Ami fedezi a követelés kezelő jutalékát, de az alaptartozás egy forinttal nem fog csökkenni. Nagy öröm.
Eltörölték az 5 éves elévülést?
Sziasztok. Köszönöm a segítséget. Ma végre elértem az új követeléskezelőmet. Kiderült a régi lakcímemre küldtek levelet, habár a bíróság és végrehajtó és előző követeléskezelő is az 5 éve bejelentett lakcímemen levelezik velem.Lényege megkaptam a számlaszámot ahová ezután törlesztek és jó hír , hogy 6 hónapnyi adósságom van még hátra!!!!!!!!!!!!!!
Ha már végrehajtás indult, az adós egyetlen dolga, hogy eleget tegyen a végrehajtható okiratban foglalt teljesítési kötelezettségének. Az, hogy közben hányszor cserél gazdát a követelés, nem az ő ügye. Egyetlen esetben kell csak odafigyelni: ha közvetlenül a végrehajtást kérőhöz teljesít. Ezért célszerű inkább, hogy a végrehajtásnak mindvégig a végrehajtó legyen a koordinátora, és ezért van a végén az a sok sírás-rívás, ha a felek mégiscsak maguk közt gondolják lerendezni az ügyet.
Köszönöm . Szerda azaz holnap fogadónap és bemegyek hozzá.
A jogutódlás bíróság általi megállapításának nincs illetékvonzata, így elvileg nem merül fel plusz költség. Ha a végzésben nincs is bent a jogutód elérhetősége, akkor a végrehajtói iratban benne kell lennie. Javaslom keresd fel a végrehajtót.
Egyébiránt 15 napos fellebbezési határidő van a végzés ellen, ha "reklamálni" akarnál. Ez viszont már illetékköteles.
Ne rémisszetek eddig sem értettem semmit az ügyemből.Valami ügyvédi iroda írt a végrehajtónak , h engedményezést jegyeztesse be a bíróságon. Én erről, és a végeredményről kaptam meg a papírokat , de hitelezőm még mindig sehol. Én hol tudnék reklamálni? Lesz e plusz költségem mert bal kézből jobba kerültem?
360ezer főkövetelésből 1 év alatt 134 ezer lett plusz természetesen a kamatok és eljárási költségek. ilyen ütemben le tudom én valaha az adósságom?
FIGYELEM!!!
Banki-hitel károsultaknak:
SZIGORÚAN TERJESZTENDŐ!!!
Aki valóban fel akar világosodni, avagy segítség bankihitel-károsultaknak:
"Deviza nyilvántartású hitelben megkárosodott adósoknak valamint felvilágosodni szándékozó kezdő küzdőknek"
link: http://hunnio.com/news.php…
ach so, hoz egy végzést, világos és nem is kétség.
azonban a kérdező leírása alapján ez úgy tűnt, mintha kajakra beborítékolná az értesítést.
szezon meg a fazon vihar előtt :-)
Ez igaz is, valóban ez az anyagi jogi oldala, azonban itt adott egy végrehajtási eljárás. A jogutódlás eljárásjogi következményeit ez esetben a Vht. 39. § rendezi. A végrehajtási eljárásban jogutódlás kérdésében a bíróságnak - az anyagi jogi háttér vizsgálatát követően- minden esetben döntenie kell.
Ez azért hülyeség, mert Ptk. szerint engedményes és engedményező bármelyikének értesíteni kell az adóst, ami független a folyamatban lévő eljárásoktól.
Plusz engedményesnek elemi érdeke tartani a markát az esetleges önkéntes teljesítéshez.
Egyes bírósági álláspont szerint jogutódlás kérdésében a végrehajtási eljárás felfüggesztése esetén is döntenie kell bíróságnak, hogy az adós ne legyen megfosztva az önkéntes teljesítés lehetőségétől.
lehet, hogy az engedményes lelkes volt, bejelentette a tényt, és a bíró is lelkes volt és továbbjelentgetett.
én már semmin sem csodálkozom.
Hacsak úgy nem. :) De sajnos ez az eshetőség is felvet további kérdéseket. Hogyan, kitől és miért értesült a bíróság az engedményezésről - egy felfüggesztett végrehajtás esetében?
Az úgy volt Béla, hogy ült a bíró, üldögélt, azt mondta, nincsen semmi dolgom, de értesítem ezt az adóst, addig is lekötöm magam.
Bezony.
Én nem értem, miért a bíróság értesített az engedményezésről.
Bocsánat engedményezés útján 2012. 05.30 án került Overdraftól az Intrum tulajdonába.
Igen bíróság 2011-ben engedélyezte a részletfizetést az overdraf felé. Eddig nekik törlesztettem, így a végrehajtási eljárás felfüggesztésre került. ,Most bíróság küldött újabb papírt h overdraft engedményezés útján átadta a követelést az Intrumnak. De bírósági papíron kívül nem keresett meg egyik behajtó sem és én még mindig az Overdrafnak törlesztek. Papír kézhezvétele után hívtam őket és azt mondták amíg az Intrum nem jelentkezik tovább is utaljam nekik ők továbítják. Nekem már magas ez az egész és csak azon aggódom, hogy nehogy elinditsák megint a végrehajtási eljárást.
Kezdem érteni. Részlet fizetése iránti kérelem lett beadva a végrehajtást elrendelő bírósághoz. Azt engedélyezte a bíróság és annak indoklásában szerepel az engedményezés ténye.
„végrehajtás útján kértem meg a törlesztőrészlet fizetést és arról is jogerős bírósági papírom van h engedélyezték”
Akkor nem a végrehajtónak fizetsz véletlenül?
Milyen határozatot küldött a bíróság? Megállapítási per volt? Pötyögje már be a határozat rendelkező részét nevek nélkül.
Megpróbálom érthetően. Nyíregyházi bíróság küldött egy határozatot, melyben értesítenek, hogy adósságom, overdarftól engedményezés útján intrumhoz kerül, és h ez után nekik vagyok köteles fizetni. Na van ez a levelem és azon kívül semmi. Intrum elérhetőség nincs ezért felhívtam az overdrafot ahol az ügyintéző közölte nekik utaljam amíg az overdraf nem keres.Bírósági határozat szerint májusban vették át a hitelem.Én azóta is overdrafnak utaltam mivel fogalmam nem volt követelésbehajtó váltásról.legszebb az egészben végrehajtás útján kértem meg a törlesztőrészlet fizetést és arról is jogerős bírósági papírom van h engedélyezték és én valóban törlesztem minden hónapban .Ha itt nem tudjátok kibogozni én mit szóljak, Csak kapkodom a fejem mit csináljak.
Nem értem.
De ezt mondom, én kaptam egy határozatot a bíróságtól, és az sem attól nem aki átadta és sem attól nem aki átvette a hitelem, név van elérhetőség nincs, akkor most nekem kell utánajárnom, hogy kinek fizessek?Felhívtam a hitelkövetelőt és azt mondták amíg az új nem lép velem kapcsolatba, addig utaljam nekik ugyanúgy és ők továbbítják. Akkor most jól meg lettem szi..tva?Lehet érdemes lenne a végrehajtóval kapcsolatba lépni , ő teljesen emberséges volt velem.
Ha az engedményező értesítése ellenére továbbra is neki, és nem az engedményesnek teljesítesz, akkor kiteszed magad a kettős fizetés kockázatának.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02