kbs,
ok, értem.
kbs,
ok, értem.
akkor vagy ki akart esni, hiszen a fejpénz miatt tudhatta, hogy lesz megadó
vaaaaagy
mivel utg2-ből licitált:
kétféle laptól félhetett AA és KK. Hogy ezek kinn legyenek, kb 1 a 15-höz az esély.
Az ászos és királyos lapokat csúnyán dominálta (kb 75-25-re), a többivel megadók meg pech.
szerintem legitim a licit ennek tükrében hiszen ha lesz egy ászos vagy királyos megadója, akkor feldupláz, és a közvetlen fejpénz fenyegetés elhárul, ha párba fut bele akkor ugye helyben marad zsetonszám tekintetében (coinflip) a 7% esély a szívásra bevállalható.
szóval jó licit, de azért az is benne van, hogy ha kiesik, hát kiesik :)))
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Azon nem sok benézni való van, hogy egy tizes asztalon, ahol nagyjából mindenkinek 75 nagyvaknyi zsetonja van, UTG2-ből első beszélőként allint nyomsz. Az osztó adta meg. Ezért maradt neki 10 zsetonja.
Egy a lelkünk. :) Én is pont ezt mondtam. Nem időre fizetik, hanem fix "fellépti díja" van. Ha negyedóra után mehet vissza 100-200$-os versenyeket játszani, az neki tiszta haszon.
kbs: egyrészt szerintem kb leszarta a freerollt, tehát csak örült, amikor kiesett (sőt talán épp ebben reménykedett), másrészt látni kellene a leosztást, mert el tudok képzelni sok licitet, amit bárki benézhet.
Imp:
attól még hogy kevés pénzzel ül benn, korántsem biztos, hogy sss-t játszik. Az is lehet hogy balfék, és a 20 nagyvakjával Gus Hansenkedik, és próbálja leterrorizálni az asztalt :))) .... sőt... még az SSS-t se tudják jól játszani többnyire
_Wasp_
és felesleges megoldása
Pontosan azt mondom, amit a PS. A "kis letétes" nem azt jelenti, hogy 'kevés zsetonja van'. Azt jelenti, hogy 'kis letétes stratégia szerint játszik'.
Én is AK-jal estem ki, csak sokkal később. A flop előtt hívtam vele egy nagyot, és Villain, akiről már jegyzetem volt, hogy nagyon lazán pushol a flop előtt betolta minden zsetonját. A read miatt megadtam. Igazam volt: A7s-t borított. A flopon jött a királyom, innen kezdve végképp alig maradt esélye, valami 12%. Naná, hogy lerakta neki a flöst.
Nem panaszképpen, de ez megy egy hete. Pl. osztott királypárral 99 és AJo ellen sikerült a harmadik legjobb kezet összehozni. Ha dámapárt kapok, akkor a flop AKK
kbs,
bwin-re nem utal pénzt a PS!
A PS tananyaga azt írja, hogy legalább 7 ellenfélre van szükségem ÉS ezek közül max. 2 lehet KIS LETÉTES (tehát akinél 1 meg 2 dollár van, az kis letétes, és ha ebből ott ül kb. 3, akkor már nem jó nekem az az asztal). Te egy kicsit mást mondasz, mint a PS anyaga.
A világbajnok tegap 890. helyen esett ki. A negyedik leosztás magasságában preflop allin keveredett* egy AK-jal, és beleszaladt egy KK-ba.
A maradék 10$-jával meg már csinálhatott bármit, mindenki megadta volna az asztalnál még 72o-sel is. Naná, egy freerollon ötvendolláros fejpénzért.
Figyeld őket egy darabig. Akinek 10-20 BB-je van, az nem biztos, hogy SSS-t játszik. Márpedig neked az a fontos, hogy SSS-t játszóból ne legyen melletted kettőnél több.
Az már mindegy, hogy a 20 BB beülődet egy másik 20 BB-sen duplázod meg, vagy egy 120 BB-stől nyered el.
Egyébként ezért javasoltam a bwin-t, ott szinte mindig van azonnal jó asztal.
Most néztem készpénzes asztalokat, tele van mind kisletétesekkel, a többinél meg max 6-an ülnek, szal nincs is hol játsszak, bakker!
