Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?

Szomorú örökös #   2019.09.18. 08:01

oligaliga

Ha már leírva nem hiszed el, akkor íme a nyugta, amit kaptam. És bizony azon az szerepel: kp. befizetés

https://kepkuldes.com/image/WlpXj0

Az, hogy állítólag a NAV-nál dolgoztál - bár ezek után kétségbe vonom - de gyakorlatilag fingod se volt a lehetőségekről, ez talán magát az intézményt minősíti. Egy cég pont olyan, mint amilyen emberek dolgoznak ott. :-D

Szórakoztat, mikor valaki hülyét csinál magából.

Roppant szórakoztató lehetsz saját magad számára! :-D

oligaliga # e-mail 2019.09.18. 07:33

Szomorú örökös

Látom, hogy nem tudod elfogadni. De ez a te bajod.

KBS

Én nem unom. Szórakoztat, mikor valaki hülyét csinál magából.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.09.18. 07:24

Nem unjátok?

www.kbs-ugyved.hu

Szomorú örökös #   2019.09.18. 06:45

oligaliga

Ha hiszed, ha nem, befizetni akkor sem lehet készpénzben.

Ez max. a sima ügyfélszolgálatra vonatkozik, ahová a legtöbb adózó magánszemély bejár ügyeket intézni. Az, hogy te csak egy ilyen kis aprócska „irányított fontosmókus” voltál ott a pult mögött, aki a főnökei parancsára pattogott, mint a nikkelbolha, ez legyen a te bajod. A végrehajtókhoz nagy valószínűséggel téged nem engedhettek be ezzel a hatalmas tudással. :-D

Szomorú örökös #   2019.09.18. 06:41

oligaliga

Ha hiszed, ha nem, befizetni akkor sem lehet készpénzben.

Kénytelen vagyok azt írni, hogy hazudsz!

Az általad előadott forgatókönyv csak úgy lehet igaz, ha a készpénzt a "végrehajtó csaj" lefoglalta, arról kaphattál is bizonylatot. De ez végrehajtási kényszercselekmény, nem befizetés.

Kurvára „végrehajtási kényszercselekmény” meg „lefoglalás”, mikor én kérek időpontot és megyek be az adóvégrehajtóhoz és önként adom át neki a fillérre pontosan kiszámolt tartozásomat.

Csinálj csak nyugodtan hülyét magadból!
Én roppantul jól szórakozom rajta!

oligaliga # e-mail 2019.09.17. 21:03

Szomorú örökös

Ha hiszed, ha nem, mind a megszűnt kft-m, mind a magánvállalkozásom adósságát személyesen és készpénzben fizettem ki az adóvégrehajtóknál bizonylat ellenében.

Ha hiszed, ha nem, befizetni akkor sem lehet készpénzben. Az általad előadott forgatókönyv csak úgy lehet igaz, ha a készpénzt a "végrehajtó csaj" lefoglalta, arról kaphattál is bizonylatot. De ez végrehajtási kényszercselekmény, nem befizetés.

Szomorú örökös #   2019.09.17. 20:28

oligaliga

Azt mondjuk nem hiszem, hogy a végrehajtó csajnak raktad le az asztalára

Ha hiszed, ha nem, mind a megszűnt kft-m, mind a magánvállalkozásom adósságát személyesen és készpénzben fizettem ki az adóvégrehajtóknál bizonylat ellenében. Lehet ez nálatok nem volt lehetséges, ezt én nem tudhatom. Egy biztos, az utolsó ilyen, ami a vállalkozásomé volt, éppen 2 éve május végén esett meg. Ha azóta bármi változás volt, arról már nem tudhatok, De hogy előtte volt lehetőség készpénzes fizetésre, az egészen biztos és tök felesleges ezt kétségbe vonnod, mert nem hazugság.

oligaliga # e-mail 2019.09.17. 17:09

Akkor mindketten személyes tapasztalatból beszélünk. Azt mondjuk nem hiszem, hogy a végrehajtó csajnak raktad le az asztalára, de messziről jött ember azt modn, amit akar.

Szomorú örökös #   2019.09.17. 07:21

oligaliga

Az nem adóvégrehajtói iroda, hanem ügyfélszolgálat, vagy esetleg végrehajtási osztály.

