szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

gavotte # 2012.05.01. 17:28

Kedve Pipe!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. 4 hete tanulom ezt a részt, holnap megyek belőle és még így soha nem örültem volna egy kettesnek, mint most. Lehet, hogy bennem van a hiba és nehéz a felfogásom vagy így az utolsó vizsgára már teljesen kész az idegrendszerem, de totál hülyének érzem magam belőle...úgyhogy PÁNIK van, nem kicsit...

Castor3 # 2012.04.30. 18:21

Kedves Pipe!
Megnyugtatlak, nem vagy egyedül, én 2-3 nap munka-tb rész törvények átolvasása(!) után már tudom, hogy ezt 10 nap tanulással nem tudnám befogadni az agyamba...max ha nem aludnék és valami pörgetőt ennék mellé (akkor is neccesen)És akkor hol vagyok még attól, hogy tudjam is az olvasottakat...plusz közig-alk.,eu-ról nem beszélve...én már az anyagok nyomtatásába lefáradtam :) és nem a jelesre hajtok, csak görbüljön (utolsó vizsgám)

Közig-alk-ból nincs valakinek egy használható kidolgozott jegyzete? Nagyon hálás lennék! Esetleg akik mostanában vizsgáztak?

Én előre felajánlom az összes jegyzetem+nyomtatott anyagomat a vizsga után (ha sikerrel vettem az akadályt)!

Pandicao # 2012.04.30. 13:57

Sziasztok! Most így, a 3. vizsgára csatlakozom hozzátok. Kérdésem az lenne, hogy Ti mit tanultok az Ogy. tv-ből, melyik §-okat?

Ronicic # 2012.04.27. 09:20

Pipe, én február 29-én voltam ebből a részből, gondolom, az anyag azóta sem lett volna kevesebb, és én ca. 4 hetet tanultam rá. (Az más kérdés, hogy nekem munkahelyi követelmény a jó vagy a jeles osztályzat.) Szóval ne érezd magad nehéz felfogásúnak, akinek 10-12 nappal sikerül, az biztos, hogy nagyon szerencsés (is). A választásról szóló tételekhez én csak az új tv.-t (az ugye kb. 4-5 o.), az eljárási részéhez pedig a Dialógos könyvet tanultam, ami e témában még viszonylag hatályos, és baromi tömören, lényegre törően összefoglalja. Szerintem próbáld meg beszerezni, ha még nincs meg, mert rengeteg tételnél segítséget nyújt. Remélem, tudtam segíteni, kitartás! :)

pipe # 2012.04.27. 09:10

a választásról szóló tétel nincs meg valakinek kidolgozva? számomra rettenetes. képtelen vagyok átrágni magam rajta!!!

pipe # 2012.04.27. 08:29

lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású de nem értem, hogy sokan, hogy tudtok felkészülni erre 10-12 nap alatt? Biztos nincs ferdítés?? 4-4 nap alatt lenyojátok a tárgyakat. a munkát még el tudom képzelni, de a többit??!!! Nekem csak a közig részhez kell min 2 hét. vagy erősen szelektáltok?

Kiszi # 2012.04.24. 12:50

Kedves Jevgenyij Fjodorovics Dragunov! ;)

Van új Novissima EU-m, írtam a másik fórumba, amit nyitottál.

Klotűr # 2012.04.24. 11:05

Hatályos "már", hogy elegendő idő legyen a jogszabály alkalmazására való felkészülésre.

pipe # 2012.04.24. 09:56

hurrá!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.24. 09:29

Már.

pipe # 2012.04.24. 09:27

Klotűr: és mikortól hatályos?

Klotűr # 2012.04.24. 08:50

Kedves vizsgázók!!! Van új Ogy. törvény és Házszabály, a Magyar Közlöny 47. számában jelent meg múlt héten, még friss és ropogós.
Mit mondjak nagyon örülök ennek az aktivitásnak vizsga előtt!

br83 # 2012.04.23. 13:02

Kell mind a kettő, mert párhuzamosan hatályosak

Cézé85 # 2012.04.23. 11:59

Bár lehet kicsit elhamarkodott volt a kérdés, mert most, ahogy alaposabban megnéztem, az új még nem is teljesen hatályos...

Cézé85 # 2012.04.23. 11:57

Sziasztok!
Június 6-án megyek vizsgázni, jövő héten kezdem a felkészülést. Az önkormányzatos résznél komolyan gondolják, hogy kell mind az új, mind a régi törvény?
Ti melyiket tanuljátok, melyiket érdemes?

AgotaM # 2012.04.20. 11:57

Pipe, a Ket. tételsorban nem szerepel tényleg, de az alapjogoknál, a diszkrimináció -tilalomnál megjelölték sajnos! azt nem tudom, mennyire kérdezik.

pipe # 2012.04.20. 10:33

valakinek van arról infója, hogy kérdezik-e a Ket.-ből az utolsó részt (egyenlő bánásmód követelményével kapcsolatos). ez egy új rész (gondolom), viszont nem része a tételsornak. ti tanuljátok?

kitcat82 # 2012.04.18. 22:06

Lilas,már nem választhatsz,hogy munka vagy TB,megszűnt az a rendszer.Bár én nem tudom,hogy hétfőn nálunk húzott-e valaki Tb-t...

pipe # 2012.04.18. 20:18

gavotte: :):) nos, valóban fokoztad :):)
leevi: millió gratula neked!!! pihenj, lazulj és szabadulj meg a jegyzeteidtől:):):)!!!!

Leevi # 2012.04.18. 18:29

Nah, túl vok rajta én is, Kúrián voltam, alapjában véve rendesek voltak.
Munkajogból a Kttv-t kérdezték + egy kis mt is volt azért, euból parlament + uniós állampolg., alkotmány-közig: ovb, eljárás választással összefüggő jogszabálysértés esetén + önkormányzat rendelete, határozata

Amúgy tényleg rendesek voltak!

kurucz27 # 2012.04.18. 17:52

Kedves Mindenki!

Érdeklődni szeretnék hogy a http://jogiszaki.hu/ oldalon lévő anyagok mennyire hatályosak. Azt láttam, hogy sok minden fent van régebbről.
Az egyértelmű, hogy a törvények hatályos állapotát kell alapul venni, de tájékozódás jellegen túl is hasznosak a fent lévő anyagok?Nem nagyon értek hozzá, csak segíteni szeretnék egy ismerősömnek anyaggyűjtésben.

Ha a jogszakin nem akkor hol érdemes kutakodni, melyik könyvet ajánljátok?

Köszi a segítséget előre is.

kitcat82 # 2012.04.18. 17:38

Dragunov,mehet az üzlet az EU-könyv kapcsán:-)ha szükséged van rá,Mt kommentárt (nem a nagy,gyakorlati,hanem a Közlönykiadós,de azért pár dolog miatt az se haszontalan)is fel tudok kínálni.

A vizsga abszolút pozitív tapasztalat volt, az érdekelte őket , hogy mit tudok,nem az,hogy mit nem!respect:-)

gavotte # 2012.04.18. 17:06

Kedves Pipe,

csak, hogy még fokozzam, a Ket-ben is képviselő-testület hivatala van, 12§ (3) d pontban, mint közig.hatóság...

pipe # 2012.04.18. 11:13

aki közigből már toppon van, meg tudja nekem mondani, hogy a tételsorban (34.tétel)miért az található, hogy önkormányzati hivatal (korábban képviselő testület hivatala) amikor az Ötv.általam nézett mai hatályos állapotban még képviselő testület hivatala van (ld.: 38.§)???

Leevi # 2012.04.18. 06:22

Köszi :) Neked is! ;)