Hát,én még délelőtt próbálkoztam,aztán már csak az olvasgatás maradt:-)kalappal neked holnapra!
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy hol találom meg azt, hogy az írásbelire milyen kérdések lehetnek? A jogiszaki-t néztem, de ott csak kb 20 db írásbeli témát találtam összesen. Akinek esetleg meg van kérek a jogiszakvizsga@freemail.hu-ra küldje el
Köszi
Kúrián leszek, nagyon kíváncsi leszek milyen lesz, mindenestre tanulni már nem is bírtam ma :) lesz ami lesz :)
Sziasztok! Én csak most léptem be először erre az oldalra, tehát eléggé tájékozatlan vagyok.
A munkajogi részből megyek júniusban az első szakvizsgára, és én úgy tudom, hogy lehet választani ott a helyszínen, hogy Munka,-vagy TB. jogból akarsz írni. Nem tudom, hogy így van-e?
Ráadásul valamelyikőtök irta,- bocsánat, már nem emlékszem a névre-, hogy munkajogból az írásbelin a 100-as tételt húzta. Lehet, hogy én értem félre, de akkor ezek szerint létezik egy külön az írásbelire vonatkozó tételsor is? És ha igen, meg tudja mondani valaki, hogy hol lelhető fel ez a tételsor?
Segítségeteket köszönöm, és minden hasznos infót várok. A mostanság vizsgázóknak szurkolok! Kéz,-és lábtörést! lilas
Leevi,hol fogsz vizsgázni?én a KIM-ben,de már teljes a pánik...az írásbelim nekem is oké volt,de kb úgy érzem most,hogy a saját nevemet se tudom,ha megkérdezik:-((
Igen, ezt korábban, más törvényekben is eljátszották néhányszor. "A hatályos normaszövegbe beiktatom, de rendelkezem róla, hogy mégsem hatályos". Túl azon, hogy ez fából vaskarika, nagyon zavaró. Csókoltatom a kodifikációs főosztályt.
Közben megvan a megoldás az átmeneti rendelkezések között. Ezek khm...
Találkoztam egy tanulnivalót érintő problémával, amin még első tanuláskor felül tudtam emelkedni, de most már kicsit zavar. A hatályos bírósági szervezetről, ill. ügyészi szervezetről szóló törvények következetesen járásbíróságokról és járási ügyészségekről regélnek. Én valahogy nem úgy emlékeztem, hogy ez az átnevezés mostanában esedékes, pedig a törvényszövegben már ez van. Mi itt a megoldás? Járás nincs, de a járásbíróság visszavág?
Hazo:
Az írásbelin a 100-as tételt húztam (fiatal munkavállaló-rendkívüli munka), ezzel nem volt gond, az izgalmasabb része most fog jönni :)
Egyébként a bevitt jogszabályokat nem nézték át, senkire nem szóltak rá (legalábbis amíg én benn voltam), mondjuk összesen 1 felügyelő volt benn.
Textilhal, köszönöm az infót. Ha már ez a bevett megoldási forma, akkor felhívtam őket, de naná, hogy a akármikor próbálom a megadott telefonos ügyfélfogadási időn belül, az automata elmondja a mondókát és szétkapcsol. Hát, valami majd csak lesz.
Leevit pedig úgy tűnik már leköröztem, már csak 3 nap. :) A vizsgád remélem jól sikerült.
Én ettől tartottam a soha életbe nem lépett Ptk.-val kapcsolatba. :) Hogy tudni illik, "hogyan rendelkezett volna"?
De ha peched van, vannak olyan "vicces" vizsgáztatók akik kérdezik a hatályos jogszabályt és az újat is, pl. olyan formában, hogy az Mt. esetében megkérdezi, hogy adott kérdésben az új Mt. mennyiben tartalmaz más szabályozást.
Tudom, hogy elvileg nem tehetné meg, de mégis...:)))
Most még viszonylag. :)
Hazo:
Én ma voltam, a vizsgázni, a véglegesítésről szóló visszaigazoló mail, pedig 4 nappal ezelőtt jött meg :)
Hazo, én személy szerint nem éltem át ilyet, csak hasonlót és 3 nap alatt 3 évet öregedtem az ő töketlenségük miatt, továbbá vizsga előtt 3-4 nappal 2x kellett személyesen bemennem, mert emailre válaszolni luxus, telefont felvenni luxus...
De a te eseted konkrétan korábban már olvasható volt itt valamelyik fórumon, mások is jártak így és sajnos az egyetlen járható út a telefon ezerrel. Aki felhívta őket ezzel a gonddal, azt azonnal véglegesítették.
Tudom idegbaj, de nem úszod meg a telefont...holnap 13.00 és 16.00 között feküdj rá!
sytver24: köszönöm az infót, akkor csak az említett részt nyomtatom ki :):)
Találkozott már valaki ilyen esettel? Március elején jelentkeztem elektronikusan a vizsgára, még ekkor be is fizettem az összeget, az automatikus üzenet meg is jött az előjelentkezésről és a figyelmeztetésről, hogy ha nem fizetsz dádá lesz, stb.
Az A részénél én anno kaptam a jelentkezést követő pár héttel e-mailt, hogy véglegesítették az időpontot. Ehhez képest a vizsgám pénteken lesz és még mindig nem jött ilyen e-mail, a rendszerük is csak előjelentkezett áldozatként jelöl. Küldtem nekik e-mailt ezzel kapcsolatban, de erre egy hét alatt még nem sikerült válaszolniuk.
Most már kellően idegbeteg vagyok a röhejes anyagmennyiség ismétlésétől (szokásos nem tudok semmiből semmit kategória), úgyhogy nem kívánom őket még telefonon is megkeresni, ha nem muszáj. Szóval találkozott ezzel már valaki? Előjelentkezettként megjelenhetek ott nagy buzgón, lobogtatva a kinyomtatott banki kivonatot? Ez lett most a rendes eljárás? Valamit csak kell ezzel az előjelentkezéssel csinálniuk, mivel náluk van most a labda.
Köszönöm előre is, ha van valakinek hasznos válasza. Megyek is vissza, folytatom az idegbajoskodást.
pipe: Az új Ötv. legtöbb rendelkezése jövőre lép hatályba, ami hatályban van 2012. január elsejétől, az a törvényességi felügyelet, és a megyei önkormnyzatra vonatkozó rész. A többi, a települési önkormányzatra vonatkozókat a régi Ötv-ből kell tudni.
sziasztok! április elején megyek közigből (korábban a munkát és eu-t megcsináltam, de közigre nem jutott időm). most kezdem összeszedni az anyagot. aki már benne van az tud nekem segíteni abban, hogy az önkormányzatos résznél melyik tv-t tanuljam? van az 1990. évi LXV. és a 2011. évi CLXXXIX. nem nagyon van időm bogarászni, hogy mi a különbség. kell mindkettő? ti miből készültök?
Úgy nagyjából stimmel :) nálam is ezek lesznek
gyors csekkolás:-)a 3 tb-s jogszabály,ket (hátha tb 6ározat lesz),Mt, a két közszférás cucc,meg a Pp-ből az ítélet részei. nekem ennyi...van még vmi?
Én is azt csináltam, nagyon remélem, hogy legalább a jogszabályokat sikerült rendesen összeszednem :)
most pakolom össze a jogszabályokat,lesz 1 batyunyi cókmókom...
Szükség lesz rá :D
Igen,állítólag ez a legkönnyebb,én ezért választottam,mert amúgy közöm nincs hozzá:-)majd beszámolok,milyen volt.A közig tényleg brutál,a ket oké,de az alkotmányban sok olyan van,amit nem voltam hajlandó megtanulni,egy idő után "belázad" az ember.
Leevi,kalappal nekünk holnapra:-)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02