Eddig csak játékpénzzel játszottam, még azt folytatom is egy pár napig, az az 50 dollár pillanatok alatt elmegy, ha béna vagyok. Játékpénzzel LN10-en 5 dolláros beülővel gyakorlok, párszor már nyertem is kb 10 dollárt, a 10 ezer dollár gyakorlópénzből kb. 10-et vesztettem el összesen eddig, ami szerintem nem szar, de ehhez hasonló eredményt nem merek bevállalni készpénzzel, még valamennyit fejlődni kéne addig szerintem. Eddig mindent összevetve csak néhány órát játszottam max, nem tudom, az hány leosztás, elég kevés lapot lehet megjátszani, szal nemsok teendőm volt a dobálgatáson kívül, eléggé unalmas.
azért a póker nem nagyon bonyolult ... már alig várom, hogy konkrét dolgot kérdezz, amin el lehet gondolkozni...
játssz el már pár dollárt :)
mert amennyi időt ebbe belefeccöltél abból rengeteget tanulhattál volna.
mennyit játszottál eddig, és milyen szinten? Hogyan és miért vesztettél/nyertél megítélésed szerint?
_Wasp_
és felesleges megoldása
Hát így is hozzá lehet állni, de ha valaki oktatni szeretne, az oktasson átláthatóan (feltéve ha tisztességes, amennyiben pedig nem az, akkor ne pofázzon arról, hogy mennyire segítőkész, mert akkor szemét hazug disznó). Így tudnám összefoglalni. :D
szerintem mázli, hogy nincs könnyen elsajátítható anyag. Így is elég sok már a jó játékos.... nem kell több.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Ezt értem, de most pl. én belekezdtem az SSS tanulásba, a tananyagok között az SSS után BSS következik, amiről elmondják, hogy az kicsit más, és akkor érdemes belekezdeni, ha már rengeteget játszottam SSS-t, meg már van hozzá elegendő pénzem, ezután belemennek a részletekbe is jó hosszasan, majd ismét SSS cikkek következnek, szóval nem tudom, mi a fészkes fenének kell SSS közben BSS-ről osztani az észt a kezdőknek, akik BSS-t úgyse játszhatnak, totál megzavarja az embert (a BSS cikkekben meg szó van olyanról, ami SSS-hez hasznos, csak az SSS-nél érdekes módon nem mondják el). Aztán itt van az MTT, ami eddig nem volt, most eszükbe jutott, hogy szóljon egy rész erről is, de az itt található cikkek a sng-re utalgatnak, vagyis ahhoz, hogy az MTT-vel foglalkozz, előbb az sng-vel kell, de ezt sem írják oda a kezdőknek, hogy figyelj, fiacskám, ez a sorrend, ezt így célszerű tanulni lépésről-lépésre. Ennek a lépésről lépésre tanuld dolognak (ami szerintem nagyon jó) csak a látszata van meg a státusz-rendszerben, amelyben folyamatosan lépdelhetsz feljebb (kezdő, bronz, ezüst stb. egyre bonyolultabb cikkekkel), azt nem mondják meg, hogy az egyes részek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, ráadásul eléggé össze is vannak keverve ezek a részek, neked kell kihámozgatnod, hogy mik hogyan függenek össze, és magadnak kell felállítanod a tanulási és egyben előrehaladási tervet, így eléggé sok a hibalehetőség, ezt nem lenne szabad a kezdőkre bízni, ha már olyan komolyan akarják venni az oktatást. Röviden: odabsznak egy marha nagy anyagot, igazodj ki, ha akarsz. Ez az, ami nem tetszik.
én azt javaslom, hogy kezdj el játszani, és ezzel párhuzamosan tanuld a póker elméletét (én is így csináltam). Egy csomó dolog tiszta lesz egyből - és ha valamit nem tudsz, és utánanézel, sokkal jobban megragad.
Enélkül pókerezni megtanulni olyan, mint elméletben biciklizni tanulni.
A pókerben ritkán van egyértelmű és egyszerű válasz, pont ez benne a szép, a válasz ugyanis általában úgy hangzik, hogy "amennyiben.... és ... feltéve.... akkor valószínűleg.... a helyes licit"
_Wasp_
és felesleges megoldása
Arra ott van a Tattay könyv (persze hiába hosszú, attól nem lesz értelmes). :D
A rendszerrel van bajom. Én szeretem látni a rendszert, amiben szeretem elhelyezni tudni azt a részt, amivel épp foglalkozni akarok. A pokerstrategy felépített rendszere, amit a kezdők elé tár, teljesen kaotikus, nehéz eligazodni a sokféle variáció, az ezekhez tartozó stratégiák és egyáltalán az általuk létrehozott státusz-rendszerben az ELVILEG egymásra épülő tananyagok között. Röviden nem átlátható a szisztéma struktúrája, ami rohadtul idegesítő. Látni kell az utat, hogy honnan, hová és hogyan mehetünk, enélkül az ember elveszettnek érzi magát, és nemcsak érzi, hanem valójában az is. Például a fogalmakat teljesen világosan meg kellene magyarázni, csak egy példa, amit kbs írt a sng esetében, ott is fogalmi zavar van, elfelejtik megemlíteni, hogy egy fogalom többfélét is jelent. Szóval eléggé nagy szarkupacot sikerült összelapátolniuk, amiből tehetséggel szemezgetni igazi művészet.
