Nyíltlevél a Főszerkesztőnek!


Legislator # 2006.03.14. 14:26

Elnézést, ha eltértünk a tárgytól.


Sunshine after the rain.

Szilágyi Károly # 2006.02.21. 10:32

Kedves kérdezősködő!

A korábbi EU témakört bővítettük egyéb nemzetközi kérdések céljára:

EU és nemzetközi jog
EU-s szabályozás, pályázatok és egyéb, nemzetközi jogi kérdések
http://www.jogiforum.hu/forum/27

kérdezősködő # 2006.02.11. 01:31

Üdv!

Javaslom a nemzetközi jog topic létrehozását. Sajnos nem csak EU van.

Szilágyi Károly # 2005.02.15. 11:35

Wolfi: Köszönjük!

Kérek mindenkit, hogy csak a témához tartozó üzeneteket küldjön be ide.

Legislator # 2005.02.15. 09:47

Köszönöm, Kincs:). Kócoska! Ezer éve nem láttalak, mi a helyzet Veled?


Sunshine after the rain.

WOLFI # 2005.02.12. 21:37

Kedves Főszerkesztő Úr!

Õszinte szívből gratulálok a honlaphoz. Örülök, hogy a kezdeti nehézségek leküzdéséhez, én is névtelenül hozzájárulhattam. Kócoska


Az igazságszolgáltatás egyetlen intézménye se legyen a mindenkori politikai hatalom kiszolgálója!

Kincs # 2005.01.20. 21:05

Húúúúúúúúú, hogy ebből hogy mászok ki???:)
Azt hiszem sehogy!:)
1:0 a javára!:)

Legislator # 2005.01.13. 08:57

Nem baj. Csak úgy emlékeztem korábbról, hogy mi magázódtunk, ami szép dolog, hiszen a háló-társak többsége tegeződik, ugye.


Sunshine after the rain.

Kincs # 2005.01.12. 11:51

És sajnos neveletlen is!:(
Elnézését kérem, hogy letegeztem így, ismeretlenül is, nem figyeltem. Még egyszer bocsánat!

Legislator # 2005.01.12. 11:13

Milyen aranyos:))).


Sunshine after the rain.

Kincs # 2005.01.12. 09:30

Bocsánat az offolásért már megin....:)
Kedves Legislator!
Köszönöm kedves szavaidat. Megvallom a tudás emlegetése nem esett olyan jól, mint az emberségé. Az nagyon-nagyon jól esett!:)
Üdv: Kincs

Legislator # 2005.01.06. 20:35

Kincs, drága; milyen jó magácskát újra látni:))). Visszatérhetne közénk! A bírálókkal ne törődjön. Szükségünk van a tudására, az emberségére.


Sunshine after the rain.

K.Anna # 2005.01.05. 17:37

Sziasztok!
Én csak gratulálni szeretnék azoknak, akik működtetik a fórumot. A feltett kértdésemre még aznap válaszoltak ketten is ( the big cat és Karika)! Nagyon jól esett, köszönöm Nekik a gyors választ. Sajnos először egy másik fórumon próbálkoztam, de két hónap elteltével sem kaptam válszt a kérdésemre. Gratulálok!!!!
Üdv: K:A

Kincs # 2004.12.27. 18:05

Sziasztok!:)
Megszólíttattak - többen is -, ezért vagyok most itt.
Én szerettem idejárni. És most kénytelen vagyok elmondani miért - bocsánat a topik címétől el fogok térni - voltam és leszek távol.
A gyermekvédelmi törvény hatályba lépése óta dolgozom a gyámügyben. Aki előtte dolgozott benne, ugyanúgy csak annyi tapasztalata van, mint nekem. De ez mellékes. Nem csinálom jól a munkámat, sem rosszul, bár ezek szubjektív fogalmak. 3. éves vagyok a jogon - Pécsett - mögöttem egy ÁF-el és egy tanárképzővel. Ez sem lényeges, csak jelzésértéke van. Én - aki akarta észrevette - általában a gyámügyben igyekeztem tanácsot-segítséget adni. Mégpedig úgy, hogy nem szakszavakkal és nem a jogszabály idézeteivel vagy jogi szakszavak használatával, hanem emberi módon, a hétköznapi ember számára érthetően írtam le, hogy - szerintem - mi a helyes megoldás a problémájára. Az,hogy néha tévedtem, benne van a pakliban: én sem tudhatok mindent, sokszor a segítségkérő is részinformációkat ad, ilyenkor kértem, adjon bővebb információt, mert a rendelkezésre állóból esetleg többesélyes dolog kerekedett volna ki. Reméelm emlékeztek még erre, hogy információt kértem, rengeteeg információt. Igen, néha pontatlanul írtam le dolgokat, de az a - bocsánat - buta ember, aki szó szerint vesz itt mindent, mert senki sem tévedhetetlen!!!Mieltőtt korrigáltam volna - persze pár nap múlva - Derilltől kaptam egy "felülírást" a szakmaiságomra. Mit mondjak: rosszul esett, s még mindig rosszul is esik. De nem ez esett rosszul Derill, hanem az, ahogyan te utána próbáltál másnak segíteni - megjegyzem: 3 hónapja nem olvasok fórumot!!! -, mert szerintem biztosan tapasztaltabb és tanultabb vagy e téren, mint én, de én azt vettem észre, hogy túl szakmai a segítséged. Nem tudom érted-e, hogy mire gondolok. A segélykérőt nem érdekli a jogi háttér és a blabla törvényi szöveg, ő a hétköznapi ember módjára egy problémát tár elénk és próbál az ő nyelvére lefordított, érthető segítséget kérni. És sajnos - ne haragudjatok - nem mindig ezt és nem mindig így kapja.
Ennyit akartam, nem többet.
Bocsánat az offolásért a Főszerkesztőtől!
Leszögezem: senkire sem haragszom.
Mindenkinek Boldog, még boldogabb új esztendőt kívánok és türelmet mások problémáihoz!
Üdvözöllek Benneteket: Kincs:-)

csufi99 # 2004.12.23. 11:22

Derill!

Nem biztos, hogy mindenki sértődés miatt van távol. Kincs tanul, jogot, s dolgozik, mint a gép, meg család. Nincs ideje, ez ilyen egyszerű. Nemrég visszatért- emlékszem valamilyen problémával.
Más nevében persze nem beszélhetek, de ezt tudom. A lecseszést viszont én nem láttam, de biztos nem amiatt nincs itt.
Viták? Nehéz kérdés, akkor tartsa be mindenki, komoly vitáknak van helye, nem jogi, nézetbeli különbségeknek meg nincs, azt rendezze mindenki fórumon kívül. Ám akkor a játék szabályokat tartsa be mindenki. Egyébként meg azt gondolom nem olyan mértékűek ezek, hogy elviselhetetlen lenne. Ha szabályokat akar bárki felállítani, rednben, de azt jó lenne összeszedni és elvárni a betartását.
Nem hinném, hogy bárki szórakozni jár ide, bár a kikapcsolódásnak egy aktív és hasznos módja.Üdv. mindenkinek! Boldog Karácsonyt!

Szilágyi Károly # 2004.12.03. 10:50

Az adózás, illeték és pénzügyek topik eltűnésével kapcsolatos információk és észrevételek átkerültek az e célra létrehozott technikai problémák témakörbe:
http://www.jogiforum.hu/forum/38/3501

Kérem a fórum működésével kapcsolatos hibákat a jövőben is ott jelezzék.

derill # 2004.12.02. 17:15

Már tényleg nem. Csak én hittem, hogy még mindig van, mert felületes voltam, és nem néztem a dátumot. Big fel is hivta rá a figyelmemet.

Azóta nem látod, hogy lecsesztem egy hasonló hozzászólása miatt. Sajnálom, mert nem az volt a célom, hogy kimaradjon, csak hogy ne szekáljon mindenkit mindenért, merthogy mást viszont nem csinált. Pedig elvileg okos, azt irta vámszakértő. Biztos van itt olyan, akinek vámszakértő kellene.

