Dehogy tanulom meg, hát kinek van ehhez agya? :))))
Januártól nyomom rendesen naponta több órát, meló után persze, otthon. Valahogy úgy érzem, mikor olvasom, mintha még sosem olvastam volna... :))))
Félelmetesen sok ez az anyag, és azzal sem vagyok tisztában, milyen mélységben kell ezt a sokmindent tudni...
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Lillee mindjárt szívbajt kapok, Te egyesével megtanulod az AB-kat? Mikorra kértél időpontot? Mennyire intenzíven tudsz már előre tanulni?
(Remélem Leona és Arvanzs -nak jól sikerült ma az írásbeli!)
Sziasztok ismét!
Nekem csak az AB határozatok 400 oldal... :)) De ha a dialog könyvek is használhatók, nem fogok nagyon izgulni, ... és az sem baj, ha két kiló izomnövekedésem lesz.... mire hazaérek! :))
Köszi mindenkinek... Nekem nem akar jönni a behívóm és már úgy elfáradtam a törvénytanulásban... :(
Mindenkinek szorítok! Hajrá!
Kéz és lábtörést Leona és Arvanzs! Majd jelentkezzetek!
mindent be lehet vinni, mert nem ellenorzik...
ha nagyon paraztok, akkor vigyetek egy sima, ures torvenyszoveget is, vegulis a rendszer barmikor valtozhat. en siman a kihuzott, kommentaros mt-t haznaltam. meg telefonaltam is, ondjuk rohadtul nem volt ra szukseg, pedig en baromi nagy paragep vagyok puskazas meg ilyesmi teren... sok mebrnel lattam konyvet is, meg az ososetzs bh-t, ab hatarozatot kinyomtatva. nem rejtegetve, hanem az azstal kozepere kirakva. nem volt belole gond. szerintem vigyetek mindent, ami van, megeri cipelni, mert barmi elojohet. max lesz egy kis izomlazatok masnapra :-)
Hát a behivó szerint csak a nyers törvény szöveget lehet bevinni, meg a tájékoztatókönyv szerint is. (ami azért tök jó, mert volt már rá példa, hogy a 3 évvel ezelőtti tv szövegben volt a feladat megoldása)
De egyébként mindenki bevisz mindent, könyvet, kommentárt, bh-kat, abh-kat. Gyakorlatilag nem nézik miből dolgozol, mert ennyi embernél nem lehetne átnézni a bevitt dolgokat. Nálunk volt aki egy sporttáskányi bh-t, kommentárt hozott be magával, meg egy hátizsáknyi törvényt.
Sőt a munkajogosok kirakták az asztalra azt a nagy lefűzős sárga kommentár sorozatot. Bazi nagy, bazi feltűnő, azért se szólt nekik senki.
Ahha, Te kondidori, de mi az a "legális eszköz"? Belehet vinni AB határozatot, vagy törvényt? És a behívódban erre volt valami utalás? :)
De persze ott ült a néni, és hát egy-kétszer körbejárt. Többször kérte, hogy csak legális eszközöket használjunk. Mondjuk nálunk tele volt a terem, kb 50-en írtunk egyszerre. Most amit leírtam kirivó eset, de sms-zni sokan szoktak, már ha van mivel, és kivel. Egyébként a külső segítségre sincs garancia, nálunk a telefonos csajnak valami orbitális baromságot mondtak be, de nem lehetett meggyőzni róla, hogy az hülyeség.
hm... dehát senki nem figyel ott a vizsgázókra? Felügyelő(k), vagy valami... valaki(k)? :)
Ja a telefon se rossz, csak a térerő miatt az ablak felöli sorba kell ülni- állítólag (nem próbáltam...) . A velem szemközt ülő csaj végig csacsogta headseten az egész vizsgát, a másiknak meg beküldték az iphone-jára a megoldásként szereplő komplett bh-t.
drzd... ez komoly?
Szia Leona01!
Szerintem is ha tudsz vigyél be szakvizsgakönyvet. Én Polgár anyagiból írtam, és jól jött a könyv. Meg a telefon, és egy ember aki képben van az anyaggal vagy gép előtt van. (nekem nagyon jól jött!!)
Üdv
Szia leona01!
Igaz, én gazdasági jogból írtam, de én elvittem mindent, Pp-től a Csjt-ig, hátha kell. Aztán gyakorlatilag csak a Gt. és a Ctv. kellett. Szerintem, ha van pl. szakvizsga tankönyved, ami az ABh-kat többé-kevésbé összefoglalja, azt mindenképp vidd magaddal.
De persze én nem vagyok kompetens...szóval a választ leona01 továbbra is várja!
Clochard! Ügyes vagy! Gratulálok én is!
Szerdán, 24-én csak én megyek???
