- láttán
Mondom, hogy elállt.
Mondom, hogy elállt.
Wow! Ezeket poénból is meg kell kóstolni:-D.
Sunshine after the rain.
Leg, nehogy azt mondd, hogy nem ittál még kommersz szeszt!
Talán nem is szipuztál még??? Ne má!
Leg-papa pipál? :D
Ad 1. Talán kommersz rumot (decinként). Öttel-hattal ki lehetett húzni bulikezdettől bulizárásig.
Ad 2. Nem volt anyag (kábszer), szipu, füves cigi, THC (csak mint a Subscribe leánykori neve), (de ha már subi) blue mescaline, kokó, heroin, semmi... az életemben. (Guba, nem is gondoltam, hogy ilyen vicceskedő arc vagy XD)
Sunshine after the rain.
Már a Hennessy cognac (VS) is túl torokkaparó nekem. Drágábbat kéne inni, ugye, Kacs barátom?:-D /Emlékezz Tallinnra:-)/. Vagy Lagavulint, mely simogatja a torkot, mint a mester mondá.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
a "talinni konyakot" talán már bűn is volna meginni...:)
én maradok a lagavulinnál és a jamesonnál...:)
Kacsa11
Kedves Kacsa,
szerintem meg dogozzzzáááá (és ne fórumozgass!)és húzzunk strandra!
:))
Iwikó
"a „tallinni konyakot“ talán már bűn is volna meginni…:)"
Ildi: Érdekes, én is dolgozom, újságot szerkesztek, mielőtt mennék Luxiba. Majd Kaccsal alakítunk egy JT Workaholic Fan Clubot:-D.
Sunshine after the rain.
JT=JF
Sunshine after the rain.
Ha benéz ide egy új fórumozó, akit érdekel a levelező jogász képzés, az igencsak el fog csodálkozni...:)))))
Social life is van a világon. Ez meg inkább már klub, semmint Jogi Fórum.
Sunshine after the rain.
Köszönöm Miindenkinek a hozzászólást, bátorítót, eltántorítót egyaránt, ami a jogi pálya választását illeti.Bárcsak hamarabb léptem volna.
A bizonytalanság abból is fakad, hogy beteg vagyok, ami eléggé megvisel testileg és lekileg egyaránt, ehhez jön a munka és a létbizonytalanság.Tudom másnak meg családja van a munkája mellett és úgy sem könnyű.
Persze, nem hinném, hogy egyedül vagyok ilyen kondíciókkal,de mindenkinek tudnia kell, hogy mit vállalhat és mit nem, így a döntéshez szükségem volt mások véleményére.
Üdv
Daphne
"Bárcsak hamarabb léptem volna."
Ha így gondolkozol, folyton csak sajnálkozni fogsz, ezt felejtsd el! Hátrafelé nézve nem lehet biciklizni! Az élet csak visszafelé nézve érthető meg, de az élet jelszava: előre! :)
Köszönöm:-)
Sziasztok!
Tényleg elcsodálkoztam, bár roppant érdekesek a whiskey egyes kiszereléseiről szóló értekezéseitek :D szerintem szappanízű bármilyen formában.
Igazából azért néztem ide be, mert felrakták a ponthatárokat, és kiderült, hogy engem felvettek azt ELTE jogi karára levelezőre, a kollegámat viszont, aki rábeszélt erre az egészre, nem. Úgy érzem egyedül nincs lelki erőm belekezdeni (2 állás + gyerek), viszont régi álmom a jogi diploma, nem a pénzkereset miatt (bár nyilván nem lenne ellenemre), hanem mert érdekel. Szóval sorstársakat keresnék, vagy egy kis biztatást, vagy tanácsot, vagy ilyesmit ...
Előre is köszi!
Én biztatást tudok adni. Ha jogász szeretnél lenni, akkor végezd el. Másképpen nem lehetsz jogász. Nyilván ezért is jelentkeztél. A rövid mondások ideje van. A metró mozgólépcsőjére is azért szál fel valaki, mert vagy a szerelvényhez akar eljutni vagy pedig onnan akar kijutni a felszínre. Két állás és gyrmek nem akadály.
Sziasztok!
Valkyria: Jelentkezem, mint sorstárs. :)
Sziasztok!
Valkyria (és talán IlFatto). Szerintem, ha tényleg bizonytalanok vagytok, akkor ne vágjatok bele. Egyrészt a kifizetett tandíj miatt, másrészt, hogy ez az egész dolog nem arról az öt évről szól, amit az egyetemen töltötök. Sokan, sok féle módon kifejtették már, hogy a magyar jogi oktatás nem sokat ér. A gyakorlat 180 fokban eltér attól, amit a fejünkbe/fejetekbe vernek, amit be kell magolni és ami valószínűleg 1-2 év múlva már hatálytalan lesz. Egy általános jogi "összképhez" nem szükséges súlyos százezreket (milliót) kifizetni + szívni a vizsgákon. Ha ezzel szeretnétek foglalkozni, akkor egyetem után jön ugye a három év kuli munka... Így már - jobb esetben - is 8 évnél tartunk, ekkor lehet arról beszélni, hogy talán önállóan is tudok magatokkal mit kezdeni (jogászként).
Dr. Attika, gondolom nem próbáltál még munka mellett háztartást vezetni (részletesebben: gyerekeket reggel elindítani a megfelelő oktatási-nevelési intézményekbe, ételt, tiszta ruhát prezentálni, takarítani, vásárolni, rezsit befizetni, leckét felügyelni, szülőire járni stb.), és ezek mellé mondjuk egy-egy szigorlatra felkészülni! Szép a hasonlatod, de nem releváns az élethelyzetre.
Sorstárs jelentkezésem pusztán az intézményre és karra vonatkozott.
Sziasztok!
Szerintem hobbiból jogot tanulni ugyan nagyon szép, ám igen költséges,fárasztó és bizonyos tekintetben felesleges tevékenység. Egyetértek Thetys-szel, amit írt. Azzal egészíteném ki, hogy az egyetem nemcsak azt viseli meg, aki tanulja, hanem a férjet/feleséget/társat, akinek ugyanúgy lemondás lesz minimum öt év. Személy szerint ha választanom kellene a hobbiból jogi egyetem és a család között, én biza a családot választanám... no és keresnék valami kevésbé "problémás" hobbit...
Üdv.:
Csipke
Magam úgy végeztem, hogy szinte végig gyereket neveltem közben, és vittem a háztartást. Előbb egy gyereket, aztán kettőt. Kicsiket. A nagyobbik akkor volt öt, amikor diplomáztam.
Meg lehetett oldani. Egy ilyen téren állítólag csökevényes férfinak is, hát még egy sokkal rátermetteb nőnek.
Nősténysovinizmus. Ha szabad ilyet mondani. (Analogice.)
KBS,
de azért felteszem nem hobbiból végezted el a jogi egyetemet.
A férfiak egyébként nem csökevényesek, hanem kényelmesek (a nők meg erőszakosak (értsd:ezténúgyisjobbanmegtudomoldani)) :))
Csipke
Hát nem. Hivatás. Akkor sejtettem, most már tudom.
Az is igaz, hogy mindig is nagyon feminin voltam. Már lelkileg. Még mielőtt valaki azt hinné hogy nagy se... izé... széles csípőm van.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |