Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?

gerbera317 # e-mail 2018.12.06. 15:02

Renáta, az ügyvéd urak offolgatása nem rólad szól, hanem más témáról, ezért nem kérdeztek téged, és nem is kell válaszolnod egyetlen off-felvetésükre sem. :-)
Te inkább arra koncentrálj, hogy szükség esetén bizonyítani tudd a munkabéredből történt teljesítéseket. A teljesítésekről a bizonyítékokat mostantól kezdve gyűjtsd, de külön ne foglalkozz semmivel mindaddig, amíg a munkáltatód azt nem mondja, hogy szerinte már levonta, amit le kellett vonni.

B.Renáta # e-mail 2018.12.06. 12:46

Nem baktól lett kérve a kölcsön. Egy műtéti beavatkozásra lett kérve ( nem általam én voltam sajnos a kezes)
Még nekem kell kiderítenem hova lett a pénz.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.12.06. 12:17

:) de még végrehajtást kérőnek sem nagyon vidám. Szerintem.

Esete válogatja. Az, akinek a MOL, az OTP vagy valami állami szerv az adósa, röhögve viseli. Ha meg az Intrum vagy az Eos, abban külön öröme is lehet. :)

www.kbs-ugyved.hu

B.Renáta # e-mail 2018.12.06. 12:13

Persze, hogy nem vidám pláne, hogy fizetem a megállapítások alapján az adósságot.Majd ellenek ellenére még grátiszban a bíróság is levonja a pénzt a bankszámláról. Aztán ezeket a tényeket a bírósától kell megtudnom.Még én leszek maga az ördög aki fizet is mint a katonatiszt. Hányszor akarják még velem megfizettetni a tartozást? Hol van az eddigi befizetésem? Kész téboly.

wers # e-mail 2018.12.06. 11:57

Senki sem állította, hogy adósnak, pláne végrehajtás alá vont adósnak lenni kellemes, vidám dolog.

:) de még végrehajtást kérőnek sem nagyon vidám. Szerintem.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.12.06. 11:51

Senki sem állította, hogy adósnak, pláne végrehajtás alá vont adósnak lenni kellemes, vidám dolog.

www.kbs-ugyved.hu

B.Renáta # e-mail 2018.12.06. 11:38

Kíváncsi leszek, hogy miért én vagyok a bűnös, hogy nem tudtam erről a jogutódlásról.Sem én sem a munkáltatóm értesítést nem kapott a változásról.Természetesen igazolni tudom a befizetéseket( levonásokat) csak még ezek után nekem kell bizonyítani, hogy rendesen fizetem a tartozást illetve félem attól el ne vesszem az eddigi befizetésem.

gerbera317 # e-mail 2018.12.06. 11:14

Megjegyzem még, ha a végrehajtónak tudomása van arról, hogy megváltozott a végrehajtást kérő személye, akkor neked is tudnod kellene róla. Ha pedig mégsem tudsz, az - hiába is tiltakozol ellene - a te mulasztásod. (Majd más megmagyarázza, miért.)

gerbera317 # e-mail 2018.12.06. 11:12

Az, hogy a végrehajtónak mekkora teljesítésről van tudomása, csak egy dolog.
Ha a munkáltató igazolja, és szükség esetén bizonyítani is tudja, hogy a letiltásban feltüntetett számlaszámra utalta a végrehajtást kérőt megillető összegeket (utóbbira egyébként nemigen szokott sor kerülni), akkor nem veszett el
az eddigi teljesítésed.

B.Renáta # e-mail 2018.12.06. 07:45

Tegnap kiderül, hogy a végrehajtást kérő céget jogutódlással átvette más. (felhívtam a bírósági végrehajtót) Közöltem vele, hogy minden hónapban rendesen fizetve van a tartozás. Ekkor derült ki, hogy már más a cég. Ekkor elhűltem. Most akkor én mitévő legyek. Még azt is elmondták, hogy 7. hónapban kaptak elszámolást a végrehajtást kérő cégtől és akkor az eddig befizetésem 167 ezer. Na itt jött a következő döbbenetem.Eddig 480 ezer lett levonva a fizetésemből illetve még a bírósági végrehajtó is levonta a bankszámlámról.Jelen helyzet úgy áll hogy ki kell kérnem a munkáltatómtól egy igazolást az eddigi levonásokról és bemenni hozzájuk. Reménykedem abban, hogy nem veszik el a 167 ezer felett befizetett adósság.