Épp ezért írtam az elején, hogy az EU fura volt, persze elmondtam, hogy kizárólagos, versengő stb., de arra lett volna kíváncsi, hogy egyes területek hova tartoznak. Nem nagyon tudtam ezekre válaszolni én sem. Szerintem ne foglalkozzatok ezekkel a kérdésekkel, mondani kell amit tudsz (és kapcsolódik valamennyire a kérdéshez) így is 4-est kaptam. Persze, ha valakinek csak az 5-ös jó az más... :)))
Gratulálok Clochard!!!
Az EU-s kérdéseid kicsit megzavartak..
A hatáskörök felsorolása az mit takar? (ugy mint kizárólagos, párhuzamos, versengő... vagy valami tök más amit el sem tudok képzelni???)
Az egyenlő bánásmód, foglalkoztatáspolitikához mit mondtál és ahhoz van anyag a jog.web-en?
Én most tanulom az eu-t, jövő pénteken megyek és ezeket most nem vágom)
Ha van még egy pici lelkierőd akkor léccciiii válaszolj.
Előre is köszi és mégegyszer gratula!!!
Gratula, Gratula!!!! De yóóóó Neked!!! :)))
Jah, nem... Ő közigből megy majd... bocsi :))) már félrelátok itt ettől a sok törvényolvasástól. :)))
Sziasztok!
Sikerült!!! Gyors leírom, hogy mi volt, amíg el nem felejtem.
Írásbeli: munkajog, szekrényt szeretnék a fiatal munkavállalók munkaidő után lebontani, megoldás: nem lehet, még ha vállalkoznának is rá, akkor sem. Ez egyébként már fenn van a webatu-n is.
Az írásbelin minden résznél kérdezték, hogy ki miből szeretne írni, tehát nincs egyben a munkajog és a TB!!!! (Nálunk TB-ből nem írt senki). Mindent lehet bevinni, telefont volt aki használt, az sms azért valószínűleg kevésbé feltűnő. Én mindezek mellett nem kockáztatnám meg.
Szóbeli: OIT-ban voltam, rendesek voltak nagyon, csak EU-ból kérdezgetett olyanokat, hogy nem tudtam mire gondol, mert nem igazán így voltak a tételsorban.
Munkajog: Kjt Ktv MT kapcsolata, pályázat a Ktv-ben, Mt 109, kollektív szerződés mit szabályoz, ki kötheti, a munkavállalók mit szeretnének ezzel kapcsolatban (?) válasz: azt, hogy határozatlan időre lehessen kötni....
TB: táppénz és baleseti táppénz miben tér el, ki hosszabíthatja meg egy évvel a balesetit
Alkjog, közig: első 10 tételből semmi, Kormány feladatai, megalakulása, kormányrendelet, Ket: határidők.
EU: hatáskörök milyenek vannak, de soroljam is fel, hogy melyik terület hova tartozik, kizárólagos hatásköröket soroljam fel, a Lisszaboni Szerződés szerint... Ezután egyenlő bánásmód, majd foglalkoztatáspolitika, ezen a téren az EU-nak milyen hatáskörei vannak..
Végül a közszolgálati kivétel.
Egyáltalán nem volt gáz, a készülés persze rossz, de a vizsga nem volt az. Én be is adom polgárra, üdv mindenkinek, kitartást és nagyon köszönöm a segítséget, amit itt kaptam!
Szia Arvanzs!
Leona01 megy azt hiszem akkor amikor Te!
Most volt egy ismerősöm tegnap, és egyik kérdésként azt kapta, hogy milyen jogorvoslat van az I. és a II. fokú földhivatali határozat ellen, meg hogy a kérelemnek milyen fajtái vannak...
Sziasztok!
Jön valaki 22.-én Munkajogból írni?? ...és 25.-én szóbeli?
leona01 én is alk-közigből megyek, de majd csak március vége körül. Beírod majd, hogy mi volt? Drukkolok Neked, meg mindenkinek... :)
Thetys!
Minden a felhasználók által feltöltött anyag ott van, mert az üzemeltető sorolja át a megfelelő helyre.
Elveszett az üzim!
Megpróbáltam feltenni a 3 új Alkotmány tételt (nagyon szépen köszönöm a megküldést) a www.jog.webatu.com -ra, de nem jött össze tökéletesen (=elbénáztam), szóval az Anyagok/Besorolatlan alatt van most.
Sziasztok!
Bizottságokról mit lehet tudni? Hol vannak és melyik mennyire szigorú mert nagyon vegyes véleményeket hallok nap mint nap, 90 %-ban azt, hogy nagyon rendesek és segítőkészek, alapkérdéseket tesznek fel...de hallok ellenpéldákat is vérengző Bizottságokról. Mit tudtok erről, hová jó és hová kevésbé jó kerülni?? Bár tudom ezt úgysem befolyásoljuk, tanulni meg úgy is kell de azért mégsem mindegy!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02