MOKK fizetési meghagyás


ObudaFan # 2017.01.12. 09:55

Megróni nem rónak meg. A bíró el fogja mondani, hogy az alapján, amit elmondtál, kell-e valamit neked bizonyítani, és ha igen, mit. Ha ezt semmivel nem tudod bizonyítani, akkor viszont vélhetően a pert elveszted.

Mira74 # 2017.01.12. 09:07

Dr.Attika!

Olyan kérdésem lenne, és előre is elnézés érte, de most lesz az első tárgyalás ahová megyek, ha nem tudok semmit vinni magammal akkor egyszerűen elmondom amit én tudok vagy ezeket a dolgokat amiket Ön is mondott elmondja a bíróság, utána azért nem rónak meg ha én nem tudok semmit felmutatni?

Köszönettel

Dr.Attika # 2017.01.11. 12:17

Ki fogja oktatni a bíró az eljárási jogairól, a bizonyítási teherről, kötelezettségről. Nem lesz ott felperesi ügyvéd, nem szoktak ilyen "kis összegnél" elmenni. Menjen csak nyugodtan a meghatalmazással.

Mira74 # 2017.01.11. 12:12

Kedves Dr.Attika!

Elmegyek, csak én is mit tudok ott mondani, gondolom az ügyvédjük bekap egybe, hiszen én se sokat tudok mondani, ráadásul gondolom egybe fogja kérni, amit kifizetni sem tudok. Elévülés itt nincs, én nem vagyok tisztában ilyen jogi dolgokkal, ami szomorú, de így van.

Dr.Attika # 2017.01.11. 11:37

Kedves Mira74!
Mint közeli hozzátartozó képviselheti édesanyját a bíróságon. Írasson vele alá egy meghatalmazást a perbeli képviseletre és onnantól Ön vegye kezébe az ügyet. Van esély, hogy ne kelljen több százezer forintot kifizetnie az édesanyjának.

Mira74 # 2017.01.11. 10:20

Kedves gerbera317

Igen ezt én is tudtam. Azt mondta, hogy elismer valamennyi tartozást az összes 200.000.Ft volt ami közel 500.000.-Ft lett. Kapott egy csomagot a cetelemtől , amiben teljesen alá van támasztva a követelésük.Benne van hogy anno ő mennyit fizetett vissza az évek alatt ,illetve hogy honnan nem tudta fizetni. Van egy db ajánlott levél rajta 2013-ból ha jól láttam amin nem az ő neve van hogy átvette( Ő már nem lakott akkor ott, mert a házban se víz se fűtés nem volt de ez nem ide tartozik) a lényeg, hogy, hogy 2012-óta a barátnőjénél él, amit vonnak fizeti,de ő nem tud papírokat keresni mert semmit nem hozott el akkor a házból, és szerintem ha most visszamennék én keresgélni ennyi év után szerintem ki sem tudnám olvasni ha megtalálom. Nem tudom mit tegyek, mert elmegyek én helyette hiszen évek óta utcára se megy ki csak ha leviszi a szemetet, de mit tudok ott tenni, elismerem neki egyben kifizetni sem tudom se én se ő!77 éves egyszer mondott ellent, mert valóban belefáradt amit hozzáteszek nem mentség, de szeretnék rajta segíteni.

gerbera317 # 2017.01.11. 09:51

Ez így nem kerek. A "MOKK-os levél" minden bizonnyal fizetési meghagyás volt. Az "elutasítás" valószínűleg ellentmondás volt. Tudd meg, ha valaki a fizetési meghagyásnak ellentmond, akkor a jogosult kérelmére az perré alakul, és a bíróság perben vizsgálja meg, kinek van igaza. Na, most ide kapott egy idézést. Ha nem megy el a tárgyalásra, a bíróság az ő meghallgatása nélkül fog határozni, és aligha kétséges, hogyan, és kinek a javára.

Mira74 # 2017.01.11. 08:46

Tisztelt Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni. Édesanyám pár hónappal ezelőtt kapott egy MOKK-os levelet, (Magyar Cetelem Bank). 2009-ben vette fel hitelkártya volt.A MOKK-os levelet elutasította, most kapott egy idézést a bíróságra. Nem szeretnék belemenni miért vagy miért nem( felett van) , de a kérdésem az lenne. A háza az eszközkezelőé, a nyugdíját 50%-ban vonják. Azt mondta belefáradt mindenbe. Én ezekben a dolgokban nem vagyok jártas, megteheti azt hogy nem megy el a bírósági tárgyalásra és vonják le a nyugdíjából a tartozást?

