Sziasztok, hazaértem én is.
Írom a feladatom, 121-es, leltárfelelősség:
"MINDENES" ABC-ben félévente leltáraznak, 2010-ben először január 15-én végezték.
A bolt két dolgozója: Y 2010.01.05. óta dolgozik részlegvezetőként, leltárfelelősségi megállapodást kötöttek. A készletet még X is kezeli bolti eladóként, lfm. nélkül, aki 2010.05.31. óta dolgozik ott. X foglalkoztatásához nem kérték Y hozzájárulását. A munkavállalók között "nyílt titok", hogy a leltár átadás-átvétele a munkáltató hanyagsága miatt mindig is szabályszerűtlenül zajlik.
Leltárazás szabályszerűen megtörténik 2010.július 15-én, és kibukik 200.000,- Ft leltárhiány. A munkáltató X-et és Y-t egyetemlegesen akarja kötelezni a megtérítésére, akik erre nem hajlandók. Munkáltató ezért 2010.09.20-án keresetet nyújt be ellenük.
Írjon ellenkérelmet, mint X és Y jogi képviselője.
Alapvetően az Mt. 170/D § (5) alapján ütöttem ki a keresetet (leltárfelvételt követő 60 napos jogvesztő határidő az igényérvényesítésre), de ezen túl nem stimmelt még több dolog: 170/A § (1) a) és b), 170/A § (2) és (3), illetve egyetemlegesség még csoportos lfm. esetén se lehetne, ezeket is leírtam.
Remélem ennyi kellett!
Nem tudom hogy formailag mennyire stimmel, azért nem olyan szigorú mint egy kereset vagy egy ítélet, hát remélem Pp. alapján is minden OK vele, erre különösebb figyelmet nem tudtam szentelni, bár írtam már nem egy ellenkérelmet, csak nem mostanában. Egy teljes Pp. jól jött volna, azt nem vittem, akkor még elszöszmötöltem volna azzal a részével is.
Amúgy volt ültetés (egyesével hívtak be), meg járkálás a felügyelők által meg minden. A Kúrián leszek csütörtökön, ennek örülök, az ottani vizsgáztatókról jókat hallottam.