levelező jogász képzés

Kacsa1111 # 2010.08.06. 13:25

coming out?:)))

Kacsa11

cat981 # 2010.08.06. 14:03

"Az is igaz, hogy mindig is nagyon feminin voltam. Már lelkileg."
Hát ennek a fórum-hozzászólasaidban legkisebb nyomát se lelni. :) Ezzel nem azt akarom mondani hogy nehezen hihető amit írtál, hanem igencsak megleptél vele, én egy erős kiállású, szigorú, katonás jellemnek gondoltalak a magánéletben, illetve családapaként is.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.06. 14:07

Kompenzáció.

Legislator # 2010.08.06. 14:48

Kacs:-D.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.06. 15:06

Felcsillant a szeme. De hiába.

nyar1981 # 2010.08.19. 22:20

Sziasztok!:)

Van köztetek olyan aki 30 éves fejjel kezdett jogásznak tanulni? Szerintetek csak a 20 éveseké a világ?:) Nagy álmom volt a jogász lehessek, de eddig se pénzem, se időm nem volt....:( Mostanra rendeződtek a dolgaim...:) Én nem a "hírnév" miatt akarom ezt a diplomát,- és elsősorban nem is a pénz miatt- hanem azért, hogy végre azt csinálhassakm ami örömet okoz, hogy segíthessek a bajba jutott embereken... Bár tisztában vagyok vele, hogy emiatt sokan hülyének néznek,de szerintetek van értelme a mai
világban 30 éves fejjel küzdeni az álmaimért?

Kacsa1111 # 2010.08.20. 08:20

...segíthessek a bajba jutott embereken…

zsebkendőt gyorsan!:)

Kacsa11

Impossible # 2010.08.20. 11:54

Kedves nyar1981,

mindig van értelme küzdeni az álmaidért. A bajba jutott embereken sokféleképpen lehet segíteni, és a pszichológus, a szociális munkás, a mentálhigiénés szakember, az orvos, a pszichiáter, az ápoló, a lelki gondozó, a pap, az apáca és még sokan mások mind bajba jutott embereken segítenek. Sokmindenben megegyeznek a motivációik, de a segítés módja szakmánként nagyon eltérő is lehet. Szóval szerintem azt a kérdést lenne érdemes feltenned magadnak, hogy azon kívül, hogy szeretnél bajba jutott embereken segíteni, még miért érdekel a jog maga. Ha megnézel néhány előadást az egyetemen (be szabad ülni külsősöknek is meghallgatni), megnézel néhány tankönyvet, beszélgetsz idősebb jogászokkal (80 és a halál között), meg fiatalabbakkal is, akkor jobban el tudhatod dönteni, tényleg érdekel-e ez a szakma.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.20. 13:14

Azon töprengek, melyik jogászi hivatás, munkakör az, ahol a fő feladat, hogy segítsünk a bajba jutott embereknek.
A nyomozó inkább elkapja őket, az ügyész vádat emel ellenük, a bíró meg elítéli őket. A védőügyvéd - akit mégse tart senki irgalmas szamaritánusnak - próbál segíteni rajtuk, de ritkán sikerül neki. Ha meg mégis, akkor nem biztos, hogy az jó úgy általában az embereknek.

És így tovább...

Legislator # 2010.08.20. 14:23

Kacsa, ne légy cinikus.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.08.20. 16:28

Kedves Legislator,

de az vagyok, és pedig azért, mert tele van a tök-életesen a fejem azzal, hogy az ügyvédeket a házi orvosakkal állítják párhuzamba azzal, hogy "bajba jutott embereken segít"...mert házi orvoshoz is csak akkor mész, ha már beteg vagy.

és ezt a sztereotípiát pont az ügyvédek (mármint azok talárban bohóckodó ágának tagjai) terjesztik!

mintha ügyvédre is csak akkor lehet szükség, ha már szarban vagy...

Kacsa11

Legislator # 2010.08.20. 16:53

Ebben igazad van, de az első posztból ez így konkrétan nem jött le.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.20. 21:17

az ügyvédek (mármint azok talárban bohóckodó ágának tagjai)
Talán mert ők az ügyvédek. Akikre te gondolsz, azok valamiféle tanácsadók inkább. ("Consoliere vagy hogy...)

cat981 # 2010.08.20. 21:49

nyar1981:
mint a lentiekből is láthatod, hogy ha embereken akarsz segíteni, akkor lehetőleg ne ügyvéd legyél, ez az ügyvédi szakmában nem divat :) (:((()

Kacsa1111 # 2010.08.21. 08:05

Kedves kbs,

solicitor, barrister...ügyvéd mindakettő.

csak az egyik nem azzal foglalkozik, hogy a szart visszalapátolja a lóba...:)))

Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.08.21. 09:22

Kedves mosza,

köszönjük átgondolt hozzászólásodat...

1. § Az ügyvéd a hivatásának gyakorlásával – törvényes eszközökkel és módon – elősegíti megbízója jogainak érvényesítését és kötelezettségeinek teljesítését. Közreműködik abban, hogy az ellenérdekű felek a jogvitáikat megegyezéssel intézzék el.

„Én, … esküszöm, hogy ügyvédi hivatásomat az ügyfelem érdekében, a Magyar Köztársaság Alkotmánya és jogszabályai szerint lelkiismeretesen gyakorlom, és az ennek során tudomásomra jutott titkot megőrzöm. (Az eskütevő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen.”

mert a megbízó/ügyfél egyenlő a „bajba jutott ember”rel???
tovább megyek:
megbízó/ügyfél csak természetes személy lehet???