Most azzal boldogabb vagy, ha az utóbbiként hívod? Teljesen külön épületben van, mint maga az ügyfélszolgálat és mellesleg szinte csakis adóvégrehajtók dolgoznak ott. :-)

Készpénzes befizetés nem bizonylat ellenében van, hanem csekken (tudod, amivel a postára lehet menni).

Mondtam már, hogy ha valamit nem tudsz, akkor legalább ne akarj kétségeket támasztani vele szembe. Én special 2 éve éppen ropogós bankókat tettem le a végrehajtó csajnak, amiről egészen konkrét bizonylatot kaptam.

És tudom, miről beszélek. NAV-os (is) voltam.

Én is tudom. Én meg a NAV-nál voltam. Amit leírtam, az mind-mind személyes tapasztalat, nem pedig jogszabályokból kiolvasott infó. ;-)

oligaliga # e-mail 2019.09.17. 07:05

Az nem adóvégrehajtói iroda, hanem ügyfélszolgálat, vagy esetleg végrehajtási osztály. Készpénzes befizetés nem bizonylat ellenében van, hanem csekken (tudod, amivel a postára lehet menni).

A máaosik bejegyzésed ugyanaz, amit elsőre írtam a kéedezőnek.

És tudom, miről beszélek. NAV-os (is) voltam.

Szomorú örökös #   2019.09.17. 06:14

oligaliga

Sőt ha végrehajtás alatt van a vállalkozó, akkor már jobb, ha eleve náluk fizeti ki a tartozást a végrehajtói letéti számlára, onnan majd ők osztják el a különféle adónemek számláira.

Szomorú örökös #   2019.09.17. 06:12

oligaliga

Nem adóvégrehajtói iroda, hanem NAV ügyfélszolgálat, készpénzzel nem fizethetsz be, csak bankkártyával, csekken vagy átutalással

Ha nem tudsz valamit, akkor inkább ne szólj bele. Szegeden van külön NAV végrehajtói iroda - sőt teljesen külön épületben vannak - és lehet készpénzben bizonylat ellenében vagy bankkártyával egyaránt fizetni.

oligaliga # e-mail 2019.09.17. 05:28

Nem adóvégrehajtói iroda, hanem NAV ügyfélszolgálat, készpénzzel nem fizethetsz be, csak bankkártyával, csekken vagy átutalással, és nem tart hetekig a végrehajtás befejezése, ha egyszer minden ki van fizetve.

Szomorú örökös #   2019.09.17. 05:17

Nikcy

Nem lehet csak úgy egyszerűen kifizetni a tartozás, ha már végrehajtás van.

De igenis ki lehet fizetni, viszont csakis közvetlenül a végrehajtóknál érdemes és nem átutalással. Ha nem készpénzben akarod, akkor a legtöbb adóvégrehajtói irodában ezt kártyás fizetéssel is meg tudod tenni, mivel a „jobb” helyeken van POS terminál is.

Az már más kérdés, hogy ennyivel nem tudod sohasem megúszni. Anno nekem amikor kifizettem az adótartozásomat, szinte azonnal kellett személyesen intézkednem, hogy a számlámat feloldják - kaptam hozzá egy igazolást a NAV-tól, amit elfogadtak - és a földhivatalban a házamról is személyesen intéztem a végrehajtási jog törlését. Ha ezt nem teszed meg, akkor kénytelen vagy végigvárni a hivatalos menetet, ami pont azt eredményezi, ami veled történt. Ráadásul a kiutalás sem két nap lesz, mert előbb meg kell várnod, amíg megjelenik az adószámládon, aztán utána lesz csak lehetőséged visszaigényelni.

