Sajnos nekem egy megnövekedett svácjci frankos hitel miatt lett rengeteg tartozásom mindenfelé.
Én úgy látom (magánvélemény, ne támadjatok), igazából akkor kell félni, ha a behajtó cég úgynevezett önálló bírósági behajtó.Mindent megtehet, duplájára növeli az összeget, ráterhelheti a lakásra.
Nekem pl az Intrum Justicia csak sms-eket küld, lassan négy éve. Az EOS meg leveleket (nem ajánlott), hogy ha nem fizetek, ezt teheti, azt csinálhatja, stb.
Ha ügyvéd ír, most itt tartok,az gáz.Megyek is a bíróságra gondolom nemsokára :(
Ne kövezzetek meg, én tényleg rengeteg helyre tartozom, de nem tudok fizetni. A lakásomat vitte a bank, szerencsére önkormányzatit kaptunk. Mint a szomszédoktól megtudtuk, ez kész csoda. Csakhogy iszonyú állapotban van, a felújítás minket terhel. És még annyira sem rugalmasak, mint egy bank (szociális osztály???), két hónap lakbér nemfizetés és kilakoltatnak. Pont most történt egy ilyen a szomszédban. És rezsitartozás sem lehet, mert akkor is kilakoltatás a végeredmény.
Intrum Justitia
szkitty! Beszéltem közben hozzáértőkkel, ne add fel!
- Az intrum nem hatóság, válaszolj nekik, hogy nem ismered el a tartozást, bírósági szakaszban van az ügy (ha még nincs, akkor lesz, bár érdemes első körben a fogyaszóvédelemhez fordulni)
- a jog ismeri a szóbeli szerződés fogalmát is, tehát ha azért mentél az ügyfélszolgálatra, hogy azonos forgalom mellett csökkenjen a díjad, és szóban úgy tájékoztattak, hogy a mittudomén milyen díjcsomag a megoldás, akkor bizony félretájékoztattak
- a díjcsomag is egy termék, ugyanúgy érvényes rá a garancia, mint bármilyen más termékre, ha hibás (merthogy ugyanakkora forgalom mellett nem csökkent a számla összege), akkor jogod van "visszavinni" az árut
Az lenne a problémám, hogy van egy 70. 000 forintos Vodefoneos számlatartozásom amiről költözés miatt, és mivel megszüntették a telefonkártyámat és nem tudtak értesíteni, nem kaptam semmilyen értesítést rendezésével kapcsolatban. Majd egyszer az Intrum Justitia megtalált, hogy a számlatartozásom megközelítőleg 200. 000 forint s ez úgy nőt, hogy nem tudtam róla. Most küldtek egy levelet, hogy ráterhelik édesanyám házára a hitelt (a ház rajta van még további 5 személy nevén rajtam kívül), s az lenne a kérdésem jogos-e ez a követelés az Intrumtól, s lehetne-e csak a Vodefoneos részét rendezni ami ugye 70. 000 forint vagy kérjek részletfizetést amivel ugye elismerném, hogy jogos a követelésül, amit nem tudok, hogy jogos-e.
Intrum Jistitia
telefonon hívott, h bíróság előtt rendezzük le az ügyet, ill levélben kéri, még 2002-2003-as ügy miatt közel 200e Ft-ot, az akkori Axeleros ki nem fizetett számlákra-
az igazság, h ilyen szerződésem nem jött létre, telefonon hívott az akkori Matáv, és a szerződést mai napig nem küldte el. közben szeélyesen szerződtem a Matáv fiókban, és ezt ki is fizettem havonta, majd lemondtam. Intrum J. azóta bombáz a leveleivel, pedig még valamikor 2004-ben telefonon ezt elmodtam, majd levélben is elküldtem nekik az összes Emailt ezügyben,minden infoval együtt.
mit tegyek? szeretnék megszabadulni már tőlük, hisz nem is tartozom senkienk.
- mmásik kérdésem? kitől kaphatták meg a telefonszámomat? erre hol tehetek panaszt, h adataimat kiadták?
Serons!Irj egy email cimet és megirom mit tagyél én is voltam hasonló helyzetbe mint te ,én a biróságig mentem el,megis nyertem.
T. Fórum!
A cégemhez felvettem egy bosnyák állampolgárt. A munkaviszony első hónapja után visszavonták a vízumát. Ez után kijelentettük a cégből. Újból kérelmezte a vízumot, de közben kiderült, hogy több mint 20 millió forintos végrehajtás folyik ellene. Beengednek az országba ilyet, vagy emiatt a vízumát elutasítják?
Az illetőt a végrehajtó kergeti, lehet e emiatt bármi baj a cégnél, mivel még a cég székhelyéül szolgáló lakásban lakik és oda be van jelentve? Innen nem hajlandó kiköltözni, ebben az esetben ez illegális tartózkodásban való közreműködés, amiből a cégnek baja lehet?
Mi köze ennek az Intrumhoz?
Az, hogy az ellene folyó végrehajtás miatt megkapja-e újra a vízumot, nem a te ügyed.
Ha illegálisan tartózkodik az országban, ráadásul éppen a cég székhelye szerinti ingatlanban, ahonnan kiköltözni sem hajlandó, azon könnyen lehet segíteni, mondjuk azzal, hogy "véletlenül" tudomást szerez erről az idegenrendészet.
Üdv, az a köze, hogy az Intrum Justiciától jött neki a fizetési felszólítás.
Az Intrumnak van 20 milliós ügye is? Jééé...
Olyan problémám van, hogy az Intrum Justitia nekem is küldi a leveleit 2010-ben felvett hitelem miatt. A mai napon 167 598 Ft a tartozás, de ők végrehajtónak adták az ügyet, így 341 805 Ft, amit ki kell fizetnem! 15 napom van ugye a fellebbezésre, de a levelük számomra érthetetlen, azt sem tudom eldönteni, hogy a végrehajtónak vagy a végrehajtást kérőnek küldjem! A gond ezek mellett még az, hogy nekem már van egy végrehajtási ügyem, elmaradt gyerektartás díj. Fizetem még a rendszeres havi gyerektartás (13 000 Ft), illetve ahol élek, rám eső fizetnivaló 25 000 Ft. A fizetésem minimálbér, ha ezeket az összegeket levonjuk, kevesebb, mint 20 000 Ft-om marad! Ebből próbáljak megélni a következő hónapig! Ha ezt letiltják a fizetésemből (50%), akkor egy vasam sem marad... Teljesen tanácstalan vagyok! Légyszi segítsetek, hogy milyen jogi lépéseket tudok vagy tudnék tenni, mert azért ez így elég gáz?! Vagy nekik mindent lehet? Azt nem nézik, hogy miből él meg a paraszt? Ha tudtok, minél hamarabb válaszoljatok, mert csak pár napom maradt! Előre is köszönöm!!!
Ha végrehajtás alatt van az ügy, akkor nincs 15 napod fellebbezésre. Legfeljebb kifogásra, de az meg aligha fog helyt.
Senki sem mondta, hogy adósnak lenni vidám dolog. És ezt akkor is tudtad, amikor az adósságot csináltad.
Tisztelt KBS!
Köszönöm a válaszát,de a levélben azt írja,hogy van 15 napom a fellebbezésre! Tényleg köszönöm a felvilágosítását!
Akkor nem tudom, ki és mit küldött.
Tisztelt Ügyvedurak
Az ekezetek hianya miatt elnezest. Lenne par kerdesem. Faktorcegnek fizettem eddig. Telefonos beszelgetes eldurvulása es a hiváskezdemènyezö inteligenciaja miatt a beszelgetes azzal zarult, hogy irasos reszletfizetesi megall, futamido es torleszto kimutatas nelkul a fizetest felfuggesztem. En nemetorszagban dolgozom, de van magyarorszagon bejelentett allando lakcimem.Be van jegyezve hogy ideiglenesen klfoldon tartozkodom. Adhat e ki ellenem a MOKK europai fizetesi meghagyast? Ha igen es kerem a jegyzot a reszletfizetesre, bele szoktak-e menni altalban vagy nem. Mi lesz az 5 honap alatt befizetett tobb mint fel millio forint sorsa?
Köszonom a valaszokat
Ha van belföldi lakcímed, nem kell európai fizetési meghagyás, a belföldi fmh is bőven elég, ha nem keresed, vagy egyébként jogerőre emelkedik.
„Mi lesz az 5 honap alatt befizetett tobb mint fel millio forint sorsa?”
Ellentmondasz, és perben forint fillérre kiderül, mennyit kell megfizetned. Ha nem vitatod az fmh-t, akkor azt kell megfizetned.
Ha nem veszem at akkor atveteli velelem miatt a fmh jogerore emelkedik azt tudom. Elolvastam mindharom faktorhazas ''csodatopicot'':-). Arra lennek meg kivancsi, hogy a kozjegyzonel kerhetem e reszletfizetest? Vagy ez mar csak a vegrehajtoval megoldhato?
KOszonom a valaszokat.
A közjegyző is engedélyezheti. De egyikük sem fog 6 hónapnál hosszabbat engedélyezni.
Ez jogilag van igy vagy a gyakorlat mast mutat? Az en tartozasom a faktorceg szerint 2.1 millio. Ezt 6 honap alatt kifizetni.....hat nem egyszerű.
A végrehajtó bármilyen futamidővel biztosíthat részletfizetést, legfeljebb a végrehajtást kérő megfúrja az engedélyezést. A megfúrás nem tekintendő végrehajtási kifogásnak, ennek ellenére sok végrehajtást kérő mégis annak nevezi az észrevételét - nagy hiba, mert az ilyet el kell utasítani. Ezért a végrehajtó inkább eleve nem ad hosszabb futamidővel részletet, mint amit a Vht. a "megfúrás" utánra előír: max. 1 illetve fél évre adja a részletet.
A Vht. egy bizonyos esetről azt mondja, hogy "ez esetben a részletfizetés ideje egy évnél hosszabb is lehet". Ezt elég nehéz nem úgy értelmezni, hogy máskor viszont nem lehet hosszabb.
Nos, azt fogom tenni, hogy az fmh-t megtamadom. Ezzel nyerek annyi idot, hogy az ingatlanon levo jelzalogot amiben tulajdonreszem van kifizetem. A hitel nem az en nevemen van hanem edesanyamen. Mindezt azert, hogyha a vegrehajto bejegyzi a vh jogot a tulajdoni lapra, a bank felmondja a szerzodest. Ezt megelozom egyreszt, masreszt ha az ingatlanon jelzalog van, nem egyszerű az ingatlani hanyad elidegenitese.Utana az ingatlani hanyadom eladom rokonnak tulajdoni lapta bejegyezve foldhivatalnal. Ha van rajta jelzalog A bank vagy belemenne vagy nem. Ingosagom a lakasban nincsen, mindenrol afas szamla van edesanyam nevere, anno mindet kerte a bank. Lakasfelujitasra lett a hitel felveve. Munkahelyem magyarorszagon nincs csak allando lakcimem. Ha engedelyezi a vh ha nem fizetek amennyit tudok. Ez fog tortenni. Mindenkepp vissza akarom fizetni de 6 honap alatt nem megy. Kellemes hetveget az Uraknak, jo pihenest.
„Ezt elég nehéz nem úgy értelmezni”
Igaz. De ki jut el az olvasással a hivatkozott (6) bekezdésig, ha az alkalmazásának feltételei nem állnak fenn? Az (5) b) pont pedig önmagában úgy értelmezhető, hogy korlátlanról korlátolt időtartamúra kell változtatni a futamidőt. Nem minden vh-kérő mondhatja el magáról, hogy ennyire ismeri és érti a Vht.-t.
Egyébként a "bármilyen futamidő" a gyakorlatban néhány hónapos túllépést jelent, ha éppen az a célravezető. Arra pedig odafigyelni, hogy a vh-kérő ügyvédjét ne KBS-nek hívják, igazán semmiség. :-x
Stutti, ha a vh-kérő egy faktorcég, akkor nem 6 hónap, hanem 1 év az alapértelmezett részletfizetés a végrehajtásban.
Ha a perrel csak az a célod, hogy egyértelművé tedd a követelés és járulékai összegét és számítási módját a jelenlegi állapottal szemben, akkor utána ne várd meg a végrehajtást, hanem közvetlenül a faktortól kérj részletfizetést. Ha sikerül vele megállapodni, őneki nem érdeke a végrehajtás megindítása, amíg rendesen fizetsz.
Tisztelt Fórumozók! Az alábbiakra kérném a véleményüket.
Súlyos bűncselekményt követ el a bank, ha kiadja a behajtóknak személyes adatainkat,…”A faktoring cégek is teljesen jogtalanul járnak el. Követelés kezelésére sem jogosultak…”Továbbra is akkor kezelhető személyes adat, ha azt a törvény közérdekből elrendeli, vagy az érintett beleegyezik az adatkezelésbe.
A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek, – csak abban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják. – A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós a szolgáltatóval, illetve bankkal kötött szerződést és nem a faktoring céggel.Ezek a faktoring cégek teljesen jogtalanul járnak el. Követelés kezelésére sem jogosultak csak az a cég, akivel az adós szerződést kötött.Továbbá az adós írjon egy levelet a szolgáltatónak vagy a banknak és szólítsa fel, hogy úgy rendelkezik, hogy ezentúl az adatait zártan kezeljék és megtiltja az adatok harmadik félnek való kiadását.
Várom a válaszokat.Köszönöm!!!!
Mi a kérdés? Én egyetlen kérdőjelet sem láttam, állítást annál többet. Ha ennyire biztos vagy a dolgodban, miért nem fogalmazod meg a mondókádat valamivel nagyobb terjedelemben, és adod ki könyv formájában?
Apám, hogy ez eddig nem jutott eszembe... Pedig már milliomos lennék, úgyse hajtanák be a ki nem fizetett hiteleket, meg BKV bérletre se kéne költeni, parkolhatnék ahol és ameddig akarok...
Csica13, ugye ezt te sem gondoltad komolyan?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02