Sziasztok!
DZsuzsanna! Holnap nem leszek net közelben, így ma kívánok nagy kalappal a szerdai vizsgádhoz! Addig is kitartást!
Jó tanulást mindenkinek!
Üdv:
Dimi
Sziasztok!
DZsuzsanna! Holnap nem leszek net közelben, így ma kívánok nagy kalappal a szerdai vizsgádhoz! Addig is kitartást!
Jó tanulást mindenkinek!
Üdv:
Dimi
Mókusok! Van egy-két pj cuccom,akkor jövő héten üzletelünk!:)
Pracli: okés:)
Dzsuzsanna holnap gondolunk rád, csak ügyesen:)
Fogy az időm sajna, nekem is, most már szeretnék túlesni rajta, gondolom a többiek is így vannak vele...
És hát én egyre pozitívabban gondolkodom, ezt most meg kell csinálni bárhogyan is, de meg kell....
Sziasztok,
Pánikroham jött rám, azért írok ide...csütörtökön megyek vizsgázni, utolsó vizsgám,nagyon sokszor elképzelem a nagyon rendes és aranyos bizottságot ahova kerülök...szülés előtt állok pár héttel, ezért a kislányom miatt nem kellene stresszelni magam, de nehezen megy :-(
Dzsuzsanna, Mókusok, castor3 nagyon drukkolok Nektek, és nagyon várom a jó híreket! Castor3 megertelek, en két hét múlva megyek, szinten szülés elott pár héttel!
Nem könnyű, főleg hogy sem ülni, sem feküdni nem kényelmes, de reméljük ezt a vizsgabizottság tagjai is tudjak :-) kitartás, gondolj arra, hgy ketten vizsgáztok :-)
Dzsuzsanna, Mókusok, castor3 nagyon drukkolok Nektek, és nagyon várom a jó híreket! Castor3 megertelek, en két hét múlva megyek, szinten szülés elott pár héttel!
Nem könnyű, főleg hogy sem ülni, sem feküdni nem kényelmes, de reméljük ezt a vizsgabizottság tagjai is tudjak :-) kitartás, gondolj arra, hgy ketten vizsgáztok :-)
Szia Kondidori!
Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt. Jelenleg közszférába dolgozom, eddig versenyvizsgát és közigazatási szakvizsgát csináltam. Ezek felépítése teljesen más, mint a jogi szakvizsga.
Bármilyen "C" vizsgarészhez tartozó segédanyagot szívesen fogadok.
Köszönettel
Napraforgo85
sziasztok!
Sikerült, nem kell mégegyszer elő venni! El se hiszem!
Ma nem gondoltam voltam, hogy átmegyek akár egy tárgyból is, (10 nap)ilyen nagy anyagra édes kevés ... de jó, hogy vannak olyan segítőkész emberek mint Ates, akinek nem győzök hálás lenni!!!!
Munkajogból, tanulmányi szerződés, leginkább kivételek, összehasonlítás a korábbi szabályozással (általános iskolai tanulmányokra nem létesíthető - új Mt. szerint mentes a munkavégzési kötelezettségek alól), felmondás és azonnali hatályú felmondás, a kettő közötti különbség,végkielégítés, jogellenes mv. megszüntetés következményei (itt azt kérdezték, hogy elmaradt munkabért meddig kell kifizetni? korábban a munkaugyi per tartamáig, ma a mv-t megszüntető jny. közlésétől szűnik meg, nem az ítélet jogerőre emelkedésétől.
Tb: öregségi nyugdíj, szolgálati idő.
Alkotmány: választási eljárás, köztársasági elnök, jegyző feladatai funkciója,Ket. hatósági ellenőrzés.
Eu: EU tanácsadó szervei, kötelezettszegési eljárás, jogi aktusok, vertikális, horizontális hatály. Közvetlen hatály.
Ennyire emlékszem.
4,2,3 jegyek születtek (az írásbeli 5 lett).
Csak az számít, hogy eggyel beljebb vagyok, jöhet a következő.
Tanács: a lényeget tanuljátok, és ha valami nem megy segítenek rávezetni, rendes bizottság volt, nagyon rendes mindenkinek ilyet kívánok.
Mókusok, Castor3 hajrá! Drukkolok!
Kitartás mindeninek, ne adjátok fel, még akkor sem ha kilátástalannak látszik!!! :)
... ó és nem felejtettem el, holnap szkennelem a versenyjogi tételeket és közkinccsé teszem!!! :)
Sziasztok!
A freemail-es e-mail címre feltettem az általam kidolgozott Mt-s tételeket. A törvényszöveg és a kommentár lerövidítve.
gratula dzsuzsannának szép kis névnapi aji:)
Gratulálok mindenkinek, aki sikeresen túl van a vizsgákon. És nagyon-nagyon sok sikert a mai, holnapi vizsgázoknak.
Egy kérdésem lenne a felkészüléssel kapcsolatban: aki megkapta Ates jegyzeteit, annak elegendő volt abból + jogszabályokból készülni vagy szükségesek voltak hozzá tankönyvek is.
BH-kat mennyire tanultok, mennyire kérdeznek?
Előre is köszi a válaszokat!
És természetesen Atesnek még egy köszönet az én nevemben is a fantasztikus kidolgozásokért.
Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztató szavakat! Nagyon sokat segítettek a hajrában :-)
Nemrég értem haza, Ügyészségen voltam és mindenkinek ilyen aranyos, jófej bizottságot kívánok! Eredményeim: 5-5-5 :-))) azt mondták egy élmény volt, hát még nekem!
Kérdések nagyjából: munkaviszony alanyai, jognyilatkozatok, azonnali hatályú felmondás...gyülekezési jog részletesen, köztársasági elnök( megfosztás,választás, ki lehet közt.i elnök), jegyző(ki lehet, feladata), Ket.ből: milyen döntéseket hozhat a szerv, ügyintézési határidők...EU elsődleges,másodlagos jogforrások, rendelet részletesen, Daily Mail-ügymit mondott a bíróság...ezekre emlékszem most.
Holnapra mindenkinek egy kalappal!
Évi
Gratulálok Castor3!
Szép eredmény!
Ügyi vagy, jöhet a jól megérdemelt pihenés!!! :)
Mókusok!!!!
Hajrá, hajrá! Gondolok rád, menni fog!!!
Sziasztok!
Kérnék szépen egy kis segítséget. Internetes jelentkezés kapcsán a rendszer kéri, hogy 3 munkanapon belül küldjem meg a befizetésről az igazolást a Minisztérium részére.
A kérdésem az lenne, hogy pontosan mit (milyen formát) jelent az igazolás, és hogy meg lehet-e küldeni elektronikusan?
Előre is köszi,
Üdv,
Szia Wordwizzard!
Én szkennelve küldtem el, az átutalásról az igazolást, postai befizetés esetén, nyilván a feladóvevényt kell.
Ates!
Ha még nézegeted ezt az oldalt és van energiád másokra is, a "híres" sokak által ismert jegyzetet megosztanád velem? Nagyon hálás volnék, mert én is 3 gyerkőc és munka mellett készülök. Nem könnyű. Előre is köszönöm.
köszi
Kata
sziasztok!
3db elégtelent sikerült kapnom, és csak annyit tennék hozzá, hogy államigazgatási diplomám is van a jogin kívül, közigazgatási szakvizsgám is van kiválóan megfelelt minősítéssel és jelenleg eu és közigazgatási alapismeretek c. tárgyakat is oktatok.....
az Eu-hoz fölösleges volt konkrétan kinyitni bármit is, ugyanis a köv. 2 kérdést kaptam mikor volt Mo. soros elnök,(mettől-meddig) és milyen nagy tetteket hajtottunk végre ezalatt....
a többieknek remélem nagyobb szerencséjük lesz
Mókusok, nagyon sajnálom, h így alakult. az eu-val kapcsolatban teljesen át tudom érezni a helyzetedet, mert én is hasonlót tapasztaltam. ki volt a vizsgáztató? nem egy deteky gábor nevezetű ügyvéd?
a többi résszel mi volt a baj? tudták rólad ezeket az infokat? nem lehet, h emiatt is nagyobb volt az elvárás feléd? a többiek is hasonlót tapasztaltak?
Sziasztok!
Az Ates féle jegyzet, vizsgatapasztalat alapján, szerintetek elegendő a vizsga letételéhez?
Sziasztok!
Valaki megküldené az Ates féle jegyzetet, akinél megvan???
Kértem közvetlenül Atestől is, de semmi reakció......
thx a lot!
Mókusok, ezt nagyon rossz volt olvasni:-(
Épp ez a félelmem, hogy az ilyen szemét "aktuális" kérdésekre nem tudok felkészülni, mert majd 2 éve itthon ülök, és a kislányomat nevelem, foglamam sincs a napi aktualitáskról, 2 évet meg nem lehet behozni csak úgy. Megjegyzem hogy a soros elnökség idején meghozott döntésekről még akkor sem lenne fogalmam, ha épp ezerrel ülnék az irodámban, talpig up to date, mert ezt cak az tudhatja aki 1) EU bolond, 2) ezzel foglalkozik.
Na, én egyik kategóriába sem tartozom:-(
Őszintén sajnálom...
Hello!
Kicsit összeszedtem magam, meghallgattam a hozzátartozók, barátok, ismerősök meglátásait, és a végeredmény: h minden csak megerősíti az embert még jobban, szóval igyekszem megrázni magam...és a nem kevés újabb vizsgadíjat amint módomban áll befizetem, mert rengeteg melóm van ebben...a többieknek kitartást!
Sziasztok!
Látom, hogy vkinek van vmi tuti anyaga a C részhez!
Nagyon-nagyon hálás lennék az illetőnek, ha velem is megosztaná!
Előre is köszi a segítséget!
Midenkinek jó tanulást!
Kedves Fórumozók!
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hogy az önkényuralmi jelképek használatát tiltó rendelkezések hatályon kívül helyezése mellett már az egyházügyi törvény rendelkezéseinek egy részét is hatályon kívül helyezte az AB. Gondoltam, megosztom, hátha a felkészülés közepette segítettem valakinek ezzel.
Sziasztok!
Én is szeretném elkérni Ates jegyzetét.
Elsőnek válaszottam a C részt, most kezdek ismerkedni az anyaggal.
Köszönöm szépen előre is.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02