coming out?:)))
Kacsa11
coming out?:)))
Kacsa11
"Az is igaz, hogy mindig is nagyon feminin voltam. Már lelkileg."
Hát ennek a fórum-hozzászólasaidban legkisebb nyomát se lelni. :) Ezzel nem azt akarom mondani hogy nehezen hihető amit írtál, hanem igencsak megleptél vele, én egy erős kiállású, szigorú, katonás jellemnek gondoltalak a magánéletben, illetve családapaként is.
Kompenzáció.
Kacs:-D.
Sunshine after the rain.
Felcsillant a szeme. De hiába.
Sziasztok!:)
Van köztetek olyan aki 30 éves fejjel kezdett jogásznak tanulni? Szerintetek csak a 20 éveseké a világ?:) Nagy álmom volt a jogász lehessek, de eddig se pénzem, se időm nem volt....:( Mostanra rendeződtek a dolgaim...:) Én nem a "hírnév" miatt akarom ezt a diplomát,- és elsősorban nem is a pénz miatt- hanem azért, hogy végre azt csinálhassakm ami örömet okoz, hogy segíthessek a bajba jutott embereken... Bár tisztában vagyok vele, hogy emiatt sokan hülyének néznek,de szerintetek van értelme a mai
világban 30 éves fejjel küzdeni az álmaimért?
„...segíthessek a bajba jutott embereken…”
zsebkendőt gyorsan!:)
Kacsa11
Kedves nyar1981,
mindig van értelme küzdeni az álmaidért. A bajba jutott embereken sokféleképpen lehet segíteni, és a pszichológus, a szociális munkás, a mentálhigiénés szakember, az orvos, a pszichiáter, az ápoló, a lelki gondozó, a pap, az apáca és még sokan mások mind bajba jutott embereken segítenek. Sokmindenben megegyeznek a motivációik, de a segítés módja szakmánként nagyon eltérő is lehet. Szóval szerintem azt a kérdést lenne érdemes feltenned magadnak, hogy azon kívül, hogy szeretnél bajba jutott embereken segíteni, még miért érdekel a jog maga. Ha megnézel néhány előadást az egyetemen (be szabad ülni külsősöknek is meghallgatni), megnézel néhány tankönyvet, beszélgetsz idősebb jogászokkal (80 és a halál között), meg fiatalabbakkal is, akkor jobban el tudhatod dönteni, tényleg érdekel-e ez a szakma.
Azon töprengek, melyik jogászi hivatás, munkakör az, ahol a fő feladat, hogy segítsünk a bajba jutott embereknek.
A nyomozó inkább elkapja őket, az ügyész vádat emel ellenük, a bíró meg elítéli őket. A védőügyvéd - akit mégse tart senki irgalmas szamaritánusnak - próbál segíteni rajtuk, de ritkán sikerül neki. Ha meg mégis, akkor nem biztos, hogy az jó úgy általában az embereknek.
És így tovább...
Kacsa, ne légy cinikus.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
de az vagyok, és pedig azért, mert tele van a tök-életesen a fejem azzal, hogy az ügyvédeket a házi orvosakkal állítják párhuzamba azzal, hogy "bajba jutott embereken segít"...mert házi orvoshoz is csak akkor mész, ha már beteg vagy.
és ezt a sztereotípiát pont az ügyvédek (mármint azok talárban bohóckodó ágának tagjai) terjesztik!
mintha ügyvédre is csak akkor lehet szükség, ha már szarban vagy...
Kacsa11
Ebben igazad van, de az első posztból ez így konkrétan nem jött le.
Sunshine after the rain.
„az ügyvédek (mármint azok talárban bohóckodó ágának tagjai)”
Talán mert ők az ügyvédek. Akikre te gondolsz, azok valamiféle tanácsadók inkább. ("Consoliere vagy hogy...)
nyar1981:
mint a lentiekből is láthatod, hogy ha embereken akarsz segíteni, akkor lehetőleg ne ügyvéd legyél, ez az ügyvédi szakmában nem divat :) (:((()
Kedves kbs,
solicitor, barrister...ügyvéd mindakettő.
csak az egyik nem azzal foglalkozik, hogy a szart visszalapátolja a lóba...:)))
Kacsa11
Kedves mosza,
köszönjük átgondolt hozzászólásodat...
„1. § Az ügyvéd a hivatásának gyakorlásával – törvényes eszközökkel és módon – elősegíti megbízója jogainak érvényesítését és kötelezettségeinek teljesítését. Közreműködik abban, hogy az ellenérdekű felek a jogvitáikat megegyezéssel intézzék el.
„Én, … esküszöm, hogy ügyvédi hivatásomat az ügyfelem érdekében, a Magyar Köztársaság Alkotmánya és jogszabályai szerint lelkiismeretesen gyakorlom, és az ennek során tudomásomra jutott titkot megőrzöm. (Az eskütevő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen.””
mert a megbízó/ügyfél egyenlő a „bajba jutott ember”rel???
tovább megyek:
megbízó/ügyfél csak természetes személy lehet???
Kacsa11
sajnos még mindig sok ember abban a tévhitben él, hogy az gondolja hogy jog szolgáltatás=igazság szolgáltatás. Ez a két dolog tejesen különálló fogalom, nem szabad összekeverni, egyes területeken pedig még köszönőviszonyban sincs egymással. Sőt egyes területeken inkább ez az egyenlőség írható fel: jog szolgáltatás= gazság szolgáltatás.
Csak úgy mellesleg szeretném megjegyezni, hogy a kérdező ("nyar1981") egy szóval sem mondta, hogy az embernek csak akkor lehet szüksége ügyvédre, ha már bajban van, és nem egyenlősítette az ügyvédeket a házi orvosokkal; ő csak szeretne bajba jutott embereken segíteni, amire ebben a szakmában IS van lehetőség. :D Egyébként egyetértek azzal, hogy ez az egyenlősítés eléggé elterjedt, de erről nem a kérdező tehet. :)
"mert a megbízó/ügyfél egyenlő a „bajba jutott ember”rel???"
egyenlő lehet
a többiek pedig nem akarnak bajba kerülni :D
"megbízó/ügyfél csak természetes személy lehet???"
nem, de a jogi személy mögött is emberek állnak
"a szart visszalapátolja a lóba…:)))"
Yo duma.
Sunshine after the rain.
Sziasztok!:)
Köszönöm mindenkinek, hogy véleményt nyílvánított, még ha az negatív is volt, hisz abból is lehet tanulni... :)
Külön KÖSZÖNÖM Impossible,és mosza hozzászólását.:))
Leginkább a védőügyvéd szeretnék lenni,és komolyan gondolom, nem csak azért mert "segíteni akarok az embereken", -ami egyesek szerint nyálas dolog-, hanem mert valóban érdekel.Nekem nem csak a "dr" kell a nevem elé, hanem ennél sokkal több...:) Elsősorban a gyámügyi, illetve a munkajogi témák érdekelnek, és még sok minden más is ezen kívül...
Egészségügybe nem mennék mert nem bírom a vért :), szociális munkásnak pedig azért mert képtelen lennék hajléktalanokkal, alkoholistákkal stb.foglalkozni, talán a családsegítő oldala érdekelne...
Szép napot mindenkinek!
Kedves cat981,
jómagamnak sema jog-, sem agazságszolgáltatáshoz nincs köze...de hogy is jött ez most ide?:)
Kedves Impossible,
„nem, de a jogi személy mögött is emberek állnak”
ezt most gondold át.:)
az átgondolást kezd úgy, mintha azt kérdeztem volna: "na és?"...:)))
Kedves nyar1981,
ilyen viráglélekkel nem biztos, hogy a védőügyvédkedés a legmegfelelőbb jogászi pálya a számodra...
vágj bele bátran, ha ez a szíved vágya...nálad idősebbek is belevágtak, de néhány dolgot tarts szem előtt:
Kacsa11
Kedves Kacsa,
na és mivel emberek vannak ott is, lényegében embereket érint a jogi személy megbízó ügye is, vagyis arra akartam kilyukadni, hogy tök mindegy, ki a megbízó, természetes vagy jogi személy. De ezen tényleg nincs sok értelme vitatkozni. :)
Én az elefántnak csak azt a részét látom, amelyik egyelőre szarik rám. :DDD Nade az eheti interjú remélem most már jól sikerül. :P
Impi, interjúkon szoktak igazán nagy idiótaságokat kérdezni(milyen autó lennél és társai:D ) vagy csak a szokásos "futószalagos" dolog megy?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sherlock,
én serinek foglak hívni, mert túl nehéz leírni a nevedet, ha nem baj. :D
Azt még nem kérdezték meg, milyen autó lennék. A múltkori interjú megítélésem szerint tök jól ment, és azt mondták, hogy majd értesítenek, de nem értesítettek. A felvételiztető ember hamar kiment, egyedül hagyott a nővel... a nő nagyon nem volt rossz, és nagyon sokat mosolygott... jó munkahely lett volna. Tényleg nem értem, miért nem engem választottak, gondolom, volt egy mégszimpibb... Változó, mit kérdeznek; van, ahol tesztet kell kitölteni, ami hiába sikerül jól, nem hívnak vissza; van, ahol "kötetlen" beszélgetés és vigyorgás megy, aztán valaki mást választanak. Nem értem a logikájukat, de nem is akarom megérteni, menjenek a búsba.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02