Nem is igazán értem, hogy valaki miért sértődik meg csak azért, ha valaki lecseszi, vagy valamit elszur, vagy valakivel vitája van. Ugyanigy tünt el Zsu77, és Kincs. Náluk javitottam azon amit beirtak, mert néhány dologban téves információt adtak (gyámügy).
Azóta nem láttam őket. Bocsánatot kértem tőlük nyilvánosan valamelyik topicban, és megirtam, hogy nem őket akartam szekálni, csak javitottam a tévedést. De azóta sem láttam őket.

De a Deákkal kapcsolatos beszélgetésünket szerintem vagy törölték már, vagy csak elvesztek, mert én sem láttam azóta, ugyanugy, ahogy Big is hiányolja azokat amikre emlékszik.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Legislator # 2004.12.01. 18:01

Hol lehet a fórumokon belül Béres-Deák Attilát olvasni? Jóideje nem látom megnyilvánulni.


Sunshine after the rain.

Kai A. Fenix # 2004.12.01. 15:52

Erről az OP-ot kell kérdezni, mert neki van joga trölgetni hozzászólásoakt, vagy belejavítani azokba. Egyébként én meg ügyesen beleestem abba a csapdába, hogy mindig csak az utolsó bejegyzés dátumát nézem meg :D.

derill # 2004.11.30. 23:36

Na igen, ezt utólag már én is észrevettem. Sajnos nem mindig nézem a dátumot, de jobb későn, mint soha. Ettől még áll a dolog, annyiban változik, hogy én 2002-ben még nem is hallottam a fórumról (akkor még bőszen chat-eltem), idén pár hónapja irogatok (megvallom, ezerszer jobban tetszik mint a chat.). Tehát Deák ezek szerint nem pár hónapja nem tesz mást, csak másokat utál, hanem több mint egy éve. Kitartó:)))

Nekem is ugy rémlik, mintha már irtam volna korábban ide, de lehet, hogy az máshol volt, csak eltévedtem. Néha el-eltünik egy-egy hozzászólás máshonnan is.

Egyszer irtam büntetőben, valaki randalirozott az éjszakában, és még ő volt felháborodva. Ezután soha többet nem találtam meg a hozzászólást. Eltünt a sötétben:))))


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

the big cat # 2004.11.30. 19:01

Hát, uyge a reakció vagy két évet késett, de azért nem baj...:)))

Ebből a fórumból mintha eltűnt volna egy csomó hozzászólás.

Kai A. Fenix # 2004.11.30. 11:13

Ugyan nem olvastam végig a felek ilyen jellegű vitáját ezért név nélkül álltalános tényeket közölnék.

Egy fórum szakszerű üzemeltetése nem gyerekjáték (tudom mert egy kisebb fórumot magam is vezetek más témakörökben) főleg nem ha ilyen mennyiségű bejegyzés érkezik rá nap mint nap. Valamint megjegyzem minden fórumnak vannak határai (fórumtípusoktól függően mindegyik valamit jobban valamit kevésbé tud).

Ezen fórum egy tanácsadói fórum, tehát senki ne várja se azt hogy azonal minden kérdésre tökéletes választ kap amivel rohanhat egyből a bíróságra, mert az ügyvédi munka sose volt ingyen, és főleg nem lehet az itt leírt pár információk alapján teljes képet adni.
Az itt tevékenykedő "szakértők" egy-egy területhez kivállóan értenek, és épp ezért nem kívánnak olyan információkat adni, amelyek esetleg félrevezetik az olvasót vagy szimplán nem rendelkeznek valóságalappal. Ezért ha valamiben nem biztos azt úgy íjra le vagy inkább megvárja amíg valaki olyan ír választ aki valóban jól tudja.
Ezen felül azt se feledje el senki. Az aki kérdez valamit, az kér segítséget. Magyarán annak kell nagyon nagyon örülnie és megköszönnie, ha kap választ. Ha nem kap választ akkor meg maximum reménykedhet és udvariasan keresgélhet valaki után. Aki rögtön mindenre tökéletes választ akar az fizessen meg egy ügyvédet, tőle elvárhatja ezt (tőle se minden esetben).

A vitákról meg annyit röviden. A fórum nem viták helye. Ha vitákat akar valaki hallgatni az kapcsolja be a Mónika show-t és nézze nagy szorgalommal. Ez egy segélykérő fórum, az esetleges megjelenő viták pedig csupán a hozzáértők nézetkülömbségéből adódik. De mindezt kultúrált keretek között folytatják le és továbbra is elismerik egymás kvalitását.

Ha valaki ne adj isten szídja a fórumot (ezt pár bejegyzés alapján gondolom hogy volt ilyenre példa) akkor annak azt ajánlom hogy csináljon egy jobbat és kezdjen konkurenciaharcba. Aki valamihez nem ért minimum ugyan olyan szinten az ne kritizáljon másokat.

Részemről elégedett vagyok a fórummal, amennyiben valamilyen hibát találnék magam is fogom jelezni a javítás érdekében, és megköszönöm azoknak akik építő jellegű kritikákat mondanak.

Végül, a fentebb leírtakra. Akinek nem inge ne vegye magára...

derill # 2004.11.29. 21:11

Kócoska-Deák-stb.

Azt gondolom, hogy nem reklamálgatni kellene, hanem ha valaki valamihez ért, arra válaszolgatni, amihez meg nem ért, azt meghagyni a hozzáértőknek.

Ha nem válaszol senki, akkor nyilván vagy nem látta a kérdést, vagy ahhoz a témához nem ért, vagy az a téma nem érdekelte.

Egyébiránt ugy emlékszem Szajbertattilla korábban már valami hasonlót irt hasonló felvetésre.

Én idáig csak azt láttam, hogy Deák foylamatosan reklamál, értékelhető hozzászólást - ami nem arról szólt, hogy épp valakit utál - nem olvastam. Elhiszem, hogy a vámjog területéhez ért, anélkül, hogy azt olvastam volna, viszont eddig kizárólag olyan irományait olvastam, amivel épp valakit, többnyire a főszerkesztőt szekálta. Azt javaslom: irja meg neki, hogy az állására pályázik, ez igy nyiltabb, és egyszerübb lenne.
Ha ennél többre nem képes, jobb lenne, ha inkább nem irna.

Kócoskáról hasonló a véleményem. Azért, mert ő nem kapott esetleg választ valamire, az nem jelenti azt, hogy másoknak nem fontos egy topic. Azért, mert neki személy szerint nem tetszik, ugy gondolom, ha egyetlen embernek segit, már érdemes arra, hogy fennmaradjon.

Egyébiránt csak az tudja, hogy milyen terhet jelent a szakszerü, felelősségteljes válasz, aki nap mint nap válaszolgat.

Csak, hogy mindenki tisztában legyen vele, az, hogy a forum ugy müködik, ahogy, néhány jogász, illetve ügyvéd érdeme, akik tényleg képesek szakszerüen válaszolni, és össze is tartanak. Ha megnézik, hogy valaki például mikor kezdte a válaszadást (dátum, óra), majd végignézi, hogy az utolsó válaszának a megjelenése meddig tartott, majd mindezeket az időtartamokat az összes hozzászólás esetében összeadja, akkor még ha semminek sem kellett utánanéznie, és semmin sem kellett gondolkoznia, ezen felül gondolat sebességével ir, akkor is napi több óra jön ki. Van aki a szabad idejét itt tölti, de van akinek - ha pl. ügyvéd - nem nagyon van szabad ideje, vagy azt inkább máshol, mással tölti. Ez nem kötelező. Baj lenne, ha az lenne.

Én például naponta több órát is töltök itt, és még igy sincs időm mindenhova mindig benézni. Itt ebben a topicban már hónapok óta nem jártam. Amikor jártam, utoljára Deák szekálta a Főszerkesztőt. Ugy látom , a helyzet azóta sem változott. Észrevehetné már, hogy nem ő az Isten, attól, hogy neki valami nem tetszik, az még lehet szuper. Persze kibujt a szög a zsákból, ő más helyen publikál, és fél a konkurrenciától. De győzzön a jobb. Én maradok ennél a fórumnál, és kétlem, hogy bármely válaszadó átcsábulna máshova.

Ha vitákat akar valaki, akkor talán nem ez a topic a legmegfelelőbb hely, hanem pont a többi. Ha pedig valaki azt állitja, hogy nincsenek nagy viták, ez azt jelenti, hogy a többi topicba bele sem nézett.

Mellesleg a válaszadók nem vitákat, hanem válaszokat várnak.

Van néhány nagy név, mint: Szajbertattila, The Big Cat, Rexor, Két Lotti, Szebe, Legislator, akinek a válaszait mindenki örömmel veszi, és akik egymástól is tanulnak, még akkor is, ha néha nem mindenben és nem mindig értenek egyet (elnézést azoktól, akiket nem ismerek, sajnos nincs időm mindent elolvasni, nyilván más témáknál is vannak nagy nevek). Viszont a nagy nevek gazdái nem mások szekálásával vivták ki a tiszteletet, hanem tudásukkal, korrektségükkel:))

Ha valakinek nem tetszik a fórum, akkor nem az a megoldás, hogy szekáljuk és bezáratjuk (tipikus magyar szokás egyébként), hanem az, hogy javaslatokat teszünk a változtatásra.

Mégpedig nem rosszindulatu szekálással, hanem megirjuk mi nem jó, miért, és hogyan lenne jobb.

Kócoskának és Deáknak semmi sem jó ugy ahogy van, jobb lenne, ha a fölös energiájukat mással kötnék le.

Meg van a lehetőségük, hogy szerkesszenek egy saját honlapot, inditsanak egy szerintük jó fórumot, és ide többet be se nézzenek. "Nem erőszak a disznótor."

Ezt a fórumot pedig hagyják meg azoknak, akiknek fontos, akik képesek értékelni, akiken segit.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

FPJ # 2002.11.09. 01:13

Kedves Kócoska!

Elviekben a Főszerkesztő Úrnak, és Önnek is igaza van...

A legtöbb jogászba nem tudom, hogy jómagam beletartozom-e?! Viszont kétségtelen, hogy naponta használom az internetet, de nem csak e-mail-ek írására szorítkozom...

Az álnevet használó kollégák száma elég nagy (lehet), jómagam 8-at ismerek.

Az olyan ügyekben, amiben ilyen úton megállapítható részünkről, hogy milyen helyes tanács adható, lehetőségeinkhez, időnkhöz mérten továbbra is állunk az Önök szíves rendelkezésére.

Szívélyes Üdvözlettel

FPJ

Kócoska írta - 2002.08.1 1:24
Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Válaszát köszönöm. Néhány Ön által írt megállapítással továbbra sem tudok azonosulni.
Ön védi a mundér becsületét és ezt természetesnek is tartom.

Én viszont nem vagyok jogi végzettségű, de emberi problémákkal naponta szembesülök, amikre jó lenne ha azonnali és szakszerű választ kapnék.

A leírt esetek rövidek, de gyors beavatkozást igényelnek. Gyakorlattal rendelkező szakemberek -ha akarnak- tudnak válaszolni, hozzáállás és nem technikai kérdés. (Törvénytár CD)

Egyébként a legtöbb jogász naponta Internetezik, sőt más fórumokban álnéven vitázik. Õket kellene valamilyen módon becserkészni,de ehhez valóban szükséges néhány technikai módosítás és reklám.

Üdvözlettel:
Kócoska


üdv. dr. Kiss A.

Kócoska # 2002.11.02. 21:26

Főszerkesztő Úr!

Gratulálok a PR. munkához! A fórum aktívvá vált. Egyre többen írogatnak és mondanak véleményt. (Azon a fránya 'ö' betűn nem lehetne változtatni?)

Üdv.
Kócoska


Más az igazság és más a jog.