szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

john36 # 2010.01.13. 20:07

Sziasztok, nekem tegnapelőtt megjött a behívóm, írásbeli február 8., szóbeli február 11., a jelentkezésemet szeptember elején adtam be, és november vége-december elejére kéretem a vizsgát, de akkorra nemn fértem be.
Jön valaki aznap vizsgázni?

Amelie27 # 2010.01.13. 19:29

Akinek kevésnek tűnik az EU-s jegyzet, ajánlom a Dialóg Campus-os könyvet, viszonylag friss, minden tétel 1-2 oldalban le van írva, szerintem jól lehet belőle tanulni.

Más:
Kedves Pronyex!
Szerintem semmi szükség arra, hogy minden nap elküldd a kidolgozott tételsoraidat reklámozó hozzászólásokat. Hidd el, elég lesz ritkábban is, mert akinek ilyen jegyzetekre van szüksége, az meg fog találni (így meg már olyan spam-jellege van a dolognak).
Köszi!

Pronyex # 2010.01.13. 17:35

Sziasztok!

Komplett kidolgozott „C“ tételsor eladó (10.000,– Ft)

Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!

Tel: 06–20–223–9240

piczur # 2010.01.13. 17:33

Sziasztok!

Engem ma hívtak, gond volt a jelentkezésemmel.Úgy tűnik most állítják össze a februári vizsgalistákat.Szóval jövő héten már a februáriaknak valószínű megjön az értesítés....nagy valószínűséggel.

drpony # 2010.01.13. 15:52

sziasztok
nem azert, hogy elkeseritsek mindenkit, de ahol en vizsgaztam, oda nem lett volna eleg a kethasabos eu anyag. en valami bovebbol tanultam amellett, nehol konyvet is neztem, de igy is szenvedtem az eu vizsgan.
legfelsobb brosagon voltam...

csajun # 2010.01.13. 12:45

lepti!

Nekem van pár írásbeli feladatom összeszedve, én is bből írtam annak idején. Ha jól emlékszem 6 v. 7 feladatot tudok neked leírni. Ha küldesz egy mailt nekem, akkor át is tudom küldeni e-mailen.

Én egyébként a munka és tb-t csak törvényekből tanultam (tb-ből egy két hasábos rövidke anyagot), alk.-közigből könyvet és a gyakori kérdéseket kidolgozva, eu-ból pedig csak a két hasábosat. Elővettem az államvizsgás anyagaimat, nekem azok is hasznosak és bőven elegendőek voltak.

Judit

lepti # 2010.01.13. 12:30

Thetys,

Gondolod?
Szeptember 28-án adtam fel a csekket, tehát hozzájuk szept.vége okt. elején érkezett be.

Nekem eu-ból önmagában a két hasábos nem volt elég mellé olvastam a hosszabb kidolgozást -ez volt az első olvasat- de sztem tanulni én is csak a hasábosat fogom eu-ból és tb-ből is. (a gmail-es fiókból szedtem le, de most már rajta van azon a szakvizsgás linken is). Próbáltam könyvet mellé olvasni, nekem a Várnay, meg a Novissima van meg, de sztem felesleges.

Ha találsz írásbeli kérdéseket mindenképp szólj, én alkotmány-közigből megyek.
Ja, és amit most megtaláltál kérdéseket annak a kidolgozása is meg van alkotmány/munka/eu gyík címszó alatt a gmail-ben és jog.webatu.com-on (ez a szakvizsgás link).

Thetys # 2010.01.13. 12:05

Sziasztok!
http://www.szakvizsga.hu/gyik_C1.shtml -n vannak fenn szóbeli kérdések.
Írásbelire még nem leltem.

Kondidori, köszi a címet.

Tényleg elég EU-ból az a kéthasábos kidolgozás? Akkor nem állok neki könyveket gyűjtögetni, hanem csak aktualizálom a cuccot.

Lepti, hááát.. ha eddig nem kaptál még behívót... Szerintem az se febr. 1. Mikor jelentkeztél (amikor mondták, hogy decemberre nem férsz be)?

Gondolatban még nem jutottam el a közig.ig. Leragadtam eu, munkajogon. Szerintem benyalom a tv-t. Nem tudom.

lepti # 2010.01.13. 11:20

Sziasztok,

Valaki kapott már februárra behívót?

Én tavaly decemberre kértem időpontot, de már nem fértem be, akkor azt mondta egy kedves hölgy, hogy akkor be ír február 1-re, de azóta semmi.

Szerintetek most akkor tényleg beírt febr.1-re?
Jajj, a másik gyíkom az új Ket., ki mit csinált vele?

előre is köszi az infókat

Pronyex # 2010.01.12. 21:10

Sziasztok!

Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!

kondidori # 2010.01.12. 10:18

Kedves mamma26!

Én a munkajogot, tb-t a tv-ből tanultam, ahol vmit nem értettem ott a kommentárt elolvastam.
A kig-t törvényből, alkjog: novissimás könyv + elavult részeknél tv.
Eu anyagot meg találsz a jog.webatu.com oldalon.
(szerintem a kéthasábos az igazán jó, bár a lisz. szerződés miatt a szervezeti résznél a tagok száma stb. megváltozott)

Csipke # 2010.01.12. 09:42

Kedves mamma26!

Munka - törvény

tb - novissimás szakvizsga könyvből talán értelmesebb (én - időt nem kímélve - készítettem egy kivonatot a könyvből, abból sikerült megtanulnom)

eu - a szakvizsgazok@gmail.com-on van fent anyag, szerintem az elég.

Ha visszaolvasgatsz, lehet, hogy találsz egy-két feladatot, általában fel szokták írni.

Üdv.

Csipke

mamma26 # 2010.01.12. 07:59

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, múlt héten kezdtelek olvasgatni titeket.
Elvileg március elejére jelentkeztem be szakvizsgázni, de az olvasottak alapján lehet, hogy későbbi időpont lesz belőle...
Egy kis tanács kéne:
Mit javasoltok miből kéne tanulnom? Könyvből és/vagy törvényből?
Írásbelinek a munkajogot választottam. Nincs esetleg valakinek pár minta feladata, amik már előfordultak?
Vagy valami tipp, hogy mikre lehet írásbelin számítani.

Köszi

Pronyex # 2010.01.08. 07:52

Sziasztok!

kondidori # 2010.01.07. 13:47

Sziasztok!

Többen kérték, hogy oldjuk meg, hogy a jog.webatu.com honlapra bárki feltölthessen jegyzeteket.
A kérések meghallgatásra találtak, szóval január 7. 01.30-tól bárki feltölthet regisztráció (fiók létrehozása) után jegyzeteket az oldalra.

Dóri

csilla001 # 2010.01.07. 07:29

Sziasztok!

Köszönöm „csajun és kondidori” a segítséget és a tanácsokat!

Pronyex # 2010.01.07. 07:00

Sziasztok!

csajun # 2010.01.06. 14:38

Sajnos én is láttam, hogy valaki időnként ürítgeti a gmailes postafiókot. Én sem értem miért jó ez valakinek!

Thetys! Én annak idején 3 hetet tanultam erre a vizsgára és szabin voltam erre az időre. De persze ez egyén függő, illetve ki mikor kezd tanulni...

Judit

Thetys # 2010.01.06. 11:16

Sziasztok!
Még ősszel jártam ezen a címen, akkor jobbnál jobb anyagok voltak fenn... ki lehetett az a görény, aki törölte?!?!?! Komolyan, hogy egyes ..... -nak ez jelenti a szórakozást!!! Remélem jól meggebed magában az illető. (Bocsánat, de ki kell dühöngenem magam!)

Tudom, hogy ez teljesen egyéni, de kb. mennyi idővel számoltok a felkészülésre? Munka mellett? (Nekem 5 napot biztosít a munkáltató, tehát össz. 9 napot leszek otthon)

Thetys # 2010.01.06. 11:15

Sziasztok!
Még ősszel jártam ezen a címen, akkor jobbnál jobb anyagok voltak fenn... ki lehetett az a görény, aki törölte?!?!?! Komolyan, hogy egyes ..... -nak ez jelenti a szórakozást!!! Remélem jól meggebed magában az illető. (Bocsánat, de ki kell dühöngenem magam!)

Tudom, hogy ez teljesen egyéni, de kb. mennyi idővel számoltok a felkészülésre? Munka mellett? (Nekem 5 napot biztosít a munkáltató, tehát össz. 9 napot leszek otthon)

csajun # 2010.01.06. 11:04

Szia Csila001!

Munkajogból én is csak az indoklásos törvényt tanultam. Ott az indoklásban azért értelmezhetően vannak megfogalmazva a dolgok. Én sem ebben a témában dolgozom, de nekem így sikerült megtanulni. TB-ből volt anno egy jó anyag (de lehet az már nem annyira aktuális), az is lehet még használható.

Az EU-hoz én is egy két hasábos verziót tanultam, persze a létszámok korrigálásával, szerintem az elég volt és egész jól leírta a dolgokat.
Egyébként ezek az anyagok azt hiszem, hogy a szakvizsgás közös gmail fiókban fent vannak.
felhasználónév: szakvizsgazok
jelszo: szakvizsga
Ha esetleg nem találod, írj mailt és átküldöm.

Judit

kondidori # 2010.01.06. 09:46

Kedves Csilla001!

Én személy szerint anno a 2 hasábos szegedi ü.kamara féle jegyzetet használtam az eu-hoz. De azért kicsit vigyázni kell, mert a parlamentnél a tagok száma már akkor sem passzolt. Szerintem egyébként nagyon korrekt kidolgozás és egyébként böven elég.
Talán használd azt, de az intézményi részt egészítsd ki a Lisszaboni Szerződéses jegyzetben lévőkkel.

Én személy szerint a munkajogot csak tv-ből tanultam és ahol teljesen elvesztem ott megnéztem a cdjogtár-ban hozzáfűzött kommentárt.

csilla001 # 2010.01.06. 08:51

Sziasztok!

Várhatóan februárban megyek C-ből és lenne egy két kérdésem. Az első, hogy az EU-t miből érdemes tanulni? Ez a Lissszaboni szerződés kicsit megkavarta a dolgokat, láttam a jog.webatu.com/-on több eu-s kidolgozást , de jelenleg a bőség zavarában vagyok.
A másik, hogy munkajogból van valami rövidített jegyzet, amiben benne van a lényeg tömören és a nem munkajoggal foglalkozó egyéneknek is hasznos lehet? Egy két alapdolog elmagyarázását tartalmazná, pl munkaidőkeret stb. Lehet másnak ezek könnyű dolgok, de aki nem ebben dolgozik, attól(legalábbis tőlem:)) annyira távol áll ez a részvizsga.
Köszönöm előre is a segítséget!

Pronyex # 2009.12.30. 06:53

Sziasztok!

Pronyex # 2009.12.15. 10:04

Sziasztok!