gerbera317 # e-mail 2018.12.05. 16:11

Minden bizonnyal akkora összeggel tartozol, hogy a végrehajtó nem állapította meg a letiltás visszaigazolását követően, hogy a követelés megtérülése letiltás útján várható, és ezért a végrehajtás szünetel, hanem további végrehajtási cselekményeket foganatosít, így hatósági átutalási megbízást is kiadott a bankszámládra.

drbjozsef # e-mail 2018.12.05. 13:45

"végrehajtó bíróság" ???

Nem bírósági végrehajtó?
Egyébként kérdezd a bankodat, hogy milyen végzés alapján történt a levonás.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

B.Renáta # e-mail 2018.12.05. 12:51

Tisztelt drbjozsef!

Én értem, hogy a végrehajtó bíróság inkasszózhatja a számlám előre értesítés nélkül. Én azt nem értem, hogy ha minden rendben fizetek a bíróság saját maga részére miért von le még pénzt?

drbjozsef # e-mail 2018.12.05. 12:31

Renáta.

Olvasd el légyszíves itt az utolsó hat hozzászólást.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

B.Renáta # e-mail 2018.12.05. 12:28

Kedves Fórumozók!

Segítsetek nekem egy ügyben. Van kézkezesség miatt egy tartozásom. Végrehajtó bíróság által minden hónapban levonásra kerül a fizetésem 33%-a. Mindent megfelelően fizetek még is a mai napon a 33% levonást követően még a bankszámlámról a végrehajtó bíróság is levont egy jó nagy összeget.
Kérdésem, hogy a végrehajtó bíróság miért von csak úgy le tőlem pénzt illetve semmilyen papírt nem írtam alá, hogy a bankszámlámról ( nem a fizetésemből) bárki bármit leemelhessen.
Köszönettel: B.Renáta

Grave7 #   2018.12.05. 11:41

@rmarton: Nem ismerjük a részletfizetési kérelem tartalmát, ugyanakkor feltételezem, hogy olyan dolgot írhattál benne, ami miatt a végrehajtó saját maga nem engedélyezhette a részletfizetést (ezért továbbította a végrehajtást kérő részére). Ilyen lehet:

  • elengedést is kértél;
  • kérted, hogy ne azonnal, hanem 1-2 vagy több hónap múlva kezdhesd meg a fizetést;
  • rendkívül alacsony összegű részletfizetést kértél (pl. 5-10.000 Ft), ami miatt több év alatt térülne meg a tartozás; stb.

Ha 3-6 hónap időtartamú részletfizetést kér az adós és az első részletet már be is fizeti a végrehajtó letéti számlájára, akkor az esetek 99%-ában a végrehajtó engedélyezi a részletfizetést.
Persze az is lehet, hogy jelen esetben csak a tőke volt 180.000 Ft, kamatokkal és költségekkel együtt meg sokkal nagyobb a tartozás.

Már azzal kifejezetten kedves és jófej volt, hogy a kérelmed továbbította a végrehajtást kérőnek, várt is a válaszra „huzamosabb időt”, ráadásul utána tájékoztatott arról, hogy nem kapott választ, ezért folytatja az ügyet.
Ezek közül egyik megtételére sem kötelezi jogszabály, tehette volna azt is, hogy rögtön kiadja a hatósági átutalási megbízást, leveledre meg „ráüti a pirosbetűs "ELUTASÍTVA" bélyegzőt”.

drbjozsef # e-mail 2018.12.05. 10:15

de végrehajtási eljárásnak is van egy menete

És úgy gondolod, vagy van valamiféle kötelező sorrendiség, hogy először szépen kérnek, aztán csak a fizetést tiltják, aztán csak az autót meg a tabletet veszik el, és a bankszámlát csak ez után terhelik, meg a lakás árverezés a legeslegvégső cselekmény lehet?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

oligaliga # e-mail 2018.12.05. 10:13

Pedig azzal szokták kezdeni. Különösen ilyen kis összegnél.

drbjozsef # e-mail 2018.12.05. 10:13

Ennyi erővel bármelyik végrehajtó kérdezés nélkül zárolhatna bankszámlákat az adós tudta nélkül.

