Vadsuhanc!
Eddig kinek hivatkoztam volna elévülésre? Úgy tudom a Közjegyző ezt nem vizsgálja...
Vadsuhanc!
Eddig kinek hivatkoztam volna elévülésre? Úgy tudom a Közjegyző ezt nem vizsgálja...
Nusy
Ugye nem azt akartad mondani, hogy eddig nem hivatkoztak az elévülésre ?
Drbjozsef leírta a határidőket helyesen.
KBS leírta a valóságnak megfelelőket.
Én csak annyit írtam, hogy saját bőrömön érzett tapasztalat szerint a bíróságról elengedett postai galambok gyalog járnak és nem sietnek.
Türelem. Lesz döntés.
Igen, olvastam mindkét hozzászólást! Ezért kérdeztem, hogy a bíróság mennyire tartja be a törvényileg előírt időt, vagy egyáltalán van e ilyen! Különben egy elévült követelést próbálnak érvényesíteni, így ha idézés jön, valószínű kérni fogják rá a vizsgálatot a bíróságtól!
Nusy
KBS válaszát nem is olvastad ? drbjozsefnek igaza van abban amit leírt, de csak a saját tapasztalatom, hogy amit KBS leírt az is a valóság.
Ismerősöd kapni fog a bíróságtól iratot. Vagy idézést avagy mást ( aminek jobban örülne ) :-)
Türelem a bírósági galambok gyalog járnak :-)
Köszönöm a válaszokat!
Tisztelt drbjozsef!
Ebben az esetben küld még a bíróság határozatot? pl. mivel az Intrum időre nem csatolt iratokat és az illetéket sem fizette ki ezért a pert megszünteti..
A perré alakulást megállapító határozta kézhezvételétől számított 15 napon belül kell a keresetet részletesen előadni; és azt, hogy ennek beérkezését követő 30 napon belül tárgyalást kell tűzni, nem veszik túl komolyan a bíróságok.
A perré alakulást megállapító határozta kézhezvételétől számított 15 napon belül kell a keresetet részletesen előadni; és azt, hogy ennek beérkezését követő 30 napon belül tárgyalást kell tűzni, nem veszik túl komolyan a bíróságok.
Nusy,
Az FMH kérőnek ellentmondás után 15 napja van, hogy megindítsa a pert. De nem köteles, az Intrum gyakran próbálkozik, rengeeteg elévült követeléssel betámad, hátha jogerőssé válik az FMH.
A per indítása után 30 napon belül a bíróság tárgyalást tűz ki. Ugyhogy az ismerősödnek már nem kell izgulnia, minden bizonnyal nem indított pert az Intrum.
Bocsánat!! ...FMH-t!! :)
Tisztelt Fórumozók!
Ismerősömnek még novemberben FMT-t bocsájtott ki az Intrum melynek a megadott 15 napon belül ellent is mondott! Azóta semmi... november 25-én járt le az ellentmondásra adott 15 nap! Segítséget szeretnék kérni, hogy a fizetéses meghagyásos eljárás kb. mennyi idő mire bírósági szakba kerül? Van törvényi határidő, vagy változó a bíróság terheltsége miatt.
Köszönöm
Nem fognak jelentkezni. Belátták, hogy nem lesznek pernyertesek, így a peres eljárás illetékét sem fizették meg.
Akkor újra ugyan ezt végigjárom aztán majd csak megunják :)
Úgy tűnik. Vigyázz, érdemben nincs elbírálva a követelésük, úgyhogy jelentkezhetnek újra.
Üdv.
Én ellentmondással éltem a MOKK-os fizetési meghagyással szemben,rá másfél két hónapra kaptam levelet a bíróságtól,hogy az ellentmondásom miatt perré alakult az Inrum Justitia követelése,a bíróság kérte őket,hogy a követelés alapjául szolgáló papírokat vigyék be a bíróságra.De sem az Intrum,sem a Baltás ügyvédi iroda,nem jelentkezett így megszüntették a pert.
Akkor most ennyi?
Értem, köszönöm szépen!
Köszönöm a gyors válaszokat. Most kaptam meg a pontos másolatokat. Közjegyző küldte és 15 nap van ellent mondani. Ebben megnevezhetem a hölgyet akinek Anyu visszatörlesztett mindent? Az elévülést is szeretném beleírni.
A közjegyző nem vizsgálja az ellentmondás tartalmát. Elég annyit beleírni, hogy "A fizetési meghagyásnak ellentmondok elévülésre hivatkozva." Majd ha perré alakul a dolog ott kell előadni, hogy mi is történt.
Megnevezheted, s ha akarsz, engem is megnevezhetsz benne. Nincs semmilyen indoklási kötelezettséged, "a hivatkozott számon kibocsátott fizetési meghagyással szemben ellentmondással élek", leírod, ennyi. A többit -ha és egyáltalán- majd a bíróságon.
Köszönöm a gyors válaszokat. Most kaptam meg a pontos másolatokat. Közjegyző küldte és 15 nap van ellent mondani. Ebben megnevezhetem a hölgyet akinek Anyu visszatörlesztett mindent? Az elévülést is szeretném beleírni.
Szerintem úgy érti, hogy Baltás kérte az fmh kibocsátását. Baltásék sima felszólítása nem tartalmazza a követelés lejáratát, semmi ilyesmit, arról nem beszélve, hogy a kérdező le is írja, hogy novemberben érkezett a felszólítás, most meg az fmh.
Egyebekben igaz: ellent kell mondani.
Tisztelt F. Beáta!
A Baltás ÜI. nem bocsáthatott ki fizetési meghagyást, legfeljebb fizetési felszólítást küldhetett. Ez ellen nem kell "ellentmondani" . Ha közjegyző küld Fizetési meghagyást, arra reagáljanak ellentmondással az elévülésre hivatkozással.
Tisztelt Mindenki!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni!
A történet elég régi. Anyu provident kölcsönt vett fel ismerősétől (emlékezete szerint 2002-2003 körül) amit ki is fizetett becsületesen. A hiba ott volt, hogy nem kapott semmilyen papírt a szerződésről és a hitel visszafizetéséről. A providentes hölgy ellen sikkasztási ügy is indult mert beszedte a pénzeket amiket el is költött.
Anyunak 2016 novemberében ment egy felszólítás most februárban pedig fizetési meghagyás Baltás ügyvédi iroda által.
Ebben le van írva, a főkövetelés létrejötte 2007.05.25., követelés lejárata 2008.06.06.
Anyu kifizette már ezt a kölcsönt de csúnyán be lett csapva.
Az ellentmondásban hivatkozhat az elévülésre?
Nagyon szépen köszönünk mindenféle tanácsot!
F.Beáta
Hát ez most nem megy Baltáséknak!
"Jó-jó, de miről szól az a végzés? Ha az fmh-ból lett per megszüntetéséről, nincs abban semmi különös. Bepróbálkozott az Intrum, aztán belátta, hogy perre már nem érdemes vinni a dolgot"
Pincér számol a vendégnek fizetéskor. A végén:- És volt egy adag meggy.
Vendég: Milyen meggy? Nem ettem meggyet.
Pincér: Ja, ha megy megy, ha nem megy, nem megy.
Kedves Nonolet!
Fizettem! De kétszer ugyanazt nem fogom! Ennyi!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |