Végrehajtási kifogás - felülvizsgálat


Singer84 # 2021.04.05. 11:23

A végrehajtó érdekel a legkevésbé, ez a dolga, akár csak egy BKV ellenőrnek, ezzel semmi bajom nincs. Azt nem értem még mindig, hogy az ügyem mit keresett egy az ország másik végében lévő település közjegyzője előtt és a végrehajtó ha azt írja, hogy a követelés eredetére vonatkozó semmilyen irat nincs a kezében akkor mi alapján követel? Na meg ha ez az ügy -amit még mindig nem tudom milyen ügy- minimum 10 éves akkor miért csak most zaklatnak vele mikor már ötszörösére dagadt a tőketartozás, amit még mindig nem igazolt vissza nekem senki, hogy ez jogos, dugott az orrom alá egy szerződést amin az én aláírásom rajta van. A levelezési címemre meg akkor nézek ki ha egyáltalán az országban tartózkodom vagy dolgom van egy amúgy teljesen lakatlan telken. Senkitől semmilyen levelet nem várok, pont azért mert semmilyen hitelem, büntetésem, eljárás ellenem nincs. Amúgy nekem is kb 2 perc volt a végrehajtót megtalálni az ügyfélkapu levelezőrendszerén keresztül, ezt szerintem bárki megejthette volna visszafelé is ha nagyon hiányzom valakinek hivatalos ügyben. Tehát még mindig köszönettel veszem a segítőkész válaszokat, ötleteket!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.04.05. 09:38

Elég drágán tanulta meg. Ha megtanulta.

gerbera317 # 2021.04.05. 09:20

A legfontosabb, hogy felfogd: nem a végrehajtón kell fogást keresni, és nem a vidéki közjegyzőre kell fikázni. Magadat kell tisztába tenni és megtanulni, hogy a levelezési címünket nem hagyjuk két évig látogatatlanul. Ha ezek megvannak, jelentkezz újra.

Singer84 # 2021.04.05. 07:04

Üdvözlet!

Segítséget szeretnék kérni, mert soha ilyen ügyem nem volt és tanácstalan vagyok. Levelezési címemen nem jártam kb 2 éve. Nemrég kinéztem elintézni pár dolgot és a postaládában találtam jó pár küldemény értesítőt egy bírósági végrehajtótól, na meg egy általa személyesen bedobott, pecsétjével ellátott levélkét, hogy 2021.02.23-án itt járt, az ingatlant zárva találta és mihamarabb keressem fel.
Ezt azonnal megtettem az ügyfélkapu hivatalos levelezőrendszerén keresztül, hogy ugyan miben állhatok a rendelkezésére? Kaptam egy darab satnya vidéki közjegyző által hitelesített végrehajtási lapot, hogy tőlem a Cofidis követel 1,1 M Ft-ot. Itt jeleztem, hogy ez valami félreértés lesz, mert soha nem álltam és nem is állok semmilyen kapcsolatban a Cofidis-el. Erre kaptam egy bírósági iratot miszerint a Cofidis a Banif Plus Bank jogutódja, valószínű az tartozás onnan ered. Na innentől kezdve amit saját kútfőből tudtam azt megtettem, bár nem értek hozzá ,így lehet írtam baromságokat is.
Első körben megírtam, hogy Banif Plus Bankról még életemben nem is hallottam, nem tudom a követelés mire vonatkozik, tehát szeretném kikérni az üggyel kapcsolatos összes eddig keletkezett iratot, legfőképp a követelés jogalapjául szolgáló szerződést, az ügyben résztvevő összes érintettől a postai kézbesítői igazolásokat, akár átvett, akár nem átvett. Ezzel egy időben jeleztem a végrehajtónak, hogy tudomásom szerint vészhelyzet ideje alatt a 57/2020. (III. 23.) Korm. rendelet értelmében végrehajtói kézbesítés nem történhet és helyszíni eljárást sem foganatosíthat, márpedig a személyesen bedobott levélke ennek ellentmond.
Erre azt a választ kaptam, hogy 2020.november 6. óta nincs vészhelyzet Magyarországon, tehát nem volt jogszabály sértő a cselekedete. Na meg kaptam még egy iratot miszerint 2011. októberében adta be a Banif Plus Bank a velem szemben fennálló követelését a bírósághoz ami helyben is hagytak, meg egy részletezést miszerint a tőketartozásom 219ezer Ft, a többi az mind kamat meg egyéb költségek. Valamint hozzáfűzte, hogy ennyi irat áll a rendelkezésére, a követelés eredetére és igazolására vonatkozó további dokumentumokat kérjem a Cofidis-től. Na ekkor kértem a Vht 41§ szerinti eljárás lefolytatását. Visszajelzett ,hogy az eljárást megkezdte de ennek már 20. napja és semmi hír erről. De az elmúlt 20 napban annyi történt, hogy a munkahelyem jelezte, hogy kaptam egy fizetés letiltást és a bankszámlámra is rárakta a -1,1M Ft-os terhelést. Innen tovább nem tudom mit tehetek az ügyben. Főleg így, hogy azt sem tudom mi ez. Egy sanda gyanúm van de akkor nagyon ideges leszek. Banif Plus Bank nem ismerős, de 2003-ban vettem hitelre egy robogót, de az simán Bank Plus volt, na meg maradéktalanul ki is fizettem. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

gerbera317 # 2021.04.02. 22:05

mint új tulajdonost bejegyeztetitek egy opciós szerződéssel, hogyha kifizetitek a megállapodást akkor vissza íratjátok a házat
LOL, a foglalás ugyanerről szól, csak nem kell akkorát kavarni a xxarfazékban.

drbjozsef # 2021.04.02. 14:14

Az OTP Faktoringot tulajdonosnak, és opciós szerződést kötni vele? Milyen valóságban élsz te?

Ha valami, ez az út biztosan nincs.

Botanicus # 2021.04.01. 16:04

eljenmajusegy

jelentkezik ez ax InHold zrt ezzel a regi tartozassal. Ebben mar nem vagyok benne , de ha veletlenul raterhelik a hazra akkor a faktoringos megallapodas is ervenytelen.

Szerintem - Ezt úgy tudjátok kivédeni kicsit költséges, hogy akivel megállapodtatok azt mint új tulajdonost bejegyeztetitek egy opciós szerződéssel, hogyha kifizetitek a megállapodást akkor vissza íratjátok a házat - más út nincs

eljenmajusegy # 2021.03.31. 15:29

Viszont van meg egy tartozas , szinten ax OTP factoringnak, arrol most megy az alkudozas , azt viszont a faktoring raterhelheti a hazra.

eljenmajusegy # 2021.03.31. 15:24

Ha ugy van akkor jol van....de ez mar meghaladja a tudomanyomat(zalogjog-vegrehajtasi jog...)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.03.31. 15:01

Na és? Ebből jelzálogjog sose lesz, legfeljebb végrehajtási. Így aztán nem veszélyezteti a zálogjogosult érdekeit.

eljenmajusegy # 2021.03.31. 12:47

Csak azert foglalkozok annyit ezzel az uggyel mert ennek az ingatlannak a kapcsan amelyben felereszt tulajdonos vagyok , adostars is vagyok egy devizahitelben. Erre az ugyre sikerul pontot tenni( talan), de a megallapodasban van egy pont amely szerint ha a teljesites napjaig( majus 9) jelentkezik egy harmadik erdekelt aki veszelyezteti az OTP Faktoring jelzalogbejegyzesenek jogat. , akkor a megallapodas ervenyet vesziti es visszater az eredeti koveteleshez. Es mit mit nem ,mpont hogy megegyeztunk az OTP faktoringgal , jelentkezik ez ax InHold zrt ezzel a regi tartozassal. Ebben mar nem vagyok benne , de ha veletlenul raterhelik a hazra akkor a faktoringos megallapodas is ervenytelen.

papinianus88 # 2021.03.31. 12:45

az elmondásod alapján az a legvalószínűbb, hogy szünetelt a végrehajtási eljárás, mondjuk behajthatatlansággal és most 2021-ben kérelmezte a végrehajtást kérő (Inhold) az eljárás folytatását. Ha több levonás is volt, akkor benne van az is, hogy előjegyezték ebben a végrehajtási ügyben a letiltást, azonban sorrendben megelőző egyéb tartozások miatt a munkáltató a levonást akkor még nem tudta megkezdeni.

eljenmajusegy # 2021.03.31. 12:33

Kedves kbs , ezt a levonast majd pontositani kell , abban az idoben tobb levonas is tortent az illeto fizetesebol. Mindenesetre hogy mirol van szo , azt csak most tudtak meg az InHold Zrt valaszlevelebol , hogy nem 2500 CH kolcson volt , es hogy mikor tortent az eset...sajnos abban az idoben(2014-2015 korul )egy bizonyos vegrehajto tevekenykedett azon a teruleten , aki mar azota felszamolta a tevekenyseget , es tele volt zuros ugyletekkel.
Ennek az ot evnek utannanezunk.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.03.31. 05:41

majd vontak az illeto fizetesebol
Mikor vontak volna, ha a végrehajtás csak 2021-ben indult?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.03.31. 05:40

2015. és 2021. között nálam több, mint 5 év van.

eljenmajusegy # 2021.03.30. 23:15

Tisztelt szakertok ,
most kaptunk valaszt( bar nem kielegitot) arra a problemara amit marc.11-en leirtam , az InHold Zrt valaszleveleben kozli hogy ez egy szemelyi kolcson volt( nem devizas), amit nemfizetes miatt 2009-ben a Cib bank felmondott es 2015-ben az ados ellentmondasanak hianyaban jogerore emelkedett es XY kozjegyzo hatarozata alapjan Illetekes vegrehajto vegrehajtast inditott el 2021 marciusaban.
A bibi csak ott van hogy ezt a kolcsont egy darabig fizettek , majd vontak az illeto fizetesebol es legjobb tudomasuk szerint ki is fizettek.
Most irtak a Cib Banknak hogy mit tudnak errol, nekik mar ezek a papirok nincsennek meg.
Hogy miert irtak az eredeti levelben CH kolcsont arra nem valaszoltak.

papinianus88 # 2021.03.19. 10:04

Klárisz:

A végrehajtási kifogás a végrehajtó intézkedése vagy intézkedésének elmulasztása elleni jogorvoslat, amelynek méghozzá az előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértőnek kell lennie.

Az elévülést nem veheti figyelembe a végrehajtó, azt kérelmezni kell, tehát nincs olyan végrehajtói intézkedés vagy mulasztás, amelyet kifogásolnál.

a többit gerbera szépen leírta, hogy miért járt el helyesen a végrehajtó és mit kell tenned.

Klárissz # 2021.03.19. 09:51

Köszönöm Kogeza!

Kogeza # 2021.03.18. 19:05

Persze valahogy úgy fogalmaz emlékeim szerint, hogy amennyiben az eljárás folytatását nem kéri a végrehajtást kérő 5 éven belül, akkor évül el a végrehajtási jog.

Kogeza # 2021.03.18. 19:03

"Kizárt, hogy a végrehajtó leírta, hogy 5 év múlva el fog évülni. Megismétlem: kizárt."

Márpedig én is láttam ilyet szünetelést megállapító jegyzőkönyvben. Ráadásul olyan ügyben is, ahol a végrehajtási jog elévülésére nem is az 5 éves elévülési idő vonatkozott.

Klárissz # 2021.03.18. 17:06

gerbera317
Kedves Gerbera!
Nagyon köszönöm a választ!
Azt nem tudom mi volt a hivatalos előzménye, csak azt hogy a tértivevényes 5 év +1 napon érkezett meg. Előzőleg már megpróbálták behajtani, de nem sikerült és ennek a vége a Végrehajtási jegyzőkönyv amin valóban rajta van hogy szünetel de 5 év múlva elévül. Nem tudom ilyenkor milyen dátum számít, az átvétele a tértivevényesnek vagy a levél megírásának a dátuma. Azt olvastam a Végrehajtási törvényben, hogy a Végrehajtási kifogást a Bíróságnak kell címeznem, és a Végrehajtónak küldeni és a Bíróság eldönti hogy elfogadja vagy elutasítja akkor ezek szerint ezt nem jól olvastam? Akkor ezek szerint csak a per maradt?

gerbera317 # 2021.03.18. 14:19

Kizárt, hogy a végrehajtó leírta, hogy 5 év múlva el fog évülni. Megismétlem: kizárt.
Ha a végrehajtó felhívása 5 év 1 nap után érkezik, akkor annak a hivatalos előzménye 5 év mínusz néhány napban keresendő, tehát az elévülés még időben megszakadt.
Egyébként az elévülési kifogást nem végrehajtási kifogás formájában kell előterjeszteni.
Az a "végrehajtói válasz" valószínűleg arról szól, hogy a végrehajtó mégiscsak értette a "végrehatjási kifogást", lefolytatta a szükséges eljárást, ahol a végrehajtást kérő (nem az adós!!!) úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri el az elévülést.
A további teendő: Ha ezt sérelmesnek találod, végrehajtás megszüntetése iránti pert kell indítanod a végrehajtást kérő ellen. Ügyvédet fogadj fel hozzá!

Klárissz # 2021.03.18. 14:11

Tisztelt Fórum!
Kérdésem az lenne.
Van egy Intrum által követelt adósság amit 5 éve a Végrehajtó végrehajtási jeyzőkönyvben leirt ,hogy 5 év múlva elévül.Rá Pontosan 5év +1 napon jön a végrehajtó felszólítása. Erre el lett küldve végrehajtási kifogás 15 napon belül a Bíróságnak címezve végrehajtónak küldve hogy már elévült. A végrehajtói válasz hogy az adós továbbra is követeli. Most nem tudom mi a teendő ez után.
Köszönöm a választ!

eljenmajusegy # 2021.03.11. 22:51

@papinianus888, az alapjan pont nem lehet. EGY devizahiteluk volt , aminek most tettunk pontot a vegere. Nem volt masik.

eljenmajusegy # 2021.03.11. 22:46

Semmit nem tudtunk meg.
A vegrehajto irodabol telefonon kozoltek hogy most nincs szemelyes ugyfelfogadas( higy tegnap miert mondtak hogy menjen be , az rejtely) , ill. azt mondta ma az illeto munkatars hogy kuldjon egy Emailt amiben keri hogy a vegrehajtast fuggesszek fel , de ugy tudom hogy itt a birosagra kell benyujtani egy kerelmet 15 napon belul , szoval megint hazudott a no.
Kozben E-mail es ajanlott level ment a vegrehajtast kero" penzintezetnek" es a kozjegyzonek , kerven az eredeti dokumentumok masolatat amely szerint itt az illeto valaha felvette ezt a kolcsont. Telefonon is hivta oket de persze csak uzenetrogzito volt.
A vegrehajtos ugyintezo meg azt is mondta hogy ha valoban nem vett fel ilyen kolcsont akkor tegyen rendorsegi feljelentest.
Eddig ennyi.