Az elmúlt évek sikereire tekintettel a Kúria idén negyedik alkalommal tárja ki kapuit a nagyközönség előtt. A „Budapest 100” rendezvény-sorozathoz csatlakozott Igazságügyi Palota, amely a Legfőbb Ügyészségnek, a Fővárosi Ítélőtáblának és Magyarország legfőbb bírói szervének, a Kúriának ad otthont, 2015. április 19-én, vasárnap 10:00 és 18:00 óra között fogadja a látogatókat.

Az Igazságügyi Palotába látogatók bepillantást nyerhetnek a Kúria elnökének dolgozószobájába, megtekinthetik az elnöki fogadótermet, a Kúria dísztermét és tájékoztatást kapnak a Justitia szobor születésének és áthelyezésének történetéről. A tárgyalótermekben helyet foglalva bírósági és ügyészségi fogalmazók és titkárok közreműködésével megismerhetik a tárgyalások menetét, továbbá meglátogathatják a rabmegőrzőt.

A Nyílt Napot a tavalyi évhez hasonlóan számos program színesíti. A Magyar Királyi Kúria egykori elnökeinek életútját bemutató kamarakiállítás mellett az ítélkezés tárgyi kellékeit, régi könyveket stb., továbbá a Kúria Könyvtárának muzeális értékű dokumentumait, könyvritkaságait bemutató kiállítás is várja a látogatókat. A „Kúriai Totó” kérdéseit helyesen megválaszoló látogatóinknak apró ajándékokkal kedveskedünk. Munkatársaink közül néhányan korabeli ruhába öltözve fogadják a látogatókat.