Fórum javaslatok, kritikák, vélemények régebbi elöl     új hozzászólás


Mivé lett a Jogifórum?

Immaculata # e-mail 2016.01.11. 17:29

bárkit is nagyon érdekelne vagy megviselne

Mindkettő. :(((

Kelvin (törölt felhasználó) #   2016.01.10. 20:18

Nem hiszem, hogy bárkit is nagyon érdekelne vagy megviselne :), de a mai nappal törlöm a jogi fórumos regisztrációmat.

Jó pár éve kezdő jogászként kezdtem olvasni a fórumot, amit akkoriban - ahogy emlékszem - jóval kevesebb frusztrált felhasználó használt. Sajnálatos, hogy egyesek a kisebbségi komplexusaikat itt élik ki, és azokat a szakembereket támadják folyamatosan, akik önzetlenül, önkéntesen, a saját szabadidejük terhére segítenek. Ezek az emberek azt sem mérik fel, hogy egy-egy válasznak adott esetben utána kell nézni, ami szintén a válaszadó szabadidejének a terhére megy el. Sajnálatos az is, hogy a segítségkérés egy idő után szinte már támadásba, az adott szakember pocskondiázásába megy át.

Bízom benne, hogy ezek a frusztrált személyek is önkénteskednek, segítenek másoknak önzetlenül, és legalább kapnak érte köszönetet.

Mivel a munkahelyemen éppen elég problémázós ügyfelem van, akik szintén ugyanígy viselkednek, így azt gondolom, hogy elég volt.

Az elmúlt évek alatt azonban sokat is tanultam itt, így ezt szeretném megköszönni - sorrend nélkül - KBS-nek, Folyami Gébnek, Gerberának, Attikának, Lajcsónak, Immaculatának.

bokros # e-mail 2014.09.02. 08:24

Más fórumon van olyan lehetőség, hogy a nagyközönség részére nyitva álló részen belül van egy szűk szakmai rész- talán belső fórum a neve- ahol csak és kizárólag kontrollált szakmabeliek - nick nélkül - fórumoznak. Ide kellő ellenőrzés után lehet bejelentkezni. Kizárólag arra való és arra is használják, hogy szakmai témákban kérjünk segítséget, adjunk véleményt, meg esetleg a hétvégi sörözést megbeszéljük.
Hangsúlyozom, hogy nincs nick, mindenki nevével, arcával ( itt is van, hogy valakinek ez nagyobb mint kellene) vállalja a véleményét.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Dirrdurr #   2014.09.02. 07:18

Egyjogász,
Meglütközve olvasom a veleményedet.
Talàn nem emlékszel mit irtál a Pékség-zavaró körülmények c.topikban arról a házról, ahol a garázst bérelted és a kipufogó zavarta az egyik lakót?
És még azt is tagadtad,hogy jogász lennél :-)

Látod, ha ilyenekből áll a jogásztársadalom -ki másban a szálkát,magáéban a gerendát sem- nem csoda, hogy lezüllött a jogásztársadalom és a jogrendszer is.

derill # e-mail 2014.09.01. 23:51

Igen nehéz kiszűrni az olyanokat (és szándékosan nem írok embert), akik abban élik ki magukat, hogy másokat lejáratnak, hazudoznak csak azért, mert épp haragszanak valakira, vagy élvezik, hogy "tahók". Itt is érvényes ez a link:
http://index.hu/index2/#…
Előfordul, hogy egy elmebeteg éveken keresztül rágalmaz, hitet el mindenkivel minden rosszat, amit ügyvédről vagy emberről gondolni lehet, rak ki a weboldalára mindenféle gyalázkodó dolgot, sajnos tudomásul kell vennünk, hogy vannak ilyenek. Lehet őket perelni, feljelenteni (el is marasztalják őket pár év alatt), iszonyat károkat okoznak, de vagyonuk ezeknek általában nincs, amiből kifizessék, ha mégis, akkor is nagyon sokáig tart az eljárás. Amíg a jogász társadalom nem fog össze azért, hogy őket is emberszámba vegyék a bíróságok és ilyenkor hatékonyan lépjenek fel, addig ez van. A szerkesztőség egyébként letiltja az ilyeneket, ha jelzitek nekik, de sokszor nem azonnal, pár napig előfordul, hogy fent marad a hozzászólás, főleg hétvégén.
Természetesen nekem is van ötletem, hogy mit lehet vagy kellene az ilyenekkel csinálni, de a lipótmezőt bezárták. Ezek szociopaták, pszichopaták, nárcisztikus rosszindulatú személyek, akiket soha senki nem szeretett és nem is fog, ezért ilyenek és sajnos egyre többen vannak. Gátlástalanok, undorító alakok. Nem kell őket szeretni, arra jók, hogy jobban tudjuk értékelni a normális embereket.

Grád és Regász Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ius latratus # e-mail 2014.08.18. 11:55

Egyjogász

A kutyás topic?

Egyjogász #   2014.08.18. 10:32

A T.Kollégák közül van valakinek információja arról, hogy a Jogi Fórumon tényleg megszűnt a moderálás?

A hétvégi termésben megint olvasható egy bűncselekmény elkövetésére ösztönző hozzászólás és ahogy látom a JOGI Fórum szerkesztőségét és moderátorait baromira nem zavarja.

Persze lehet arra hivatkozni, hogy hétvége van,meg nyár van és alacsonyan szállnak a helikopterek, minden esetre az Index Fórumon valaki VASÁRNAP délelőtt fél 11-kor beírt egy, az itt olvashatónál lényegesen finomabb hozzászólást, háromnegyed 11-re úgy kimoderálták, mint a pinty és kapott egy két hónapos kitiltást is.

Minden esetre nem szükséges moderálni, de akkor jogászként javaslom, hogy a Fórum nevéből a JOGI szót legyenek már szívesek valami másra változtatni. (PL. Mindenki azt ír, amit akar Fórum, stb.)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.15. 09:07

Bírnám.

www.kbs-ugyved.hu

Egyjogász #   2014.08.15. 09:02

Szerintem nagyon jó megoldás lenne, ha az Index Fórumhoz hasonlóan a Jogi Fórumon is bevezetésre kerülne a nickletiltás, azaz ha valaki valakinek a hozzászólását nem akarja olvasni, letiltja az adott nicket, és annak a szövegeit nem fogja látni.

Így mindenki letilthatja azt a jogászt, akinek a hozzászólását nem tartja hasznosnak vagy az adott jogász szerinte egy barom, de a jogász fórumozók is letilthatják a magukat nagyon okosnak képzelő gyalázkodó megmondóembereket, provokátorokat, álkérdezőket, trollokat.

Talán ez hozzásegítene ahhoz, hogy a Fórum újra az legyen, amely célból eredetileg létrejött.

ius latratus # e-mail 2014.08.14. 15:01

Én döbbenetesen bírom magam, mikor tahó vagyok. Tetszem magamnak, na.

bokros # e-mail 2014.08.14. 14:00

Ok. csak azt nem értem, hogy miért kiabálsz?
IMHO komoly kihívásaid vannak a netikettel kapcsolatosan.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

MACSKAJANCSI # e-mail 2014.08.14. 11:05

Rasmanov!
Mélyen egyetértek veled, tulajdonképpen ezt írtam én is. HOGY MINDENKINEK NORMÁLIS HANGVÉTELBEN KELL(ENE)ITT (IS)HOZZÁSZÓLNI, FŐLEG A JOGÁSZOKNAK, HISZEN EZ EGY JOGI FÓRUM.
nem lehet elfogadni a szitkozódást, a gúnyolódást és egyebeket, amit itt egyesek megengednek maguknak!!!
hála, vannak olyanok is szép számmal, akik normálisan higgadtan, tárgyilagosan véleményeznek, szólnak hozzá.

bokros # e-mail 2014.08.13. 22:19

Ez a fórum tényleg nem így indult és egész sokáig használható volt gyakorló jogászoknak is.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

MACSKAJANCSI # e-mail 2014.08.13. 21:47

még kiegészíteném a sort
ObudaFan

és nyilván van még itt más is, de az ő válaszukat rendszeresen nyomon követem, s mellőznek minden olyan minősíthetetlen megjegyzést, amit egyesek gátlás nélkül megengednek maguknak, sőt az elkeserítő és döbbenetes az, hogy ezt a stílust jogászként, jogi fórumon teljesen rendjén valónak is tartják!!!

MACSKAJANCSI # e-mail 2014.08.13. 21:42

hitelesen alátámasztandóan, szeretnék hangot adni, annak, hogy itt a fórumon is vannak olyan jogászok, akik mindig normális hangvételben tárgyilagos korrekt válaszokat adnak.

Agent Cooper
Kovács_Béla_Sándor (szűkszavú, de kiegészíti a fanyar humorával)
naneema

nekik elismerés, tisztelet és köszönet jár, bizonyosan a való életben is ilyen emberek ők.
nyilván vannak még többen is, de őket biztonsággal kiemelem, mert számtalan válaszadásukat olvastam már.

aztán vannak mások is, másfajta jogászok, akik a nekik írt "kabátot" nyilván azért veszik magukra, mert rájuk való. őket inkább nem nevezem meg.
ENNYI!!!

MACSKAJANCSI # e-mail 2014.08.13. 21:32

csak rendben van ez így!!!

AKI SILÁNY ÉS HITVÁNY, ANNAK AZ ELMARASZTALÓ KRITIKA JUT, DE VANNAK OLYAN JOGÁSZOK IS SZÉP SZÁMBAN, AKIKNEK JÁR ÉS MEG IS KAPJÁK AZ ELISMERÉST, KÖSZÖNETET ÉS TISZTELETET!!!

RENDBEN VAN EZ ÍGY, MINDENKINEK AZT KELL KAPNIA, AMI NEKI JÁR!!!

én is küldhetnék innen ügyvédeknek, jogászoknak üdvözletet kézcsókot is, de nyilván kritikát is, meg szerintem sokan mások is.

de az nagyon nincs rendben, hogy a szitkozódásra, szapulásra érkező, nemtetsző hozzászólást valótlanul mocskolódásra hivatkozással töröltetni óhajtani?!?!

Jogbancsalódótt # e-mail 2014.08.13. 21:26

Macskajancsi ráérzett az a gondom,hogy biró ügyvéd nem "ugyan azt a törvénykönyvet olvassa".

Jogbancsalódótt # e-mail 2014.08.13. 21:23

Az Elmü-s topikon nem értem a végére cronologiai sorrende szándékoztam haladni,de ide írom megelölegezve az ügyvédem(a második) iránt érzett legnagyobb tiszteletem és elismerésem a becsületes viselkedése miatt.Innen is kézcsokomat küldöm neki.

MACSKAJANCSI # e-mail 2014.08.13. 21:02

a bíró is az ügyvédek is és mindenki egységesen kell(ene) hogy a törvényt értelmezze.

a valóságban ez nem mindig így történik.
hogy miért? arról véget nem érően lehetne diskurzust folytatni.

az igazság nem a bíróságon kell keresni, ott meg kell elégedni azzal, ha az igazságos eljárás érvényre jut.

MACSKAJANCSI # e-mail 2014.08.13. 20:58

a kritikát pedig viselni kell(ene)!!!

az a baj, hogy szélsőséges ügyféli példákkal akarjátok magatokat "fényezni".

az ügyfél általában nem tud mindent jobban, hanem vannak olyan ügyfelek is, akik nem tűrik el, ha meg akarják vezetni őket, el akarják taposni, valami érdek okán stb. stb.

másik témánál félbemaradt, de ide is kívánkozik, így itt adok hangot ennek:

a jogász nem hasonlítható össze a varrónővel.
ahogyan az orvos sem az asztalossal és a sort folytathatnánk. miért?
a társadalom pillérén elfoglalt helye alapján.

több tudás, több felelősség, több fizetés stb.

ha egyforma volna, akkor egyforma fizetés is járna egy jogász és egy varrónő esetében.

márcsak ezért is (és sok más ok miatt is) elfogadhatatlan az ilyen minősíthetetlen hangvétel, szitkozódás, főleg egy jogi fórumon, jogászoktól!!!

az ügyfél igenis kiszolgáltatott helyzetben van, ezt kell(ene) tudomásul venni.
kiszolgáltatott a hatóságoknak, a jogászoknak.
miért? mert nagy általánosságban nem a saját terepük a bíróság, a hivatal.
egy jogásznak viszont az a saját terepe!!!

röviden és tömören fogalmazva:
CSAKIS AZT A JOGÁSZT ÉRI ELMARASZTALÓ KRITIKA, AKI SILÁNY ÉS HITVÁNY!!! VAGYIS, AKI ARRA RÁSZOLGÁL!!!

vannak olyan jogászok is, hála szép számmal, akik elismerésben részesülnek!!!
ebbe beleértendő főként az ügyféli elismerés és köszönet!!! de nyilván azt ki kell érdemelni!!!

úgyhogy felesleges és felettébb kártékony magatartás az ügyfeleket vég nélkül szidni, szapulni, hasznosabb és célravezetőbb az önkritika, majd esetleg az elismerés kiérdemlése érdekében történő irányváltás!!! (ez elsősorban emberileg értendő, a paragrafust általában mindenki egyformán értelmezi, legalábbis remélhetőleg)

MINDENKI CSAK AZT KAPJA, AMIT MEGÉRDEMEL!!!
VAGYIS, MINDENKINEK MEGADNI, AMI JÁR!!!
ez a jog alaptétele is.

ius latratus # e-mail 2014.08.13. 20:40

Az ELMÜ - kötbéres topicban megtalálod. De inkább hagyd ki,- ha tanácsolhatom.

Jogbancsalódótt # e-mail 2014.08.13. 20:03

Ne írjatok ilyeneket mert a zsebkendöm betelt a könnyeimmel,egy törölközöt is telesirtam hirtelen. Itt rinyáltok nem tudnátok a kérdèseimre válaszolni. Na csak egy picit:-):-):-):-)

Kelvin (törölt felhasználó) #   2014.08.13. 19:46

Csatlakozom Sherlockhoz. Sajnos egy ideje a napi munkavégzés során is megfigyeltem, hogy bármennyire szívemet-lelkemet beleteszem egy-egy ügybe, az az ügyfélnek édes kevés. Mindennek szinte 2 perc alatt készen kell lennie, a bíróságnak még aznap döntést kellene hoznia, ahogy az ügyfél kigondolta, hogy bírósághoz szeretne fordulni. Az ügyfelek egy jelentős része, egyszerűen mindent jobban tud. A "köszönöm", vagy egyáltalán bármilyen visszajelzés az ügyfelek jelentős részénél, pedig sokszor ismeretlen fogalom. Így azt gondolom, hogy ez nem csak itt a fórumon, de úgy általában általános jelenség.

Jogbancsalódótt # e-mail 2014.08.13. 19:32

Már megint az ügyfél a hibás akár az ügyféleháritó szolgálatnál. Azon még nem gondolkodtál,hogy mint a példánban is írtam pár egyszerű kérdésre sem tudjátok az egyértelmű választ. Talán emiatt vannak kiakadva az ügyfelek.Az tényleg igaz,hogy nem tudom ,hogy dönt a biró, csak ugy mellékesen megkèrdezem a biró nem ugyan abból a törvénykönyvböl dolgozik? Tudom ez igy nagyon leegyszerüsitett de a lényeg ez. Még arról is szó lehet,hogy fekészületlenek a jogászok.

Sherlock # e-mail 2014.08.13. 18:39

nagy divat lett az itt tanácsadó jogászok, illetve általában a jogászok mocskolása is.

Ez mondjuk engem is mindennél jobban irritál. Ahogy az is mikor lebalfaszoznak, mert a 6 éves peres ügyükben nem tudunk olyat mondani amivel egyből nyerhetnek és kizárathatnák a bírót is, mert az is akkora szemét senkiházi mint a 3 eddig elfogyasztott ügyvédjük, és az egész fórum.

Régen megköszönték a segítséget, az utóbbi egy-két évben ilyen téren elég nagy visszaesés van. Persze "a népet nem lehet leváltani".

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/