Mókusok!
A C1-es részt módosítottam - :-) méghozzá a te felhívásodra - és a módosított változatot át is küldtem neked és mindenkinek! Én nem találkozok 32 évvel!!!
:-) szerintem már fáradsz......
Mókusok!
A C1-es részt módosítottam - :-) méghozzá a te felhívásodra - és a módosított változatot át is küldtem neked és mindenkinek! Én nem találkozok 32 évvel!!!
:-) szerintem már fáradsz......
de ott amikor a jogosultsági idő van taglalva az 55 .oldal alján ott van ilyen hogy: az öregségi teljes n yugdíj nem állapítható m eg ha a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő( ami szerintem itt nem jó) nem éri el a harminckét évet, olyan nő esteén aki súlyosan fogy. vér szerinti gyerket stb. a 30 évet..."
ez itt most valahogy nem világos!:)bocsi
na szóval elővettem a TB- könyvet és minden világos, amit korábban írtam , h nem jó, az bizony jó, csak nekem nem esett le, hogy ez a 40 év jogosultsági idős nőknél van ez a 32 meg 30 év szolgálatis rész, legalábbis a könyvben ez van és engem az alapesetben szereplő 20 év szolgálati idő zavart meg, na de így már világos:) és köszi Kín a mailt is:)
ja és tényleg fáradok, én csak kérdeztem az nem biztos, hogy igazam is van, de azért jó megvitatni.
dzsuzsanna is tegnap rávilágított pár dologra és köszi mégegyszer:)
Hajrá!:)
sziasztok!
ha valaki közig-alkotmányból ment írásbelire megosztaná velem (mindenkivel)a jogesetét? Ígérem én is ezt fogom tenni. :)
Köszi előre is.
sziasztok!
ha valaki közig-alkotmányból ment írásbelire megosztaná velem (mindenkivel)a jogesetét? Ígérem én is ezt fogom tenni. :)
Köszi előre is.
de jó lenne tudni, hogy ma mi történt jogijogi-val..:)
Bizony, bizony, jogijogi jelentkezz!!!
Jól kiakadtam az elektronikus jelentkezés folytán előállt bakiktól, amikről írtál, mert én is úgy akartam bejelentkezni,egyszerűbbnek tűnt, de már nem vagyok benne biztos:-( Nálam egy vegyes polgár cserebere megoldhatatlan, sőt bármiféle cserebere, nem tudom, hogy gondolják!
Mondjuk a hozzáállásukból is látszik, hogy közelébe sem szagoltak még annak, amit mi végigcsinálunk...
Ó te jó ég jogijogi! :(
Pedig nagyon szorítottam!
... igen az elektronikus rendszerről szerintem mindannyiunknak meg van a véleménye. Nem értem, hogy ezt miért nem lehet úgy működtetni, és úgy kezelni, mint a Neptunt. Nekem ott sem vizsgajelentkezéssel, sem halasztással sem befizetéssel 5 év alatt nem volt egy problémám se!!!!
Hozzáteszem az, hogy nem enged más időpontra átjelentezni, másik tárgyra átjelentkezni csak díj ellenében azért ... meg csatoljam a befizetést tanusító okmányt... Hónapokkal előbb be kell jelentkezni, hogy néha egyáltalán kapj időpontot, de bármi közbejöhet, felnőtt dolgozó emberekről van szó, családanyákról és családapákról, a többit már ne is említsem
Nem egy szokványos vizsga, miért nem lehet kicsit humánusabb lenni? Szerintem túl van bonyolítva!
Úgy sajnálom!!!
én nem látom a hozzászólást, mi történt jogijogival???
sikerült vagy nem???
Én pozitívan állok hozzá.... :-) szerintem vette az akadályt! Most egy kicsit pihen, de mindannyian megértjük, mi is ezt fogjuk csinálni, még akkor is, ha véletlenül az esik meg velünk, hogy nem sikerül!
Sziasztok!
Bocsi, tegnap már nem volt alkalmam feljönni a fórumra! Iszonyat aranyos bizottság volt, bár az furcsa volt, hogy a BM-be kellett átmenni, még sosem hallottam olyat, hogy ott is van vizsga, ráadásul én hülye magassarkút vettem fel...
az elnök egy államtitkár-helyettes hölgy volt, első ránézésre frászt kaptunk tőle, de nagyon kedves, aranyos és segítőkész volt, ő kérdezte a munka-tb-t, a közigíalkotmányt egy alkotmánybírósági jogtanácsos (vagy valami ilyesmi) idősebb pasi, az eu-t egy fiatal pasi kérdezte.
én mentem be elsőnek, és akkor már olyan bizonytalan voltam magamban, hogy mondtam, hogy inkább hagyjuk, ne is kérdezzenek, majd jövök legközelebb, de nem hagyták, hanem elkezdtek kérdezgetni, csak olyan kérdéseket tettek fel, ami nekem jelen helyzetben aktuális (anyasággal kapcsolatos munka-tb, a család védelmével, gyerekek jogai, szülőről való gondoskodás, stb, közigből meg általános dolgokat, pl az elsőfokú határozattal szembeni jogorvoslat, közigper, néhány határidő) szóval így ezek nyilván jól sikerültek, a bizottságnak köszönhetően. az eus pasi is nagyon kedves volt, és ő is jókat akart kérdezni, de sajna szerződéseket, évszámokat ilyeneket kérdezett, amikre már nem futotta az agykapacitásomból, és végül azt mondta, hogy nagyon nagy jóindulattal adna egy kettest, de szerinte ezt a részt inkább próbáljam meg újra, ha már a másik kettő ilyen jól sikerült, így az eu-ból repeta lesz, a többi négyes lett.
nem tudom a többiek hogy szerepeltek, mert nekem el kellett jönnöm, a kicsit nem hagyhattam sokáig az apjával, aki ugyebár nem mozgásképes jelenleg, de én csak pozitívumokat tudok mondani a bizottságról.
szóval hajrá mindenkinek!!! :)
Gratula, bárcsak mi is ilyen bizottságot kapnánk vagy legalább ilyet...rajtam épp kitört a nátha, szóval picit belassultam, de azért küzdök...hajrá az éppen tanulóknak!!!:)
Gratula!
A lenti bejegyzést olvasva azt hittem nem engedtek vizsgázni, de szerencsére tévedtem ... :)))
Ügyi vagy, gyerkőc és mozgásképtelen férj mellett le a kalappal! Az eu is meg lesz simán.
Én is erre hajtok, kettő meglegyen a harmadik ráadás.:)
A többieknek kitartás!!!!
Sziasztok!
Köszönöm a hasznos tanácsokat és információkat. Az írásbelivel kapcsolatban lenne egy talán alapnak tűnő kérdésem:
Az alábbi kérdésem a szóbelire vonatkozna:
Köszönettel
Napraforgo85
Szia!
Hát mindent érdemes vinni az írásbelire, ami a tételsoron szerepel, mert nálunk pl. egy lánynak az egyházakról szóló tv. kellett, és szegény ott kuncsorgott törvényért.
Szóbelin össze-vissza kérdezgetnek, nincsenek tételek, nincsen kidolgozási idő. Kérdés - válasz, kérdés - válasz...
Sziasztok!
Kedves KÍN/Attila (Ates)!
Csak azt látom, hogy mindenki ódákat zeng a jegyzetedről. :)
Újdonsült fórumozó vagyok, és a C résszel fogom indítani a szakvizsgát.
Ha megkérlek, nekem is átlőnéd az általad kidolgozott anyagot?
Egyelőre csak a törvényeket gyűjtöttem össze, vettem meg a még használható könyveket. Rémisztő mennyiség még elolvasni is, nemhogy megtanulni.
Jól látom a hozzászólásokból, hogy a héten voltál? Hogy sikerült, ez volt az utolsó vizsgád?
Mindenkinek kitartást kívánok a felkészüléshez!
Előre is köszönöm!
Dimi
(varadi.dimi@gmail.com)
Sziasztok!
Holnap írásbeli!
Hajjajaj! Drukkoljatok (csak TB ne legyen)!!!
Ates!
Köszi a tippeket, és az anyagot, ami egyszerűen SZUPER!!!! :)))
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy az önkormányzatokkal kapcsolatos részt "csak" az Ötv.-ből tanuljátok?
Nagyon nem szeretem, mikor mindig bogarászni kell, mi változott megint.
Esetleg nincs vkinek egy kidolgozása ezekkel a tételekkel kapcsolatban?
dzsuzsanna hajrá és várjuk a híreket!:)
Sziasztok!
Sok sikert a vizsgázóknak! :)
Kedves KÍN! Én is igényt tartanék a jegyzetedre, ha nem gond (pranett@gmail.com). Köszönöm!
Nekem ez lesz az utolsó, még nem választottam időpontot, egyelőre csak felmérem a terepet:)
Sziasztok!
Azért nekem is becsúszott egy kis adminisztrációs hiba, de mire hazaértem felhívtak, hogy meg is oldották! :)))
Túléltem, és viszonylag gyorsan! :)
Jogeset:
Tanulmányi szerződést kötöttek a felek, 1 év posztgraduális képzésre, azzal a feltétellel, hogy kiváló teljesítménnyel vizsgázik, és utána 4 évig nem mondd fel. A MV sikeresen levizsgázott, 1,5 éve ott dolgozik.
A MT létszámcsökkentés miatt felmond, és kéri vissza a nyújtott támogatást.
A MV nevében kellett ellenérvekkel kérelmet írni.
Egyszerű, de azért az új szabályozás picit bezavar, mivel csak az új Mt-ben 229. § (7) bek. van benne az a mondat, hogy a MT felmondása esetén a támogatás nem követelhető vissza. Mivel tanulmányira a kötésekor hatályos szabályok az irányadóak!!!!
Szerencsére tudtam kölcsönkérni egy korábbi Mt. (2010) szemptember 1-el hatályosat, abba ez a mondat nem szerepel, de a vázlatban itt bírói gyakorlatra hivatkoztam, mert biztos volt erre gyakorlat.
Érveltem azzal, hogy nem súlyos szerződésszegés miatt, sem a MV mv-al összefüggő magatartása miatt mondott fel a MT. A felmondásban több indok is szerepeltethető, de itt csak a létszámcsökkentés volt, így megalapozható, hogy magatartásával nem voltak gondok. Kértem, hogy a visszafizetést alól mentesítse. :)))
Még a gyakorlatot megnézem, de aztán hajra neki az alkotmány,közig, eu-nak, mert szerdán szóbeli!
Köszönöm mindenkinek a sok a drukkolást! :)
Kitartás mindenkinek!!!
dzsuzsanna: tök jó, ez nem is volt olyan nehéz és bonyi feladat, biztos jó lesz a megoldásod.Hát közeleg a szerda az tény, de sajnos a péntek is...
Pracli: szívesen küldök anyagot én is a köv. héten, de ha van polgári anyagod az cserébe jól jönne, bár még ezen sem vagyok túl.....leginkább a gyik-ekre adandó válaszok érdekelnének ha tudsz olyat akinek az megvan kigyűjtve:)
jó tanulást mára mindenkinek:)
Sziasztok!
Jó olvasni, hogy vannak sorstársaim. Én is baba mellett készülök az utolsó vizsgámra, azzal tarkítva, hogy nyelvvizsgázom is 1 hónap múlva. A gyerek 20 hónapos, alig lehet mellette valamit is tanulni, este meg mire elalszik, én is kifekszem.
Időpontot még nem jelöltem meg, de júniusnál nem lesz hamarabb.
Sajnos nagyon nehezen tanulok, főleg, hogy jegyzetelni is szeretek, de azt már nem tudom mikor.
Az eddigi jegyzeteket nagyon köszönöm, és szívesen fogadok bármit ami rövid, és használható jegyzet.
Gratulálok a mostanában vizsgázóknak.
Sziasztok!
Éljen az elektronikus jelentkezés, naná, hogy sikerült valamit elszúrnom:(
Nem tudjátok véletlenül, hogy a gyakorlatban hogyan lehet időpontot módosítani?
Azt írja az útmutató, idézem:
"Vizsgaidőpont módosítására csak annál a vizsgajelentkezésnél van mód, amit még nem
fogadott el a rendszer, tehát az állapota „Előjelentkezett”.
Kattintson arra a vizsgakiírásra (Időpontmódosítás link), amelyre módosítani szeretné a
jelentkezését. Ekkor a jelentkezés státusza „Előjelentkezett” lesz. A vizsgaidőpont
módosításához díj befizetése nem szükséges, ezért az eredeti fizetési azonosító lesz ismét
aktuális."
Az én státuszom: Előjelentkezve
Mikor lesz ebből Előjelentkezett? Jelenleg az időpontmódosítás link nálam nem aktív.
És persze senki sem veszi fel a telefont az illetékes Osztályon...
Ha találkoztatok már ezzel a problémával, kérlek segítsetek!
Előre is köszi!
És gratula jogijogi, a körülményekhez képest ez is nagyon szép eredmény!
Üdv:
Azebu
Mókusok!
Köszi szépen!
Kitartás, ne add fel!!!
Menni fog! :)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02