Off - topic

bajussz # 2010.01.09. 14:58

ez nagyon szívhezszóló volt Imp de én sokmindenben nem tudok neked hinni, többek között ebben sem

néha azért visszajöhetnél észt osztani:)

Impossible # 2010.01.09. 15:00

Leg,

persze, abban benne vagyok. Rájöttem, hogy "kicsit" vissza kell vennem az arcomból, úgyhogy fórumon sem fogom osztani az észt, ezért inkább nemis írok.

bajussz # 2010.01.09. 15:08

na megmondtam:D

csak észt osztani tudsz? biztosan nem

Kacsa1111 # 2010.01.09. 16:04

Kedves Impossible,

kirúgtak?

ui:
nem...is

Kacsa11

_Wasp_ # 2010.01.09. 16:15

Kacsa, ne rugdald pls...

volt ugyan már konfrontációm Imppel, lehetnék rá mérges, de nem vagyok.

Szerintem ő egyszerűen ilyen, aki bírja, az elviseli, aki nem az nem, és full nincs értelme cseszegetni, hogy miért nem másmilyen.

Annak meg végképp nincs értelme, ha kirúgták a munkahelyéről, akkor kárörvendő megjegyzést tegyél rá ("ugye én megmondtam"), banyek, az egy nagyon randa dolog lenne. Bárkit kirúghatnak, még mindig válság van, lehet, hogy holnap te vagy én állunk sorban a munkaügyi központban vagy a Moszkva téri culágerjelöltek között.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2010.01.09. 16:16

(mindazonáltal Imp megjegyzése nálam is túlment azon a határon, ami belefér egy kötetlen beszélgetésbe)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kacsa1111 # 2010.01.09. 16:37

Kedves wasp,

nem kárörvendés, nem rúgdalás, hanem egy szimpla kérdés volt.

Kacsa11

Legislator # 2010.01.09. 17:04

Wasp írta:

"Bárkit kirúghatnak, még mindig válság van, lehet, hogy holnap te vagy én állunk sorban a munkaügyi központban vagy a Moszkva téri culágerjelöltek között."

Szerintem pár évig eltart még a válság. Wasppal egyetértve írom le az alábbiakat. A fentebb írtak alternatívájaként a Moszkva (rég: Széll Kálmán) téren lehet még a zsömléért bendzsózó hajléktalanok helyére ráhajtani (a "zsömléért bendzsózó Moszkva téri hajléktalanok" kifejezést Csunderlik Petinél olvastam).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.01.09. 17:07

Imp írta: "úgyhogy fórumon sem fogom osztani az észt..."

Kár, hogy nincs a bölcsészkarokon észt-osztják szak...

Sunshine after the rain.

guba # 2010.01.09. 19:03

Kacsa,

menj a jó kurva anyádba az összes többi balfasszal együtt! Itthagyom ezt a kibaszott fórumot, és csináljatok, amit akartok. Most írtam utoljára. Csá.

Tehetséges vagy, na! Ez mindig lejön az írásaidból! Korunk remekjogásza. Ez az egyéni gondolat, ez a világos logika, na és kitűnő retorika... a stílus: maga az ember. Csak gratulálni tudok, és sikereket a nagyon ígéretesen induló jogi pályádon!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.01.09. 19:15

Ezekre a sorokra talán meggondolja magát. Olyan baráti és szívszorító volt.

kaméleon # 2010.01.10. 01:31

Azért, szerintem szomorú az a következtetés, amit az itt olvasottakból le lehet vonni.
Asszem, sikerült igazolni a tételt, hogy az arctalanság és a névtelenség könnyen szül agressziót és embertelenséget.
Azzal még csak-csak elvan az ember, aki következetesen támad, cinikusan csipked. Azok az érdekesebb esetek, akik olyan hajlékonyak, mint pl. aki eddig Impi jóindulatú barátjának tűnt. Erősen emlékeztet az én egyik régi barátomra (egyébként nagy egyetemünk tanszékvezetője), aki amilyen otthonosan mozgott a könyvek között, olyan rosszul viselkedett a kapcsolataiban. Soha nem közölt határozott véleményt, mindig mismásolt, ahogy egyszer írta, azért, mert így kényelmes. Ki lehet magyarázni. Ha akarom így, ha akarom úgy.
(Na, de aki még csak nem is joghallgató, minek szól bele! Bocs', így a szociális érzékenységre hangoló tárgyak magolása közben egyszerűen kikívánkozott.)

Legislator # 2010.01.10. 08:39

Kire gondolsz konkrétan?