Ki hazudta neked, hogy nem teheti ezt.

Sőt.
Gondolj már bele egy kicsit. Értesítsen 30 nappal előre, hogy majd inkasszót fok rádobni? Érzed, hogy ezzel mi a probléma, vagy kifejtsem?

Olvasd át a Vht-t.
Értesítési kötelezettség a nem adós számlatulajdonos irányában van, hogy igénypert indíthasson, ha akar. De az adós, az majd észreveszi, hogy inkasszózták.

Ez végrehajtás, nem kívánságműsor.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

rmarton # e-mail 2018.12.05. 09:17

Ez rendben is van,hogy nem az adós az ura de végrehajtási eljárásnak is van egy menete és nem hinném azt,hogy egyből a bankszámla zárolása a megoldás. Ennyi erővel bármelyik végrehajtó kérdezés nélkül zárolhatna bankszámlákat az adós tudta nélkül.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.12.05. 08:25

A végrehajtási eljárásnak nem az adós az ura. És akkor még finoman is fogalmaztam.

www.kbs-ugyved.hu

rmarton # e-mail 2018.12.05. 08:23

Tisztelt Fórumozó tagok!

Az lenne a kérdésem, hogy jogszerűen járt el az a végrehajtói iroda aki a következőket tette:

Adott egy végrehajtási összeg: 180.000 Ft
A végrehajtótól kértünk az ügy kezdetekor részletfizetést az adott összegről amit ő továbbított a tartozó holding felé.De mivel nem kapott választ huzamosabb idő elteltével a holding részéről ezért levelében közölte hogy folytatja az ügyet. Mást nem is közölt. Erre a bankszámla kivonatból megtudtam hogy a követelt összeget ráterhelte a bankszámlára.
Na már most van egy lakáshitelem amit vonnak, van egy végrehajtási részletfizetési megállapodás kötve egy másik végrehajtóval aki a fizetésemből vonja a másik tartozást. A kérdésem az hogy már az elején kérek részletfizetési megállapodást, módomban áll fizetni és ennek ellenére ráterhelheti a bank számlára a végrehajtási összeget??? Arról meg nem is írtam hogy mennyire is van figyelembe véve akkor a megélhetés biztosítása?
Ez jól van ez így? Válaszokat előre is köszönöm

gerbera317 # e-mail 2018.12.02. 22:07

Te vagy az, aki tartozol, és még volna arcod reklamálni? Hát próbáld ki, ne hagyd magad mások által lebeszélni. És miután megtámadtad a végrehajtó szabályosnak tűnő eljárását, kérj tőle részletfizetésre engedélyt, meg az inkasszó visszavonását. Hogy ezeket adja meg, kvázi szívességből, mert te olyan nagyon együttműködő vagy.
Tudd meg, hogy ez már a második kiküldése a levélnek, mert az elsőről vagy nincs tértivevény, vagy nem kerestével ment vissza, de te kaptál még egy esélyt, hogy átvegyed. És még ezt is csak az utolsó pillanatban méltóztattad átvenni. Ami pedig a határidőt illeti: a "haladéktalanul" kb. azt jelenti, hogy ha valami miatt ma nem tudod megfizetni, akkor holnap is jó lesz.

jzsolty # e-mail 2018.12.02. 21:08

Gerbera317!

Újra elolvastam a végrehajtótól kapott levelett és nincs megjelölve időpont ameddig rendezhettem volna a tartozásomat és a levélben azt kérik hogy a megjelölt időpontig rendezzem a tartozást.Es az is furcsa hogy a levelet 2018.10.30-an írták de postára 11.15-en adták fel.Szerinted ezzel reklamálhatok hogy miért nincs határidő megjelölve ameddig rendezhettem volna a tartozást?

jzsolty # e-mail 2018.12.02. 19:44

Nincs hitelkeretem és nem vagyok minuszban sem.A 71.250 Ft-ot azt fel tudom venni?Olvastam hogy csak bankfiókban lehetséges..Még egy utolsó kérdés szerinted ha holnap megkötöm a részletfizetést a végrehajtóval akkor van esély hogy már holnap feloldják az inkasszót?