Sziasztok, nekem tegnapelőtt megjött a behívóm, írásbeli február 8., szóbeli február 11., a jelentkezésemet szeptember elején adtam be, és november vége-december elejére kéretem a vizsgát, de akkorra nemn fértem be.
Jön valaki aznap vizsgázni?
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Akinek kevésnek tűnik az EU-s jegyzet, ajánlom a Dialóg Campus-os könyvet, viszonylag friss, minden tétel 1-2 oldalban le van írva, szerintem jól lehet belőle tanulni.
Más:
Kedves Pronyex!
Szerintem semmi szükség arra, hogy minden nap elküldd a kidolgozott tételsoraidat reklámozó hozzászólásokat. Hidd el, elég lesz ritkábban is, mert akinek ilyen jegyzetekre van szüksége, az meg fog találni (így meg már olyan spam-jellege van a dolognak).
Köszi!
Sziasztok!
Komplett kidolgozott „C“ tételsor eladó (10.000,– Ft)
Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!
Tel: 06–20–223–9240
Sziasztok!
Engem ma hívtak, gond volt a jelentkezésemmel.Úgy tűnik most állítják össze a februári vizsgalistákat.Szóval jövő héten már a februáriaknak valószínű megjön az értesítés....nagy valószínűséggel.
sziasztok
nem azert, hogy elkeseritsek mindenkit, de ahol en vizsgaztam, oda nem lett volna eleg a kethasabos eu anyag. en valami bovebbol tanultam amellett, nehol konyvet is neztem, de igy is szenvedtem az eu vizsgan.
legfelsobb brosagon voltam...
lepti!
Nekem van pár írásbeli feladatom összeszedve, én is bből írtam annak idején. Ha jól emlékszem 6 v. 7 feladatot tudok neked leírni. Ha küldesz egy mailt nekem, akkor át is tudom küldeni e-mailen.
Én egyébként a munka és tb-t csak törvényekből tanultam (tb-ből egy két hasábos rövidke anyagot), alk.-közigből könyvet és a gyakori kérdéseket kidolgozva, eu-ból pedig csak a két hasábosat. Elővettem az államvizsgás anyagaimat, nekem azok is hasznosak és bőven elegendőek voltak.
Judit
Thetys,
Gondolod?
Szeptember 28-án adtam fel a csekket, tehát hozzájuk szept.vége okt. elején érkezett be.
Nekem eu-ból önmagában a két hasábos nem volt elég mellé olvastam a hosszabb kidolgozást -ez volt az első olvasat- de sztem tanulni én is csak a hasábosat fogom eu-ból és tb-ből is. (a gmail-es fiókból szedtem le, de most már rajta van azon a szakvizsgás linken is). Próbáltam könyvet mellé olvasni, nekem a Várnay, meg a Novissima van meg, de sztem felesleges.
Ha találsz írásbeli kérdéseket mindenképp szólj, én alkotmány-közigből megyek.
Ja, és amit most megtaláltál kérdéseket annak a kidolgozása is meg van alkotmány/munka/eu gyík címszó alatt a gmail-ben és jog.webatu.com-on (ez a szakvizsgás link).
Sziasztok!
http://www.szakvizsga.hu/gyik_C1.shtml -n vannak fenn szóbeli kérdések.
Írásbelire még nem leltem.
Kondidori, köszi a címet.
Tényleg elég EU-ból az a kéthasábos kidolgozás? Akkor nem állok neki könyveket gyűjtögetni, hanem csak aktualizálom a cuccot.
Lepti, hááát.. ha eddig nem kaptál még behívót... Szerintem az se febr. 1. Mikor jelentkeztél (amikor mondták, hogy decemberre nem férsz be)?
Gondolatban még nem jutottam el a közig.ig. Leragadtam eu, munkajogon. Szerintem benyalom a tv-t. Nem tudom.
Sziasztok,
Valaki kapott már februárra behívót?
Én tavaly decemberre kértem időpontot, de már nem fértem be, akkor azt mondta egy kedves hölgy, hogy akkor be ír február 1-re, de azóta semmi.
Szerintetek most akkor tényleg beírt febr.1-re?
Jajj, a másik gyíkom az új Ket., ki mit csinált vele?
előre is köszi az infókat
Sziasztok!
Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!
Kedves mamma26!
Én a munkajogot, tb-t a tv-ből tanultam, ahol vmit nem értettem ott a kommentárt elolvastam.
A kig-t törvényből, alkjog: novissimás könyv + elavult részeknél tv.
Eu anyagot meg találsz a jog.webatu.com oldalon.
(szerintem a kéthasábos az igazán jó, bár a lisz. szerződés miatt a szervezeti résznél a tagok száma stb. megváltozott)
Kedves mamma26!
Munka - törvény
tb - novissimás szakvizsga könyvből talán értelmesebb (én - időt nem kímélve - készítettem egy kivonatot a könyvből, abból sikerült megtanulnom)
eu - a szakvizsgazok@gmail.com-on van fent anyag, szerintem az elég.
Ha visszaolvasgatsz, lehet, hogy találsz egy-két feladatot, általában fel szokták írni.
Üdv.
Csipke
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, múlt héten kezdtelek olvasgatni titeket.
Elvileg március elejére jelentkeztem be szakvizsgázni, de az olvasottak alapján lehet, hogy későbbi időpont lesz belőle...
Egy kis tanács kéne:
Mit javasoltok miből kéne tanulnom? Könyvből és/vagy törvényből?
Írásbelinek a munkajogot választottam. Nincs esetleg valakinek pár minta feladata, amik már előfordultak?
Vagy valami tipp, hogy mikre lehet írásbelin számítani.
Köszi
Sziasztok!
Sziasztok!
Többen kérték, hogy oldjuk meg, hogy a jog.webatu.com honlapra bárki feltölthessen jegyzeteket.
A kérések meghallgatásra találtak, szóval január 7. 01.30-tól bárki feltölthet regisztráció (fiók létrehozása) után jegyzeteket az oldalra.
Dóri
Sziasztok!
Köszönöm „csajun és kondidori” a segítséget és a tanácsokat!
Sziasztok!
Sajnos én is láttam, hogy valaki időnként ürítgeti a gmailes postafiókot. Én sem értem miért jó ez valakinek!
Thetys! Én annak idején 3 hetet tanultam erre a vizsgára és szabin voltam erre az időre. De persze ez egyén függő, illetve ki mikor kezd tanulni...
Judit
Sziasztok!
Még ősszel jártam ezen a címen, akkor jobbnál jobb anyagok voltak fenn... ki lehetett az a görény, aki törölte?!?!?! Komolyan, hogy egyes ..... -nak ez jelenti a szórakozást!!! Remélem jól meggebed magában az illető. (Bocsánat, de ki kell dühöngenem magam!)
Tudom, hogy ez teljesen egyéni, de kb. mennyi idővel számoltok a felkészülésre? Munka mellett? (Nekem 5 napot biztosít a munkáltató, tehát össz. 9 napot leszek otthon)
Sziasztok!
Még ősszel jártam ezen a címen, akkor jobbnál jobb anyagok voltak fenn... ki lehetett az a görény, aki törölte?!?!?! Komolyan, hogy egyes ..... -nak ez jelenti a szórakozást!!! Remélem jól meggebed magában az illető. (Bocsánat, de ki kell dühöngenem magam!)
Tudom, hogy ez teljesen egyéni, de kb. mennyi idővel számoltok a felkészülésre? Munka mellett? (Nekem 5 napot biztosít a munkáltató, tehát össz. 9 napot leszek otthon)
Szia Csila001!
Munkajogból én is csak az indoklásos törvényt tanultam. Ott az indoklásban azért értelmezhetően vannak megfogalmazva a dolgok. Én sem ebben a témában dolgozom, de nekem így sikerült megtanulni. TB-ből volt anno egy jó anyag (de lehet az már nem annyira aktuális), az is lehet még használható.
Az EU-hoz én is egy két hasábos verziót tanultam, persze a létszámok korrigálásával, szerintem az elég volt és egész jól leírta a dolgokat.
Egyébként ezek az anyagok azt hiszem, hogy a szakvizsgás közös gmail fiókban fent vannak.
felhasználónév: szakvizsgazok
jelszo: szakvizsga
Ha esetleg nem találod, írj mailt és átküldöm.
Judit
Kedves Csilla001!
Én személy szerint anno a 2 hasábos szegedi ü.kamara féle jegyzetet használtam az eu-hoz. De azért kicsit vigyázni kell, mert a parlamentnél a tagok száma már akkor sem passzolt. Szerintem egyébként nagyon korrekt kidolgozás és egyébként böven elég.
Talán használd azt, de az intézményi részt egészítsd ki a Lisszaboni Szerződéses jegyzetben lévőkkel.
Én személy szerint a munkajogot csak tv-ből tanultam és ahol teljesen elvesztem ott megnéztem a cdjogtár-ban hozzáfűzött kommentárt.
Sziasztok!
Várhatóan februárban megyek C-ből és lenne egy két kérdésem. Az első, hogy az EU-t miből érdemes tanulni? Ez a Lissszaboni szerződés kicsit megkavarta a dolgokat, láttam a jog.webatu.com/-on több eu-s kidolgozást , de jelenleg a bőség zavarában vagyok.
A másik, hogy munkajogból van valami rövidített jegyzet, amiben benne van a lényeg tömören és a nem munkajoggal foglalkozó egyéneknek is hasznos lehet? Egy két alapdolog elmagyarázását tartalmazná, pl munkaidőkeret stb. Lehet másnak ezek könnyű dolgok, de aki nem ebben dolgozik, attól(legalábbis tőlem:)) annyira távol áll ez a részvizsga.
Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Sziasztok!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02