pipe: értem. nekem nincs munkajogi tapasztalatom, a korábbi mt-ről se. csak mostanában vizsgáztam az új mt-ből. azon túl, amit idéztem, nekem más nem rémlik a témával kapcsolatosan.
saját ügy miatt kéne? mert akkor szerintem megpróbálhatnád a munkajogos topikokat is, hátha kapsz valaki olyantól választ, aki ténylegesen, nap mint nap ezzel foglalkozik.
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Köszi Danina az infot az új tételsorról, bevallom nem néztem volna naponta, h van-e új;) Belátom az én hibám...:)
szívesen Mókusok! azért én sem ellenőriztem naponta, csak a polgárhoz kerestem a tételsorokat, hogy tájékozódjak, aztán így vettem észre ;)
remélem jól telt az ünnep, kipihented magadat és készen állsz a vegyes anyag elsajátítására! :)
mikor kezdesz tanulni, eldöntötted már, h miből fogsz?
én megkaptam EU-ból a pótidőpontomat januárra, izgulok, nagyon ünnepelni sincs kedvem, 2.-ától lesz még összesen hat nap szünetem, abban próbálok felkészülni...
kitartást minden vegyessel küzdőnek!
Danina,
te akkor csak egy tárgyból mész most, ugye?Megkérdezhetem hogy kaptál ilyen gyorsan időpontot? Hasonló helyzetben vagyok, mondjuk én az elektronikus jelentkezéssel próbálkozom, de ott csak februártól engedne jelentkezni.
köszi
Fágica:
Papíron írjál kérelmet és gyorsan postázd, ha mielőbb szeretnél időpontot.. Elektronikusan csak az ottani helyeket látod, de van még hely a papíron jelentkezőknek is ami az elektronikuson felüli létszámot jelent.
Hajrá....
Többiek:
Még mindig nem tudom, melyik könyveket vegyem meg. Melyik az a könyv amiben az alk- közig teljesen benne van szakvizsga tételcímek szerint, mert nincs kedvem , se időm bogarászni...!?
Köszi...
Fagica, neked mibol kell vizsgaznod ujra? Ugy van,ahogy Mokusok irja. Budapesti vagyok,be is telefonaltam az ugyfelszolgalatra,h mi a teendo,majd vizsga utan szinte azonnal bevittem a kerelmemet es a csekket. Leirtam,h mibol es mikor vizsgaztam, melyik targybol kell potvizsgaznom es kategorikusan kertem,h melyik napra osszanak be,alairas,nev,email,telefon es postai cim. 15 nap alatt biraljak el,en kb egy heten belul elektronikusan kaptam ertesitest a rendszerbol,h elfogadtak a jelentkezesemet aznapra,amit kertem.
Hajra!:-)
Amugy igen,csak egy targyat kell ismetelnem. Es minel hamarabb szerettem volna...
Sziasztok Kedves Fóromozók!
Papamaci, gratulálok és köszönöm a tételes vizsgakérdések felsorolását!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol találhatóak a szóbeli vizsgán leggyakrabban elhangzott kérdések? A 'B' vizsga előtt találtam egy olyan honlapot, ahol ilyen kérdések voltak, ugyanakkor már nem találtam meg.
Több fórumozó említett egy 76 oldalas rövidítést. Ez hol található, illetőleg mit takar?
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Cinus
Hála a égnek, szerencsésen túlestem a büntetőn és a polgáron, így már csak a "vegyesfelvágott" van hátra....A kérdésem az lenne, hogy használható jegyzeteket lehet találni valahol? Mert a jogiszaki továbbra sem használható, így nem találtam más forrást,pedig a google tényleg a "barátom".
Van egy közös e-mail, ahol bárki beléphet, küldhet és elmenthet anyagokat.
jogiszaki@freemail.hu
belépés a fremail.hu-n: azonosító - jogiszaki
jelszó - vizsga 3
Itt vannak a jogiszaki.hu-ról korábban letöltött anyagok, pl. a 76 oldalas EU rövidítés, kidolgozott tételek, szóbeli és írásbeli GYIK., már 2012-ből is, ha jól láttam.
A novissima.hu oldalán a szakvizsga.hu linken olvasható sok GYIK., a kiadó facebook oldalán a 2011. novemberi hozzászólásokig kell visszalapozni frissebb kérdésekig.