Köszönöm a válaszokat.

runningman # 2016.12.16. 08:07

"5000 Ft a személyes felkeresés díja, ha a látogatás sikeres volt, és az állítólagos adós ezt az aláírásával igazolja (nem kell elismerni akkor sem a tartozást, csak aláírással igazolni, hogy megtörtént a találka)"

Beszarok rajtatok. Mi az, hogy KELL aláírásommal igazolnom a felkeresést?
Namindegy, meg is érdemlitek, hogy annyit szedjenek be tőletek amennyit csak bírnak...

zsini # 2016.12.15. 17:22

Utólag összerakva a képet, a következő történt: először az Intrum próbálkozott egy ajánlott levéllel, amit a tesóm vett át. Aztán jött egy sima levél, amit már a Baltás küldött. Harmadjára jött a MOKK-os levél, ami már akkor fura volt, mikor egy 2006-os tartozást akartak behajtani (nekem régen volt egy Provi-s kölcsönöm, de azt visszafizettem), aztán szerepelt benne egy olyan tétel is, hogy személyes felkeresés díja: 5000 Ft! Soha senki nem keresett személyesen, és itt ajánlom mindenki figyelmébe az Intrum szabályzatát, mely világosan leírja, hogy akkor 5000 Ft a személyes felkeresés díja, ha a látogatás sikeres volt, és az állítólagos adós ezt az aláírásával igazolja (nem kell elismerni akkor sem a tartozást, csak aláírással igazolni, hogy megtörtént a találka). Na hát ebből is látszik, hogy kamu az egész! Szóval ezek mindennel megpróbálkoznak, és ha valaki szarik rá, akkor még nem létező tartozást is jogerőssé majd behajthatóvá tesznek! Szép! Persze a postámat továbbra is figyelem, résen leszek!

runningman # 2016.12.15. 16:27

Rádkontráznék gerbera: állítólag :) van feketelista az ilyenekről mint én (is) és körbeforog a hiénák közt.

gerbera317 # 2016.12.15. 16:22

Ezek a faktorcégek sem éppen teljesen hülyék. Ha a megvett csomagban van olyan követelés, amelyiknek az adósa ellen már volt két-három behajthatatlan végrehajtási ügye a faktornak, még akkor is meggondolják az újabb fmh-t, ha az nem évült el. Ha elévült, akkor pedig eleve meg a kukába a dolog.
És olyan is előfordulhat, hogy egy nyilvánvalóan elévült követelésnél is megpróbálkoznak az fmh-val. Előtte egy kis magánlevezéssel kifárasztják az adóst, aki itt a fórumon egyébként is azt a tanácsot kapja, hogy ne foglalkozzon az Intrummal, és amikor végül jön az fmh, már el sem megy érte a postára, vagy átveszi, de - a "jótanácsot" megfogadva - nem foglalkozik vele. Én nem hülyézném le a Baltásékat.

facsiga77 # 2016.12.15. 14:18

Azért egy ügyvédtől elvárható hogy értsen annyit a joghoz hogy a 100%-osan bukott ügyet felismerje.

A jogi kiskapu meg adott, mert ha nem mondanak ellent akkor hiába volt nyerő érv annak előadása már késő lesz a perújításban.

A magyar átlagember jogértését nézve pedig kijelenthető hogy nagy százalékban lesznek az ilyen próbálkozások sikeresek, így üzletileg megtérül a próbálkozás.

Fentiek alapján ez nem feltételezés hanem inkább egy általam megalapozottnak vélt vélelem, persze bizonyítani nem lehetne.

Viszont ezek után naívság azt gondolni hogy "elmulasztották" baltásék az illeték lerovását és a kereseti kérelmet. Valószínűbb hogy a tuti vesztes perbe nem álltak bele.

Dr.Attika # 2016.12.14. 22:45

feltételezni lehet csak, mint "ha a nénémnek töke volna, akkor a bátyám lenne."

facsiga77 # 2016.12.14. 22:30

vagy csak bepróbálkoztak hátha jogerőre emelkedik és akkor az elévülés megszakad.