Sunshine after the rain.

guba # 2010.01.10. 09:12

Úgy érzed, el vagy találva? :-))

Kacsa1111 # 2010.01.10. 09:45

Kedves guba,

a frusztrációid okozta rosszindulatot még mindig nem sikerült kikezeltetned?:)))

Kacsa11

guba # 2010.01.10. 09:59

Veled voltam rosszindulatú? Valamit félreolvastál, Impi üdvözölte a mamát. :-))

Kacsa1111 # 2010.01.10. 10:02

Kedves guba,

és a tiédet is...:)

de ne tettesd magad hülyébbnek...:)

Kacsa11

guba # 2010.01.10. 10:07

"Kacsa és a többi balfasz", az egy másik kocsma...De ha akarsz, válaszolj azért a kérdésemre, mikor voltam én veled, vagy mással rosszindulatú?

Kacsa1111 # 2010.01.10. 10:17

Kedves guba,

nincs másik kocsma...vagy ha mégis, akkor az rád nézve pejoratív...és ezt csak azért nem hiszed el, mert még baromi keveset láttál a szakmából (itt nem az évek számára gondolok, hanem az egyféle tapasztalatra - szóval valszeg ezen sosem fogsz túllépni)...nem tudod elképzelni, hogy az ügyvédi tevékenység nem csak abból áll, hogy szárazbélyegzőzöl és talárban bohóckodsz...

Kacsa11

Legislator # 2010.01.10. 10:22

Kedves Guba!

Nem érzem magam találva az állítás igazságtartalmát illetően, mert az rám vonatkoztatva zéró, csak a szövegkörnyezetből akár a személyemre is lehetne következtetni (könyvek és tanszékek felemlítése), ezt éreztem -finoman szólva- megalapozatlan közlésnek, amely másokban hamis képet kelthet rólam.

Sunshine after the rain.

guba # 2010.01.10. 12:35

Kacsa, szerintem már megint nem arról beszélsz, amiről kellene. Én nem tudom te ki vagy, nem is nagyon érdekel, a Kacsa nevű hozzászóló egy fontoskodó sznob, aki jogi szempontból legtöbbször teljesen érdektelen témakörökben, engem irritálóan okoskodik itt a pletykarovatban.
Hogy milyen jogász vagy, arról keveset tudunk, a tételes jogi témákhoz ritkán szólsz hozzá, eddig nem olvastam tőled semmi figyelemre méltót.

Szerintem az írásaimmal vitatkozz, ha vitaképes vagy és ne a hipotéziseidet ecsetelgesd.

Ha már a rosszindulatomra vonatkozó megállapításodat nem tudod kifejteni, akkor segítség képpen egy másik téma: Amit te talárban történő bohóckodásnak nevezel, az ennek a hivatásnak a csúcsa, amire ha te eddig nem jöttél rá, akkor nyugodtan folytasd azt a munkát, amit eddig végeztél. Láthatóan az felel meg a kvalitásaidnak.

guba # 2010.01.10. 12:39

Nem érzem magam találva az állítás igazságtartalmát illetően, mert az rám vonatkoztatva zéró, csak a szövegkörnyezetből akár a személyemre is lehetne következtetni (könyvek és tanszékek felemlítése), ezt éreztem -finoman szólva- megalapozatlan közlésnek, amely másokban hamis képet kelthet rólam.

Ezek szerint mégiscsak találva érezted magad. Ne aggódj, a képet te magad alakítod...

bajussz # 2010.01.10. 12:53

megvan az újabb Imp!

guba személyében:)

hunfrakk # 2010.01.10. 13:03

és
ha ugyanaz a személy áll a két felhasználónév mögött?

Kacsa1111 # 2010.01.10. 13:07

Kedves guba,

Amit te talárban történő bohóckodásnak nevezel, az ennek a hivatásnak a csúcsa

ebben a félmondatban több szűklátókörű, és ebből eredően tudatlan gondolat van...ez mondjuk a szakmai szocializációdnak köszönhető, szóval csak részben tehetsz róla.:)

kezdjük azzal, hogy vicces olyasvalakitől hallani, hogy mi egy szakmacsúcsa”, aki csak azzal az egy aspektusával találkozott...:)
("a vanília a legfinomabb fagyi, soha nem kóstoltam mást!"):)))

szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ügyvédi szakma elég sokrétű, csak erről te nem tudsz, mert sosem láttad, és még csak nem is volt olyan az életben, aki elmesélte volna.

mellesleg a szakmai csúcs - alapos szakmai ismereteket igénylő feladatok magas szintű megoldása - differentia specifica-ja nem az, hogy az adott ügyvéd peres ügyekkel foglalkozik-e, okiratszerkesztéssel, tanácsadással stb...
vagy te nem tudod elképzelni, hogy egy 100-200 oldalas szerződés szerkesztése szakmai csúcs legyen?
...hülyéket kérdezek...persze, hogy nem tudod. hiszen a vanília fagyi a legfinomabb:)))

Kacsa11