Kacsa11

cat981 # 2010.08.21. 10:30

sajnos még mindig sok ember abban a tévhitben él, hogy az gondolja hogy jog szolgáltatás=igazság szolgáltatás. Ez a két dolog tejesen különálló fogalom, nem szabad összekeverni, egyes területeken pedig még köszönőviszonyban sincs egymással. Sőt egyes területeken inkább ez az egyenlőség írható fel: jog szolgáltatás= gazság szolgáltatás.

Impossible # 2010.08.21. 10:32

Csak úgy mellesleg szeretném megjegyezni, hogy a kérdező ("nyar1981") egy szóval sem mondta, hogy az embernek csak akkor lehet szüksége ügyvédre, ha már bajban van, és nem egyenlősítette az ügyvédeket a házi orvosokkal; ő csak szeretne bajba jutott embereken segíteni, amire ebben a szakmában IS van lehetőség. :D Egyébként egyetértek azzal, hogy ez az egyenlősítés eléggé elterjedt, de erről nem a kérdező tehet. :)

"mert a megbízó/ügyfél egyenlő a „bajba jutott ember”rel???"

egyenlő lehet
a többiek pedig nem akarnak bajba kerülni :D

"megbízó/ügyfél csak természetes személy lehet???"

nem, de a jogi személy mögött is emberek állnak

Legislator # 2010.08.21. 11:06

"a szart visszalapátolja a lóba…:)))"

Yo duma.

Sunshine after the rain.

nyar1981 # 2010.08.21. 13:04

Sziasztok!:)

Köszönöm mindenkinek, hogy véleményt nyílvánított, még ha az negatív is volt, hisz abból is lehet tanulni... :)
Külön KÖSZÖNÖM Impossible,és mosza hozzászólását.:))
Leginkább a védőügyvéd szeretnék lenni,és komolyan gondolom, nem csak azért mert "segíteni akarok az embereken", -ami egyesek szerint nyálas dolog-, hanem mert valóban érdekel.Nekem nem csak a "dr" kell a nevem elé, hanem ennél sokkal több...:) Elsősorban a gyámügyi, illetve a munkajogi témák érdekelnek, és még sok minden más is ezen kívül...
Egészségügybe nem mennék mert nem bírom a vért :), szociális munkásnak pedig azért mert képtelen lennék hajléktalanokkal, alkoholistákkal stb.foglalkozni, talán a családsegítő oldala érdekelne...
Szép napot mindenkinek!

Kacsa1111 # 2010.08.21. 13:35

Kedves cat981,

jómagamnak sema jog-, sem agazságszolgáltatáshoz nincs köze...de hogy is jött ez most ide?:)

Kedves Impossible,

nem, de a jogi személy mögött is emberek állnak

ezt most gondold át.:)
az átgondolást kezd úgy, mintha azt kérdeztem volna: "na és?"...:)))

Kedves nyar1981,

ilyen viráglélekkel nem biztos, hogy a védőügyvédkedés a legmegfelelőbb jogászi pálya a számodra...
vágj bele bátran, ha ez a szíved vágya...nálad idősebbek is belevágtak, de néhány dolgot tarts szem előtt:

• amit az egyetemen a jogról tapasztalsz köszönőviszonyban sincs általában a valósággal (hála egyetemeink "kiváló színvonalú" képzésének),
  • ha gyakorlati jogászoktól akarnál erről a pályáról érdeklődni, akkor ne felejtsd el, hogy ő az elefántnak csak egy kis részét látja, és ezért a legtöbbször az egyik az ormányról azt hiszi, hogy gumicső, a másik a lábáról meg azt, hogy oszlop...

Kacsa11

Impossible # 2010.08.21. 16:02

Kedves Kacsa,

na és mivel emberek vannak ott is, lényegében embereket érint a jogi személy megbízó ügye is, vagyis arra akartam kilyukadni, hogy tök mindegy, ki a megbízó, természetes vagy jogi személy. De ezen tényleg nincs sok értelme vitatkozni. :)

Impossible # 2010.08.21. 16:06

Én az elefántnak csak azt a részét látom, amelyik egyelőre szarik rám. :DDD Nade az eheti interjú remélem most már jól sikerül. :P

Sherlock # 2010.08.21. 16:14

Impi, interjúkon szoktak igazán nagy idiótaságokat kérdezni(milyen autó lennél és társai:D ) vagy csak a szokásos "futószalagos" dolog megy?

Impossible # 2010.08.21. 16:29

Sherlock,

én serinek foglak hívni, mert túl nehéz leírni a nevedet, ha nem baj. :D

Azt még nem kérdezték meg, milyen autó lennék. A múltkori interjú megítélésem szerint tök jól ment, és azt mondták, hogy majd értesítenek, de nem értesítettek. A felvételiztető ember hamar kiment, egyedül hagyott a nővel... a nő nagyon nem volt rossz, és nagyon sokat mosolygott... jó munkahely lett volna. Tényleg nem értem, miért nem engem választottak, gondolom, volt egy mégszimpibb... Változó, mit kérdeznek; van, ahol tesztet kell kitölteni, ami hiába sikerül jól, nem hívnak vissza; van, ahol "kötetlen" beszélgetés és vigyorgás megy, aztán valaki mást választanak. Nem értem a logikájukat, de nem is akarom megérteni, menjenek a búsba.