„Én azt látom különbségnek, amit írnak: sng akkor kezdődik, ha összegyűlt a megfelelő számú játékos, MTT pedig előre meghatározott időpontban”
ez nem stratégiai különbség.
van több asztalos sng is, azt 50 fő környékén sima versenyként kell játszani.
stratégiában a különbség egyébként lényegében annyi, hogy minél inkább fejnehéz a verseny (tehát minél inkább az első helyre van kihegyezve) annál agresszívebben kell játszani, és minél inkább lapos a kifizetési struktúra, annál nagyobb a rés az emelő és a megadó lapjaid között egy adott szituációban.
Aztán még különbség, hogy rebuy-os versenyeken sokszor be kell vállalni szar lapokkal is az all int, különben eljátszanak a fejed felett, freezout-nál, meg gyakran van olyan, hogy valakinek a fejére vérdíj van kitűzve, így ha a nevezési díj kevesebb mint a vérdíj ötöde, akkor, ha kieshet, bármikor, bármilyen lappal vállalható ellene preflop az allin.
meg még sok finomság van, de nem érdemes belemenni. Kezdj el játszani, kezdd el megkeresni, hogy milyen játékos vagy (jók vagy rosszak a readjeid, be tudod e lőni az ellenfél range-ét, agresszív vagy-e inkább, vagy türelmes, tudsz e több felé figyelni), és könnyebb lesz konkrétan segíteni, ha lejátszási problémába ütközöl..
Ezek ugyanis így kb olyan kérdések, mint amikor a másik topicban megkérdezték, hogy írjam már le részletesen valakinek a szerzői jogokat és kötelezettségeket. Nehéz néhány szóban na.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Nem a rendezés módja a különbség. Vannak többasztalos SnG-ok is.
Amúgy igazad van, a szóhasználat kissé megtévesztő lehet, SnG alatt ugyanis - amikor stratégiáról beszélünk -, az egyasztalos versenyt értjük, és nem azt a versenyt, ami kellő számú versenyző összegyűlésekor indul. Annak ugyanis valóban nincs hatása az optimális stratégiára.
A jelenség abból ered, hogy az egyasztalos verseny többnyire tényleg SnG.
Na épphogy rákérdeztem, feltettek egy stratégiát az MTT-hez is. Eddig csak sng-hoz volt. Persze a sng sokkal jobban ki van fejtve.
Wasp, nem kell részletezni, a lényegi különbség viszont érdekelt volna. Én azt látom különbségnek, amit írnak: sng akkor kezdődik, ha összegyűlt a megfelelő számú játékos, MTT pedig előre meghatározott időpontban. Csak azt nem értem, hogy ha ez a különbség, akkor minek kell eltérő stratégia. Hogy mikor kezdődik egy verseny annak semmi köze nincs szerintem a játékmódhoz. Na ez az, ami nem világos, és ezért kérdeztem, mi a különbség az MTT és a sng között.
Úgy van. Talán valamivel lazábbnak kell lenni az elején, és kicsit több zsetonnal lehet elkezdeni a lopós meg a betolós fázist.
A fő különbség egyébként - amiből a valamelyest eltérő stratégia folyik -, hogy a többasztalos versenyen tulajdonképpen végig teljes asztalon játszol. A SnG-ban meg egyre fogynak, ugye.
Zoli, nem tilos ám az SSS mellett egy-egy freerollon is elindulni. Amelyiknek van tétje (tehát nem 10$-t osztanak el 2000 játékos között), ott azért lehet tanulni. Rögzül a kliens kezelése, az emelések nagysága, a játszható lapok, az asztal értékelése, stb. És mégse játékpénz.
Jösz este Bélabácsit kiejteni, Wasp?
mtt-t kb ugyanúgy kell játszani mint a SNG-t.
nem tudsz még annyira pókerezni, hogy érdemes legyen részletezni a különbségeket. Sorry, nem bántásból, de tényleg így van.
Bélabácsi egy ragyogó játékos, ami hatalmas erőssége, hogy versenypókerben nagyon összetett döntéseket tud pillanatok alatt meghozni.
_Wasp_
és felesleges megoldása
MTT stratégiát miért nem tanítanak, ha SNG-t igen? MTT-nél milyen stratégiát kell alkalmazni?
Főleg MTT-t játszik. Én alig másfél éve játszom, szerintem ő vagy öt éve.
Igen, ennyire tehetséges.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |