Sziasztok !
Keresem ezt a könyvet normális állapotban kb. féláron:
Vókó György: Büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési tételek (Dialóg Campus
lezárva: 2015. június 20.)
Ha tudtok, kérem segítsetek. Régebbi kiadás köszönöm nem érdekel.
üdv.
Sziasztok !
Keresem ezt a könyvet normális állapotban kb. féláron:
Vókó György: Büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési tételek (Dialóg Campus
lezárva: 2015. június 20.)
Ha tudtok, kérem segítsetek. Régebbi kiadás köszönöm nem érdekel.
üdv.
Kedves Érdeklődők!
Eladók a következő könyvek:
Dr. Polt Péter: Új Btk. kommentár. Az ára
10. 000 Ft a 8 kötetnek, együtt. Az első két kötet szövegkiemelővel ki van húzva, a többi kötet nincs. Nem gyűrött, nem szakadt, stb. ( Az új könyvek ára 15.000 Ft.)
Sziasztok!
Eladóvá váltak az alábbi könyveim:
Balogh Ágnes: Büntetőjog I. (általános rész) lezárva: 2015. február 9.
Balogh Ágnes: Büntetőjog II. (különös rész) lezárva: 2014. március 15.
Herke Csongor: Büntető eljárásjog lezárva: 2014. március 31.
A könyvek közül a Büntetőjog I. elég jól kivan húzva és bele is van írva plusz infó, a másik kettőben viszont minimális kiemelések vannak. Ezt leszámítva a könyvek jó állapotban vannak.
A könyveket együtt szeretném eladni, az ár csomagban: 7500 Ft.
érdeklődni: bnikoletta.balogh@gmail.com
A honvédelmi, katonai, háborús, emberiesség elleni és állam elleni bűncselekmények nem szerepelnek a tételsorban.
Ennek ellenére van-e tudomásotok arról, hogy szakvizsgán ezek előjönnek?
Szerintetek kell-e ezekkel és általánosságban a tételsorban nem szereplő bcs.-ekkel foglalkozni mélyebben?
Kedves szakvizsga2015!
Én most pénteken voltam, és nem kérték. Szerintem abszolút logikus, hogy ezeket a szakvizsga anyagából kihúzták, azért nem egy napi szinten előforduló tényállás egyik se. A mi vizsgánkon senkitől nem kérdezték, és mástól se hallottam korábban, hogy belementek volna.
Egy korábbi kérdésedre válaszolva pedig két hetet tanultam intenzíven és sikerült. Ebbe annyi fért bele, hogy általános részből hozzáolvastam a kommentárt, tényállásoknál a vagyon ellenieknél néztem meg az elhatárolásokat, BE-ből csak törvény, bv-ből csak törvények (plusz megjelölt BK-k, jogegységik olvasás szintjén.)
Remélem tudtam segíteni.
Kedves Fórumozók!
A jogi szakvizsga 5 éves "teljesíthetősége" kapcsán az IM szakvizsga munkacsoport jogalkalmazást és5/1991.(IV.04.) IM rendelet 5. szakasz (5) bekezdése közötti ellentmondásban kérném véleményeteket, helyes-e így a jogalkalmazás:
IM rendelet 5. Szakasz (5) bekezdése:
"A megkezdett jogi szakvizsga 5 év alatt tehető le. Öt év eredménytelen eltelte esetén az addig letett részvizsgák érvényüket vesztik. A jogi szakvizsga az írásbeli vizsga első kitűzött időpontjától minősül megkezdettnek."
Szakvizsga munkacsoport a következőként rendelkezik az általános szabályzatban:
"A megkezdett jogi szakvizsga öt év alatt tehető le. Öt év eredménytelen eltelte esetén az addig letett részvizsgák érvényüket vesztik. Azon jelöltek esetében, akik a jogi szakvizsgára bocsátás iránti kérelmüket 2012. szeptember 15. napját követően nyújtották be, a jogi szakvizsga az írásbeli vizsga első kitűzött időpontjától tekinthető megkezdettnek. Azon jelöltek esetében, akik a jogi szakvizsgára bocsátás iránti kérelmüket 2012. szeptember 15. napját megelőzően nyújtották be, az 5 éves határidőt az első részvizsgára való jelentkezéstől kell számítani."
A rendelet egyik részében sem található ilyen megkülönböztetés (jelentkezés beadása, 1. vizsga időpontja), márpedig annak az alkalmazása, hogy aki 2012. 09.15. Előtti kérelmezőknél a jelentkezés napja számít több hónappal rövidíti meg az im rendelet szerinti 5 éves határidőt, ld. ált. szabályzat: "A jelölt a jelentkezéstől számított 30 napon túli, de 4 hónapon belüli vizsgaidőpontra jelentkezhet."
Szerintetek helyes így ez a jogalkalmazás?
Köszi a válaszokat!
Sziasztok!
Ha esetleg van vknek kidolgozott tétele,jegyzete, bármi a b részhez, légyszi ossza meg velem.Cserébe közighez tudok jegyzetet es konyveket adni.
asalamon789@gmail.com
Sziasztok!
Én B résszel kezdek BV írásbelivel. Egyetem óta nem foglalkoztam büntetőjoggal, így segítséget szeretnék kérni,hogy milyen könyveket ajánlott megvenni? Akinek esetleg van olyan összeszedett,használható anyaga amit megosztana velem,annak nagyon örülnék. Email:bibus19@gmail.com
Sziasztok!
Én B résszel kezdek BV írásbelivel. Egyetem óta nem foglalkoztam büntetőjoggal, így segítséget szeretnék kérni,hogy milyen könyveket ajánlott megvenni? Akinek esetleg van olyan összeszedett,használható anyaga amit megosztana velem,annak nagyon örülnék. Email:bibus19@gmail.com
Sziasztok!
Tegnapi tapasztalatok:
A mi vizsgáztatóink nagyon kedvesek voltak.
Aki írásbelizett és rossz lett neki, de fenntartotta az nem vizsgázhatott, de aki jól felelt az átment.
Minden tételsort végig kérdeztek, elejét és végét is.
Az alapfogalmakat nagyon kell tudni szó szerint.
pl: elkövetők, elhatárolás, tv-es vád, visszaeső, szándékosság, gondatlanság, egység, többség
Büntetőjog:
(Rábírok valakit bcs elkövetésére, majd kint várakozok az üzlet előtt, figyelve, hogy nem-e jönnek. Mit valósítok meg?)
Kellenek a Bh-k is, mindent példákkal kérdeztek.
Eljárásjog:
Nagyon sokat kérdeztek itt, de rendkívül rendes volt a hölgy.
Bv:
Végre végeztem! :) Sok sikert mindenkinek és kitartást!
Ezt az internetes könyvet nagyon ajánlom azoknak, akik nem akarnak könyvet venni.
Ha jogszabályt vesztek Be-ből és ezt elolvassátok, akkor mindent meg lehet érteni.
Büntetőjog általános részhez:
http://www.tankonyvtar.hu/…/adatok.html
Az ajánlott anyagok nem mindenhol hatályosak, de iszonyat jól összeszedettek és mindent elmagyaráznak.
Elég csak azt átolvasni belőlük, ami esetleg nem érthető.
Kedves La Primavera!
Engem érdekelnek az eladó könyveid, de ahogy láttam, elérhetőséget nem adtál meg.
Amennyiben még eladók a könyveid, kérlek az alábbi email-címen jelezd: weroniku@hotmail.com
Sziasztok!
Ma voltam vizsgázni büntetőjogból, összeszedtem néhány írásbeli feladatot is, meg a szóbeli kérdéseket is, de az írásbelivel kezdem az áttekinthetőség végett.
1. (ez volt az én feladatom): rendőr főtörzsőrmester terhelt, jó viszonyt ápolt egy ukrán állampolgárral. Az ukrán egy nap nagyobb mennyiségű, magyar adózás alól elvont cigaretta szállítmányt kísért. Felhívta a rendőr terheltet, és kérte, ne ellenőrizzék, amíg áthaladnak a rendőrörs illetékességi területén, ahol a terhelt szolgálatot teljesített. A terhelt az ukrán kérésének eleget tett, intézkedést nem foganatosított. Később kapott ezért százezer forintot.
Törvényes és jó minősítés: Btk. 249. § (1) bekezdésbe ütköző, de a (3) bekezdés a) pont aa) alpont szerint minősülő hivatali vesztegetés elfogadása. Elsőfokú ítéletet kellett írni, ebben ilyenkor rendelkezni kell a vagyonelkobzásról, pénzbüntetést is ki kell szabni (mivel haszonszerzés végett követte el a bűncselekményt a terhelt).
2. A terhelt nekiütközött egy másik gépjárműnek, majd a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott. Cserbenhagyás vagy segítségnyújtás elmulasztása? Helyes válasz: cserbenhagyás, ha a helyszínen nem volt sérült.
3. Terhelt tulajdonát képező vagyontárgyakat eltulajdonítottak, majd ő ezt követően egy közvetítőn keresztül visszaszerezte azokat. A közvetítő nevét nem volt hajlandó felfedni a hatósági eljárásban tett vallomása során. Helyes minősítés: személyi bűnpártolás. Ez a jogeset amúgy benne van a Balogh Ágnes féle könyvben.
Szóban ezeket kérdezték:
Büntetőjog:
hivatali vesztegetés elfogadásánál milyen kötelességszegések jöhetnek szóba, mi a hatáskör, hogyan valósul meg a bűncselekmény. Ki minősül vezető beosztású hivatalos személynek.
Kísérlet fogalma, önkéntes elállás és eredményelhárítás, mikor melyik jöhet szóba, ha az elkövetési magatartás még folyik vagy ha már nem.
Jogos védelem fogalma, jogtalan támadás esetén mikor nincs jogos védelmi helyzet. (kölcsönös verekedés)
Segítségnyújtás elmulasztásával a következő bűncselekmények közül melyik állhat halmazatban és melyik nem: szándékos emberölés, halált okozó közúti veszélyeztetés, közúti baleset gondatlan okozása. (a szándékos bcs nem, a gondatlanok igen)
Be.:
bíró kizárása, ha ő jelenti be ki zárja ki, ha ellene jelentik be ki zárja ki, és milyen eljárásban
Sértett pozíciói a büntetőeljárásban. Mi a polgári jogi igény.
Magánvádas eljárásról röviden
Bv. jog és szabálysértés:
Közérdekű munka végrehajtása, kinél kell jelentkezni, milyen jogviszony létesül.
Reintegrációs őrizetbe helyezés feltételei.
Szabálysértési eljárásban résztvevők.
Jogorvoslatok a szabálysértési eljárásban.
Perújítást mennyi időn belül lehet előterjeszteni.
A bizottság nagyon korrekt, rendes volt. Az írásbelin nem lehet már javítani a szóbelin.
Eladó Vókó György: Büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési tételek könyve. Lezárás: 2015. június 20. Ár megegyezés szerint.
Elérhetőségem: attiladroroszi@gmail.com
Add fel utánvét:Dr. Béres-Deák Attila 3200 Gyöngyös, Május 1. lépcső 6. szám. 2000,- forintot adok érte. Dr. Vokó György munkásságát nagyra becsülöm. Ennyit megér, hogy olvassam legújabb munkáját.
Bocsánat, de csak úgy adom fel ha előre utalsz. Ha érdekel, írj rám az e-mail címen amit megadtam, és adok egy számlaszámot. Az ár részemről rendben
Kedves Fórumozók!
Keresem az alábbi könyveket (nem baj, ha pl. szövegkiemelővel kihúzott, csak ne legyen nagyon összefirkálva):
JSZS: Büntetőjog I. Általános rész - B/1. Témakör: Büntetőjog (6., jelentősen átdolgozott kiadás)/ Dialóg Campus
JSZS: Büntetőjog II. Különös rész. Harmadik, jelentősen átdolgozott kiadás/ Dialóg Campus
Nagyon sürgős lenne!!!
Budapesti átvételt tudok vállalni.
Üdv:
Azebu
Kedves Fórumozók!
Eladóvá vált két jogi szakvizsga segédkönyvem:
Balogh Ágnes: Büntetőjog I. (általános rész) lezárva: 2015. február 9.
Balogh Ágnes: Büntetőjog II. (különös rész) lezárva: 2014. március 15.
Szövegkiemelővel kihúzott, de nem agyonfirkált. Ár: 6000.- Ft/2 db. Személyes átvétel Budapesten.
Kedves Nuska01!
Én kérném a könyveket, írtam emailt is Neked, kérlek jelezd, ha nem kaptad volna meg.
Üdv:
Azebu
Kedves Fórumozók!
Van esetleg valakinek birtokában összegyűjtött GYIK a vizsgán ténylegesen felmerült kérdésekről, amit hajlandó lenne meg is osztani velem/velünk?
A közös email cimen én csak Be-ből találtam, az sem épp hatályos verzió:-(
Nekem a korábbi vizsgáimnál sokat segített, megadta a fókuszpontokat...
Előre is köszönöm.
Azebu
Sziasztok!
Meg tudná valaki adni a közös email fiók felhasználói nevét és jelszavát?
Köszönöm előre is!
Üdv:
DrKrisz
Dandiego!
Szerintem a Bv.tv. 104.§ (2) bek. g) pontja alapján az EVSZ nem alkalmazhatók. Kicsit elkéstem ugyan, de kíváncsi lennék a megoldásra.
Kedves Érdeklődők!
Eladóvá vált a következő könyv:
Dr. Polt Péter: Új Btk. kommentár.
Az ára 10. 000 Ft a 8 kötetnek, együtt. A első két kötet szövegkiemelővel ki van húzva, a többi kötet nincs. Nem gyűrött, nem szakadt, stb. ( Az új könyvek ára 15.000 Ft.)
Érdeklődni lehet a jogiszakvizsgakonyvek@gmail.com e-mail címen is!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02