Nem keresett topicok


Grád András # 2009.01.20. 21:17

Kedves Kollegák!

Egész nap güriztem, csak most jutottam fel a fórumra, elnézést a megkésett reagálásokért. Természetesen minden érdeklődőt szeretettel várok, korra, nemre és öltözködésre való tekintet nélkül, ez értelemszerűen Waspra és Rexorra is vonatkozik. Bízom benne, hogy értelmes emberek érdekes találkozója lesz, én legalábbis kifejezetten kíváncsi vagyok mindenkire. Aki csak később ér oda (mint pl. Csipke), azt is megvárjuk, gondolom ha 5-kor kezdünk, nem 7-kor fogunk szétszéledni, és Leget sem golyózzuk ki ha "csak" farmerben jön. (Jelzem, a jogászbulik éjfél felé kezdődnek, valamint hogy egyetlen Armani vagy hasonló értékű ruhám sincs!) Úgyhogy mindenkit szeretettel várunk az irodánkban (amely mint nemrég megtudtam, nem a jogásznegyedben, hanem a színásznegyedben található) Derillel holnapután 5-től a Szent István krt. 12-ben (30-as kapucsengő)! Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Csipke # 2009.01.20. 15:57

Akkor biztosan én ennél idealistább vagyok... :)


Csipke

Iucundus # 2009.01.20. 15:41

A személyes, közvetlen érintkezés nem mindig a leghatékonyabb kommunikációs eszköz.
Szerintem a fórumbeli ellentétek ritkán oldhatók fel személyes kommunikációval


Ddr

Csipke # 2009.01.20. 14:37

Kedves Lucundus,

Ez igaz, hogy itt az számít, amit írunk, viszont pont azért szeretem (én is) a személyes találkozót, mert azokat a szóban alkalmazható finomságokat, mint hangsúly, gesztikulálás, írásban igen nehéz kivitelezni. Szerintem mindenki le tud írni legalább egy olyan mondatot, ami elolvasva akár sértő is lehet, míg ha szóban hallod, egyáltalán nem találnád sértőnek.

Nyilván a személyeskedésnek semmi helye nincs egy vitában, de nem gondolom, hogy ennek feltétlen bomlasztó hatása kellene, hogy legyen. Nyilván, ha valaki ürügyet akar találni magának, talál, valaki magára veszi, van, aki pedig felülemelkedik rajta.
A pikírt megjegyzésekre jómagam hasonlóképpen szoktam válaszolni, van, aki ezt szó nélkül hagyja, van aki nem. Én ez utóbbiba tartozom. :)

Én nem értek egyet azzal, hogy az kudarc, hogy nem sikerült Impossible-vel (vagy bárki mással) meggyőznünk egymást, hiszen az én részemről biztosan nem az a cél, hogy tűzzel-vassal átverjem rajta a saját álláspontomat. Azzal lehet vitatkozni, aki egyenrangú félként kezel, nem pedig lekezel. Sőt, ahogy korábban kifejtettem, én (is) nyitott lettem volna arra, hogy néhány kényes témában személyesen diskuráljunk. Nem rajtam múlott... :)

Megjegyzem, hogy annak sincs semmi értelme, hogy valaki látványosan bejelenti, hogy ő aztán mostmár többet nem.... oké, mások vagyunk, rendben, én személy szerint semmi értelmét nem látom a figyelemfelkeltésen kívül.


Csipke

Impossible # 2009.01.20. 14:11

wasp,

ok, akkor joghallgatók topic-on belül lesz egy küzdősportos topic, oda várom a nullenergiás dolog magyarázatát. :)

Iucundus # 2009.01.20. 14:08

Kedves Csipke,

megtisztelő, hogy részletesen kifejtetted miért nem változtatsz álláspontodon. Engem viszont az érdekelne hogyan vélekedsz a személyeskedő kritikák dezintegráló hatásáról?

Én személy szerint sokszor összeakadtam Impossible-val. Nem fogadtuk egymás érvelését. Ez szerintem mindkettőnk kudarca, mint ahogy jelen esetben a tiéd is, sajnos.
Az ultima ratio nélküli meggyőzés volna a cél. Részemről legalább is.

Imp valamilyen oknál fogva nem vállalja a megjelenését. Én nem tudom miért, de gondolkodom.

Valójában itt és most csak az számít mit írunk. Mit változtathat ezen az, hogy milyen a szemünk, milyen magasak vagyunk, Armaniban vagyunk vagy a kínai piacon szerzett papíröltönyben (arra az Operabál való, nem?)?


Ddr

Rexor # 2009.01.20. 14:04

Érdekes gyerek ez az Impossible, tényleg szegényebb lesz a fórum nélküle :) Azért azt egy kicsit keménynek tartom, mikor valaki azt mondja, hogy egy társaságnak meg kell ütni egy bizonyos szintet ahhoz, hogy ő hajlandó legyen megjelenni a körükben.. Ehhez csak, mint "ősforumos" (miután 2003 óta vagyok itt jelen) csak annyit fűznék hozzá, hogy akik itt hozzászólnak (99%-ban) teljesen kultúrált hangnemben teszik azt. Én itt káromkodással egyáltalán nem, személyeskedéssel pedig csak a legritkább esetben találkoztam.

Erről az oldalról nézve azt kicsit (nagyon) erősnek tartom, ha valaki a fellegekből lenéző császárnak érzi magát itt, aki letekint a pórnépre.

_Wasp_ # 2009.01.20. 13:47

Imp, írnék én többet is, de nemrég le lettem osztva, hogy mennyire offtopic volt az a beszélgetés. Ha viszont adsz egy email címet, vagy csinálunk neki valami kötetlen topicot mondjuk a joghallgatók csoport alá, akkor ott tényleg szívesen folytatnám a diskurzust.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Csipke # 2009.01.20. 13:39

Kedves Lucundus,

A személyes találkozók nyilván azért is jobbak, mert számos félreértés tisztázható, sőt, talán valahol írtam is (vissza nem keresem most, az fix:)), hogy inkább személyes tapasztalat alapján döntenék a személy megítélését illetően, mint a "hozzászólásaiból".
Én személy szerint nem fogok könyörögni, uram bocsá' aláírást gyűjteni, hogy egy - számomra legalábbis - minősíthetetlen, kioktató stílusban irogató, azonban saját magát illetően túlérzékeny, egy személyes találkozón magát felvállalni nem merő egyén is jelen legyen. Továbbra is megfutamodásnak tartom, hogy bár ő osztja a leghangosabban az észt, pont ő az, aki kerüli a személyes találkozót. És továbbra is tartom azt is, hogy igencsak izzadságszagú, hogy valamiféle magaslatról leereszkedve próbálja magát menteni ebből a nekem elég nyilvánvaló szituációból. Nyilván akik feltétlenül ragaszkodnak ahhoz, hogy személyesen megismerhessék, megteszik a kellő lépéseket (tévedés ne essék, mindenkinek szíve-joga) ezirányban, engem annyira nem mozgat ez a kérdés, hogy most jön-e vagy sem, írni fog-e a fórumra vagy sem. Ő döntése, én meg tiszteletben tartom.

De tiszteletben tartom a megjegyzésedet is a beszólásomat illetően. Én másképp látom. :)


Csipke

Impossible # 2009.01.20. 13:37

wasp,

az jó, ha bírja, de ez is olyan, mint a küzdősport: ha jönnek feléd 20-an, inkább elfutsz. :D Amikor rájössz, hogy nincs értelme szembeszállni velük, mert nem tudsz velük mit kezdeni, akkor jön a futás. :D

Leg és néhány (szerintem normális) hozzászóló kedvéért majd néha felnézek, és velük természetesen hajlandó vagyok tárgyalni. :) Egyébként írhatnál a nullenergiás dologról, nem értettem, hogy az micsoda (jogi pályák topic-ban reagáltam).

_Wasp_ # 2009.01.20. 13:22

Imp,
kár hogy mész, én sajnálom, mégha több dologban szögesen ellentétes is volt a véleményünk. És minden távozó hozzászólóval végső soron szegényebb lesz a fórum. Na de mindegy...

(Nem leoktatás, de vélem: hasznos, ha egy jogász bírja a konfrontációt. Anélkül nehéz.)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

bandeeraz # 2009.01.20. 13:21

"Általad elvárt szint"? Az az igazság, hogy az olyan vitákban, amikor úgy érzem, mintha egy körnek akarnám elmagyarázni, mi is az az egyenes, kikapcsol a másokáltalelvártintellektuálisszint-érzékelőm. Úgyhogy sorry:)))

Impossible # 2009.01.20. 13:11

Tisztelt Grád András,

nem sértegettem senkit sem, egyszerűen az a véleményem, hogy néhány fórumozó nem üt meg egy általam elvárt ideális szintet, ami az értelmes beszélgetéshez feltétlenül szükséges lenne (nem én találom ki, látható itt is). A küldetéstudat-témát már kellően kifejtettem Önnek, de természetesen nyugodtan ismételgesse ugyanazt a továbbiakban. Én végülis távozom a fórumról, szóval több gondjuk velem nem lesz. :D

Kacsa1111 # 2009.01.20. 11:16

Kedves Rexor és wasp,

Grád András már kifejtette, ezért merészkedem a nevében válaszolni, hogy nem "zártkörű" a buli, és mindenkit szívesen lát a Szent István körút 12 alatt csütörtök 17órától.