Nikcy # e-mail 2019.09.16. 17:55

Nem az volt a bajom, hogy levonták, hanem az, hogy a navnál mondták azt, hogy nyugodtan utaljam át. Miért nem lehetett azt mondani hagyjam a csudába úgy is levonják. Ráadásul ez 2*950000ft.De mindegy is.

oligaliga # e-mail 2019.09.16. 17:36

A túlfizetés kiutalását pedig kérheted a 17 számú nyomtatványon, ha már megtörtént a felkönyvelés. Ezt az adófolyószámládon fogod látni.

oligaliga # e-mail 2019.09.16. 17:32

Nikcy

Az, hogy csütörtökön átutaltad, nem jelenti azt, hogy meg is érkezett. Még ha meg is érkezett, a naponta több ezer utalást le is kell könyvelni. Ha az utaló személy jól töltötte ki az utalást, akkor a számítógép felkönyveli a megfelelő adóshoz. Ha nem, akkor kézi erővel szálazzák szét az egyes utalásokat. És miután ez megtörtént, akkor osztja fel a végrehajtó az egyes adónemek között.

A fizetési felszólításon rajta volt, hogy 5.000,- Ft lesz a végrehajtás díja, nem lehetett meglepetés.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.09.16. 16:38

Már ne haragudj, de mit vártál? Hogy egy nap alatt végigfut az egész folyamat? Észlelik, hogy kifizetted a tartozást, befejezettnek nyilvánítják a végrehajtást, értesítik a bankot, a bank leállítja az inkasszót? Ehhez azért egy kicsit több idő kell. (Ráadásul ha nem fizettél ki mindent - a "végrehajtási díjat" is, akkor már ott bukott a mutatvány.)

www.kbs-ugyved.hu

Nikcy # e-mail 2019.09.16. 14:37

Nem lehet csak úgy egyszerűen kifizetni a tartozás, ha már végrehajtás van. Átutaltam csütörtökön az elmaradást, (ugyanis központilag nekem egy úr azt mondta így jó lesz. Hát nem!) pénteken pedig ők is levonták. Most futhatok a pénzem után, ki tudja mikor fogom visszakapni, és sajna nem egy párezer forintról van szó. Ha tudtam volna, hogy ígyis úgyis levonták, akkor nem utaltam volna át. Ja és még 5000ft végrehajtás díjat is fizetnem kell.

Szomorú örökös #   2019.09.12. 07:22

Nikcy

A NAV-végrehajtóknál is mindig ki lehet fizetni a tartozásodat akár kp-ben, akár bankkártyás fizetéssel (ha van az irodában POS terminálos fizetési lehetőség). Nem feltétlen csakis utalással megoldható.

oligaliga # e-mail 2019.09.12. 05:37

Semmi akadálya annak, hogy csak úgy kifizesd, annyi különbséggel, hogy a NAV fizetési felszólításában szereplő teljes összeget egyben a NAV fizetési felszólításában megjelölt letéti számlájára utalod, és erről tájékoztatod őket. Majd a letéti számláról elosztják.

Nikcy # e-mail 2019.09.11. 22:46

Mert azt mondták, hogy már nemtudom kifizetni csak úgy, de az ügyintéző meg már nem volt bent.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.09.11. 22:37

Nem értem. Ha a számládon több pénz van, mint a tartozásod, akkor mi akadálya van, hogy kifizesd a végrehajtás bevárása nélkül? Vagy akár a végrehajtásban - ha már megindult - de önként.

www.kbs-ugyved.hu

Nikcy # e-mail 2019.09.11. 22:30

Üdv!
Olyan problémával fordulnék a kedves válaszadókhoz, hogy a nav végrehajtás indított ellenem, mert nem fizetettem be az adómat. Teljesen el is felejtettem, mert közbe szültem állandóan ügyfél kapura küldték a felszólítást, stb... tudom, hogy az én hibám! Szóval az lenne a kérdésem ha a nav végrehajtás indít akkor csak azt a bizonyos összeget vonja le a számlámról vagy az egész számlát zárolja?
Köszönöm szépen válaszukat!

gerbera317 # e-mail 2019.09.09. 09:24

közjegyző van a közleményben, mindíg
Igen. Meg a közjegyzői ügyszám. Ez azért van, mert a rózsaszínű selyempapíron, amin az inkasszót benyújtotta a végrehajtó, azon a végrehajtást elrendelő hatóság megnevezését és ügyszámát kellett feltüntetni. Ez ma sincs ez másként a terminálon keresztüli benyújtásnál. És a bank is ezt közli tovább, nem pedig az eljáró végrehajtó nevét és ügyszámát.