tartozik rám hogy a bank mennyiért adta el a tartozásomat???

ius latratus # 2015.05.03. 15:11

Hopp, pont gerberának ment, tehát a mondat végén természetesen kérdőjel van.

ius latratus # 2015.05.03. 15:09

Gerbera

Hát a háttérhatalom, ki más!

Bori Bori # 2015.05.03. 15:04

Én is! Én is! Van az a pénz, amiért ideírok bármit megbízásból.

gerbera317 # 2015.05.03. 13:53

aki(ket) azért fizetnek, hogy egy dolgot szajkózzanak

Ja, hogy engem ezért fizetnek is? Kicsoda? Csak mert hétfőn szaladok is a fizetésemért. Tudja valaki, mennyi időre visszamenőleg követelhetem az elmaradt béremet?

ius latratus # 2015.05.03. 13:01

Nem kellett itt ideológiát gyártani, eleve tudták(!) hogy a népnyúzó bank adja a hitelt (biztosítja a lízinget stb.), csak hát akkor a betyárok még illedelmesen köszöntek a.közjegyzőnél (a hitelintézetben meg az ügyintéző kisasszonynak), ma meg már mind büdös k.rva.
Na, ehhez nincs ideológia.
Ezt ostobaságnak nevezik. Persze, van pár ezer öntudatra ébredt, jogaiban sértett agyamputált, de hát - közhely - a mennyiség nem minőségi kategória.

Bori Bori # 2015.05.03. 12:49
  1. Összeesküvés-elmélet. Vicces.
  2. Erre találták ki a különböző törlesztési biztosításokat. Itt kezdődik a felelős pénzügyi döntés.
  3. Ha nem itta el, vagyona van, ezért is hívják a kölcsön fedezetének.

Nyilván sokkal egyszerűbb ideológiát gyártani a nem fizetésre, mint átlátni, felelősen kezelni a pénzügyeket.

bigmancs@citromail.hu # 2015.05.02. 19:35

Bori Bori

És azt is közölte önnel a közjegyző, hogy generálni fognak egy mesterségesen előidézet gazdasági válságot? Azt is mondta a közjegyző hogy valszeg el fogja veszíteni a munkahelyét. ne általánosítsunk azért nem mindenki "itta és utazgatta" el a felvett összeget, és elég sok adós van aki vissza akarja fizetni a tartozást, csak olyan törlesztővel nem tudja?

gerbera317

önnek nagyobb az elfogultsága, de mindegy a "vitát" az én részemről lezártam. idáig is csak olvasója voltam a fórumnak, egyszer egyszer megfogalmaztam a véleményem, de olyanokkal nem igazán lehet vitába szállni aki(ket) azért fizetnek, hogy egy dolgot szajkózzanak. És ne az átvert devizahiteleseknek segítsenek, ha mással nem is de jó tanácsal igen.

runningman
teljesen igaza van! és ezt nem nagy magyarkodásból
írtam, hanem csak a nagyon elfogult emberek nem veszik észre hogy így van!

további szép estét kívánok minden fórumozónak!