Szerintem a Dialógos könyvekben minden kötelező anyag megvan, ABH, BH, állásfoglalások. Sajnos az EU-t kivéve nem hatályosak, de jól fel lehet építeni rájuk a jogszabályokat. A Csink-féle könyv bevezető szövegei alkotmányból összefoglalják a változásokat.
Eladnám a legfrissebb lezárású (2011. március) novissimás EU jog szakvizsga könyvemet. A könyv egy színnel van egyszer kihúzva. Ha valakit érdekel, a devkinga@freemail.hu címen egyeztessünk.
Sziasztok!
Én most kezdem a szakvizsgát, márc 4-én megyek várhatóan. A freemail-es címen tényleg van egy csomó jó anyag, csak mazsolázni kell, hogy mi a jó és mi az, ami már régi. Majd kontaktáljunk, hogy ki mire jutott a tanulás során.
Sziasztok! Alkotmányjogból szeretnék kidolgozott jegyzetet.
Tud valaki segíteni...?
Köszönöm előre is.
Üdv:
Csilla
Sziasztok! Febr.8-án megyek a C részből, remélem utolsó alkalommal vizsgázni.:)
Valakinek van esetleg alkotmányjogból kidolgozott jegyzete?
Nem szeretek és nem is tudok könyvből tanulni.
Köszi előre is.
ha valakinek van alkotmány jegyzete aktuális és elküldi Csicsi811005-nek akkor nekem is küldheti, előre is köszi,
amúgy Csicsi, neked a többihez van kidolgozottad tételek szerinti???
Sziasztok!
Munkajogból az 51. tétel "a közszolgálati dolgozókra von. eltérő rendelkezések". Van valakinek kidolgozott anyaga illetve 1 összefoglalója arról, hogy milyen tartalmi pontok tartoznak ide? Köszi!
Sajnos nincs, jogszabályokat tanulok...viszont alkotmányból nem elég sztem az alaptv, kellenek azok a szépséges AB határozatok és azért lenne jó összeszedve vmi...:)
az email címem dobom, ha van valakinek használható jegyzete és köszi előre is
Alkotmányt és EU-t tudok küldeni, légy szíves küldjetek levelet az imea.mail@freemail.hu címre, akinek szüksége van rá.
Közig és munkajog azonban nekem sincs, ezért, ha van valakinek szívesen venném.
Kedves ktim!
Elküldtem az emailt.
Köszi előre is. (Ment az eu m is, össze tudod hasonlítani)
Üdv:
Csilla
Mindenki: Eu t én is tudok küldeni, 105 oldal
Mókusok!
Van eu ból egy 105 oldalasom, sztem nem tétel szerint, de még nem néztem.
Ebből már levizsgáztak.
Küldjem?
lucaescsilla@gmail.com-ide írj
Kedves Fórumozók!
Továbbra sincs senkinek TB-Nyugdíj kidolgozás? (lehetőleg friss:) )
Kellemesen tanulós hétvégét!:)
Üdv
Csilla
Kedves Sorstársak!
Sok sikert a holnap írásbelizőknek!Ha van köztetek olyan sorstárs, aki holnap ír, jelezz vissza,légyszi, hogy erősítsük egymást! Addig is hatékony napot, pihenést és nyugalmat, segítséget, időt, hogy azt ismételd át feltétlen amit húzol. Várom rövid jelentkezésedet. Köszönettel: Irob
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek eladó Rózsás Eszter: Alkotmányjog és Közigazgatási jog II. (2011.)c. könyve.
köszi
Sziasztok!
Eladásra kínálom az alábbi szakvizsga könyveimet:
Szalayné Sándor Erzsébet-Mohay Ágoston: Az Európai Unió joga (Dialóg) 2011.10.01. lezárású
dr. Csink Lóránt: Alkotmányjog (Novissima) 2012.07.30. lezárású a jogszabályok 2012.09.01-től hatályosak
Csak ajánlani tudom nagyon jól összefoglalja az anyagot, főleg alkotmányjogból nagy segítség, hogy nem kell a jogszabályokat egyenként nézegetni....
Akit érdekel írjon privátban!
Ez iszonyú!!! A mai napon minden tételsor megváltozott némileg. Én pénteken megyek csak EU-ból és elegem van, h még 3-4 vadiúj tétel után kéne rohangálnom, amikor már beosztottam az időmet, meg, h mit mikor és h tanulok meg... bocsi, de ezt muszáj volt.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02