Időközben megtaláltam- bunteto1414
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne bv. joggal kapcsolatban, hogy ha az elítéltet kizárják a feltételes szabadságból, akkor engedélyezhető-e számára a fokozatváltás?
Ha valaki gyorsan válaszolna, azt megköszönném!
Sziasztok!
Köszönettel tartozom én is azoknak, akik az írásbeli és a szóbeli vizsga tapasztalatait leírta.
Én is igyekszem e kört erősíteni.
Az írsábelim BV volt - egy EVSZ-t kellett megszüntetni, mivel újabb büntetőeljárás indult az elítélt ellen.
A szóbelin nagyon-nagyon kedves és korrekt bizottsághoz kerültem, a Fővárosi Törvényszéken voltam.
BV-Szabs. - EVSZ-ről mindent, átmeneti csoport, szabs. büntetések és intézkedések felsorolása, kifejteni a kitiltást (én összehasonlítottam a büntetőjogi kitiltással illetve a sportrendezvények látogatásától való eltiltással).
Be. - Be. szerkezeti felépítése, a külön és a különleges eljárások közötti különbség, néhány felsorolása, őrizetbe vétel szabályai, megszüntetése, az eljáró bíróságok és az összetételük, öttagú tanács mikor jár el - ki dönti el, hatáskör illetékesség, milyen ügyekben és eljárásokban járnak el példákat mondani.
Büntető anyagi jog: bűncselekmény fogalma, gyermekkor fogalma (itt felsorolni azon bcs-ket, melyeknél büntethető), vagyon elleni erőszakos bűncselekmények tényállások szó szerint, elhatárolásuk.
Sziasztok!
Légyszi segítsetek. Egyszerűen nem tudok regisztrálni az online szakvizsga rendszeren keresztül, állandóan azt írja ki, hogy a felhasználó létrehozása nem sikerült, próbáljam újra. Elvileg minden jól van kitöltve, semmit nem jelez hibának. Volt már valakinek ilyen problémája? Ha igen hogy lehet megoldani?
Köszi Andi
krisztin8
Az 1979. évi 11. tvr. a végrehajtási fokozat megváltoztatásánál nem rögzíti külön azt - mint az EVSZ-nél -, hogy akit a feltételesből kizártak annál enyhébb végrehajtási fokozat nem jelölhető ki. Úgy gondolom, hogy mivel az egyik feltétel nem teljesíthető: a feltételes szabadságra bocsátásig esedékes idő felét nem töltötte le..- szerintem így számára nem jelölhető ki enyhébb végrehajtási fokozat.
Sziasztok,
A közös bünti-gmail jelszó megváltozott 19 órával ezelőtt, aki megváltoztatta legyen szíves közzétenni az új jelszót, előre is köszi.
Sziasztok,
a (hét poszttal) lejjebb található bejegyzésemben szereplő szakvizsga segédkönyveim (büntető anyagi és eljárásjog) elkeltek. Jó tanulást mindenkinek!
Balázs
Sziasztok!
Aki megváltoztatta a jelszót, legyen szíves tegye már közzé.
Köszi előre is.
Sziasztok!
Eladóvá vált az alábbi jogi szakvizsga könyv:
Herke Csongor: Büntető eljárásjog (Dialóg Campus, negyedik, átdolgozott kiadás, lezárva: 2012. június 30.) Ára: 3400,-Ft.
Érdeklődni lehet a drszo@freemail.hu email címen.
Sziasztok!
Nem tudom kinek sikerült megváltoztatnia a gmail jelszót, de a hétfői írásbelire tekintettel eléggé szükséges lett volna hozzáférni. Előre is elnézést az email cím kezelőjétől, de megváltoztattam a jelszót, ami a mai naptól
Bunteto2014
Mai bv írásbeli:
K.I -t a járásbíróság 200 óra közérdekűre ítélte 2013. szeptember 12-én, azzal, hogy beszámítani rendeli 10 nap előzetest
Ezt követően bíróság más ügyben előzetes letartóztatást rendelt el. A pártfógó felügyelő 2013. augusztus 15-én felhívással élt, a küldemény "nem kereste"-vel érkezett vissza.
A pártfogó felügyelő kezdeményezte a közérdekű szabadságvesztésre történő átváltoztatását. Az ügyész is indítványozta a bv. bírónál a szabadságvesztésre átváltoztatást
A bv bíró meghallgatáson megállapította, hogy elítélttel szemben előzetes letartóztatást rendeltek el 2013. augusztus 21-én és jelenleg is előzetesben van.
Hozzon bv bírói határozatot
[18:21:37] Fridrich Orsolya: Ötletek?
Sziasztok!
Ma voltam bv-ből írásbelizni, a következő volt a jogeset röviden:
P.Z. emberölés bűntette miatt 2003. januárjában életfogytig tartó szabveszt-re ítélték. A feltételes legkorábbi időtartama: 20 év. 2003. januárjában meg is kezdte a szegedi csillagban a büntetés letöltését.
2013. októberében az elítélt kérelmezte az enyhébb végrehajtási fokozatban történő végrehajtást.
Az intézet nem támogatta, mivel szerinte a bcs. tárgyi súlyára tekintettel az enyhébb vh-i fokozattal nem éri el a büntetés a célját.
A bv-bíró határozatával elutasította az elítélt kérelmét arra tekintettel, hogy életfogytig tartó szabveszt. esetén a tv. kizárja az enyhébb vh. fokozatba helyezést.
Másodfokú végzést kellett hozni.
Én úgy oldottam meg, hogy a végzést hatályon kívül helyeztem és új eljárásra utasítottam az elsőfokot. Egyrészt azért mert a Bv.tvr. nem zárja ki már, másrészt az IM.rendelet szerint meghallgatást kell tartani és azt sem tartott a bv. bíró, valamint nem áll rendelkezésre (az iratokból) minden infó ahhoz, hogy saját hatáskörben megváltoztassa a végzést.
Ha valakinek van ötlete akkor várom.
Köszi
Sziasztok!
A mai BV írásbeli feladatom a következő volt:
Az elítélt 3 év börtönt tölt, amely során enyhébb végrehajtási szabályok kerültek alkalmazásra, ennek során rendszeresen járt eltávozásokra. Azonban a legutóbbi eltávozásról 3 nap késéssel érkezett vissza. A bv intézet felfüggesztette az EVSZ alkalmazását és előterjesztést tett a bv bírónak annak megszüntetésére. Az elítélt a meghallgatáson elmondta, hogy közúti balesetet szenvedett és bent volt a kórházban, erről becsatolt egy kórházi iratot is. A kórházból saját felelősségre jött el és ment a bv-be. A bv-t nem értesítette a késésének okáról.
Hozzon bv bírói határozatot.
MRdoktor, te mázlista vagy ez eléggé szakállas régi feladat :-)
Sziasztok!
Nagyjából az ezredik leszek, aki ezt kérdezi, de nem tudok belépni a szakvizsga.bunteto@gmail.com címre. Valaki meg tudná mondani a jelszót?
Köszi: bumbi
Bunteto2014
Bumbi!
Bunteto2014
Sziasztok!
Eladnám a Dialóg Campuson bünti általános rész szakvizsga tankönyvemet(Balogh Ágnes: Büntetőjog I., ötödik kiadás). Tök friss, két hete vettem, összesen 1 db kihúzás van benne és nincs rojtosra olvasva. :)
5-ért vettem, 3,5ért odaadom, ne is lássam többet.
Domi
Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi email címre az alábbi jelszóval miért nem tudok bejelentkezni?
szakvizsga.bunteto@gmail.com
Bunteto2014
Válaszokat előre is köszi :)
Az új jelszó
Bunteto1414
Remélem mindenkinek sikerül belépnie az új jelszóval.
Tisztelt Fórumozók!!
Tényleg miért nem lehet belépni az említett jelszóval??? Aki megváltoztatja miért nem teszi közzé!!
Most próbáltam ki, és beengedett.
szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszó: Bunteto1414
A jeszó "B" betűje az NAGY B...
Sziasztok!
Jövő év elején szeretnék nekiindulni büntetőjog szakvizsgámnak (két kis csemete mellett, lassú felkészülés mellett). Szakvizsga könyveket szeretnék venni, ha van - hamarosan lesz - eladó könyvetek, kérlek jelezzétek! Novissimás kidolgozott tételeket tartalmazó irodalomra gondoltam, polgárira is ezekből készültem. Büntetőből is ezekből érdemes?
Kellemes Ünnepeket!
Sziasztok!
A gmail nem enged bejelentkezni, folyamatosan visszaigazolást kér a megadott telefonszámról... Esetleg valaki tudna jelszót módosítani vagy segíteni? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Először is ezúton szeretnék Kellemes Ünnepeket kíván minden kedves Fórumozónak!!!
Érdeklődni szeretnék, hogyan lehet "áthidal" azt a kellemetlenséget, miszerint a közös email címre történő belépéskor ne kelljen igazolni magam?
Ugyanis telefonszámként a régi (eredeti) telefonszám írható be...
:(

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02