Kacsa11

Rexor # 2009.01.20. 11:10

Tisztelt Grád úr! Amennyiben még van szabad hely, szeretném jelezni csatlakozási szándékomat a találkozóhoz.

_Wasp_ # 2009.01.20. 10:33

elképzelhető, hogy tudnék menni, feltéve, ha nem zártkörű a buli :D

kíváncsi lennék a fórumlakókra, milyenek is élőben ;)

van valamilyen regisztrációs / belépődíjas kötelezettség, aminek előzetesen meg kellene felelni?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Iucundus # 2009.01.20. 10:15

Csipke írta Impossible-nak:

"kissé izzadságszagúra sikeredett a hozzászólásod. Bár nem is vártam tőled többet."

Igy nehéz lesz Impit a találkozóra invitálni.

Ez legfeljebb egy sikertelen (és kissé gusztustalan) csipkelődésre alkalmas.

Most már értem miért olyan kíváncsi mindenki Impire...

Iucundus


Ddr

bandeeraz # 2009.01.20. 08:44

Igyekszem én is jelen lenni, remélem nem jön közbe zenekari próba:)

Egyébként 6-7ig vagyok az irodában, de közel vagyok, úgyhogy 7 körül ott tudok lenni. Utána nyakunkba vehetjük a várost. A megjelenés részemről munkaruhában lesz, tehát natürlich Armani elől-hátul:D

Csipke # 2009.01.20. 08:32

Kedves Grád Úr!

Érkezésem hat-hét óra körül várható, addig biztosan elütik az időt valahogy... :)

Impossible,

kissé izzadságszagúra sikeredett a hozzászólásod. Bár nem is vártam tőled többet.


Csipke

Legislator # 2009.01.19. 19:31

Akkor ha szabad, farmerban és pulóverben mennék, mivel csütörtökön nem dolgozom.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.01.19. 19:30

szanszkrit lol


Sunshine after the rain.

Grád András # 2009.01.19. 19:22

prpszos=poroszos (hanyag nyelven, hanyag: a szanszkrit egy újkori változata)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.01.19. 19:20

Üdv Kollégák! Isten hozott mindenkit a fedélzeten! Egész nap tárgyaltam 5 perc szünet nélkül most igyekszem röviden válaszolni. A megjelenésről: Ha rám hallgatnak, mindenki abban jön, amiben jól érzi magát! Akik ismernek, tudják, hogy köztudomásúlag elég hanyag vagyok e téren, enyhén szólva nem vagyok prpszos karakter, pl. a katedrán ülve szoktam előadni, szóval könnyű elhinni, hogy nem fogok frakkot és nagyestélyit várni senkitől. :-) Kedves Csipke! Ha késik, az urak bizonyára porig lesznek sújtva, de azért megvárjuk! :-)

Impossible távolmaradását sajnálnám, de valahol megértem a motivációját, neki láthatólag küldetése van, és ez a közeg erre kevés fogékonyságot mutat. (Én speciel inkább beszélgettem volna vele, pl. a szerintem igenis érdekes témáról, a hit és jogkövetésről.) A sértő megjegyzéseit éppen ezért nem érdemes magunkra vennünk, a frusztráció közhelyszámba megy, hogy agressziót szül, és ezen még a keresztényi szeretet sem változtat. (A pszichológia mint talán írtam is valahol, olyan mint a gravitáció, akkor is működik, ha nem hiszünk benne:)

Mindenkit szeretettel várok csütörtökön 5-től (tehát nem feltétlenül 5-kor!), de azért lehetőleg ne éjfél felé jöjjön össze a csapat! :-) Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

bandeeraz # 2009.01.19. 19:01

Ó te nagy ember!!!!!! Sztem te vagy Jézus!

Kacsa1111 # 2009.01.19. 17:57

avagy buzdító formában: Gyere!:)


Kacsa11