Dr.Attika # 2016.12.14. 21:24

Elméletileg fennáll a jogi lehetőség. Baltásék futószalagon kérik a FMH-kat. Hiba csúszott a gépezetbe,nem egészítették ki a peres eljárás illetékét.Gyakorlatilag nem valószínű, hogy újra indítják, mert azzal el kellene ismerniük Intrum-gazdának, hogy selejtet termeltek.

ObudaFan # 2016.12.14. 20:38

És azért figyeld továbbra is a postád, mert ennek a végzésnek nincs anyagi jogereje, tehát megpróbálhatják újra érvényesíteni.

zsini # 2016.12.14. 18:04

Kedves Sorstársak!

Az Intrum + Baltás által kért fizetési meghagyásnak nem voltam rest ellent mondani, és láss csodát a mai napon megjött a levél a bíróságtól, mely szerint PER MEGSZÜNTETVE! Elévült tartozást akartak behajtani, azt hitték, ha a MOKK küld egy fizetési meghagyást, akkor berosálok és fizetek! De én tudtam, hogy jogtalan a követelés! Tehát csak azt akarom mondani, hogy a fizetési meghagyást mindig vegyétek át és mondjatok ellent!

Grave7 # 2016.12.05. 21:16

@:Dr.Attika: Miért gondolod, hogy jó lesz a kérdezőnek, ha bujkál/homokba dugja a fejét és reménykedik abban, hogy az Intrum idővel elfelejti őt?
Nem fogják elfelejteni, hiszen egy kézbesített (átvett) jogerős fmh áll náluk rendelkezésre. Minél később fizeti meg adós a tartozást, annál több lesz a kamat.

.
@indiferrens: Ha az fmh-ban Intrum szerepel jogosultként, akkor velük vedd fel a kapcsolatot. Mi rosszat hallottál róluk? Ha azzal kezded: "fizetni szeretnék", nem hinném, hogy elküldenek a búsba.

indiferrens # 2016.12.05. 19:26

Röviden: 2008-ban felvett raiffeisen deviza személyi kölcsön,fizetve 2011-ig,majd nem fizetve, előbb az ÁHF által megvásárolva,majd az intrum által átvéve. 2015 novemberében levél, tiszaújvárosi közjegyzőtől, Fizetési meghagyás,jogosult : intrum, kötelezett : én, elektronikusan kiadott irat. Fizetni szeretnék,csak nem tudom kinek.Nem ma kezdtem az adósság rendezést,de akikkel dolgom volt mind rugalmasak voltak(Diákhitel,ügyvédi iroda),de az intrumról csak rosszat hallani.Köszönöm a segítséget.

Vadsuhanc # 2016.12.05. 16:58

indiferrens

A tartozás keletkezésével kapcsolatosan nem írtál semmit. Pontosítok, azt írtad jogos a követelés, hogy miért nem írod, de a tartozást Te mint adós elismered.

Nem részletezted, hogy mit takar a MOKK felszólítás. A MOKK szerény és nem jogértő ember véleménye nem küld felszólítást. Az Intrum szokása, hogy küld egy olyan levelet, amelyben a fizetési meghagyást úgymond utánozza.

Először tisztázd valóban a MOKK-tól kaptál levelet és annak az iratnak pontosan mi a megnevezése. (kizárásos alapon Fizetési meghagyás ? ) Közjegyző aláírása, pecsét, levelezési cím stb. elektronikusan kiállított irat.

Innen folytasd......

Dr.Attika # 2016.12.05. 16:43

Btavo!
Grave útján ide ie betette az Intrum "keze a lábát".

Burn Out # 2016.12.05. 16:20

Attika: ezt most komolyan kérdezted? fizetni akar. ha még nincs végrehajtás, akkor lehet el tudná kerülni.

Grave7 # 2016.12.05. 15:41

@indiferrens: Nem, az Intrumot nem hiába keresed. Akár van már végrehajtás, akár nincs, a jogosultnak (végrehajtást kérőnek) van lehetősége részletfizetést adni.
Ha a jogosult azt mondja, "nem adhat már / csak végrehajtó adhat", az valójában azt jelenti, hogy nem akar foglalkozni veled és a nem ad részletfizetést.

Röviden: még mindig tudsz az Intrummal beszélni.

Dr.Attika # 2016.12.05. 15:39

Miért gondolja, hogy Önnek, mint kötelezettnek bármit is tennie kellene?