Sziasztok!
Jelentem én is ma voltam büntiből és siker, bár nem 5-5-5, csak 4-2-2, de ki nem sz@rja le nem:)
A Pkkbra voltam eredetileg beosztva, de volt némi adminisztrációs katasztrófa és a végén az OIT volt a helyszín és én voltam az uccsó. A bizottság jó, csak kissé fáradt és nagyjából 30-40 perc/vizsgázóval haladtak. Volt amelyikünktől bcs stádiumai volt kérdés anyagiból, de szerették a külön és a különleges eljárásokat is, valamint a a kötelező védőkirendelést. Nekem BV-ből közérdekű átváltása volt, hétfőn azt megírtam a T. nagyérdeműnek. Ennek a szabályaira aztán rámentünk szóban is, és utána a helysziní bírságot kellett fejtegetnem. Anyagiból a fiatalkorúakkal kapcsolatos eltéréseket. Viszont itt igen keményem befutottam az erdőbe néhány kor és büntetési tétel határral. A generális minimumot nagyon szerették...meg a próbára bocsátást.
Eljárásból pedig volt bizonyítás másodfokon, harmadfokú eljárás, másodfokon a megalapozatlanság és a felülbírálat terjedelme, zárt tárgyalás elrendelése illetve a tárgyalás nyilvánosságának kifejtése. Illetve a védő kirendelésének egyéb tv-i esetei és azok kapcsán a külön eljárások.
Igazából anyagi és eljárási bukdácsolásaim során már azt sem tudtam hogy fiú vagyok vagy lány...De tény, hogy egyébként segítőkészek voltak (bár nálam is volt némi szarkasztikus nevetgélés, beszélgetés...ami zavaró volt, de igyekeztem letojni). Végül is jófejek voltak és átengedtek. Összességében mindenkit közülünk, csak egy srác volt, aki anyagiból ismétel majd.
Szóval nem kell full para :)