szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

bajussz # 2009.11.09. 11:30

bármelyik közjegyző megcsinálja

szerintem egy ezresből megvan

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2009.11.09. 10:50

Sziasztok!

Most szeretnék bejelentkezni majd szakvizsgára. Nem tud valaki egy jó közjegyzőt a diploma hitelesítéshez? Mi a tarifa?

köszi

Esztus # 2009.11.09. 08:13

Sziasztok!

Azt kérdezném Tőletek, hogy a szakvizsga jelentkezéshez és a 3 év gyakorlat igazolásához van formanyomtatvány(nem találtam), vagy nekem kell összehozni Őket?
Biztos furcsa kérdésnek találjátok, de közigazgatásban dolgozom, nem ügyvédnél (stb.), úgyhogy a környezetemben nem sokan vannak akik manapság szakvizsgáznak, és ebben tudnának segtíeni :)
Logikus hogy a C résszel kezdek és közigből szeretnék írásbelizni...

Előre is köszi a segítséget!

Pronyex # 2009.11.05. 11:34

Sziasztok!

Komplett kidolgozott „C“ tételsor eladó (10.000,– Ft)

Tel: 06–20–223–9240

Pronyex # 2009.11.05. 11:33

Sziasztok!

kortedorka # 2009.11.04. 12:20

Sziasztok,

én november végén megyek a C-ből és érdeklődnék, hogy aki szintén mostanában megy mit fog kezdeni az Eu-s anyaggal, tekintettel a liszaboni szerződés aláírására és így dec 1. napján való hatályba lépésére.Tanuljak régit is újat is? a szerződés elérhető valahol érthetőbb, rövidebb formában?

Tóth Marianna # 2009.11.02. 16:35

Sziasztok!
Ma voltam munkából írásbelizni.
A feladat a következő volt. Munkavállaló raktáros munkakörben dolgozik. Leltárfelelősségi megállapodást nem kötöttek vele. Ketten kezelik a raktárat. Névtelen bejelentés érkezett a vezetőhöz, hogy a munkavállalót látták, hogy a rakáron lévő készletből szerszámot ad át a kerítésen keresztül ay ismerősének. A munkavállaló tagad. Jogi képviselőként Írjon javaslatot a munkáltatónak, hogy milyen jogi lehetőségei vannak.

Azt írtam, hogy mivel nincs leltárfelelősségi megállapodás, meg nem visszaszolgáltatási kötelezettséggel vette át és nem kizárólagosan használ vagy kezel (legalábbis erre nem utaltak), ígz nem áll a munkavállaló objektív felelőssége. Kártérítési felelőssége van, de csak gondatlanságból (egyhavi bér 5o%-ig), mert tagadott egzéb bizonyíték nincs. Feljelentést tehet még a munkáltató, s ha ott megállapítják a bűnösségét, akkor a teljes kárt meg kell fizetnie, és ey rendkívüli felmondásra is okot ad.
Szerintetek?

Pronyex # 2009.10.27. 16:13

Sziasztok!

Tóth Marianna # 2009.10.26. 19:04

email címem: tothm79@gmail.com

Az előbb lemaradt.

Tóth Marianna # 2009.10.26. 19:03

Sziasztok!

Munkajogból iratmintatárat tudna valaki küldeni nekem emailben? Vagy honnan tudnám letölteni?
Munkaszerződésekkel kapcs. mintáim vannak.
Előre is köszönöm, ha tud segíteni valaki.

borvirág # 2009.10.26. 14:05

Ha minden alatt könyvet is értesz, vidd be nyugodtan. Telefont nem lehet használni.

Tóth Marianna # 2009.10.26. 13:37

Sziasztok!

Jövő hét hétfőn megyek írásbelizni (munkajog) C részből az IRM-be. Szerdán lesz a szóbeli.
Írásbelivel kapcsolatban mikre lehet számítani?
Nem jön valaki vizsgázni szintén ezeken a napokon?
Be lehet vinni mindent, vagy csak magát a jogszabályt?

Pronyex # 2009.10.14. 18:30

Sziasztok!

Komplett kidolgozott „C“ tételsor eladó. (ár: 10.000 Ft)

kondidori # 2009.10.14. 15:33

Sziasztok!

Ma voltam a LB-n C-ből és hát megosztanám a kérdéseke, mivel én is szemezgettem itt korábban. Először is le kell szögeznem, hogy egy állati aranyos bizottsággal volt dolgom. Kb. 15 perc volt egy vizsga és abszolút úgy álltak a dologhoz, hogy ekkora anyagot nem lehet úgy megtanulni mint régen az egyetemen egy-egy tárgyat.

MUJ:

• munkaszerződés alanyai,
  • munkaszerződés létrejötte (milyen forma, milyen elemek, miről kell tájékoztatni stb)
  • munkáltató személye változik, kell-e a hozzájárulása a mvállalónak? (sima jogutódlásnál nem, szektorváltásnál - tehát ha ktv, kjt alá kerül, akkor igen)
  • Ma 17 éves gyerek hogyan köthet munkaszerződést? (na ebbe belefutottam, mert időközben 18-re emelték a tankötelességet és ezért hiába ír az Mt 16 évet, ő is csak a nyári szünetben dolgozhat.)

EU:

• EP választás, EP működése (bónusz kérdés: ki az elnöke? Hát a franc se tudja, pedig szegény hölgy mondta hogy sokat látni most a tévében. Na de kinéz ilyenkor tévét?)
  • Lisszaboni szerződés (Mikor lépett volna hatályba: 2009.01.01 és mikor lép hatályba, ha nem az eredeti időpontban - hát erről fogalmam nem volt, pedig direkt figyeltem a híradásokat - az utolsó aláírást követő hónap első napján)
  • hűség-elve?

AJ-KIG:

• alapítsak egyesületet
  • Ket képviseleti formái - na itt a törvényes képviseletet fejtegettük
  • bírói felülvizsgálat

Volt még egy-két kisebb kérdés, de arra már nem emlékszem.

Nagyon rendesek voltak és gyakorlatilag semmit sem hagytak végig mondani, ahol látták, hogy megy, ott rögtön tovább léptek. Szóval minderől kb. 2-3 mondatot beszéltem. Mondjuk a muj-nál kicsit kétségbe estem, mert nem mindig esett le elsőre, hogy mire akarunk kilyukadni.

(TB-t egyáltalán nem kérdeztek, az egész csoportból egy embertől kérdezték meg a GYES-t, az meg nem is tétel - de ott is csak a felmondási védelemre voltak kiváncsiak)

5-4-5

Mindenkinek ilyen bizottságot...

doktor_dalma # 2009.10.14. 09:45

Sziasztok!

Eladnám az alábbi szakvizsga könyveimet (mindegyik Novissima kiadótól, újszerű állapotban):

Európai Közösségi jog 1500 Ft
Alkotmányjog és közigazgatási jog 2000 Ft

Tel: 30 / 320 62 14

Dalma

Tóth Marianna # 2009.10.09. 10:15

Amelie27!

Június végén küldtem el a jelentkezésemet és októbert jelöltem meg. Még júliusban küldtek levelet, hogy novemberre tudnak berakni. Egy hete kaptam meg az időpontot a november elejét. Szóbelizni meg november 4-én megyek.
Nem tudom mennyit kell készülni rá, de nem sok időm lesz.

Tud valaki esetleg munkajog írásbelire hasznos tanácsokat, feladatokat?

Pronyex # 2009.10.08. 07:38

Sziasztok!

Komplett kidolgozott „C“ tételsor eladó. (ár: 10.000 Ft)

Amelie27 # 2009.10.07. 16:19

Sziasztok!

Az utolsó 3 eu-s tételhez a Bizottság honlapján találtam hasznos kis rövidítést (magyarul), pl. itt lehet bogarászni:
http://ec.europa.eu/…01_02_hu.htm

Munkajogi iratminták vannak a Complex-ben.

Marianna, mikor jelentkeztél a vizsgára? Én július végén, és okt. végére/nov. elejére kértem, szintén munkajog írásbelivel, de még semmi hír.
köszi!

Tóth Marianna # 2009.10.05. 13:11

Sziasztok!

Munkajogból fogok írásbelizni, így munkajogi iratmintatárat keresek. Honnan tudom letölteni?
Ezzel kapcsolatban vannak tapasztalataitok?
Esetleg van valaki, aki november 02-án jön az IRM-be írásbelizni munkából?

kondidori # 2009.09.28. 06:48

Szia,

szerintem a két hasábos elég jó. Többen is ajánlották + jártam előkészítőre és ahogy nézem a jegyzeteimet, az előadó szinte tök ugyanezt adta le.

Zsugor # 2009.09.27. 20:27

Sziasztok!

Az összegyűjtött segédanyagok közül melyik a legjobb az Eu. felkészülésre. melyikben lehet megbízni?

köszi

pokember # 2009.09.24. 20:31

köszi az ötleteket:-)
még 1 kérdés..
EU-ból az aktuális tételeket mennyire kérdezik?pl.80,81,82??mert elég hosszúak..vagy esetleg azokból vmi rövidebb nincs vhol?

kondidori # 2009.09.24. 09:21

Kedves pokember!

A HVG-nek van valamilyen új ADÓ-TB különszáma júliusra. Elég húzós áron, de talán az segít.

csajun # 2009.09.24. 06:12

Szia Pokember!

Az alábbi linken valaki összeszedett minden anyagot a 'C' témakörben, olyat is, ami már a gmailes fiókban sincs:

http://jog.webatu.com/

Itt találsz TB anyagot is, bár azt már nem tudom mennyire friss.

Judit

pokember # 2009.09.22. 09:51

sziasztok!
okt.1-jén megyek "c"ből,a kérdésem az lenne,h tb-ből honnan jutok hozzá az aktuális dolgokhoz?a könyvet is tanultam,ami persze nem teljesen jó..a gmail-en nem találtam semmit.
és a ket-hez van vmi ötlet?mert én csak tv.-t tanultam..
eu-ból meg gondolom mindenki kikeresi a hiányzó tételeket a netről...
előre is köszi